Itt vannak a legjobb filmek szilveszter estére

Az év utolsó estéjének filmkínálatát természetesen a vígjátékok uralják.

Nagyfiúk 2. - Cool, december 31. vasárnap, 18.50h

A felhőtlen Los Angeles-i évek után Lenny (Adam Sandler) úgy dönt, hogy családjával visszaköltözik az Isten háta mögötti szülővárosába, megszépült emlékei színhelyére. Az idillikus emlékei azonban köszönő viszonyban sincsenek a jelennel. Bár a régi zsarnokok nem változtak semmit, a csend és a boldogság helyett skizofrén buszsofőrök, részeg rendőrök és nonstop partizók leselkednek az emberre. Lenny a megőrülés határán csak jól bevált barátaira számíthat, akik még mindig kaphatók egy vad kalandra.

 

Kéjjel-nappal - Moziverzum, december 31. vasárnap, 19h

Amikor June találkozik a rejtélyes Roy-jal, aki láthatóan nem fél semmitől, titkokkal teli, és mindig a legváratlanabb pillanatokban bukkan fel, azt gondolja, talán ő álmai pasija. Ám hamarosan gyanítani kezdi, hogy valami nem stimmel, és rájön, hogy a férfi nem más, mint egy profi ügynök. Nincs sok választása, vele kell tartania, és egyszer csak egy árulásokkal, átverésekkel teli helyzetben találja magát. Halálos kalandokon verekszik keresztül magukat, meghökkentő helyzeteket cseleznek ki közös erővel. A túlélésük egyetlen záloga pedig, ha bíznak egymásban...

 

Különben dühbe jövünk - RTL, december 31. vasárnap, 19h

Ben (Bud Spencer) és Kid (Terence Hill) sivatagi autóversenyre készülnek, de valaki mindenképp meg akarja akadályozni győzelmüket. Míg ők sör-virsli versenyen bizonygatják rátermettségüket, egy helyi gengszterfőnök tönkreteszi kocsijukat. A filmtörténet legviccesebb bunyósai nem hagyják bosszú nélkül a történteket, sőt a járművüket is pótolni kell. Bud Spencer és Terence Hill akcióvígjátéka csattanós pofonokat és fergeteges szórakozást ígér mindenkinek.

 

Buliszerviz - Film Mánia, december 31. vasárnap, 19.10h

Van Wilder (Ryan Reynolds) imád egyetemre járni. Ezért nem hajlandó befejezni és ezért kezdi már a hetedik évét az ódon falak között a régi és egyetlen céllal: mindenképpen elkerülni a diplomát és a felnőtt életet! Nincs is ebben semmi meglepő, a megnyerő fiatalember az egyetem királya. Ő szervezi a legjobb bulikat, ő issza a legtöbbet, őt tisztelik az elsőéves srácok és az ő lába előtt hevernek (vagy térdelnek) a lányok. Imádja a botrányt, szereti az őrült hangulatot, lelkesedik, ha sok sört lát egy helyen és az ellen sem tiltakozik, ha a söröshordót a helyi szépségkirálynő csapolja neki. Csak a tanárok nem tudják elviselni. Megesküsznek, hogy mindenáron megszabadulnak tőle: levizsgáztatják. És mert a baj nem jár egyedül, az egyetemi lap ifjú újságírónője (Tara Reid) is színre lép, hogy kérdéseivel zaklassa az aranyifjút.

 

Szüzet szüntess - Filmcafe, december 31. vasárnap, 20h

A tanulmányait illetően Matthew roppant sikeres, csajozni viszont nem igazán tud, egészen pontosan még nem is próbált randizni egyetlen lánnyal sem. A gyönyörű és titokzatos új szomszédlány felbukkanása azonban fenekestül felkavarja egysíkú életét. Matt halálosan szerelmes lesz a bombázóba. És a bomba hamarosan tényleg robban: kiderül, hogy a lány annak idején pornósztárként kereste a kenyerét. A gondokat tetézi, hogy az új szerelemmel együtt a kissé agresszív fazonú, rámenős ex-strici és számos alvilági figura is a nyakába szakad az érettségire gyúró fiúnak.

 

BÚÉK - SuperTV2, december 31. vasárnap, 21h

Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.

 

Az utca királyai - Mozi+, december 31. vasárnap, 21h

Los Angeles sokaknak napfényt, pálmafákat és könnyű, vidám életet jelent. És vannak olyanok, akiknek egészen mást. A városban dolgozó zsaruk számára ezekből az utcákból felesleges erőszak, hazugság és halál sugárzik. Aki itt egyenruhába bújik, az hamar megtanulja, hogy a törvény betűje nem vezet el az igazságig: az utca törvényeire van szüksége, ha győzni akar. Tom Ludlow nem adja fel könnyen, pedig ő aztán igazán sötéten látja a világot. Felesége elvesztése után csak a rendőri munka maradt számára. Amikor azonban egy nyomozás során rájön, hogy a kollégái közé is befurakodott a korrupció, minden dühét és haragját ebben az ügyben vezeti le: pedig most saját társai ellen kell fordulnia...

 

Amerikai pite - Paramount Network, december 31. vasárnap, 21h

Jim, Oz, Finch és Kevin négy jó barát, akik fogadást kötnek, miszerint érettségi előtt mind elveszítik szüzességüket. Most azon dolgoznak, hogy véghezvigyék tervüket a végzős bál estéje előtt.

 

Vakáció - Cool, december 31. vasárnap, 21h

Ha kezd unalmassá válni a családi élet, fel kell kavarni az állóvizet. Rusty (Ed Helms), a két örökké veszekedő fiúgyermek apja úgy érzi, valamit tennie kell végre a família boldogságért. Minden addigi szokást felrúgva a kezébe veszi az irányítást, és bejelenti, hogy a család autóval indul nyaralni távoli céljuk felé. Rusty reméli, a közös autózás összerázza kicsit a családot _ és össze is rázza, nem is kicsit! Út közben elképesztő kalandokon mennek keresztül, melyek során az életveszély a legkisebb baj. Sivatag, baleset, furcsa idegenek és még furcsább ismerősök között próbálja a meggyötört családfő a cél felé navigálni az egyre elgyötörtebb kompániát.

 

Roncsfilm - Magyar Mozi TV, december 31. vasárnap, 21h

Budapest, VIII. kerület, Szigony utca. Zárt világ, saját törvényekkel és sajátos hősökkel. A margó. A hely centruma a Gólya névre hallgató kocsma, ahol az emberek összejönnek, isznak, megverekszenek, majd hazamennek. Valakit hasba szúrnak, mást háton döfnek, a sántán is vonzó Gizi magához veszi Kapát, a nő elcsapott albérlője azonban rátámad a lakásra. Összecsapások zajlanak minden fronton, majd minden bérleményben. A házmester túszul ejti feleségét, aztán egy orvosnőt, Halászéknál egy rossz néven vett gesztus miatt lángra kap az olajkályha. A közösen nevelt disznóba túl sok gáz kerül, ezért szétdurran. Giziék összevesznek, kibékülnek, közben újabb lángok gyúlnak. Az élet zajlik, megy tovább.

 

Terhes társaság - Film+, december 31. vasárnap, 21h

Peter Highman (Robert Downey Jr.) mielőbb haza akar érni, hogy a felesége mellett lehessen a szülésnél. Atlantából repülne haza Los Angelesbe, ám a sors nem akármilyen megpróbáltatások elé állítja. Beleütközik Ethan Tremblaybe (Zach Galifianakis), akinek túl nagy szíve és túl kicsi IQ-ja van. Zajos párosukat nemcsak leszedik a gépről, de letiltják őket az összes járatról. Ez persze nem jelent gondot Ethan számára, aki felajánlja, hogy elviszi Petert autón Los Angelesbe. Az idő sürget, és Peter rááll a dologra, nem sejtve, milyen eszelős kalandok várnak rá.

 

Fújd szárazra, édes! - TV2 Comedy, december 31. vasárnap, 21h

Nagy nap virrad az angliai kisvárosra, Keighley-re, amikor kihirdetik, hogy a rangos nemzeti fodrászbajnokság ez évi versenyét itt fogják megrendezni. A város polgármestere, Tony, természetesen nagyon izgatott, és azt szeretné, ha a helyi hajművész, Phil Allen képviselné a várost a bajnokságban. Azonban a volt fodrászbajnok, aki jelenleg egy kis szalon tulajdonosa, éppen ezt nem akarja. Ugyanis még mindig nem heverte ki, hogy a tíz évvel ezelőtti verseny előestjén felesége, Shelley megszökött a modelljével, Sandra-val, hogy közös üzletbe kezdjenek, és ráhagyta fiúk, Brian felnevelését is…A résztvevők megérkeznek a városkába, köztük a jelenlegi bajnokcsapat is, Phil régi riválisa, Ray Roberts vezetésével, és kiderül, hogy Shelley is indul a versenyen…

 

...és megint dühbe jövünk - RTL, december 31. vasárnap, 21.20h

Paragoulis (Luciano Catenacci), a hírhedt görög tartja a markában Miamiban a kaszinókat és a fogadóirodákat. O'Connor admirális (Woody Woodbury) megelégeli a dolgot és hadat üzen az alvilágnak. Johnny Firpo (Terence Hill) hadnagyot bízza meg az akció lebonyolításával. Féltestvére, Charlie (Bud Spencer) régen szerencsejátékosként kereste a kenyerét, most betanítja a kártyatrükkökre testvérét is, így a két fivér együtt indul harcba a maffia ellen a kaszinóban.

 

A Szépség és a Szörnyeteg - M5, december 31. vasárnap, 22.10h

A tizenkilencedik század elején a csődbe jutott kereskedő vidékre kénytelen költözni hat gyermekével. Egy nap, az erdőben hazafelé tartva titokzatos kertbe téved, ahol letép egy rózsát a legkedvesebb gyermeke, a kis Belle szármára. Ezzel azonban magára haragítja a kert urát, aki az életét követeli cserébe. Mindezt hallva Belle megszökik otthonról, és magát kínálja az apjáért cserébe. A Szörnyeteg azonban nem öli meg, sőt idővel összebarátkoznak. Belle rájön, hogy a zord külső egy elátkozott herceget takar. (Eredeti hang digitálisan.)

 

A kém, aki dobott engem - Mozi+, december 31. vasárnap, 23h

Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbálják felvenni a harcot, még egy jóképű, ám kissé gyanús brit ügynök (Sam Heughan) is a horgukra akad...

 

Szilveszter éjjel - Cool, december 31. vasárnap, 23.05h

Laura (Katherine Heigl) sikeres menedzser szívét összetörték. A hatalmas karácsonyi parti előkészületén összetalálkozik egykori vőlegényével, a rocksztár Jensennel (Jon Bon Jovi), aki arra kéri, hogy adjon egy új esélyt. Szívügyekben Randy (Ashton Kutcher) is bajban van, aki a liftben reked új szomszédjával, Elise-zel (Lea Michele). Ám mindenkinél különösebb páros a frissen felmondott Ingridé (Michelle Pfeiffer) és Paulé (Zac Efron), akik egy bakancslistát teljesítenek.