Itt vannak a legjobb filmek csütörtökre

Ismét kevés filmet tudtunk betenni a válogatásba, de ha akad egy film, ami tetszik, már meg van mentve az este.

Watchmen: Az őrzők - Moziverzum, április 29. csütörtök, 21h

A film Amerika egyik alternatív változata a nyolcvanas években, amikor is a világ a háború küszöbén áll. Az álarcos hősök tevékenységét betiltották, a társadalom, amely egykor megbecsülte őket, ma már fél tőlük, és ezért az alvilágba száműzte őket. Rorschach az egyetlen hős, aki nem fogadja el ezt a helyzetet és szembeszáll az igazságosztók tevékenységét betiltó törvénnyel. Még mindig vadászik a bűnözőkre, mert a világ számára csak jó és rossz részből áll. Amikor azonban egykori társa gyilkosság áldozata lesz, Rorschach rájön, hogy ez valójában csak a kezdet...

 

Pókember - Filmcafe, április 29. csütörtök, 21h

Egy pókcsípés nem a világ. Peter Parker (Tobey Maguire), a kétballábas diákújságíró világa mégis fenekestül felfordul, amikor egy laboratóriumi osztálykirándulás során megcsípi egy mutáns pók. Ezt követően a srác egyre furább képességeket tapasztal magán: könnyedén sétál a plafonon, csuklójából ragadós pókszálat lő ki, a veszélyeket pedig jóval bekövetkezésük előtt megérzi. Ami kezdetben játéknak tűnik, hamarosan szörnyű és izgalmas kötelezettséggé válik. Peternek meg kell küzdenie az emberfeletti erővel rendelkező, gonosz Zöld Manóval (Willem Dafoe) és el kell nyernie a gyönyörű Mary Jane (Kirsten Dunst) szerelmét.

 

Halálos fegyver - Film+, április 29. csütörtök, 21h

Roger Murtaugh most ünnepli ötvenedik születésnapját. Gyilkossági ügyekben nyomozó zsaru létére otthonülő, családszerető ember, aki már csak a jól megérdemelt nyugdíjas évekre készül. Pech-e vagy szerencse, de egy teljesen más típusú nyomozóval, Martin Riggs-szel hozza össze a sors. Riggs felesége 11 éve autóbalesetben az életét vesztette, a férfi azóta magányosan él. A két rendőrnek egy öngyilkossági ügyet kellene megoldania, amely szorosan összekapcsolódik a hírhedt nemzetközi drogkartell leleplezésével. Hamar felismerik, hogy van ugyan némi esélyük a túlélésre, de kizárólag akkor, ha minél hamarabb megtanulnak együttműködni, és megpróbálnak bízni egymásban. Nem telik el 48 óra, és máris túlesnek egy közös családi vacsorán, megölnek néhány embert, túlélnek egy lövöldözést a sivatagban, felveszik a küzdelmet helikopterekkel és géppuskákkal, kézigránátokat hajigálnak, tetőről ugrálnak, megmentik Murtaugh elrabolt lányát, keresztülhajtanak a falon, áramütést kapnak, megisznak néhány pofa sört, megjavítanak egy motorcsónakot és elsütnek jó néhány poént.

 

Jumanji - Viasat3, április 29. csütörtök, 21h

A 12 éves Alan felfedezi a díszes Jumanji-táblát, s amikor Sarah-val leülnek játszani, Alan hirtelen eltűnik és a Jumanji dzsungelbirodalmában találja magát. Nem is tud visszatérni, mert a kislány túlságosan rémült, hogy befejezze a játékot. Csak akkor kerülhet ki a csapdából, ha valaki meghatározott számot dob. Ez azonban 26 évig nem fordul elő, így Alan (Robin Williams) az esőerdő foglya marad mindaddig, míg két másik gyerek, Judy és Peter újra nem kezdi a játékot. Ám kiderül, csak akkor szabadulhat, ha a két gyerek megtalálja a felnőtt Sarah-t (Bonnie Hunt), különben veszélybe kerül a házuk, a környék és egész városuk.

 

Test - M5, április 29. csütörtök, 22h

Egy halottkémet nem könnyű megdöbbenteni, hozzászokott a kegyetlen bűncselekményekhez, extrém helyzetekhez, és az sem lepi meg, ha egy halottnak gondolt, akasztott férfi egyszer csak saját lábán távozik a bűntett színhelyéről _ nyakában a kötéllel. A középkorú férfi számára is sokkal inkább lánya anorexiája jelent megoldhatatlan feladatot, aki szélsőségesen és önmagát sanyargatva gyászolja édesanyját. Az apa teljesen elveszettnek és tehetetlennek érzi magát, s attól tartva, hogy lánya halálra éhezteti magát, inkább egy pszichiátriai klinikára viszi, ahol Anna veszi kezelésbe. Ám Anna maga is egészen szélsőségesen küzd a saját démonjaival és veszteségével, és meglehetősen szokatlan és zavarba ejtő módszerekkel igyekszik betegeit a gyógyulás útjára terelni... A film rendezője Malgorzata Szumowska a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon 2015-ben ezért a filmért a legjobb rendezőnek járó díjat kapta. A film alkotói ezen kívül is számos nemzetközi díjban részesültek.

 

Fényes szelek - Duna Tv, április 29. csütörtök, 22.25h

"Holnapra megforgatjuk az egész világot" _ szól a NÉKOSZ kollégisták dala, amikor egy papi gimnáziumban megpróbálják az egyházi nevelésben részesülő fiatalokat maguk, hitük mellé állítani. 1948. A forrongó magyar fiatalok a NÉKOSZ mozgalom keretében szállnak szembe az egyházzal. A provokáció tárgya egy papi líceum, melynek rendjét felborítják, és vitára kényszerítik az ott tanulókat. Laci a demokrácia, a meggyőzés híve, aki komolyan gondolja elveit, ezért lemond amikor egy katolikus diákot akarnak letartóztatni. Ekkor a vezetést két lány, Teri és Jutka ragadja magához… Az 1968-ban, a nyugat-európai diáklázadások idején készült film szép sikereket aratott Magyarországon. 1969-ben a Magyar Játékfilmszemlén Balázsovits Lajos a legjobb férfi alakítás díját nyerte el, míg a film 1970-ben a Magyar Filmkritikusok Díja, nagydíját kapta.

 

Minden héten háború - Film+, április 29. csütörtök, 23.20h

Mindegy, hogy ki az ember, mindegy, miből él, mindig lesz valaki, aki fiatalabb, gyorsabb és erősebb. Erre döbben rá az idősödő Tony D'Amato, a négy éven át bajnok Miami Sharks focicsapat vezetőedzője. A legújabb bajnokságban a csapat háromszor egymás után veszít, a rajongók elpártolnak, a jól bevált, idősebb csapat kapitánya és sztárja súlyosan megsérül, ám ennek ellenére ragaszkodik a sportban szerzett hírnevéhez. D'Amatónak eközben elromlott házasságával, tőle elpártoló gyerekeivel és a csapat fiatal társtulajdonosával, Christina Pagniaccival is meg kell küzdenie. Pagniacci az apjától örökölte a csapatot, és a marketing diktálta feltételeket szem előtt tartva akarja a Sharkst menedzselni. Márpedig egy vesztes csapat rossz befektetés. Cap Rooney a Sharks dicső múltjának szimbóluma, ám öregszik, és csak a saját legendája megtartásáért küzd. Amikor megsérül, a fiatal hátvéd, Willie Beamen lép helyette pályára, aki nehézkes kezdés után mind a nézőket, mind a csapat vezetőségét ámulatba ejti. Noha D'Amato meggyőződése, hogy a játéknak "többnek kell lennie, mint pusztán győzelemnek", a gyakorlatias "Steamin' Beamen" csak egy dolgot tart szem előtt: a győzelmet, illetve az óriási bevételt, melyet egy profi játékos rövid pályafutása során szerezhet. D'Amatót így több oldalról is szorítják: Beamen kíméletlen győzelemvágyával, Christina Pagniacci pénzügyi józanságával, és Cap kétségbeesett próbálkozásával, hogy még visszakerüljön a pályára...