Itt vannak a legjobb filmek csütörtökre

Kispénteken is tévéznél? Akkor olvasd el listánkat!

Az elveszett frigyláda fosztogatói - Paramount Network, július 8. csütörtök, 21h

Indiana Jones régész, professzor és kalandor egy személyben, aki semmilyen veszélytől sem riad vissza, hogy megszerezzen egy műkincset. 1936-ban híre jön, hogy a németek hatalmas ásatásokba kezdtek Egyiptomban. A Biblia legendás ereklyéjét, a frigyládát keresik, amiben Mózes kőtáblái találhatók a tízparancsolattal. A mítosz szerint ugyanis legyőzhetetlenné válik, aki a ládát birtokolja. Az amerikai titkosszolgálat megbízza Indiana Jones-t, hogy előzze meg a nácikat. A kalandvágyó professzor Egyiptomba utazik, ahol elkeseredett harc bontakozik ki a frigyládáért.

 

New York, I Love You - Film Mánia, július 8. csütörtök, 21h

"New York a film születése óta az álmok és a lehetőségek városa. Lüktető kulturális sokszínűségével, az eget ostromló, szikrázó felhőkarcolóival több mint száz éve szolgál kulisszául sikeres filmek ezreihez. Most a szerelmesek friss szemszögéből ismerhetjük meg a várost, melynek örökös zajába megannyi titok, sok humor és egy csepp erotika vegyül. Ez az a város, ahol minden megtörténhet, ahol az egyszerű, hétköznapi történetek is életre szóló kalanddá válnak. Mitől válik ott és akkor különlegessé, hogy egy fiatal nő az esküvője előestéjén felkínálkozik egy indiai üzletembernek, hogy egy író a legjobb csajozós szövegével próbál felszedni egy nőt az utcasarkon, hogy egy fiatal srác tolószékes lánnyal megy a szalagavató bálra, s végül élete legmámorítóbb élményét éli át? Nyolcmillió ember, nyolcmillió történet hullámzik a pezsgő városban. Ez a néhány kiragadott jelenet hivatott megmutatni, miért olyan ellenállhatatlan a Nagy Alma. Elismert rendezők benyomásait fűzi össze a városról és a szerelemről egyetlen történetfüzérbe ez a magával ragadó film."

 

A kém - Mozi+, július 8. csütörtök, 21h

A neve Susan. Susan Cooper (Melissa McCarthy). A CIA elemzője, és az egyik legjobb a szakmában. Miután partnere (Jude Law) és az ügynökség legjobb ügynöke (Jason Statham) lebuknak, ő az egyetlen, akit éppen bevetésre lehetne küldeni: életében először, a terepen kell kipróbálnia magát. Hát belép egy világba, amit eddig messziről csodált és irigyelt. Elegánsnak éppen nem mondható, de nagy a szája és kemény az ökle. A világ első igazi női titkos ügynöke bevetésre indul!

 

Bankcsapda - Filmcafe, július 8. csütörtök, 21h

Tripp Kennedy (Patrick Dempsey) abba a bankba toppan be zárórakor, amelyet két gengszterbanda épp egy időben akar kirabolni. Amikor a bankrablók fegyvert rántanak, Tripp azonnal a csinos pénztáros, Kaitlin (Ashley Judd) védelmére siet. Az egyik banda vérbeli profikból, a másik viszont igazi lúzerekből áll. A helyzetet súlyosbítja, hogy a bank biztonsági rendszerének lezáró funkciója működésbe lép a nap végén, a bent lévők pedig csúfos csapdába esnek. Az idő előrehaladtával mulatságos macska-egér játék kezdődik, mialatt Tripp és Kaitlin próbálják menteni a menthetőt.

 

Szupercella - Film+, július 8. csütörtök, 21h

A legendás Ray Breslin (Sylvester Stallone) a börtönök biztonságát teszteli, és eddig mindig sikerrel járt. A szervezet nagy összegű megbízást kap a CIA-től. Ezúttal az ultrabiztonságos, Sírkő nevű szuperbörtön rendszerét kell tesztelni azzal a feltétellel, hogy semmilyen külső segítségre nem számíthat. Breslin vállalja, ám életében először szembesül a feladat reménytelenségével. A börtönben összebarátkozik Rottmayerrel (Arnold Schwarzenegger), és meggyőzi, hogy vegyen részt merész tervének kivitelezésben. A nagy szökéshez azonban szükségük van Dr. Kyrie (Sam Neill) segítségére is.

 

Szemvillanás alatt - Film Mánia, július 8. csütörtök, 22.50h

A zabolátlan, merész és élénk képzelőerővel megáldott tinédzser Diana (Evan Rachel Wood) alig várja, hogy belevethesse magát a nagybetűs életbe, miközben legjobb barátnője, a visszafogott Maureen (Eva Amurri) egyre nagyobb aggodalommal figyeli kicsapongásait. A felnőtt, kertvárosi családanyaként élő Dianát (Uma Thurman) félelmek és kétségek gyötrik, ugyanis máig szörnyű emlék kísérti: egy tragikus végkimenetelű középiskolai lövöldözés, melynek során Maureennal élet és halál közötti döntéshelyzetbe kerülnek, mely mindörökre megváltoztatja jövőről szőtt álmaikat.

 

Szépek és bolondok - Duna Tv, július 8. csütörtök, 23.10h

A leghétköznapibb kisemberek sokaságába tartozó Ivicz István valaha kitűnő pék volt, ma kenyérkihordó. Hétvégéken azonban vonatra száll, és valamelyik kisvárosban szívvel-lélekkel, nagy odaadással és tisztességgel levezet egy-egy harmadosztályú labdarúgó mérkőzést. Mint futballbíró nem enged meg semmiféle lazaságot, a megvesztegetésnek még a látszatát is elkerüli. A pályán emberi kiteljesedést érez, e vasárnapok kiemelik őt a hétköznapok szürkeségéből. Ugyanerre vágyakoznak partjelzői, Fedák és Gadácsi is. Legnagyobb álmuk az, hogy írjon róluk a Népsport.

 

Barátság extrákkal - AXN, július 8. csütörtök, 23.20h

Jamie munkaügyis fejvadász New Yorkban, Dylan nagymenő szerkesztő Los Angelesben. Mindketten fiatalok, sikeresek, de szerencsétlenek a szerelemben, miközben családi gondokkal küszködnek. Egy jó munka ígéretével Jamie a Nagy Almába csábítja Dylant, sőt, a munkáltató mellett maga is rákattan a srácra. Az érzés kölcsönös, ám mindketten félnek egy esetleges újabb csalódástól. A helyzet tisztázása érdekében megállapodnak, hogy a kapcsolatuk szerelemtől és más kötöttségektől mentes, pusztán szexuális célzatú lesz. Ám más dolog ígérni valamit, és más betartani.