Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha szombat este a tévézést választanád, nézd át az alábbi listát!

Cherbourg-i esernyők - Duna Tv, június 5. szombat, 19.40h

A "Cherbourg-i esernyők" egy bolt, amelyet egy özvegyasszony vezet eladósorban lévő lányával, Genevieve-vel. Szolid kis bolt, szolid életvitel. A lány szerelmes, már megtalálta választottját Guy személyében. Édesanyja persze ellenzi ezt a házasságot, mert a fiú nem jómódú, egyébként is katonának viszik. Más tervei vannak leánya jövőjét illetően… Az 1964-es Cannes-i Filmfesztiválon elnyerte a fődíjat, az Arany Pálmát.

 

A vasálarcos - TV2, június 5. szombat, 20h

Alexandre Dumas regénye alapján! XIII. Lajost a dölyfös XIV. Lajos követi a trónon, akinek uralkodása alatt egész Franciaország éhezik. A király az egykori testőrének, Athos fiának menyasszonyát szemeli ki ágyasául. Hogy megszabaduljon riválisától, a fiút végzetes csatába küldi. Athos haragjában felkeresi régi bajtársait, Porthos-t, Aramis-t és D'Artagnan-t, hogy segítsenek végrehajtani tervét. Ki akarja szabadítani a piperkőc király börtönében raboskodó rejtélyes foglyot. A mendemonda szerint a vasálarcos férfi nem más, mint a király ikertestvére. A népet sanyargató király helyett így őt akarják trónra ültetni...

 

Családi üzelmek - Cool, június 5. szombat, 20.50h

A dílereknek is vannak elveik. David (Jason Sudeikis) csak rászoruló családanyáknak vagy szorgos éttermi alkalmazottaknak árul, de gyerekeknek soha. És bízik benne, hogy ha mindig kispályás marad, nem érheti baj. De persze téved. Méghozzá nagyon nagyot.Egyszer, egyetlen egyszer néhány környékbeli kamasznak segít megszabadulni az elvonási tünetektől, azok erre kirabolják, és ő nem tud elszámolni sem az anyaggal, sem a pénzzel. Hogy jóvá tegye a hibáját kénytelen egy nagy szállítmányt áthozni Mexikóból. Szerencsére a jó szomszédja, egy cinikus sztriptíztáncosnő (Jennifer Aniston) és két züllött kiskorú (Emma Roberts, Will Poulter) segít neki: úgy tesznek, mintha családi túrán járnának, de a lakókocsi csempészáruval van tele. Az ötlet jó _ a kivitelezés viszont elképesztő következményekkel jár...

 

Az időgép - Viasat6, június 5. szombat, 21h

Az időgép főhőse Hartdegen (Guy Pearce) egy 1900-as évekbeli New York-i feltaláló. Az ifjú megtervez és felépít egy mesébe illő, időutazásra alkalmas szerkezetet, hogy meg nem történté tegyen egy tragédiába fulladt randevút. Múltbeli látogatása után a jövőbe indul, hogy ott is körülnézzen. De egy hiba folytán nyolcszázezer évet tesz meg egy minden képzeletet felülmúló kalandsorozatban.

 

Az elveszett frigyláda fosztogatói - Paramount Network, június 5. szombat, 21h

Indiana Jones régész, professzor és kalandor egy személyben, aki semmilyen veszélytől sem riad vissza, hogy megszerezzen egy műkincset. 1936-ban híre jön, hogy a németek hatalmas ásatásokba kezdtek Egyiptomban. A Biblia legendás ereklyéjét, a frigyládát keresik, amiben Mózes kőtáblái találhatók a tízparancsolattal. A mítosz szerint ugyanis legyőzhetetlenné válik, aki a ládát birtokolja. Az amerikai titkosszolgálat megbízza Indiana Jones-t, hogy előzze meg a nácikat. A kalandvágyó professzor Egyiptomba utazik, ahol elkeseredett harc bontakozik ki a frigyládáért.

 

Jumanji - Sony Movie Channel, június 5. szombat, 21h

A 12 éves Alan felfedezi a díszes Jumanji-táblát, s amikor Sarah-val leülnek játszani, Alan hirtelen eltűnik és a Jumanji dzsungelbirodalmában találja magát. Nem is tud visszatérni, mert a kislány túlságosan rémült, hogy befejezze a játékot. Csak akkor kerülhet ki a csapdából, ha valaki meghatározott számot dob. Ez azonban 26 évig nem fordul elő, így Alan (Robin Williams) az esőerdő foglya marad mindaddig, míg két másik gyerek, Judy és Peter újra nem kezdi a játékot. Ám kiderül, csak akkor szabadulhat, ha a két gyerek megtalálja a felnőtt Sarah-t (Bonnie Hunt), különben veszélybe kerül a házuk, a környék és egész városuk.

 

Drive - Gázt! - Filmcafe, június 5. szombat, 21h

Driver (Ryan Gosling) nappal autós kaszkadőrként égeti a gumit Hollywood-ban, de ez csak a második műszak, főállásban éjszakai rablásoknál segédkezik, mint a menekülési útvonalat biztosító sofőr. Nem hétköznapi szakmájában ő a legkeresettebb, köszönhetően speciális tudásának: hajszálpontosan ismeri a város labirintusszerű utcáit, fejében van egész Los Angeles térképe. Melóit az ügynöke, Shannon (Bryan Cranston) hajtja fel, aki valójában a nagy áttörésre készül: építeni egy autót Drivernek, hogy profi versenyen indulhasson, rendes versenypályán. A buliba bevonja Bernie Rose-t (Albert Brooks), aki valamikor filmproducerként kezdte, azóta kispályás gengszter. Miután Bernie látta Drivert akció közben a pályán, ragaszkodik hozzá, hogy gyerekkori barátja, Nino (Ron Perlman) is beszálljon az üzletbe.

 

Armageddon - RTL Klub, június 5. szombat, 21.10h

Hatalmas méretű aszteroida közeledik a Föld felé, 40.000 km/órás sebességgel. A becsapódás _ amely elkerülhetetlennek látszik _ bolygónkat a teljes megsemmisüléssel fenyegeti. A NASA egyik vezetője, Dan Truman egyetlen esélyt lát a megmenekülésre: ha sikerül még az űrben elpusztítani a fenyegetően közeledő égitestet. Ezért elképesztő tervet eszel ki: megbízza Harry személyében a világ legkiválóbb olajfúróját, hogy a kemény fickókból álló csapatával fúrjon lyukat az aszteroidába és robbantsa apró darabokra. A villámgyors kiképzés után fel is jut a csapat, ám a dolgok nem a terv szerint alakulnak.

 

A kísértetház - Duna Tv, június 5. szombat, 21.15h

A húszas évek Dél-Amerikájában a szegény Esteban kemény munkával építi fel maga és a családja számára birodalmát. Mielőtt megnősülne, beáll egy aranybányába dolgozni. Amikor már elég pénzt gyűjt össze ahhoz, hogy egy kisebb birtokot vehessen magának, úgy dönt, feleségül veszi régi szerelmét, Rosát. Rosa azonban váratlanul meghal, Esteban ezért később elveszi Rosa kishúgát, a némasági fogadalmat tett Clarát. Lányuk születik, aki már jólétben, gazdagságban nő fel és beleszeret Pedróba, a szolgasorból származó és szocialista elveket valló ifjúba. Esteban mindent elkövet, hogy megakadályozza Blanca és Pedro kapcsolatát, sikertelenül. Blanca, ha titokban is, de kitart szerelme mellett és teherbe esik tőle... A film Isabel Allende regényéből készült.

 

Az árva - Filmcafe, június 5. szombat, 22.55h

Kate és John harmadik gyermeke halva született. A tragédia megrendítette a házasságukat, az asszony az italban keresett menedéket. Ennek már azonban egy éve vége. Kate és John elhatározza, hogy örökbe fogadnak egy gyermeket. A Szent Marina árvaházban találkoznak a kilencéves Estherrel, aki elvarázsolja őket. Az új testvérei közül a süketnéma Maxet megbabonázza, ám Daniellel nehezen jön ki, és az iskolában is nehezen illeszkedik be. Egyre több furcsa dolog történik a házban, Kate szerint ennek Esther az oka. Ám John nem hajlandó meghallgatni. Az asszony nyomozni kezd, vajon kit is fogadtak be a családjukba?

 

A zátony - TV2, június 5. szombat, 23h

Csak a végtelen óceán és egy szörfdeszka... a film hőse (Blake Lively) imád magányosan siklani a hullámokon. Ám ezúttal hamar rá kell jönnie, hogy nincs teljesen egyedül: egy gyilkos cápa eredt a nyomába.Magára marad egy bóján. A part alig húszméternyire van, mégis elérhetetlen: a cápa ott köröz a bója körül, és támadni akar. Ha életben akar maradni, a lánynak le kell győznie a félelmét... és használnia kell az eszét.

 

Legbelső félelem - RTL+, június 5. szombat, 23.15h

A tárgyalótermi légkörben játszódó filmek holtbiztos ismertetőjegye a mesterien adagolt feszültség és a kikezdhetetlen logika. Az alapanyagokból e történetben sincs hiány. Martin sikeres, arrogáns és jóképű ügyvéd, aki bármikor vállalja a harcot, ha annak elég hangos médiavisszhangot lehet teremteni. Elvállalja egy vad utcagyerek képviseletét, akit Chicago egyik legbefolyásosabb emberének meggyilkolásával gyanúsítanak. Nem humanitárius szempontok vezérlik, nem is az igazság keresése: ő saját verzióját szeretné előadni az igazságról. Volt főnökén is bosszút szeretne állni, ráadásul a vád képviselője sem közömbös számára érzelmileg: Janet és Martin korábban szenvedélyes szeretők voltak. A sokfelé aprózott feszült figyelem megtéveszti Martin érzékeit: nem veszi észre a számára készített csapdát.