Itt vannak a legjobb filmek a szerdai tévézéshez

Összegyűjtöttük a nézhető alkotásokat a tévécsatornák kínálatából.

Van az a pénz, ami megbolondít - Film Mánia, március 31. szerda, 19h

Bridget túl az ötvenen, a kertvárosi, jómódú, középosztálybeli nők életét éli. Gyerekei már felnőttek, ő évtizedek óta háztartásbeli. Sajnos több mint egy éve már a családfenntartó férje is munkanélküli, és elfogytak a tartalékaik. Ami még nem lenne nagy baj, de az elmúlt egy évben nem változtattak költekező életmódjukon, így teljesen eladósodtak. Dobra kerül a szép ház, oda az eddigi életük. Bridget állást keres, és mivel filozófia szakos diplomája semmit sem ér a piacon, takarítónőként helyezkedik el. Igaz, nem akárhol, az állami pénzverdében. A munkahely rendkívül termékenyen hat Bridget gondolkodására, és hamar rájön, hogy tudna pénzt szerezni. Ráadásul társakat is talál hozzá.

 

Az időgép - Film+, március 31. szerda, 19h

Hartdegen (Guy Pearce), az 1900-as évekbeli, New York-i feltaláló megtervez és felépít egy csodálatos, időutazásra alkalmas szerkezetet, hogy meg nem történté tegyen egy tragédiába fulladt randevút. Múltbeli látogatása után a jövőbe indul, hogy ott is körülnézzen. Azonban egy hiba folytán nyolcszázezer évet tesz meg egy minden képzeletet felülmúló kalandsorozatban. A film Simon Wells rendező dédapja, H.G. Wells klasszikus regénye alapján készült.

 

Nyakiglove - Filmcafe, március 31. szerda, 19.15h

Pasitlan csaj? Jó, persze. Pasitlan csaj Manhattanben? Kemény, de azért nem gáz. Pasitlan csaj Manhattanben, négy topmodell szobatárssal? Te jó ég! A restaurátor Amanda Pierce hirtelen és váratlanul ebben a helyzetben találja magát. Nagy mázlival és jutányos áron sikerül betársulnia egy eastside-i luxuslakásba albérlőnek, csakhogy négy ultra-vékony szupercica a bérlőtársa. Amanda nem is tudja, hogy most hálát rebegjen-e a szerencsecsillagának, vagy inkább átkozza a sorsot. A modellek azonnal rávetik magukat Amandára, és ripsz-ropsz dögös csajt faragnak a helyes lányból: megtanítják, hogy viselkedjen, miket hordjon, és hogy hogyan érje el, hogy ne kelljen soha kifizetnie az italát. A szitu akkor durvul be igazán, amikor Amanda belezúg Jim Winstonba, a szomszéd házban lakó szívtipróba, és Jim is beleszeret Amandába. Úgy tűnik, Amanda imái meghallgattattak, amíg egy éjjel a srácot kukkoló csajok szemtanúi nem lesznek egy hidegvérű gyilkosságnak! Amanda élete pedig a feje tetejére áll, amint a négy modellel Manhattan utcáin lopakodva, botcsinálta detektívek módjára fényt akarnak deríteni a titokra, miközben megpróbálnak lépést tartani a fejleményekkel és a legújabb divattal.

 

A légy - M5, március 31. szerda, 20.50h

A légy egy napja, avagy világunk légy szemszögből.Díjak:1980. Ottawa: közönségdíj, az animációs kategória II. díja1980. Lucca: elismerő oklevél1981. Miskolc: fair play-díj1981. Tampere: a legjobb animációs film díja1981. Lille: nagydíj1981. Krakkó: a FICC díja1982. Magyar Film- és Tévékritikusok díja a legjobb animációs filmnek1982. Espinho: az animációs kategória I. díja

 

Sztriptíz - Viasat3, március 31. szerda, 21h

Erin Grant (Demi Moore), a volt FBI-ügynöknő sztriptízt táncol egy éjszakai lokálban. Azért van szüksége erre a munkára, mert vissza akarja szerezni hétéves kislányát, akit azzal az indokkal vett el tőle a bíróság, hogy az asszony nem tudja eltartani. Egy este az ismert politikus, David Dilbeck (Burt Reynolds) is a nézők között van. Amikor Jerry, Erin egyik hódolója kitalálja, hogyan zsarolhatnák meg Dilbecket, még senki sem sejti, hova vezet egy látszólag egyszerű zsarolás. A zsarolót hamarosan megölik, és Al Garcia (Armand Assante) nyomozó indul útnak, hogy kiderítse, mi folyik a színfalak mögött. Megjelenik a történetben Shad (Ving Rhames), a bár kidobóembere is, aki saját zsarolási terveit szövögeti, továbbá Erin pszichopata exférje (Robert Patrick), aki kisstílű tolvajként tengeti életét.

 

Örök lányok - Paramount Channel, március 31. szerda, 21h

Két évtized eltelt, de Suzette (Goldie Hawn) semmit nem változott. Lélekben ugyanolyan gondtalan és szabad, mint egykor volt. Elhatározza, hogy megkeresi régi barátnőjét, Vinnie-t (Susan Sarandon), akiről már húsz éve nem hallott semmit. Útközben felvesz egy furcsa írót, aki saját bevallása szerint nem ért nőhöz már vagy egy évtizede. Lesz meglepetés, ha beállítanak Vinnie-hez! Különösen azért, mert ellentétben barátnőjével, Vinnie teljesen hátat fordított régi önmagának és most ügyvéd férjével, valamint két tinédzser lányával éli a tisztes polgárok hétköznapjait.

 

A gép - Film Mánia, március 31. szerda, 21h

Az elszegényedett világban Nagy-Britannia hidegháborúban áll egy új ellenséggel. Az egyetlen remény a megváltásra a Védelmi Minisztérium vezető tudósa. A zseniális Vincent McCarthy egy forradalmian új fegyveren dolgozik, amely elmossa a határokat az ember és a gép között. Az általa létrehozott android páratlan fizikai és szellemi képességekkel rendelkezik. A programozásába azonban hiba csúszik, és a gép az életére tör. McCathy a mesterséges intelligencia szakértőjéhez, Avához fordul segítségért.

 

A bárányok hallgatnak - Moziverzum, március 31. szerda, 21h

Dr. Hannibal "Kannibál" Lecter az egyik legveszedelmesebb pszichopata gyilkos. Évek óta szigorúan őrzött börtönben ül, de az FBI-nak most a segítségére van szüksége. Valaki ugyanis a módszereit utánozza, és remélik, hogy az őrült orvos segítségükre tud lenni. Clarice Starling különleges ügynök kapja a feladatot, hogy férkőzzön Dr. Lecter bizalmába, és próbálja meg rávenni a segítségre. Ám a dolog nem ilyen egyszerű: Dr. Lecter nem csak őrült, de hihetetlenül intelligens is, így Clarice-nek nincs könnyű dolga.

 

Kiképzőtábor - AMC, március 31. szerda, 21h

Nathan West őrnagy az Egyesült Államok különleges osztagának egyik elit egységét vezeti. Az őrnagy módszerei hatékonyak, de agresszív viselkedése és heves vérmérséklete miatt katonái nem szívesen szolgálnak alatta. Egy látszólag rutin-bevetés során Panamában, egy hurrikán sodor végig a táboron, ahol West éppen az embereivel állomásozik. A vihar elvonultával az őrnagy négy emberét holtan találják, West pedig nyom nélkül eltűnik. Két túlélő katona maradt csupán, de mindketten más történetet adnak elő a nyomozásra kirendelt ex-kommandósnak, aki egykor szintén West alatt szolgált és aki időközben elsőrangú kihallgató-tiszt lett.

 

A Jaguár - Filmcafe, március 31. szerda, 21h

Campana (Jean Reno) európai körútra viszi Wanut (Harrison Lowe), a nagysámánt, hogy meggátolja az Amazonas-vidék pusztulását. Perrin (Patrick Bruel) kisstílű párizsi kókler, akire rászállt a maffia. A Crillon szálloda liftjében Wanu összebarátkozik Perrinnel és őt jelöli ki, hogy szerezze majd vissza ellopott lelkét. Wanut szívrohammal kórházba viszik, az állapota reménytelen. Utolsó óhaja: Perrin ölje meg az Amazonasnál a lélektolvajt. Minden ezen áll vagy bukik. Csak Wanu ereje segíthet rajta. Wanué, akit a bennszülöttek Jaguárnak neveznek.

 

A hetedik mennyország - Filmcafe, március 31. szerda, 22.55h

Elmo McElroy (Samuel L. Jackson) elismert kémikus, aki nem veti meg a tudatmódosító szereket. Mivel még nem kóstolt semmi olyat, amivel teljesen elégedett lenne, ezért saját maga kezd kutatni a tökéletes szer után. A kutatásnak meg is lesz az eredménye! Az iszonyú töménységű szer paradicsomi állapot elérésével kecsegtet. Elmo féltve őrzött receptjét Londonban akarja eladni. Nagy haszonnal kecsegtető utazása során azonban Liverpoolban köt ki. Hozzácsapódik két hívatlan cimbora, egy drogos és kiszámíthatatlan barátnője. Elmo hihetetlen kalandjai közben elkezdi félteni életét és már nem is találja olyan vonzónak a drogokat. Rájön, hogy nem bízhat senkiben, amíg nála a méregdrága csodaszer.

 

Ízlések és pofonok - Viasat3, március 31. szerda, 23.25h

A gyönyörű Kate (Catherine Zeta-Jones) Napóleont megszégyenítő határozottsággal irányítja az egyik legelegánsabb étterem konyháját. Ám egy baleset felborítja egyeduralmát, az árván maradt kilencéves unokahúga, Zoe (Abigail Breslin) hozzá kerül, aki alaposan megnehezíti az életét. Mindezt tetézi, hogy új szakács érkezik az étterembe. Nick (Aaron Eckhart) másképp él és másképp gondolkodik, mint ő. Mégis lassacskán megfőzi az addig minden csábításnak ellenálló nőt.