Itt vannak a legjobb filmek péntek estére!

Végre péntek, ha szerencséd, van, szombaton sokáig alhatsz, szóval lehet jó sokáig tévézni!

Jób lázadása - Duna World, június 25. péntek, 19.15h

Jób és felesége, Róza egy Tisza menti faluban él, tehetős parasztgazdaként. Az idősödő zsidó házaspár, miután már hét gyermekét eltemette, a közeli városka árvaházából örökbe fogad egy szőke, keresztény kisfiút. Lackóra szeretnék hagyni majd mindazt, amit hitben, emberségben és anyagi javakban egész életükön át gyűjtöttek, és ő a reménység, aki az eljövendő megváltás fejében kivárhatja a Messiást. 1943-at írunk, és Jób már sejti a szomorú véget. Egy évük van még, hogy mindenre megtanítsák Lackót, ami számukra fontos, és biztosítsák a jövőjét... Zenthe Ferenc Jób megformálásáért megkapta a Magyar Filmkritikusok Díját, Gyöngyössy Imre és Kabay Barna megrendítő, lírai filmjét pedig Oscar-díjra jelölték, San Remóban nagydíjjal jutalmazták, s Cannesban elnyerte az Ökumenikus Zsűri Díját.

 

Rekonstrukció - Filmbox, június 25. péntek, 19.30h

A fényképész Alex egy nap odalép egy koppenhágai kocsmában a gyönyörű Aimée-hez, és Rómába invitálja a meghökkent nőt. A véletlen találkozás vége szenvedélyes szerelem, de a körülöttük lévő világ, a dán főváros mindent megkavar. Alex lassacskán ráébred, hogy a valóság és a képzelet határai teljesen elmosódnak, és a férfinak el kell döntenie, hogy milyen messzire képes elmenni az igaz szerelemért?A filmmel 2003-ban a Cannes-i Filmfesztiválon Christoffer Boe rendező elnyerte a legjobb első filmért járó Arany Kamera díjat, s ez Európai Filmdíjak közül pedig az Év Európai Felfedezettje kitüntetéssel jutalmazták.A Rekonstrukció a Hr. Boe & Co társaság első filmje. A csapatot négy fiatal filmes (Christoffer Boe _ rendező, Tine Grew Pfeiffer _ producer, Manuel Claro _ operator és Morten Green _ hangmérnök) alapította, akik a Dán Filmművészeti Főiskolán ismerkedtek meg. A csapat hitvallásában szakít a Dogma koncepcióval: a minimalizmus helyett a tökéletességre törekednek.

 

Maigret és a Saint-Fiacre ügy - Duna Tv, június 25. péntek, 20.35h

Maigret-t a Saint-Fiacre kastélyba hívatja a grófnő. Előzőleg ugyanis kapott egy levelet, amely azzal fenyegeti az idős asszonyt, hogy a hamvazószerdai mise alatt meg fog halni. A grófné a személyzetnek műkereskedőként mutatja be Maigret-t, aki így könnyebben tud nyomozni. A grófné a mise alatt valóban meghal, s az orvos szívrohamot állapít meg. Feldúltan beállít a grófné mindenki által lumpnak mondott fia, Maurice. Újságcikket lobogtat a saját öngyilkosságáról szóló álhírrel...

 

District 9 - AMC, június 25. péntek, 21h

Nem egy szokványos sci-fi film a Dictrict 9. Áldokumentumfilmnek indul, és végig bőven van fűszerezve fekete humorral. A komoly társadalomkritikát sem nélkülöző történet Dél-Afrikában játszódik, Johannesburg városában, ahol mintegy húsz éve egy űrhajó jelent meg a város felett. Az űrhajó fedélzetén mintegy egymillió, két lábon járó, furcsa, rákszerű lényt találtak. A hatóságok akkor annak rendje és módja szerint egy menekülttábornak kijelölt nyomortelepre költöztették az éhező földönkívülieket, a kilencedik körzetbe. A helyiek egyre mélyebb ellenszenvvel viseltetnek irántuk, mondván, hogy nem tudnak és nem is akarnak dolgozni, nem akarnak beilleszkedni és bűnöző hajlamúak. A helyzet megoldásával az MNU (Multinational United) nevű kereskedelmi-katonai szervezetet bízzák meg, nekik kell áttelepíttetni a torz külsejű földönkívülieket egy koncentrációs táborba, ahol "remek körülmények" várják őket...

 

Super 8 - Paramount Network, június 25. péntek, 21h

1979-ben az Amerikai Légierő lezárta az 51-es körzet egy részét. Minden anyagot vonattal egy szigorúan őrzött létesítménybe szállítottak. Az éj leple alatt a tehervonat látványos balesetet szenvedett, mielőtt elérte volna végső célját; a szállítmány sorsa a mai napig rejtély. Egy titokzatos természetfeletti erő bujkál ebben az átlagos kisvárosban _ de vajon ez az erő jó vagy gonosz? Mi a szándéka? Furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok történnek. Ismeretlen kormányügynökök érkeznek _ de mi célból? Foglyul akarják ejteni ezt az erőt, meg akarják védeni a várost, vagy el akarják hallgattatni a tanúkat? Egy átlagos család a különös események csapdájába kerül. A rejtély kibogozásáért folyó versenyben minden feltárt titok csak még több kérdést vet fel.

 

Szégyenfolt - Film Mánia, június 25. péntek, 21h

Az ígéretes egyetemista, az első rangú zsidó entellektüel Coleman (Wentworth Miller) első szerelme valósággal összeroppan, amikor szembesül a fiú valódi származásával. Sok évvel később az idősődő Coleman (Anthony Hopkins), a tekintélyes professzor és példás férj karrierjét hamis vádak döntik romba. Ráadásul szenvedélyes viszonyt kezd a titokzatos Fauniával (Nicole Kidman), akinek volt férje (Ed Harris) különösen veszélyes. Coleman rájön, hogy kénytelen-kelletlen szembe kell néznie valódi énjével, mielőtt még túl késő.

 

Jelek - Filmcafe, június 25. péntek, 21h

Különös események zajlanak egy álmos amerikai kisváros közelében egy farmon. Valaki hatalmas, kör alakú tisztást vág a kukoricásba. A farm tulajdonosa (Mel Gibson), a város egykori lelkipásztora szeretne nem törődni a tréfacsinálókkal, de azok visszatérnek, és a földeken újabb és újabb gabonakörök jelennek meg. A ház lakói egyre jobban félnek; a titokzatos, kísérteties jelek pedig szaporodnak. Talán tényleg nekik van igazuk, nem Graham tiszteletesnek. Talán mégsem emberkéz műve ez az egész. A kutyák megvesznek, a friss víz megposhad, a városka lakói menekülnek, és az egyetlen férfi, aki eddig képes volt megőrizni a józan eszét, maga is kénytelen egyre komolyabban venni a körülötte zajló eseményeket. Hiszen lehet, hogy nemsokára a gyerekei életéért kell küzdenie. Csak azt nem tudja, kivel.

 

CURTIZ – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot - M5, június 25. péntek, 21.05h

1942. Az Egyesült Államok éppen a II. Világháború küszöbén áll, amikor a magyar származású filmrendező, Kertész Mihály (Michael Curtiz) Casablanca című romantikus filmjét forgatja. A háborús propagandát támogatandó az állami vezetés hivatalnokokat rendel a készülő filmek felügyeletére, akik Michael Curtiz-t számos akadály elé állítják. A magyar rendező a politikai beavatkozások ellenére is sikerre akarja vinni filmjét, de a forgatás során magánéleti kihívásokkal is szembetalálja magát. Magyarországon maradt nővére fenyegetettségének híre és váratlanul felbukkanó lányával való viszontagságos kapcsolata nem várt fordulatokat hoz a Casablanca számára... A különleges képi világú életrajzi dráma a 42. Montréali Nemzetközi Filmfesztiválon fődíjat nyert.

 

Ismeretlen hívás - Viasat6, június 25. péntek, 22h

Jillnek a zsebpénzéből kell állnia a telefonszámláját. Ezért bébiszitterkedést vállal a mindentől távol eső házban. Miután a házaspár lefektette a gyerekeket, és szórakozni ment, Jill bezárja az ajtót, bekapcsolja a riasztót, és felfedező útra indul az épületben. Egyre-másra telefonhívások zavarják meg a nyugalmát, az idegen hang minduntalan azt kéri, hogy nézze meg a gyerekeket. Jill pánikba esik, majd félelme rettegésbe csap át, amikor kiderül, hogy a hívások a házból jönnek. Nincs más választása: föl kell vennie a harcot az arctalan idegennel, ha a gyerekekkel együtt meg akarja élni a reggelt.

 

Ignác - Duna Tv, június 25. péntek, 22.20h

Ha meghallanád Isten szavát, titokban akarnád tartani? Történelmi dráma Loyolai Szent Ignácnak, a jezsuita rend alapítójának visszaemlékezései alapján. Egy katona története, egy erőszakos, bűnös emberé, aki miközben megpróbált a fény felé fordulni, rákényszerült arra, hogy egészen a legvégsőkig, a halál küszöbéig elmenve megküzdjön belső démonaival. A fülöp-szigeteki produkcióban, amelyet Spanyolországban és a Fülöp-szigeteken forgattak, megjelennek Ignác merész, de hiábavaló erőfeszítései a pamplonai csatában, a depresszióval és öngyilkosság-közeli lelkiállapottal való küzdelmei, valamint az Inkvizíció előtt folyt pere és annak végső, pozitív kimenetele.

 

Volt egyszer egy Mexikó - Filmcafe, június 25. péntek, 23h

A legendás gitáros, El Mariachi a külvilág elől rejtőzve tengeti mindennapjait. Egy korrupt, csupán személyes bosszújának élő CIA-ügynök (Johnny Depp) felkutatja a hallgatag, titokzatos férfit, hogy szabotálja az ördögi kartellvezér, Barillo (Willem Dafoe) tervét, aki likvidálni akarja Mexikó elnökét. Ám El Mariachinak ezen kívül is megvan rá az oka, hogy visszatérjen: a bosszú élteti. Így történhet hogy Mariachi legendája, alkalmi csapatával, Lorenzóval (Enrique Igleasias) és Fideóval (Marco Leonardi) egy magasabb szintre emelkedik.