Gyilkosság áldozata lett a finn Az Árulók sztárjátékosa, elhalasztják a finálét

A 29 éves Janne Puhakka volt a finnek első olyan jégkorongozója, aki nyíltan vállalta, hogy homoszexuális. A 66 éves párja a hírek szerint már beismerte a gyilkosságot.

Elhalasztják a Magyarországon is ismert Az Árulók című reality finnországi verziójának döntőjét, mert az ottani árulót alakító versenyző gyilkosság áldozata lett. A 29 éves Janne Puhakka, a finnek első olyan jégkorongozója, aki nyíltan vállalta, hogy homoszexuális, vasárnap este halt meg espoo-i otthonában, miután a párja, Rolf Nordmo lelőtte őt. A 66 éves férfi a hírek szerint beismerte a gyilkosságot, és azt is, hogy néhány hete megromlott a kapcsolata Puhakkával. El is költözött tőle már hetekkel korábban, a tragédia idején hivatalos papírok elintézése miatt ment vissza hozzá.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

NHL HEADLINES (@nhlheadlines_) által megosztott bejegyzés

 

A Finnországban Petollinen címmel futó, holland licensz alapján gyártott Az Árulók utolsó epizódját, ami a héten került volna adásba, már az idei év elején leforgatták. A Nelonen tévécsatorna az alábbi közleményt adta ki:

A Petollinen évadának utolsó epizódját a tervek szerint e hét csütörtökön mutattuk volna be. De arra a döntésre jutottunk, hogy most nem alkalmas az idő az epizód levetítésére. Az új időpont kérdésére később térünk vissza. Osztozunk Janne szeretteinek gyászában.

A beszámolók szerint a műsor rajongói egyetértettek abban, hogy nem lenne helyénvaló most leadni a finálét, míg mások azt mondták, hogy ez pont egy szép lehetőség lett volna arra, hogy nyilvánosan is tisztelegjenek az Espoo Blues és az Espoo United egykori játékosa előtt.

Finnország vezető jégkorongligája, a Liiga szintén hivatalos közleményben fejezte ki részvétét, a Twitteren (új nevén: X-en) „fontos példaképként” jellemezve Janne Puhakkát, akinek „a bátorsága és a nyitottsága kitörölhetetlen nyomot hagyott a finn jégkorongsportban”.

(via The Independent)