Hivatalos: újabb Trónok harca előzménysorozatot rendelt be az HBO

Már megvannak az ötletgazdák, a showrunnerek, a rendezők és a cím is. Vajon miről fog szólni?

A House of the Dragon címre hallgató sorozat ötletgazdái Ryan Condal (Kolónia) és maga a Trónok harca-szerző, George R.R. Martin, a showrunnerek pedig Condal és a Trónok harca több ikonikus részét is rendező Miguel Sapochnik – utóbbi alkotó fogja dirigálni többek közt a pilot epizódot is.

Az HBO tíz részt rendelt az alkotóktól a sorozatból, ami Martin Fire & Blood (Tűz és vér) című, 300 évvel a Trónok harca történései előtt játszódó, a Targaryen házról mesélő könyvei alapján készül.

„A Trónok harca univerzuma rendkívül gazdag történetekben. Szóval nagyon várjuk, hogy Miguel, Ryan és George segítségével felfedezhessük a Targaryen ház eredetét és Westeros korai napjait”

– nyilatkozta Casey Bloys, az HBO programigazgatója.

Forrás: HBO

 

A Targaryenek felemelkedéséről szóló előzményszéria készültéről egyébként már szeptember közepe óta lehet tudni (mi is akkor írtunk róla először), csak most jelentette be hivatalosan is a csatorna. A sztoriról pedig a már megjelent könyveredeti miatt azt is lehet tudni, hogy egészen konkrétan azt a polgárháborús időszakot mutatja be, amikor Rhaenyra Targaryen hercegnő és a féltestévere, II. Aegon Targaryen küzdöttek egymással a Hét Királyság trónjáért apjuk, I. Viserys halála után.

Nem a House of the Dragon volt egyébként az egyetlen készülőben lévő Trónok harca előzménysorozat, hiszen már le is forgatták a széria eseményei előtt nem kevesebb mint ötezer évvel játszódó előzményszéria pilot epizódját Naomi Watts, Miranda Richardson, Jamie Campbell Bower és még sokan mások szereplésével. Most derült azonban ki, hogy ezt, a The Long Night munkacímen futó sorozatot elkaszálták az HBO-nál, és a pilotból nem lesz széria.


(via HBO)