Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha szombaton a bulizás helyett a tévézést választod, akkor sem lősz mellé!

Koszorúslányok - SuperTV2, november 6. szombat, 19h

A harmincas Annie-nek semmi sem jött össze az életben. Se pénze, se párja, a munkáját utálja. Amikor megtudja, hogy a legjobb barátnője, Lillian férjhez megy, természetesnek veszi, hogy csakis ő lehet az esküvői tanúja. Bár nagy lendülettel igyekszik megfelelni a feladatnak, mindig becsúszik valami gikszer, miközben a riválisa, Helen maga a tökély e téren. Annie-t azonban kemény fából faragták, nem adja fel, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megmutassa, mire képes azért, akit szeret...

 

Csillaghercegnő - Duna Tv, november 6. szombat, 19.40h

A mese Sonjáról szól, a melegszívű cselédlányról, aki ígéretet tesz a királynak, hogy visszahozza a birodalmába a karácsonyi csillagot, és ezzel segít megtalálni az elveszett királylányt, Aranyhajat is. Kalandos utazása során találkozik az erdei manókkal, az északi széllel és a Mikulással is. Sonja, az árva kislány, sanyarú körülmények között él. Mostohaszülei és mostohatestvérei folyton kihasználják, a legnehezebb munkákra kényszerítik és még a házuk küszöbét sem lépheti át. A kislány egy jobb élet reményében már régóta tervezi a szökést, amely a véletlenek szerencsés összejátszása révén sikerül is neki. Üldözői elől menekülve a királyi palotában találja magát, ahol fültanúja lesz a király elkeseredett fohászának, akinek birodalmát szörnyű veszély fenyegeti. Királysága felett a gonosz veszi át a hatalmat, ha karácsonyig nem találja meg, s nem gyújtja újra lángra a karácsony csillagát, amely újra beragyoghatja a palotát és a királyságot. Sonja vállalva a rá leselkedő veszélyek sorát, segít a királyon és megkeresi az elveszett karácsonyi csillagot, ám kalandos útja során számos akadályt kell leküzdenie.

 

Az óriásölő - Film+, november 6. szombat, 20.40h

Évszázadokkal korábban óriások uralták a Földet, de az emberek legyőzték őket. Az óriások azóta várnak a lehetőségre, hatalmuk visszaszerzésére. Úgy tűnik, elérkezett az idő, amikor egy Jack (Nicholas Hoult) egy varázsbabbal véletlenül megnyitja a két világ közötti átjárót. A gigantikusra növő babon leereszkedve az óriások elözönlik az emberek földjét, pusztítás és rombolás szegélyezi óriási lépteik nyomát. Jack nem sokat habozik,szembeszáll a bosszúálló óriásokkal az emberek védelmében és persze szerelméért, Isabelle hercegnőért (Eleanor Tomlinson).

 

Bohém rapszódia - Prime, november 6. szombat, 21h

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryvel az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

 

Sziriana - Duna Tv, november 6. szombat, 21h

21 év a CIA szolgálatában kiélezi az érzékeket. Bob Barnes ügynök (George Clooney) azt is pontosan látja, amikor saját cégében támadnak bajok. Barnes számára akkor válik személyessé mindez, amikor egy energetikai elemző (Matt Damon) és felesége (Amanda Peet) a saját bőrén érzi meg, mire képes a terrorizmus. Rá kell jönnie, a világ bármely táján éljenek is, életüket kikerülhetetlenül befolyásolja az a hatalmas erő, melynek mozgatói között ott van a gazdagság, a hatalom utáni vágy és a vakhit.

 

Végképp eltörölni - Viasat6, november 6. szombat, 21h

John Kruger (Arnold Schwarzenegger), a Takarító védelemre szakosodott titkos ügynök. Akkor jön el az ő ideje, amikor másoké lejár: megszervezi a veszélyeztetett tanúk új életét és szinte a szó szoros értelemben eltörli a régit. Nála jobban senki sem tud megszervezni egy véletlen balesetet vagy egy katasztrófát, ám egy napon ő is veszélybe kerül. Lee Cullen (Vanessa Williams) Amerika egyik legnagyobb fegyvergyárának munkatársa olyan titkos fegyverkísérletek tanúja lesz, amelyek, ha sikerrel járnak, egy csapásra felborítják a világ törékeny egyensúlyát. A nő egy összeesküvés nyomaira bukkant és a szálak a kormány legfelsőbb köreibe vezetnek. Ettől kezdve csak Kruger segítségével maradhat életben, akit azonban munkatársai árulással vádolnak és ellene fordulnak, így legbizalmasabb barátaiban sem bízhat. Kruger jól tudja, hogy ebben a játszmában Lee mellett csak magára számíthat.

 

Spotlight - Egy nyomozás részletei - AXN, november 6. szombat, 21h

Az igaz történet alapján készült film egy bostoni újság oknyomozó munkatársainak rendkívüli munkáját követi életük egyik legfontosabb és legizgalmasabb cikksorozatának elkészítése során. A Boston Globe új főszerkesztőt kap (Liev Schreiber), aki arra utasítja munkatársait, hogy járjanak utána egy rég óta szőnyeg alá söpört ügynek: egy helyi pappal szembeni gyerekmolesztálási vádnak. A kis csapat (Mar Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams) elképesztő, addig minden erővel titkolt, megrázó tények nyomára jut, és egyre szenvedélyesebben követik a szálakat. Amit találnak, megrázza és megváltoztatja az egész világot.

 

Szerencsés Dániel - ATV Spirit, november 6. szombat, 21h

Szerencsés Dániel és a barátja, Gyuri 1956-ban úgy döntenek, hogy elhagyják az országot. El is jutnak a nyugati határig, ahol a megbeszélés szerint egy szállodában kell megvárniuk a teherautót, amely átviszi őket Ausztriába. A menekülőkkel telezsúfolt szállóban még utoljára feltehetik maguknak a kérdést: menni vagy maradni?

 

Ál/Arc - RTL+, november 6. szombat, 23.10h

Sean Archer (John Travolta) FBI-ügynök élete legőrültebb akcióját hajtja végre, amikor orvosi beavatkozással arcot cserél gyűlölt ellenségével, a kómába esett Castrol Troy-jal (Nicolas cage). A megszállott ügynök így próbálja kiszedni a kegyetlen terrorista öccséből, hová rejtették a várost fenyegető bombát. Csakhogy időközben az arc nélküli Troy magához tér, és bosszúra éhesen Archer arcával távozik a kórházból.

 

Közelebb - RTLII, november 6. szombat, 23.20h

Alice (Natalie Portman) a pillanatnak él, és egyetlen táskával érkezik New Yorkból. A kissé félénk Dan (Jude Law) azonnal fülig beleszeret, amint meglátja, és még az sem zavarja, hogy a lány vetkőzésből él. A szerelem azonban csak addig szép, amíg őszinte. Dan a lehetetlenre vállalkozik, amikor megismerkedik a gyönyörű Annával (Julia Roberts). Addig ostromolja, amíg a nő megadja magát, és ezzel a hazugságoknak olyan lavináját indítja el, ami elsodor mindent. Anna férje, Larry, a sikeres orvos (Clive Owen) bármire hajlandó, hogy visszaszerezze feleségét, és méltó bosszút álljon a hűtlen csábítón.

 

Megáll a világ - Viasat3, november 6. szombat, 23.50h

Charlie és Alan egykor szobatársak voltak az egyetemen. Évekkel később összefutnak és felújítják korábbi barátságukat. Charlie a 2001. szeptember 11-i terrortámadásban veszítette el feleségét és gyermekeit. A tragédiát azóta sem tudta feldolgozni, megkeseredett ember lett, ráadásul mentális problémákkal küszködik, Alan pedig bár jól szituált és példás családi életet él, mégis boldogtalan, tele van kötelezettségekkel és gondokkal. A találkozás mindkettőjük számára egyfajta mentőkötél, egymás segítségével próbálnak túljutni a nehézségeken.

 

Diszkópatkányok - Prime, november 6. szombat, 00.00h

Úgy tűnik, hogy Steve és Doug Butabi sosem lesznek elég menők ahhoz, hogy rákerüljenek a Roxbury Klub vendéglistájára. De csak addig, míg össze nem koccannak példaképükkel, a klub törzsvendégével, Richard Grieco-val. A rendőri feljelentést elkerülendő, Grieco összehaverkodik a szerencsétlen duóval és bevezeti őket abba a csillogó világba, melyről eddig csak álmodtak. A két idétlen Butabi átléphet a gagyi helyek világából a menő klubokéba... talán.

 

Őrjítő magány - RTL Klub, november 6. szombat, 00.15h

Alice (Brittany Murphy), a harminckét éves írónő versenyt fut az idővel, hogy határidőre befejezzen egy forgatókönyvet. Nemrég gyógyult fel a lelki összeomlásból, ezért is fontos számára a munka, különben veszélybe kerül az egész pályafutása. Távol a város zajától, egy viktoriánus házba vonul vissza dolgozni. A figyelmét azonban hamarosan különös hangok és kísértetek keltik fel. A kíváncsi Alice elkezdi felderíteni a házat és a padlásszobában rátalál az elrejtett videókazetta-gyűjteményre. Minél több nyugtalanító kazettát néz meg, annál inkább érdekli, mi történt az ott lakó házaspárral.