Hamarosan leadja a tévé az Oscar-díjas Mindenki rendezőjének új filmjét

A Foglyok december 28-án este debütál a Duna tévén.

Az Oscar-díjas Deák Kristóf első egész estés televíziós filmjét, a Foglyokat december 28-án, 19.40-kor tűzi műsorára a Duna Televízió. A történelmi tévéfilmet a miskolci CineFesten láthatta először a magyar közönség – az első kritikák szerint a film „A magyar színészszakma erődemonstrációja”, „szokatlan történet, különös karakterekkel, óriási mennyiségű abszurd humorral ” és „okosabban jövünk ki róla, mint ahogy bementünk”.

A nemzetközi porondon a Foglyok az A-kategóriás Goai Filmfesztiválon mutatkozott be, ahol nagy közönségsikert aratott. Díszbemutatója december 16-án a Corvin moziban volt, a két ünnep között pedig végre a nagyközönség is megtekintheti: a tévé után az interneten is (a tévés premiert követően egy héten át a MédiaKlikk felületén lesz elérhető).

A film sztorija szerint 1951-ben Budapesten egy átlagos család élete a feje tetejére áll, amikor hajnalban ávósok toppannak be hozzájuk, ám kitelepítés helyett beköltöznek, a saját lakásukban ejtve foglyul a családot – és mindenki mást, aki csak az ajtóhoz merészkedik. Telnek a napok, magyarázat nincs, az egyre abszurdabb összezártság, a titkok és a félelem pedig lassan kikezdik a lakás foglyainak idegeit.

A Foglyok főbb szerepeiben Sodró Eliza, Szamosi Zsófia, Fekete Ernő, Porogi Ádám, Lengyel Ferenc, Kardos Róbert, Csőre Gábor és Vasvári Emese láthatók. Szamosi Zsófia mellett több alkotó neve is visszaköszön az Oscar-díjas Mindenki stáblistájáról: többek közt Balázs Ádám zeneszerző, Csillag Mano vágó, Steinhauser Andrea casting director és Péterffy Máté hangmérnök erősítette a csapatot. A nagyszerű alkotásról hamarosan a port.hu is saját kritikával jelentkezik.