Itt vannak a legjobb filmek hétfő estére

Kiváló filmekkel tölthetjük a hosszú hétvége utolsó estéjét.

Kisasszonyok - Cool, június 6. hétfő, 20h

A March lányok, Jo (Saoirse Ronan), Meg (Emma Watson), Amy (Florence Pugh) és Beth (Eliza Scanlen) idillikus környezetben nőnek fel, anyjuk szerető gondoskodásában. Háborúban lévő apjuk miatt kénytelenek a családfő nélkül boldogulni, ami ijesztő kihívás a férfi uralta világban. Jo nagy álma, hogy regényíró legyen és színes fantáziája, megírt darabjai rengeteg mulatságos pillanatot visznek a házba. Ám amikor a szomszéd birtokra visszatér Laurie (Thimothée Chalamet) és a lányok elmennek életük első báljába, a varázslatos játszadozás helyét átveszi a szerelem.

 

Kettőt találhatsz - Viasat2, június 6. hétfő, 20h

Gray tragikus körülmények között veszítette el a vőlegényét. A néhai szerelme barátai felajánlják neki, hogy költözzön hozzájuk, így könnyebben fel tudja dolgozni a helyzetet. Sam és Dennis mindent megtesznek azért, hogy felvidítsák, Fritz viszont közömbösnek tűnik iránta. Később azonban a látszólag felszínes playboy életet élő fiatalember megnyílik Gray előtt. A lány megérti, hogy a vőlegénye miért tartotta oly nagyra a fiút. Gray arra is ráébred, hogy az élet zűrös ugyan, de a szerelem mindig tartogat meglepetést az ember számára.

 

Sonic, a sündisznó - TV2, június 6. hétfő, 20.15h

Sonic, a sündisznó véletlenül hihetetlen erő birtokosa lesz, amit ő maga sem ért teljesen. Saját védelme érdekében a Földön rejtőzik el, és egyetlen szabályt kell betartania: nem szabad, hogy a világ tudomást szerezzen a létezéséről. Ám ez nem könnyű feladat egy 15 évesnek, főleg ha az a 15 éves Sonic képességeivel és habitusával van megáldva. Így aztán nem kell hozzá sok, hogy felfedezze őt Tom, a szarkasztikus, ám áldott jószívű kisvárosi zsaru. Ők ketten összeállnak, és hihetetlenül akciódús kalandokba keverednek, miközben átszelik a fél világot úgy, hogy üldözik őket a mániákus Dr. Robotnyik és robotszerkentyűi.

 

A hét mesterlövész - Duna Tv, június 6. hétfő, 20.50h

Calvera rablóbandája évek óta fosztogatja Mexikó falvait. A banditák időnként lejönnek a hegyekből, elveszik a pénzt és a termés javát. Ixcatlan falu lakosai megelégelik az ismétlődő támadásokat és minden maradék vagyonukon fegyvereseket fogadnak. A fizetség kevés, de a feladatra így is összegyűlik hét ember, akiknek a vezetésével a falubeliek már felkészülten várják Calverát és bandáját.

 

Seveled - RTLII, június 6. hétfő, 21h

Gergő (Mészáros Béla), a menő kritikus nagykanállal falja az életet. Bármikor bárkinek bekamuzik bármit a siker érdekében, és ez alól kórházban betegeskedő édesanyja, Emma (Básti Juli) sem kivétel. Komoly partnereként mutatja be Sacit (Tenki Réka), a gyermeket váró nagyszájú ex-sztriptíztáncosnőt, hogy utolsó napjaira boldoggá tegye az unokamániás anyukát. Emma annyira megörül az unokának, hogy meggyógyul. Ettől kezdve Gergő és Saci folytatják az átverést, és bár alig bírják egymást elviselni, ha jön a nagyi, ők a tökéletes pár. Egy azonban bizonyos, a megoldásnak előbb kell megszületnie, mint a babának.

 

Kingsman: Az aranykör - Mozi+, június 6. hétfő, 21h

Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantja a központjukat. Csak az újonc Töki és kiképzője, Merlin ússza meg a támadást: ők Amerikába menekülnek, ahol a szervezetükhöz hasonló, helyi cég, a Statesman egy embere várja őket. Együtt vágnak neki, eddigi legkeményebb, legveszélyesebb feladatuk leküzdésének...

 

Mentés Másképp - SuperTV2, június 6. hétfő, 21h

A könyvelésbe beleszürkült Márknak meg kell mentenie Dórát a depressziótól. Márk a saját maga által kifejlesztett Alternatív Terápia módszerével elindítja a lány kezelését. Úgy kezdi manipulálni a lány életét, hogy az nem tud róla ezzel próbálkozva terelni őt a boldogság felé.

 

Sorstalanság - ATV, június 6. hétfő, 21h

Színes, magyar filmdráma, 2005. Rendező: Koltai Lajos. Szereplők: Nagy Marcell (Köves Gyuri), Dimény Áron (Citrom Bandi), Harkányi Endre (Kollmann), Bán János (Apa) Schell Judit (Anya), Dér Zsolt (Rozi), Szabó Dani (Moskovich), Herrer Sára (Annamária), Mertz Tibor (Fodor), Dóra Béla. Köves átlagos zsidó kamaszfiú átlagos sorssal Budapesten, 1944-ben. Nem sokkal azután, hogy apját munkaszolgálatra viszik, őt is elfogják, majd bevagonírozzák és Auschwitzba, onnan pedig Buchenwaldba szállítják. Köves nem lázad sorsa ellen, nem lepődik meg, nem keres kiutat. Átmeneti barátságokra tesz szert, felnőttek és gyerekek; flegmák és rémültek, alkalmazkodók és vagányok bukkannak fel mellette a tömegből, és sodródnak el mellőle. Ő pedig csak van, és megfigyel; egész addig, míg sok véletlennek és szerencsés vagy szerencsétlen fordulatnak köszönhetően haza nem kerül. Hisz nincs olyan képtelenség, amit ne élhetnénk túl.

 

Volt egyszer egy... Hollywood - RTL Klub, június 6. hétfő, 22.35h

Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), az egykor népszerű, hollywoodi sorozatszínész nagy álma, hogy mozifilmes sztár legyen, egyre távolodik. Hiába költözik a híres rendező, Roman Polanski és Sharon Tate (Margot Robbie) szomszédságába, úgy tűnik, semmi sincs, ami a lejtőn megállíthatná. Ebben a fázisban már a barátok is felszívódtak, egyedül dublőre, a végsőkig hűséges Booth (Brad Pitt) tart ki mellette, és Marvin Schwarz producer (Al Pacino), aki arra biztatja, hogy vállaljon szerepet egy olcsó spagetti westernben. Ám mielőtt megvalósulna a hollywoodi álom, megjelenik Charles Manson és hippi bandája.

 

Eastern Promises - Gyilkos ígéretek - Filmcafe, június 6. hétfő, 23.35h

Egy brutálisan bántalmazott orosz kamaszlány belehal a szülésbe. Az ügyeletben lévő nővér, Anna (Naomi Watts) elhatározza, hogy megkeresi a rokonait. Amikor felkeresi az elegáns orosz éttermet, nem is sejti, hogy milyen veszélybe sodorta magát. Az étterem tulajdonosa a helyi orosz maffia vezetője, aki éppen azon ügyködik, hogy fia, Kirill (Vincent Cassell) után eltakarítson. Ebben nagy segítségére van Nyikolaj (Viggo Mortensen), aki mindig profin gondoskodik arról, hogy az útban lévő hullák eltűnjenek.

 

Álom doktor - Film+, június 6. hétfő, 23.40h

Dan Torrance (Ewan McGregor) harminc éve hordozza magában a traumát, amit apja miatt szenvedett el, és harminc éve próbálja rejtegetni különleges képességét, a ragyogást. Egy kisváros jó helynek bizonyul a bujkálásra, de a sorsát senki nem kerülheti el. Egy nap találkozik a tizenéves Abrával (Kyliegh Curran), akinek hasonló képessége van, csak sokkal erősebb. Találkozásuk felfedi Danny inkognitóját, és újra életre kel a rémálom, a lány ereje ugyanis odavonzza Kalapos Rose-t (Rebecca Ferguson) és őrült szektáját, akik olyanokra vadásznak, mint Danny.

 

Ponyvaregény - SuperTV2, június 6. hétfő, 23.45h

Adott két idősödő, szabad szájú, tökös, szimpatikus gengszter, Vincent és Jules, akik igyekeznek főnöküknek visszaszerezni egy aktatáskát. Ehhez persze meg kell ölniük pár embert, de ez az egyszerű bérgyilkosokkal gyakran megesik. Jules a rá célzott golyókat csodával határos módon elkerüli, s ezt jelnek tekintvén úgy dönt, felhagy eddigi életével. Társának viszont el kell vinnie szórakozni a gengszterfőnök feleségét... Van továbbá egy boxoló, Butch, aki a hírhedt maffiafőnök, Marselleus Wallace átvágását tervezi. Hogy-hogy nem, odáig fajul a történet, hogy végül már inkább a megmentésére készül, mint a lelövésére... Nem utolsósorban, pedig, van egy piti rabló-párosunk is, akik éppen egy étterem kirablására készülnek. Ám ott reggelizik Vincent és Jules. A szálak végül összeérnek, Marselleus Wallace megbocsájt Butch-nak, miután az megmentette az életét, Vincent és Jules megakadályozzák a rablást, és a gengszterfőnök feleségének szórakoztatása is happy enddel zárul, annak ellenére, hogy nem indult valami fényesen.