Gondoltad volna? Jennifer Aniston 50 éves lett! Tényleg!!!

A vígjátékok, romkomok királynője simán letagadhatna 20 évet! Hangolódj vele, Meg Ryannel, és Brittany Murphy-vel a Valentin-napra! Heti tévéajánló.

Hétfő: Jóbarátok

Jennifer Aniston 1969. február 11-én született Los Angelesben. Már a Jóbarátok előtt is ismert volt a horrorrajongók körében, ő volt ugyanis az 1993-as Gyilkos kobold főhősnője, aki puskával üldözte a manójelmezes Warwick Davist. Aztán jött a Jóbarátok, és vele a világhír és a sikerszéria! A tévéreklámokkal hirdető cégek számára fontos 18-49 közötti korosztály a '90-es években nagyon könnyen tudott azonosulni a hat jóbaráttal, akik szülői segítség nélkül próbáltak karriert csinálni és családot alapítani New Yorkban – ami természetesen nagyon döcögősen ment nekik. Így a néző mindig megnyugtathatta magát, hogy tessék, Ross még nála is szerencsétlenebb, Joey pedig, lám, milyen jóképű, de teljesen tökkelütött.

Jennifer Aniston sorozatbéli karaktere, Rachel kezdetben még gazdag és cserfes naiva volt, akit fiatal kora ellenére már annyi csalódás ért az életben, hogy inkább elszökött a saját esküvőjéről, ketté vágta a szüleitől kapott hitelkártyát, és tiszta lappal új életet kezdett. A széria végére aztán Rachelből egy sikeres, határozott és talpraesett nő lett, aki a sok nehézség árán ugyan, de végül a munkában és a magánéletben is megtalálja az útját.

Kedd: Briget Jones babát vár

Alighanem a szingli életforma élharcosa, a Nagy Ő mindenáron való keresésének legfőbb szószólója, Bridget Jones az utolsó ember, akiről azt gondolnánk, hogy egyszer majd megállapodik egy férfi mellett. Sőt, gyerekük is lesz! Márpedig Bridget Jones (Renée Zellweger) életében is elérkezett ez a pont – aztán persze gyorsan el is múlt! Mert miután szakít Mark Darcyval (Colin Firth), a „boldogan él, amíg meg nem hal”-terv nem igazán úgy alakul, ahogy várta.

Negyvenes szingliként Bridget úgy dönt, hogy hírproduceri munkájára koncentrál, és régi és új barátokkal veszi körül magát. Most az egyszer Bridget teljesen ura a helyzetnek. Mi baj lehet? Ám Kupidó közbelép, és Bridget megismerkedik egy Jack nevű, jóképű amerikaival (Patrick Dempsey), aki úgy udvarol, ahogy Mark Darcy soha! És jön a váratlan fordulat: hősnőnk teherbe esik, de van egy bökkenő: csak 50 százalékos bizonyossággal tudja a babája apjának kilétét...

Szerda: Szakítópróba

Itt a tökéletes romantikus vígjáték Valentin-napra! Sarah (Brittany Murphy) gazdag és elkényeztetett, Tom (Ashton Kutcher) szegény és csöppet sem jól nevelt. De találkoznak, a lány a fiú karjába ájul, és attól kezdve tudják: az ég is egymásnak teremtette őket!

Csakhogy Sarah szülei nem akarnak belenyugodni ebbe. Amikor az ifjú pár elindul európai nászútjára, utánuk küldik a lány régi barátját, Petert (Christian Kane), akinek feladata egyszerű: bármi áron tegye tönkre ezt a házasságot! A srác az ügy érdekében minden eszközt bevet: minél sportszerűtlenebb, annál fájdalmasabb, és minél fájdalmasabb, annál hatásosabb. Párizs és Velence hamarosan romokban hever: ha véletlenül volna még valami, ami nem gyulladt fel vagy nem esett vízbe, az biztosan feldagadt és csúnyán sajog. Ám Sarah és Tom szerelme nem akar kihűlni...

Csütörtök: Förtelmes főnökök 2

Jennifer Aniston nagyon ügyesen használta fel a Jóbarátokkal elért népszerűségét, és későbbi filmjeiben szinte mindig „a két Rachelhez” hasonló karaktereket játszott. Azaz: vagy egy szép, kedves és kicsit naiv, a magánéletben pedig nagyon szerencsétlen lányt alakított, vagy pedig egy dögös, törtető, magas beosztású üzletasszonyt, aki egy kiállhatatlan hárpia, ezért elmar maga mellől mindenkit, aki számára fontos lehetne.

A Förtelmes főnökök 2-ben Aniston egy „pajkos fogorvost” alakít, aki lénygében szexuális segédeszközként tekint a férfi beosztottjaira, akiket emellett még halálra is szekál. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) mindannyian egy-egy ilyen pokoli főnök zsarnoksága alatt szenvedő alkalmazottak – de szépen meg is szabadultak tőlük a Förtelmes főnökök első részében. Csakhogy amikor a botcsinálta gengszterek a zsíros váltságdíj reményében megszerveznek egy emberrablást, váratlanul felbukkan a szexmániás doktornő is!

Péntek: A szerelem hullámhosszán

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy Jennifer Ansiton a 2000-es évek Meg Ryanje! Azaz: mindig neki szólnak, ha egy szép és kedves, de magányos nőt kell eljátszani egy filmben, akinek valamiért sosincs szerencséje a férfiakkal. Az  1993-as A szerelem hullámhosszánt akár Jennifer Ansiton is leforgathatta volna – Meg Ryan a karrierje során ugyanis számos olyan filmet készített, amilyet az ezredforduló után már inkább Anistonra bíztak a producerek.

Ebben a filmben egy seattle-i kisfiú betelefonál a Sleepless in Seattle című éjszakai rádióműsorba, és segítséget kér, hogy az őt egyedül nevelő apja (Tom Hanks) végre találjon magának valakit. Annie (Meg Ryan) is hallgatja a műsort, és teljesen elvarázsolják a kisfiú megindító szavai. Bár esküvő előtt áll, úgy érzi, a Nagy Ő szólt hozzá az éteren keresztül, így elhatározza, hogy kerül, amibe kerül, elindul és megkeresi ezt az ismeretlen férfit – akit a rádióműsor óta nők százai bombáznak szerelmes levelekkel!