Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha bulizás helyett inkább tévéznél.

Egy kutya hazatér - RTLII, március 12. szombat, 18.55h

Mit tehet egy kutya, ha messzire kerül otthonról? Vágyakozik a gazdája után. És mit tesz egy olyan különleges, játékos kedvű, és makacs négylábú, mint Bella? Elindul. Hegyen-völgyön, havon és vadonon keresztülvágva, dacolva vadállatokkal, lavinával és ami a legveszélyesebb, az útjába akadó emberekkel keresi az otthonát, valamint a legjobb barátját, Lucast, meg az ő különleges családját.
Bella több mint 600 kilométert tesz meg. Szerez barátokat, és néha menekülnie kell. Egypárszor megetetik, máskor az életéért küzd… de csak egy cél lebeg a szeme előtt: a hazatérés.

 

Hattyúdal - Hír Tv, március 12. szombat, 19h

Tamburás, az öreg csavargó egy épülő lakótelep szomszédságában vert tanyát. Lepusztult kalyibáját "Villa Negrának" hívja, és ide gyűjti a megszorult fiatalokat. Lopásból, alkalmi munkából tartják fenn magukat, máról holnapra élnek. A fiatalok azonban többre vágynak. Van, aki visszaül az iskolapadba, a többiek pedig dolgozni kezdenek. Más, jobb életet akarnak élni, így Tamburás egyedül marad. A keserédes történetet azóta is népszerű filmslágerekkel tették még vonzóbbá az alkotók.

 

A magányos zsaru - Film Mánia, március 12. szombat, 19.20h

Stan és Simon elválaszthatatlan rendőrpáros: együtt harcolnak Párizs alvilága ellen, és együtt unják meg azt a mocskot, amivel nap mint nap találkoznak _ így aztán együtt határozzák el, hogy visszavonulnak. Csakhogy egy utolsó bevetésen egy rablógyilkos megöli Simont és elmenekül. Stan _ az utolérhetetlen, örök Belmondo játssza _ magához veszi társa magára maradt kisfiát, és türelmesen vár. Hétévnyi türelemre van szüksége ahhoz, hogy újra feltűnjön a színen barátja gyilkosa. Stan természetesen azonnal a nyomába ered.

 

Johnny English újra lecsap - TV2, március 12. szombat, 20h

2018-ban az ikonikus komikus, Rowan Atkinson visszatér a véletlenül szupermenő titkos ügynök, Johnny English szerepében.
Egy kibertámadás leleplezi az összes aktív angol beépített ügynököt, és az akció kiagyalója további pusztítással fenyegeti a világot. A titkosszolgálat most csak egy emberben bízhat – Johnny Englishben. A jelenleg leszerelt, és egy kis előkészítő iskolában tanító Englisht újra szolgálatba hívják, hogy találja meg a ravasz hackert, és ugorjon fejest az akcióba. Ám ahhoz, hogy a küldetés sikerrel járjon, hősünknek minden képességét latba kell vetnie – és nincs neki túl sok –, mivel itt a múlt analóg módszereinek kell szembeszállniuk a jövő digitális technológiájával…

 

Mulan - Cool, március 12. szombat, 20.25h

Mulan (Liu Ji-fej) az apja szeme-fénye, akinek olyan erős csi-je van, mint a leghatalmasabb harcosoknak. Csakhogy egy lány nem használhatja a csi-t, mert azzal szégyent hozna a családjára, és kitaszítottá válna. A lelepleződés előtti pillanatban érkezik meg a császár (Jet Li) rendelete, aminek értelmében minden családnak adnia kell egy férfit a hadseregbe, hogy hadba vonuljon a császárságot fenyegető Böri kán (Jason Scott-Lee) és halálos boszorkánya ellen. Mulan megszökik, és férfinak álcázva magát átveszi gyengélkedő apja helyét Hua Jun néven. Egy összecsapás során azonban a becsület arra kötelezi, hogy felfedje titkát, még ha azért az életével kell is fizetnie. Ám félelmet nem ismerő bátorságának és erényeinek köszönhetően végül Kína legnagyobb harcosainak egyikévé válik.

 

Pénzcsináló - Filmcafe, március 12. szombat, 21h

Billy Beane igazi őstehetség volt. A baseball szupersztárja lehetett volna belőle, ám maga sem hitte, hogy képes lehet erre. Ha kiváló játékos nem is, de remek játékosfigyelő, majd csapatfőnök lett belőle. Azután találkozik Peterrel, a Yale-n végzett fiatal közgazdásszal, aki saját programot fejlesztett a baseball-játékosok statisztikai elemzésére. Billy társul vele, és a program segítségével olyanokat szerződtetnek, akikről már mindenki lemondott. Kezdetben mindenki csak nevet rajtuk, de azután jönnek az eredmények. Igaz történet alapján.

 

Mentőexpedíció - Moziverzum, március 12. szombat, 21h

A Marson hatalmas homokvihar készül. A NASA űrhajósai biztonsági okokból azonnal elhagyják a bolygót: halott társuk testét sincs már idejük megkeresni. Nem is találnák. Mark Watney (Matt Damon) ugyanis nem halt meg, csak a szkafanderébe épített adó meghibásodása miatt hiszik a többiek, hogy nem élte túl az első szélrohamokat. A mérnök-botanikus mindent elkövet a túlélése érdekében: gépeket szerkeszt, élelmiszert termel, vizet gyárt, és amikor a földi irányítók felfedezik, hogy él, felkészül a mentőexpedíció fogadására. De az expedíció négy év múlva érkezik, méghozzá az ellenséges bolygó egy egészen másik pontjára. Neki 3200 kilométert kell utazni, hogy fogadhassa őket: egyedül, megfelelő felszerelés nélkül, végtelen magányban...

 

A katona - Sony Movie Channel, március 12. szombat, 21h

A jövő harcosait különleges módszerekkel válogatják és képzik ki. Gyermekkoruktól kezdve arra nevelik őket, hogy kétely és félelem nélkül engedelmeskedjenek és öljenek. A tökéletes gyilkológépek azonban feleslegessé válnak, amikor egy egység náluk is tökéletesebb katonákat állít hadrendbe. Legjobbjukat, Todd őrmestert (Kurt Russell) felettesei meg akarják ölni és ledobják egy elhagyottnak hitt bolygóra. Ám a zord tájon él egy kis emberi kolónia, mely egészen más szabályok szerint él. Amikor egy nap régi parancsnokai űrhajója ereszkedik le a bolygóra, Todd tudja, ki mellé kell állnia.

 

Gettómilliomos - TV4, március 12. szombat, 21h

A legnépszerűbb vetélkedő, a Legyen Ön is milliomos! indiai változatában a tizennyolc éves, gettóból származó Jamal Malik egyetlen lépésre van a húszmillió rúpiás főnyereménytől. Már csak a döntő kérdés van hátra. A játékvezetőnek, Prem Kumarnak egyáltalán nem tetszik a helyzet alakulása, az, hogy egy senki került helyette a reflektorfénybe. A műsor végén rendőrök várják a fiatalembert. Csalással gyanúsítják, nem hiszik el, hogy tudhatta az eddigi válaszokat. A kihallgatáson kérdésről kérdésre faggatják. Jamal elbeszéléséből kibontakozik az élettörténete.

 

Tripla kilences - Viasat6, március 12. szombat, 21h

Irina, az orosz maffia vezetője megzsarolja a bűnözőkből és korrupt zsarukból álló bandát. Addig nem hajlandó kifizetni a korábbi munkájukat, amíg végre nem hajtanak egy újabb vakmerő rablást. A csapat tagjai csavaros tervet szőnek, hogyan tudnák ügyesen végrehajtani az akciót. Elhatározzák, hogy figyelemelterelésként kinyírnak egy ártatlan, zöldfülű zsarut, így a város másik felében nyugodtan elvégezhetik a munkát. A számításukba azonban hiba csúszik, amikor az újonc Chris Allen nem hal meg.

 

Drakulics elvtárs - RTL Klub, március 12. szombat, 21.10h

Az Isteni műszak író-rendezőjének őrült ötletből, amely szerint egy vámpír látogat a 70-es évek Magyarországára, a titkosszolgálat pedig megpróbálja leleplezni, éjfekete humorú vígjáték született, amely rendkívül erős szereplőgárdával, emlékezetes látvánnyal és fordulatos történettel egy vérpezsdítő moziélményre invitálja a nézőket. Nyakra támad az unalom ellen. A vámpírok köztünk járnak! De aggodalomra semmi ok: a kémelhárítás tagjai már a nyomukban vannak, és a szokásos eszközökön kívül akár fokhagymát is bevetnek. 70-es évek, Magyarország. A kubai forradalmat is megjárt Fábián elvtárs (Nagy Zsolt) hazalátogat, hogy megnyisson egy nagyszabású véradó mozgalmat, de valami nagyon nem stimmel vele. Az öreg harcos úgy néz ki, mint ha 30 éves lenne, laza stílusa meg egy vérvörös Mustangja van, és a nők döglenek az ágyban fáradhatatlan fenevad után. A kémelhárítás azonban felkészült a küzdelemre, és legjobb embereit állítja az ügyre. Mária (Walters Lili) kísérőként próbál a gyanús alak bizalmába férkőzni, és ahogy az álrandevúk egyre komolyabbra fordulnak, a törékeny kis nő úgy lesz egyre magabiztosabb: nemsokára elhiszi magáról, hogy több esze és nagyobb ereje van, mint az őt dróton rángató férfiaknak. Eközben a pasija, Laci (Nagy Ervin), a megfigyelés, lehallgatás és közelharc mestere a háttérből figyel, és amikor épp nem a féltékenységtől őrjöng, akkor olyat csinál, ami pont nem az erőssége: gondolkodik. Vajon mi lehet az örökifjú elvtárs titka, aki csatos üvegből sűrű piros levet szopogat, és sóvárogva méregeti az elvtársnők finoman ívelt nyakát? A kémek, titkos ügynökök, besúgók, szélhámosok, régi és új harcostársak mindenre fel voltak készülve, de erre nincs kiképzés…

 

Szerepszemle - Duna Tv, március 12. szombat, 21.45h

A leszálló ágban lévő színésznek, aki évek óta nem filmezett, lehetősége nyílik, hogy újra dolgozzon. Ehhez személyes tapasztalatokat akar szerezni, ezért betér a szegény latin negyed egyik szupermarketébe. Itt találkozik Scarlettel, a pénztárossal. A férfit elbűvöli a fiatal nő. Összeismerkedik vele, majd amikor Scarlet műszakja lejár, megkéri, hogy fuvarozza haza. Kiderül, hogy a lány nem szereti a munkáját, váltani akar. A színész ezért segít neki felkészülni egy állásinterjúra. A lánynak önbizalomra van szüksége, a férfinak meg arra, hogy eldöntse, hogyan tovább. A találkozás mindkettőjük életét megváltoztatja.

 

Hullámlovasok - Duna Tv, március 12. szombat, 23.10h

Jackie a The New Yorker magazin szerkesztője kénytelen hátrahagyni az irodát és fia után utazni Los Angelesbe. Angelo ugyanis úgy döntött, felhagy a főiskolával, hogy napjait inkább szörfözéssel és önmegvalósítással töltse. Ám a nő egyszer csak azon veszi észre magát, ő maga az, aki hatalmas változáson esik át a tengerparton. Megismerkedik egy nála jóval fiatalabb szörfoktatóval, aki mellett újra felfedezi önmagát és nőiességét és már csak fiával való törékeny kapcsolatát kell újra megszilárdítania.