Itt vannak a legjobb filmek szerdára

Itt a hét közepe, innen már csak egyre jobb lesz minden!

Red - Mozi+, február 17. szerda, 21h

Frank, Joe, Marvin és Victoria egykor a CIA legjobb ügynökei voltak. Ismerik a szervezet minden titkos és kompromittáló anyagát, és most éppen emiatt válnak a CIA célpontjává. A visszavonult szuperkémeknek minden tudásukra szükségük van, hogy profi csapatként egy lépéssel üldözőik előtt járjanak, megpróbáljanak életben maradni a folyamatos merényletek közben és rájönni, hogy vajon melyik információ az, amiért az életükkel kell fizetniük. Frank és csapata úgy dönt, a legjobb védekezés a támadás.

 

Kelepce - Film Mánia, február 17. szerda, 21h

A testvérpár Addison és Lisa kaszinórablása balul üt ki, menekülés közben autóbalesetet szenvednek, amelyben a sofőrjük és egy zsaru életét veszti. Ezek után jobbnak látják, ha szétválnak, és külön utakon próbálnak a Kanadába jutni. Miközben Addison megpróbál átvágni a vidéken, nem kis zűrzavart hagyva maga után, addig Lizát felveszi az egykori bokszoló, Jay, aki a szüleihez tart Hálaadás ünnepére. A testvérek újbóli találkozása katalizátorként hat az eseményekre, próbára téve a családi kötelékeket.

 

Csendes terror - Filmbox, február 17. szerda, 21h

Patty Palmer és Drake Goodman csak egy hajszálra van attól, hogy legszebb álmuk valóra váljon, amikor vesznek maguknak egy házat San Franciscóban és nekilátnak a rendbehozatalának. Azonban az új tulajdonuk nagyon nagy és a földszinti lakást szívesen kiadnák. A hirdetésre jelentkezik egy férfi, aki első látásra tökéletes bérlőnek tűnik, de akiről hamarosan kiderül, hogy ennek az ellentéte. Carter Hayes ugyanis veszélyes ember, aki pszichológiai hadjáratot indít a fiatal pár ellen. Drake és Patty hamar ráébred, hogy a tét nem kicsi, ha Carter Hayes győz, akkor vége kettejük kapcsolatának, oda a ház és akár az életük is.

 

Végállomás - Viasat3, február 17. szerda, 21h

Két bérgyilkos egy gonosz küldetésre indul, de a történetben feltűnik egy beteg tanár, egy rejtélyes takarító és egy pincérnő is, aki kettős életet él. Hőseink sorsa váratlanul keresztezi egymást, ám ennek halálos következményei lesznek...

 

Borg/McEnroe - Duna Tv, február 17. szerda, 21.30h

Wimbledon, 1980. Évtizedek óta a legcsapadékosabb nyár. Mindenki várja, hogy a világ első számú teniszezője, Björn Borg megszerezze az ötödik wimbledoni bajnoki címét. De csak kevesen tudnak a színfalak mögött zajló drámáról: a mindössze 24 éves Borg az összeomlás határán áll: fásult, kimerült, kételyek gyötrik. Eközben kihívójának, a húszéves John McEnroe-nak feltett szándéka, hogy letaszítja a trónról az eddigi bajnokot...

 

Vihar előtt - Film+, február 17. szerda, 23h

A Vihar előtt az Oscar®-jelölt író-rendező Steven Knight és az Oscar®-díjas producer Greg Shapiro filmje, főszerepben az Oscar®-díjas Matthew McConaughey-vel és Anne Hathaway-jel. A film főhőse egy rejtélyes halászhajó-kapitány, akit egy kis karib-tengeri szigeten utolér a múltja, és azon kapja magát, hogy fenekestül felfordult az élete.

A háborítatlan, égszínkék tengerrel körülvett trópusi szigetet a legtöbben nyaralóparadicsomként ismerik, kivéve Baker Dillt, a sokat látott, harmincas éveiben járó hajóskapitányt, aki abból él, hogy kellemetlen turistákat visz el sporthorgászni "Serenity" névre hallgató ikermotoros hajóján. Egyetlen valódi társa az őszülő, középkorú elsőtiszt, Duke. A két férfi kényelmes életvitelt folytathatna, ha Dill nem hanyagolná a kuncsaftjait, a kapitány ugyanis megszállottan próbálja elfogni azt a mitikus kékúszójú tonhalat, amely folyton megszökik előle. Miután Dill tönkreteszi egy újabb vakációzó nyaralását, Duke emlékezteti, hogy ha életben akarja tartani a vállalkozásukat, fel kell hagynia rögeszmés hajszájával, és arra kell koncentrálnia, hogy megadja a turistáknak, amit akarnak: menekülést a hétköznapi élet nyűgjeitől és stresszétől. Dill természetesen nem fogadja meg barátja bölcs tanácsát, és inkább italba fojtja a bánatát a helyi bárban, ahol gyakran talál vigaszra Constance karjaiban.

Egy nap a semmiből felbukkan Dill ex-felesége, Karen, aki évekkel ezelőtt elhagyta egy gazdag, folyton úton lévő üzletember kedvéért, és most egy ajánlattal keresi fel. Karen azt akarja, hogy vigye el Franket horgászni, itassa le, és lökje a tengerbe, hogy a cápák martaléka legyen, cserébe a nő fizet tíz millió dollárt. Dill elsőre hallani sem akar az ötletről, de idővel elkezdi átértékelni volt felesége ajánlatát, és lassan rájön, hogy nem minden az, aminek látszik….

 

Üvegtigris - Mozi+, február 17. szerda, 23.15h

Az Üvegtigris hat barát pár eseménytelen napjának története… Lali, az amerika-mániás büfés, aki az Üvegtigris nevű rozoga, útszéli büfékocsi tulajdonosa, Gaben, az autónepper, Róka, a piti csencselő, Sanyi, a félnótás hajléktalan, Csoki, aki mindig arról szövegel, hogy majd szerez pénzt és elmegy Amerikába és Cingár, aki a többiek idegeit nem kímélve szaxizik. Gaben rábeszéli Lalit, hogy vegyen meg egy, az amerikai álmot ízig-vérig megtestesítő régi Chevrolet Impala-t. Amikor hosszú kálvária után meghozza a rég várt autót, Lali ki sem tudja próbálni, egy úton visszaforduló teherautó ugyanis összetöri. Közben Róka izgatottan keresi a "Vasat", melyet korábban odavitt, hátha akad rá vevő. Lali azonban pár nappal azelőtt eladta a semmire sem használhatónak vélt "fémhulladékot". Rókára rászállnak a nehézfiúk, s halálosan megfenyegetik, hogy hozza vissza, vagy fizessen. Pénzt kell tehát szerezni _ mindenáron. Csoki szerint egyetlen megoldás van: ki kell rabolni a közeli postát. Mindenki kocsiba száll. A nagy balhé azonban nem sikerül tökéletesen...