Itt vannak a legjobb filmek péntekre!

Végre péntek, lehet jó sokáig tévézni!

Fújd szárazra, édes! - Film Mánia, május 28. péntek, 19.15h

Nagy nap virrad az angliai kisvárosra, Keighleyre, amikor kihirdetik, hogy a rangos nemzeti fodrászbajnokság évi versenyét itt fogják tartani. A város polgármestere, Tony természetesen nagyon izgatott, és azt szeretné, ha a helyi hajművész, Phil Allen (Alan Rickman) képviselné a várost a bajnokságon. Azonban a volt fodrászbajnok, aki jelenleg egy kis szalon tulajdonosa, éppen ezt nem akarja, ugyanis még mindig nem heverte ki, hogy a tíz évvel korábbi verseny előtt felesége, Shelley (Natasha Richardson) megszökött a modelljével, Sandrával (Rachel Griffiths), hogy közös üzletbe kezdjenek, és rá hagyta fiuk, Brian (Josh Hartnett) felnevelését is. Brian most apjával együtt tevékenykedik a fodrász szakmában. A verseny kezdete előtt Christine (Rachael Leigh Cook), Phil riválisának a lánya találkozik Briannal.

 

János vitéz - Duna World, május 28. péntek, 19.35h

Miközben Kukorica Jancsi kedvesét öleli a folyóparton, az őrzésére bízott nyáj szétszéled. Jancsinak ezért bujdosnia kell és sok nehéz kalandban, számtalan viszontagságban van része. Segít Franciaországból kiűzni a törököt, s mikor meggazdagodva hazatérhet, szép kedvesének, Iluskának csak sírhantját találja. Bánatában újra vándorlásra adja magát, s így jut el a mesék birodalmába, ahol megtalálja végre szerelmét... Petőfi Sándor remekművét Jankovics Marcell dolgozta fel. Az első magyar egészestés rajzfilmet 1973. május 1-én mutatták be a magyar mozik.

 

Claire Darling utolsó húzása - Duna Tv, május 28. péntek, 20.35h

A nyár első napján Claire Darling (Catherine Deneuve) arra a jelre ébred, hogy valószínűleg ez lesz élete utolsó napja, ezért úgy dönt, megszabadul régi, összegyűjtött tárgyaitól. A szomszédok és járókelők harcolnak a nevetségesen alulértékelt míves régiségekért, melyeknek minden darabjában Claire Darling különös élete tükröződik. Claire számára az az esemény legnagyobb haszna, amikor 20 éve nem látott lánya (Chiara Mastroianni) is hazatér egy barátnője figyelmeztetésére. Marie célja, hogy megállítsa a garázsvásárt és kiderítse anyja különös döntésének valódi okát. A találkozás mély sebeket szakít fel mindkettőjükben. Készült Lynda Rutledge Stephenson regénye alapján.

 

Menekülő ember - Mozi+, május 28. péntek, 21h

Az ártatlanul elítélt Ben Richards kapitány kap egy utolsó lehetőséget. Szabad prédaként részt vehet a "Menekülő ember" című élő televíziós show-műsorban, ahol boldog-boldogtalan az ő bőrére vadászhat. Bár ez a szerepkör felér egy halálos ítélettel, Richards nem olyan fából lett faragva, hogy egy szó nélkül hagyná magát lemészárolni...

 

A sötét lovag - Felemelkedés - Film+, május 28. péntek, 21h

Nyolc év telt el azóta, hogy egy szörnyű éjszakát követően Batman nyom nélkül eltűnt. Magára vállalta Harvey Dent államügyész minden vétkét, és a hősből üldözött bűnöző lett. Önfeláldozása azonban nem volt hiábavaló: a Dent-törvénynek köszönhetően Gotham békés várossá vált. Átmenetileg. A városban feltűnik egy macskajelmezes betörő, aki sötét titkokat rejteget; és megérkezik Bane is, a különös álarcot viselő, gátlástalan bűnöző. Bruce Wayne féltve őrzött magánya nem tarthat örökké, a városnak ismét szüksége van a Sötét Lovagra. Ám a köpönyeg és az álarc ellenére úgy tűnik, Bane legyőzhetetlen.

 

Illatos út a semmibe - M5, május 28. péntek, 21.05h

Feljelentések miatt ellenőr érkezik a biharosi építőipari kisszövetkezethez. A sikkasztásokat és visszaéléseket elkövető három vezető törni kezdi a fejét, hogyan bújhatnának ki a felelősségre vonás alól. Az elnök leütteti és kiraboltatja az ellenőrt, de nem találják meg nála a kompromittáló iratokat. Ezért elhatározzák, egyiküknek fel kell áldoznia magát az "illatos út a semmibe" nevű mérgező folyadékkal… A hetvenes évek egyik legnevettetőbb vígjátékának főszereplői Sinkovits Imre, Kállai Ferenc és Bárdy György.

 

Goretti Szent Mária - Duna Tv, május 28. péntek, 22.15h

Assunta és Luigi Goretti dolgos, istenhívő emberek, és erre nevelték hat gyermeküket is. Legnagyobb lányuk, a szép és okos Mária igazi büszkesége családjának jó szívével, szerénységével, talpraesettségével. Szülei egy megözvegyült Serenelli nevű iszákos férfival és annak fiával közösen arra vállalkoztak, hogy bérmunkában lecsapolnak, és megművelnek egy darab földet a Pontini Mocsarak vidékén. A kemény munka, a zsarnokoskodó földesúr és a malária igencsak megnehezítette a dolgukat, és hamarosan a családfő is megbetegedett, és meghalt. Az erős Assunta teljesíteni akarta vállalásukat, ezért tovább folytatták a munkát a földeken. A Serenelli fiú viszont szemet vetett a szorgalmas és erkölcsös Mariára. Mivel a lánynak többször sikerült megszöknie az erőszakoskodó fiú elől, Alessandro egyre megszállottabban akarta a lányt, míg egy napon, nem sokkal a lány elsőáldozása után, több késszúrással halálos sebet ejtett rajta. A közel két órás műtét sem tudta megmenteni a lány életét, aki, miután megbocsátott támdójának, meghalt. 1950-ben XII. Piusz szentté avatta Maria Gorettit. A ceremónián jelen volt Mária édesanyja is.

 

8 milliméter - Filmcafe, május 28. péntek, 22.50h

Tom Welles magándetektívként dolgozik az egyik pennsylvaniai kisvárosban. Miközben a nagy kihívásról álmodik, leginkább házasságtörési ügyekkel és más piti dolgokkal foglalkozik. Egyik nap azonban különös feladattal bízzák meg. Az idős és dúsgazdag özvegyasszony a férje páncélszekrényében régi, nyolcmilliméteres filmtekercset talált. A pornófilmen halálra kínoznak egy lányt. Az asszony arra kéri a magánnyomozót, hogy járjon utána, ki lehet az áldozat. A nyomozás Wellest a társadalom legsötétebb, legmocskosabb bugyraiba vezeti.

 

Ronda ügy - Paramount Network, május 28. péntek, 23h

Egy legénybúcsú egyáltalán nem ronda ügy. Öt barát nekivág Las Vegasnak, hogy még egyszer, utoljára felhőtlenül és gátlástalanul élvezze az életet. Ám a görbe este váratlan tragédiával végződik: és szállodai szobájukban meghal egy prostituált. A barátok megrémülnek, kiutat keresnek _ és egyre jobban belebonyolódnak az újabb tervek és újabb gyilkosságok hálójába. Biztosnak, nyugalmasnak látszó életük hamarosan romokban hever; már nem bíznak senkiben. Szívükben a rémület, kocsijuk csomagtartójában pedig az elásásra váró testrészek gyűlnek egyre jobban. Csak egyvalaki veszi biztosra közülük, hogy mi lesz a vége mindennek: Laura megesküszik, hogy régóta szervezett, tökéletes esküvőjét semmilyen gyilkosság nem ronthatja el _ minden jól fog menni, még ha mindannyian belepusztulnak is.

 

Fekete kutya - Moziverzum, május 28. péntek, 23.20h

Jack Crews (Patrick Swayze), a legendás hírű kamionsofőr két évet ült halálos gázolásért, miután elaludt a kormány mögött és halálra gázolt egy családot. Családja ez idő alatt eladósodott, s ezt kihasználva a város egyik befolyásos embere arra kényszeríti a sofőrt, hogy egy szállítmányt három embere kíséretében juttasson el a vevőhöz. Útközben azonban több alkalommal is meg akarják ölni. Amikor Crews rájön, hogy valójában fegyvereket szállít, amit egy másik banda is meg akar szerezni, ki akar szállni, ám túszul ejtik feleségét és kislányát.

 

Sötét helyek - AMC, május 28. péntek, 23.25h

Libby hétéves volt, amikor meggyilkolták az anyját és a két nővérét. A kislány valllomása alapján a bátyját, Bent ítélték el, aki rács mögé került. Huszonöt évvel később egy amatőr szevezet tagjai újra előveszik az ügyet, és megkeresik a nőt, hogy meséljen a szörnyű esetről. Ez alapján megpróbálják újra összerakni, mi történt, hogyan torkollott tragédiába az este. Az emlékek felidézése, a sokkoló igazság felszínre kerülése megrendíti Libbyt a hitében. Lehet, hogy nem is a testvére volt a gyilkos?