„Ha pofán ver egy férfi, fogok egy kést, azt' leszúrom a 'csába!”

Mit gondolnak a luxusfeleségek olyan húzós témákról, mint a szegénység és a családon belüli erőszak? Feleségek luxuskivitelben, 2. évad, 4. rész.

Negyedik epizódjához érkezett a Feleségek luxuskivitelben második évada, mi pedig az előző évad nagy sikerére való tekintettel most is epizódonként vesézzük ki itt a Port.hun. Ugorj fejest te is a milliomosfeleségek izgalmas(?) világába, ahol a szereplők pár hét eltapsolnak annyi pénzt, mint amennyit te egy élet munkája árán félre tudsz tenni!

Íme szereplők:

  • Köllő Babett (38): nagyszájú operettprimadonna, aki a Celeb vagyok, ments ki innen!-ben megjárta Afrikát, de 2002-ben, 22 évesen szerepelt Dopeman Nincsen köztünk csicska videoklipjében is.
  • Csősz Bogi (33): színésznő, az Apám beájulna egykori sztárja, aki levetkőzött a Playboy-nak, aztán hozzáment egy török mágnáshoz.
  • Vasvári Vivien (26): hisztis Barbie baba, állandóan nyafog és áskálódik. Korábban atletizált, de izomszakadás volt a fenekében, így derékbe tört a sportolói karrierje. A 2. évadban párja, Fecsóka gyermekét hordja a szíve alatt – aki egyébként azóta már megszületett.
  • Smaltig Dalma (31): gyerekruha dizájner és beszólogatós fúria, szintén egy pocaklakó büszke anyukája lesz hamarost.
  • Farkas Rita (48): étteremtulajdonos, négygyermekes, elvált anya, aki 20 év után újra felmelegítette a kapcsolatát a szerencsejáték-függő exférjével, folyamatos konfliktusba keveredve Bogival.
  • Yvonne Dederick (?): a TV2 egykori ügyvezető igazgatója, aki korábban olyan cégeknél volt vezető pozícióban, mint a PepsiCo vagy az HBO. Amikor épp nem Babett színészi karrierjét egyengeti, akkor három lázadó tinit nevel az amerikai ügyvéd férjével.
  • Polgár Tünde (46): az évad új szereplője. Kifinomult ízlésű galériatulajdonos, aki Tihanyban és Floridában is ki tudja pihenni a dolgos hétköznapok fáradalmait, ha már túl fullasztónak érzi a 400 négyzetméteres budai villát.

Az előző epizód ott ért véget, hogy Bogi és Yvonne lánya, Catherine leléptek Viviék alkoholmentes babaváró bulijáról, és bevetették magukat az éjszakába. Másnap, Tünde indítványozására a lánycsapat jótékonykodni megy egy otthonba, ahol nehéz sorsú, egyedülálló nők nevelik a gyermekeiket, és próbálnak minél élhetőbb körülményeket biztosítani nekik. Mondjuk az szerintem elég bicskanyitogató, hogy Bogi az ódivatú szobalány-jelmezt hordó háztartási alkalmazottjával válogattatja ki a anyaotthonba szánt cuccokat, miközben ő maga jól elpletykálgat a Dalmával a rongyrázó életük viszontagságairól.

A karót nyelt Tünde megérkezéséig a jótékonykodó csajok ilyen témák felemlegetésével múlatták az időt:

Nekem van egy kezeslábas piros neccem, ami csak OTT lukas!

Azért később az odaúton szóba kerültek komolyabb dolgok is. Például az otthonok lakóinak egyéni sorstragédiái, vagy a családon belüli erőszak. Utóbbi témában Vivi igen harcias álláspontot képvisel:

– Ha nekem jönne valami férfi, akkor fogok egy kést, azt' leszúrom a picsába!
– Az se megoldás. És ha a gyereked apja?
– Akkor a gyerekem apját szúrom le, ha képes arra, hogy engem pofán verjen, érted!
– De akkor te mész börtönbe.
– Na hát akkó' börtönbe megyek! Kit érdekel?

No de hogy ne mindig csak szidjam a luxusfeleségeket, az tényleg szép gesztus volt tőlük, hogy ma már ennyire felveti őket a pénz, akkor abból vesznek egy tonnányi ruhát, kaját, játékot meg sminket azoknak a szegényebb családoknak, akiknek az ilyen mindennapinak tűnő dolgok is komoly áldozatokkal járnak.

Tünde fia ráadásul egyre jobb arc: ahogy néztem, ő egy konzolt és egy ládányi megunt, gyári dobozos videojátékot is elküldött az otthon tinédzsereinek. A jótékonykodás szemmel láthatóan Tündéék szívügye, és amennyiben nem kamu a dolog, vagyis hogy csak a sorozat kedvéért csináltak a szereplők ilyesmit, akkor más újgazdagok is igazán megfogadhatnák a galériatulajdonos úrhölgy mondatait:

Kicsikéim, egy kozmetikussal kevesebb a következő hónapban, és jövünk megint.

Miközben Vivi és Dalma masszázsszalonban , Tünde pedig egy szépségklinikán ejtőzik, Babett a szarkasztikus humorú, új stylistjával és Yvonne-nal divatfotózásba kezd – sokat elárul arról, ők milyen ligában játszanak, hogy csak a felpróbált bundák 50 millió forintot értek. Babettnak egy jóképű modellfiúval kellett órákig pózolnia, de valahogy nem panaszkodott miatta.

Yvonne mintegy mellékesen megemlíti, hogy majd kiruccannak Dél-Afrikába is, egy női jótékonysági rendezvény ürügyén, már minden el van intézve, megy az egész csajbanda. Babett ezen eléggé kiakad, ahelyett, hogy örülne:

Bogi is jön? Akkor mivel lesz ez jobb, mint az előző utam?

Bogi is rákészül az útra, hiszen egy afrikai szafari kiváló alkalom arra, hogy újra elverjen ruhákra egy talicskányi pénzt – egészen konkrétan 3 000 000 forintot. Közben persze folyamatosan Babett stylistját szidja, nagy egyetértésben a saját divatgurujával, az egyetlennel, aki saját bevallása szerint a magyarországi ismerősei közül nevetni szokott a poénjain.

Az esti bulin óriási balhé kerekedett! Először abból, hogy Yvonne elfelejtette elhívni a két állapotos lányt, Vivit és Dalmát a közös dél-afrikai nyaralásra. Vivi ki is akadt a szokásos prosztó, hányaveti stílusában:

Ha minket kihagytok, akkor leszarom én is! A többiek menjenek a vadállatok közé, nekem sokkal jobb lesz a helyzetem, mert én meg a Bahamákon leszek!

A másik csetepaté akkor robbant ki, amikor Vivi a mosdóból kifele jövet (kicsit sem feltűnően) kihallgatta, ahogy a pultnál Bogi és a stylistja Babettet fikázza, le van maradva a divatban. Vivi ezután olyan szitokáradatott , hogy azt bármelyik külvárosi talponállóban és vidéki restiben megirigyelhette volna a Hawks-dzsekis úri közönség: 

Nem hallgathatom, hogy te mit pofázol a Babettról? A szemébe nem mered mondani, mert kétszínű tyúk vagy? Ki a f*szom tiltotta meg, hogy hallgatózhatok? Kétszínű lotyó vagy! Elmentél a kib*ott babaváróból is, csak hogy piálhass! Úgyhogy te nekem ne magyarázzál!

A látványos kiakadás után Bogi próbált ugyan visszavágni, de már repült is a pezsgőspohár, Vivi pedig elviharzott a buliból.

Babett is bepöccent, persze nem csoda:

Nagyon visszafogtam magam, mert azt gondolom, ez nem az a hely, ahol kitéphetem szálanként a póthaját. Pedig szívesen megtettem volna.

Vajon kibékülnek valaha is? Vagy Dél-Afrikában már hajépés lesz. Magán a bulin amúgy hatalmasat röhögtem, mert álmomban sem gondoltam volna, hogy 2018-ban a kőgazdag, fiatal csajoknak az a legnagyobb fergetegparty, amikor teli torokból éneklik az Az a szép...-et, a Hogyha nékem sok pénzem lesz...-t meg a Betli Duó, a Dupla Kávé és a 3+2 többi örökzöld mulatós slágerét, mintha csak a '90-es években, egy dunántúli lakodalomban lennének!