Ilyen lett volna Szomszédok-szereplőkkel a Baywatch és a Dallas

Fergeteges rajongói videókban mixelték össze Vágási Feri és Taki bácsi legjobb jeleneteit és az ismert amerikai sorozatokat. Na de melyik a legjobb?

A mémgyárosok számára a mai napig kimeríthetetlen humorforrás a kultikus magyar teleregény, az 1987 és 1999 között futó Szomszédok. Nemcsak azért, mert a lakótelepi átlagemberek szemszögéből mutatta be a rendszerváltást, majd az utána ránk szabaduló vadkapitalizmust, hanem amiatt is, mert a készítők, meghallva az idők szavát, próbáltak olyan izgalmas jeleneteket csempészni a sorozatba két panaszáradat közé, amilyeneket a külföldi sikersorozatokban láttak.

Forrás: Youtube.com

A mémgyárosok természetesen pont ezeket a magyar környezetben igencsak szürreális jeleneteket emelték ki a videóikban - hogy jól, vagy kevésbé jól, azt döntse el a kedves olvasó!

1. Szomszédok: Dallas

A '90-es évek elején rendszerint két fontos dátum volt piros tollal bekarikázva a tévéújságban: a csütörtök esti Szomszédok és a péntek esti Dallas kezdési időpontja. Ég és föld volt a két tévésorozat: míg a magyar teleregény a lakótelepi átlagemberek napi megélhetési nehézségeit mutatta be húsba vágó realizmussal, a Ewingok és Barnesok rivalizálása egy teljesen másik, látszólag irigylésre méltó úszómedencés-sportkocsis világba engedett bepillantást a nézőknek. Csakhogy hamar kiderült: a dallasi olajmágnásoknak sincs aranyélete, náluk is vannak nagy családi veszekedések, szakítások, kibékülések, ők is teljes anyagi csődbe juthatnak vagy elveszíthetik a fejük fölül a házat. Annyi különbséggel, hogy krízishelyzetben Samantha nem Janka néni olcsó konyakjával, hanem Jockey legfinomabb whisky-jével nyugtatta meg az idegeit. A hasonlóság jorden234-nek is feltűnt, így gyúrta össze egyetlen videóba a két kultszériát:

 

2. Szomszédok: Magnum

A Vágási Feri-mémek természetesen még a Szomszédok-mémek között is egyfajta elitcsoportot alkotnak. Nemcsák Károly karaktere ugyanis egyfajta lakótelepi önkéntes akcióhős volt, nem véletlenül hívták őt maguk a stábtagok is úgy, hogy a gazdagréti Batman (bár szerintem a gazdagréti Charles Bronson találóbb lett volna). K0rm12ja ebben a videóban keverte össze Vágási Feri jeleneteit a bajszos hawaii magánnyomozóról szóló sorozat intrójával.

 

3. Szomszédok: Baywatch

Baywatch-szériát sosem David Hasselhoff szőrös mellkasáért, sokkal inkább Pamela Anderson, Erika Eleniak és a többi híres Playmate piros fürdődresszbe préselt mellei miatt nézték az emberek, nemcsak Amerikában, de idehaza is. A Szomszédokban viszont be kellett érnünk a bikinis Jutkával, és persze a hősködésre mindig kapható Vágási Ferivel, aki az egyik epizódban olyan csapnivalóan bénán mentette ki az úszómedencéből a fuldokló gyereket, hogy az szinte ordított a mémesítésért! Íme bszotak munkája:

 

4. Szomszédok: Knight Rider

A Baywatch mellett a '90-es években David Hasselhoff másik kultikus tévésorozatát, a Knight Ridert is el lehetett csípni a tévében. A menő járgányával összenőtt menő sofőr régi toposz a filmgyártásban, gondoljunk csak Mad Max Ford Falconjára, James Bond Aston Martin DB5-ösére vagy Marty és a Doki időutazó DeLoreanjára! Nem csoda, hogy a magyar tévések is megpróbálkoztak hasonlóval, amikor Lindának egy sárga Babettát, Taki bácsinak pedig egy tűzpiros Lada taxit adtak! A Dallas-videóhoz hasonlóan a Taki bácsis Knigth Rider is jorden234 munkája:

 

5. Szomszédok: sitcom

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a Szomszédok egy vicces sorozat volt, mint hogy az egyik legmókásabb karakter, a folyton csak morgolódó, enyhén alkoholista Janka néni fergeteges jeleneteit külön kigyűjtötték a rajongók. Azt viszont én magam sem gondoltam volna, hogy a Szomszédok-szereplők favicceit és béna helyzetkomikumait ennyire fel elhet dobni a Jóbarátokból meg a többi amerikai sitcomból ismerős konzervröhögéssel... Amíg rá nem találtam Juhász Laci pompás videójára! Íme: