Gundit és Friderikuszt is kiakasztotta a tévés vetélkedők trollja

Riusz, azaz Dezső Attila Csaba és jellegzetes „kacagása” már a '90-es években ismert volt geek körökben. Azóta a jó kedélyű biztonsági őr megfordult már a Legyen Ön is milliomos!-ban, A következő!-ben és az Észbontókban is, a házigazdák és a nézők nagy örömére.

Óriási sikert aratott a PORT.hu olvasói körében a pár nappal ezelőtti Vicces pillanatok a legismertebb tévés vetélkedőkből című cikkünk, amelyben összeszedtünk néhány kínos vagy csak simán mókás pillanatot a hazai kvízshow-kból – úgyhogy itt a folytatás! Az alábbi jelenetek talán nem annyira ismertek, mint a kultikus „Hatos... f*szt, kilences!”, a „tudja, hol szeret a cápa vagy a „tökön szúrom magam”, de mindenképpen látni kell ezeket is, mert iszonyúan viccesek!

 

Mások is kiakasztották ám Vágó Istvánt!

Vágó Istvánnak hiába voltak acélsodronyból az idegei, a Legyen Ön is Milliomos!-ban akadtak olyan játékosok is, akiknek az ámokfutását még ő sem bírta fapofával végigülni. Korábbi cikkünkben már bemutattuk azt a férfit, aki addig-addig tötyörészett a Richelieu bíborosos kérdéssel, hogy a házigazdából kibuggyant az ominózus  „tökön szúrom magam” mondat. De azért bőven voltak még ebben a játékban más nagydumás, széllelbélelt kelekótyák is, akik alaposan megizzasztották a „kvízprofesszort”. Az alábbi videóban bemutatott, mókás férfi például látványosan kibillentette az örök gentleman státuszából Vágót, holott a YouTube-videók tanúsága szerint egyáltalán nem volt buta ember, elvégre földrajz-testnevelés szakos tanárként dolgozott. 

 

Vágót átvágta egy sarlatán

Vágó Istvánról régóta köztudott, hogy a Szkeptikus Társaság tagja, és ebbéli minőségében már-már középkori inkvizítorként csap le a média nyilvánosságán keresztül minden homeopátiás gyógyítóra és alufóliasisakos konteóhívőre. Épp ezért volt zseniális húzás a Kész Átverés! gegcsapatától, amikor eljátszották, hogy egy ezoterikus tanokat hirdető nő ingával és más spirituális hókuszpókuszokkal képes kitalálni a milliókat érő jó választ – pedig csak előre elárulták neki a helyes megfejtéseket.

 

Riusz Vs. Friderikusz

Maradjunk továbbra is a Legyen Ön is Milliomos!-nál! Miután 2008-ban Vágó István távozott a műsorvezetői székből, a helyét Fábry Sándor vette át a 2009-ben újrainduló műsorban. Őt követte aztán Friderikusz Sándor, aki 2012 februárjától 2013 tavaszáig tette fel a kérdéseket a 40 millió forintos álomnyereményre ácsingózó játékosoknak. Ebben az időszakban hozta őt össze a sors egy kirívóan jó kedélyű biztonsági őrrel, Dezső Attila Csabával, alias Riusszal (erre a névre majd még visszatérünk később!), és hát bizony szem nem maradt szárazon a találkozástól, mindenki dőlt a röhögéstől a stúdióban és otthon a tévékészülékek előtt is:

 

Riusz kacagása Gundi idegeit is próbára tette

Gundál Takács Gábor, a hazai médiaipar másik fekete öves veteránja 2013 és 2014 között vezette az M1-en A következő! című vetélkedőt. A köztévén futó műsor szerkesztői valószínűleg emlékeztek „Riusz gyöngyöző kacajára”, és hogy ez a derék vagyonőr tényleg mindenen képes nevetni, és berakták játékosnak, fixen garantálva mindenkinek a rekeszizom-húzódást (azt azért figyeljük meg a lenti videóban, hogy az amúgy bitang nehéz és fifikás játék vége felé, ahol már iszonyúan kell koncentrálni, a jó Riusz sem nevetgél annyit).

 

Riusz az Észbontókban is az agyunkat gyalulta

Az Észbontók agytrösztjei a fentebb már bemutatott adások után gyaníthatóan direkt hívták meg a műsorba a mindenen hahotázó Dezső Attila Csabát. Csakhogy egy váratlan húzással nem a játékosok közé ültették be az ország első számú tévés mestertrollját, hanem azok közé, akik az előre felvett videókban gügyébbnél gügyébb gondolati okfejtésekkel igyekeznek elbizonytalanítani a jó válasz megjelölésében a versenyben lévő csapatokat

(valószínűleg csak megjátszva a félkegyelműt, mert ENNYIRE elmeroggyant szerintem nem lehet senki). 

 

De ki is ez a Riusz?

A jellegzetesen joviális alkatú és még jellegzetesebb hangú Attila már a '90-es években is emblematikus alakja volt a budapesti szerepjátékos klubéletnek. A XIII. kerületi Láng Művelődési Központban jómagam is számtalanszor voltam annak idején tinédzserként fültanúja, ahogy épp „bársonyos hangján” tudatja a nagyérdeművel, melyik teremben mikor mi fog történni (pl. csapatgyűlések, tombolahúzás, kártya- és egyéb verseny). Az összetéveszthetetlenül öblös kacajú fiatalember trollok iránti szimpátiája már ekkoriban is köztudott volt, így nem csoda, hogy a Túlélők Földje nevű levelezős szerepjátékban vitt karaktere, Rius utóbb a Hatalom Kártyáiban is felbukkant pakliégető lapként 1996-ban, az akkori játékosok nagy örömére (vagy épp bánatára, attól függően, ki hol ült épp a kártya kijátszásakor).

Forrás: Beholder Kft.