Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha bulizás helyett inkább otthon maradnál, válogass kedvedre a listánkból!

A bakancslista - Film+, november 13. szombat, 19h

A bakancslista azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni az életben, mielőtt feldobná a bakancsot. Carter Chambers (Morgan Freeman) is kénytelen összeírni, amikor kórházba kerül. A milliárdos Edward Cole-t (Jack Nicholson), akit csakis a pénzcsinálás érdekel, szintén kénytelen szembenézni a véggel, és osztozni a kórházi szobán Carterrel. A két, egymástól teljesen különböző ember elhatározza, hogy hátralevő idejükben végrehajtják mindazt, amiről álmodoztak.

 

Sárkányszív - Duna Tv, november 13. szombat, 19.40h

Bowen, az Ősi Törvény lovagja kardforgatásra okítja Einon herceget. Amikor a herceg apját, a gonosz királyt megölik, a csatában Einon is halálos sebet kap. A királynő a Sárkány barlangjába viteti a fiát, ahol Draco, a sárkány felajánlja fél szívét a hercegnek, aki megesküszik, hogy igaz és jó király lesz. Csakhogy Einon még apjánál is gonoszabb és az elkeseredett Bowen ezt a sárkányszívnek tulajdonítja. Megfogadja, hogy addig nem nyugszik, amíg meg nem találja és el nem pusztítja a sárkányt. Ám a viadal váratlan fordulatot vesz, a két ádáz ellenfél barátságot köt egymással.

 

A szív bajnokai - Cool, november 13. szombat, 20.15h

Michael Oher (Quinton Aaron) élete nem könnyű. A hajléktalan fekete bőrű diákot nem akarja átvenni a jó hírű gimnázium, mivel a teszteken nagyon rosszul teljesít. Senki nem tudja róla, hogy az anyja drogfüggő, az apját pedig megölték. Amikor a kis S.J. (Jae Head) összebarátkozik vele, anyja, Leigh Anne (Sandra Bullock) felkarolja és befogadja a családjukba. Michaelről hamarosan kiderül, hogy korántsem ostoba, ráadásul remek focista. A család mindent latba vet, hogy a fiú életét rendbe hozza, és még arra is készek, hogy örökbe fogadják.

 

Mamma Mia! - SuperTV2, november 13. szombat, 21h

Donna független, egyedülálló anya, és van egy kis szállodája egy idilli görög szigeten. Egyedül nevelte fel a lányát, a tűzrőlpattant Sophie-t, és éppen most készül elengedni a kezét. Lánya esküvőjére Donna meghívta két legjobb barátnőjét, az életrevaló Rosie-t és a módos, sokszor elvált Tanya-t a régi zenekarából, a Donna és a Dinamókból. Ám titokban Sophie is hívott három vendéget. A lány már régóta kutatja ugyanis apja kilétét, hogy legyen, aki az oltárhoz kíséri. Ezért aztán elhív három pasit Donna múltjából a mediterrán paradicsomba, ahol már mindannyian jártak 20 évvel korábban. És 24 kaotikus, varázslatos óra következik, amelyben új szerelmek bimbóznak és régi románcok lobbannak fel újra a lehetőségek buja szigetén...

 

Kapj el, ha tudsz! - Paramount Network, november 13. szombat, 21h

A történet Frank Abagnale életrajza alapján készült a legsikeresebb szélhámosról Amerika történetében. A Leonardo DiCaprio által játszott Frank a megtévesztés mestere, aki éveken keresztül sikeresen kijátszotta az FBI-t. Dolgozott többek között pilótaként, gyermekorvosként, történelem professzorként, és több millió dollárt szerzett csekkhamisítással. Carl Hanratty FBI ügynök elsődleges feladatának tartotta, hogy elkapja és bíróság elé állítsa Abagnalet.

 

Jób lázadása - ATV Spirit, november 13. szombat, 21h

Jób és felesége, Róza egy Tisza menti faluban él, tehetős parasztgazdaként. Az idősödő zsidó házaspár, miután már hét gyermekét eltemette, a közeli városka árvaházából örökbe fogad egy szőke, keresztény kisfiút. Lackóra szeretnék hagyni majd mindazt, amit hitben, emberségben és anyagi javakban egész életükön át gyűjtöttek, és ő a reménység, aki az eljövendő megváltás fejében kivárhatja a Messiást. 1943-at írunk, és Jób már sejti a szomorú véget. Egy évük van még, hogy mindenre megtanítsák Lackót, ami számukra fontos, és biztosítsák a jövőjét...
Zenthe Ferenc Jób megformálásáért megkapta a Magyar Filmkritikusok Díját, Gyöngyössy Imre és Kabay Barna megrendítő, lírai filmjét pedig Oscar-díjra jelölték, San Remóban nagydíjjal jutalmazták, s Cannesban elnyerte az Ökumenikus Zsűri Díját.

 

Az Argo-akció - AXN, november 13. szombat, 21h

1978-ban az iráni forradalom elűzte a nyugatbarát uralkodót, és kikiáltották az iszlám köztársaságot. Egy évre rá a korábbi sah Amerikába utazott gyógykezelésre, a hírre november 4-én a tömeg megrohanta a teheráni amerikai nagykövetséget, túszul ejtette az ott dolgozó 52 diplomatát, kirobbantva a 444 napos túszdrámát. Az akció idején azonban hat embernek sikerült megszöknie és elrejtőznie. Mindenki tudta, csak idő kérdése, hogy rájuk akadjanak. A CIA "beszivárgási" szakértője, Tony Mendez előáll egy mentőakció tervével.

Desperado - Sony Move Channel, november 13. szombat, 21h

Különös fekete alak érkezik a poros mexikói kisvárosba, kezében baljós gitártokkal. Egy biztos: nem gitározni akar. Jövetelének oka nem más, mint megbosszulni kedvese halálát, akit a város kiskirálya, Bucho (Joaquim de Almeida) ölt meg féltékenységből. Hamarosan kiderül, az idegen El Mariachi (Antonio Banderas), a Zenész, aki legendás pisztolyforgató, és akit a szegény nép hősként tisztel. El Mariachi érkezése elszabadítja az indulatokat, ám az igazi leszámolás akkor veszi kezdetét, amikor a Zenész barátai is megjelennek.

 

Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész - Viasat3, november 13. szombat, 21h

Rossz idők járnak Harry Potterre és barátaira, elveszítették a legfőbb támaszukat, Dumbledore professzort. Így csak magukra számíthatnak a Voldemort elleni harcban. Voldemort a különös halálereklyék, a horcruxok után kutat. A legenda szerint a Bodzapálca, a Feltámadás Köve és a Láthatatlanná Tévő Köpeny birtokosa képes uralkodni a halál felett. Közben a legfőbb ellenségével, Harry-vel is szeretne végezni. Ehhez első lépésként az uralma alá hajtja a Mágiaügyi Minisztériumot, majd a Varázslóképző Iskola ellen fordul.

 

A mambó királyai - Duna Tv, november 13. szombat, 21.15h

A két fivér, Cesar és Nestor Castillo egy kényes ügy miatt az ötvenes évek elején kénytelenek Kubából New Yorkba távozni. A rendkívül tehetséges trombitás-énekes páros álmai netovábbja, hogy az éppen akkor divatos mambózenével ismertté válljanak Amerikában is. Az érvényesülés útjai azonban kifürkészhetetlenek, pláne ha a szerelem is közbeszól…

 

Ugyanúgy más, mint én - SuperTV2, november 13. szombat, 23.30h

Ron Hall sikeres műkereskedő, látszólag boldog házasságban él a feleségével, Debbie-vel. A környezetükben senki sem sejti, hogy a kapcsolatuk valójában súlyos válságban van. Ron szeretné megmenteni házasságát, de még nehezebb helyzetbe kerül, amikor Debbie felkarol egy fekete bőrű hajléktalant. Az asszony egy ételosztáson dolgozik önkéntesként, amikor megpillantja Denvert, akit először álmában látott. Valószerűtlen kapcsolat alakul ki közöttük, ami mindhármójuk életére kihatással van.