Itt a 3. rész Blomkamp gyomorforgató Alien 5-pótlékából

A Zygote A bolygó neve: Halál és A dolog undorító szerelemgyereke. Nyomasztóan zseniális, felkavaró tartalom!

Vigyázat, felkavaró tartalom! Csak saját felelősségre olvass tovább és nézd meg a videókat!

Neill Blomkamp ugye a Covenant miatt nem rendezhette meg az ígéretes tervekkel belengetett Alien 5-öt, ezért kísérleti jelleggel, vagy ha úgy tetszik, „bosszúból” leforgatott egy horrorisztikus sc-fi websorozatot Volume 1 címmel.

 A széria nyomokban egy rakás Alien-elemet is tartalmaz. A mostani, Zygote című epizódban például a szűk folyosókon egy rémálmokba illő, ronda szörny elől menekülő, fiatal szőke lányban (Dakota Fanning) nem nehéz felismerni Newt-ot, akit Ripley mentett meg A bolygó neve: Halálban az Alien-fertőzött telepesbolygóról. De a megvakult katona is simán lehetne Hicks (a kiszivárgott Alien 5 concept artokon ő is mintha vak lett volna a fél szemére).

Sőt, a Cerberus Minerals iparvállalat is erősen hasonlít a Weyland-Yutanira. Hiszen valakik egy futurisztikus bunkerkomplexumban a saját dolgozóikon végeztek bizarr génkísérleteket, amivel sajnos elszabadítottak egy torz szörnyszülöttet, ami szépen lemészárolta (és magába olvasztotta) a társaság 78 dolgozóját.

Aki esetleg lemaradt volna a Volume 1 korábbi részeiről, annak mindenképpen csak ajánlani tudjuk ezt a gyomorforgatóan jó kísérleti websorozatot! Íme az 1. rész, a Rakka, amiben Sigourney Weaver és egy csapat zsoldos vív gerillaharcot egy gyíkemberszerű, agresszív, agymanipuláló idegen fajjal:

Ez pedig a Firebase című 2. epizód, amiben a vietnami háború idején csapnak össze a CIA-ügynökök és az amerikai katonák mindenféle furcsa, csontváz kinézetű szörnyetegekkel.