Hogyan képes A Simpson család megjósolni a jövőt?

A méltán népszerű rajzfilmsorozat arról híres, hogy meglepően gyakran jósol meg előre néha egészen bizarr jövőbeli eseményeket, és most már azt is tudjuk, miért!

A Simpson család nem csak arról ismert, hogy a filmtörténet legrégebben futó rajzfilmsorozata, hanem arról is, hogy egészen valószínűtlenül jósol meg előre teljesen bizarr dolgokat, amire már nagyon sokan felfigyeltek. Az animációs sorozat több jelentős eseményt is előrevetített az évek során, nevezetesen a 2012-es amerikai választási csalásokat, a 2015-ös görög pénzügyi válságot, Donald Trump elnökségét, a Fox Disney általi felvásárlását, az iPhone bosszantó automatikus javítását és persze Kamala Harris alelnökségét – hogy csak néhányat említsünk.

A showrunnere, Matt Selman most egy interjúban mesélte el, miért olyan jó a műsor a jövő megjóslásában. A People magazin kérdésére, hogy miért van különleges érzéke a sorozatnak az ilyen jóslatokhoz, Selman így válaszolt:

„Nos, az udvariatlan válasz az, hogy senki sem szereti, ha jó voltál az iskolában történelemből és matematikából, mert akkor jó érzéked van ahhoz, hogy előre megjósolj dolgokat. Ha ennyi év során elég sok mindent állítasz, akkor abból sok mindent fed le majd a valóság, ez az egyenlet matematikai része. Aztán ott van a történelmi rész. Ha olyan műsort készítesz, amely az emberiség múltbeli baklövéseinek tanulmányozásán alapul, akkor esélyes, hogy előre fogod látni az emberiség jövőbeli őrültségeit, amint az tovább süllyed a saját hibái által okozott káoszba, vagyis nem kell túlságosan megerőltetnünk magunkat.”

Selman hangsúlyozta, hogy nem dolgoznak külön listával megjóslandó eseményekkel, és azt is kiemelte, hogy az írók mennyire utálják azt, amikor a rajongók nyilvánvalóan hamis képeket tesznek fel az internetre, és azt mondják, A Simpson család megint megjósolt valamit, ami nem is igaz. „Jobban szerettük azt, amikor mi láttuk előre a jövőt, mint amikor az emberek tesznek úgy, mintha bizonyos szörnyű eseményeket mi jósoltunk volna meg. Nagyon lehangoló és elkeserítő, amikor az emberek annyira akarják, hogy valami rendkívüli történjen, hogy ők maguk kezdenek el kitalálni olyan jóslatokat, amelyekkel mi sosem foglalkoztunk.”

Hatalmas félreértés történt: mégsem áll le Homer Bart fojtogatásával

A Simpson család apukája továbbra sem fogja elnyerni az Év Apja díjat.

Tovább

 

Jelenleg a sorozat 36. évada fut, amiben ellőttek egy kamu sorozatzáró epizódot is, és vár ránk a 37. évad, amelynek sorsáról még folynak a találgatások.