Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Szombat esti buli helyett a tévézés is jó opció lehet.

Macskafogó - Moziverzum, szeptember 24. szombat, 19h

Az egerek sorsa megpecsételődött. Az X bolygón a vérszomjas macskák semmibe veszik a jogot, és az egértársadalom felszámolására törekednek. De megcsillan egy reménysugár, az egerek főtudósa feltalálja a megoldást. A titkos szolgálat azonnal aktiválja legjobb ügynökét, Grabovszkyt, hogy még időben célba jusson a tervrajz...

 

Csak semmi pánik - Duna Tv, szeptember 25. szombat, 19.40h

A Balatonnál játszódó bűnügyi kalandfilm egy, a második világháborúban lelőtt repülőgép vízbe zuhant értékes rakományának megszerzése körül bonyolódik. A rendőrség és egy bűnbanda ügyködik a cél érdekében, de mintha Ötvös Csöpi főnöke, a mindenre alkalmatlan Kardos doktor akaratlanul is inkább a bűnbandának segítene. Végül Csöpi esze és ereje minden problémát időben megold, Kardos learatja a babérokat, és Csöpi is éppen eléri a balatoni Kék szalag vitorlásverseny startját. A Bujtor István főszereplésével, saját forgatókönyvéből készült film bemutatásakor nagy sikert aratott a magyar mozikban.

 

A kilencedik kapu - Filmcafe, szeptember 24. szombat, 20h

Dean Corso (Johnny Depp) könyvkereskedő a ritka, régi és drága könyvekre specializálódott, afféle könyvdetektív. Egy nap Boris Balkan New York-i könyvgyűjtő felfogadja, hogy frissen szerzett könyvét, A sötétség fejedelmének kilenc kapuját összehasonlítsa az Európában fellelhető másik két példánnyal, hogy saját példájának eredetiségét bizonyítsa. Egyszerű ügynek tűnik, mégis halálos játszma lesz belőle. Corso hát igyekszik kideríteni, mi is a három könyv titka, s persze igyekszik életben maradni.

 

Válaszúton - Viasat2, szeptember 24. szombat, 20h

Travis és Gabby először szomszédként találkoznak egy tengerparti kisvárosban. Ellenállhatatlan vonzalom alakul ki közöttük, amely felforgatja mindkettőjük életét.

 

Egy becsületbeli ügy -  AXN, szeptember 24. szombat, 21h

Látszólag tiszta dolog történik a Kuba amerikai zónájában lévő guantanamoi haditengerészeti bázison. Két közlegény megöli harmadik társát. Természetesen az eset rendkívül gyors és példát statuáló intézkedést igényel ezért a minisztérium két rendkívül tehetséges jogászt bíz meg a feladattal. A helyszíni szemle után azonban még sem tűnik annyira szimplának az ügy. Nyomozni kezdenek és ahogy közelednek a megoldáshoz egyre kuszábbnak tűnik a valóság.

 

Snowden - Paramount Network, szeptember 24. szombat, 21h

Snowden, aki szentül hisz a szabadságban és az Amerikai Egyesült Államokban, válaszút elé kerül: vagy ő is asszisztál a kormány illegálisnak vélt és etikátlan cselekedeteihez, vagy nyilvánosságra hozza mindazt, amit megtudott és menekülni kényszerül.

 

Übergáz - Moziverzum, szeptember 24. szombat, 21h

A visszafogott vérmérsékletű Über-sofőr mit sem sejtve felvesz egy sokat látott zsarut, aki forró nyomon jár egy kegyetlen gyilkos nyomában. Nem kell sok idő, hogy rájöjjön: ez a megpróbáltatásokkal teli éjszaka kockára teszi az épelméjűségét, az életét és az ötcsillagos értékelését is...

 

Kalifornia királya - Duna Tv, szeptember 24. szombat, 21.15h

Tizenhat évesen Mirandának (Evan Rachel Wood) már bőven kijutott minden jóból. Az anyja elhagyta, majd kimaradt az iskolából, és azóta maga gondoskodik a betevőről: egy McDonald's étteremben dolgozik. Charlie, az apja (Michael Douglas) egy elmegyógyintézet lakója. Mikor apját végül kiengedik, a helyzet csak rosszabbodik. Charlie ugyanis meg van róla győződve, hogy környékükön kell Juan Florismarte Garces atya rég elásott kincsét keresnie. Szüksége van lányára, aki bár vonakodik, segíteni szeretne apjának.

 

Erin Brockovich – Zűrös természet - Viasat2, szeptember 24. szombat, 22.20h

Az állástalan, háromgyerekes Erin (Julia Roberts) végső elkeseredésében meggyőzi Edet, hogy alkalmazza őt az ügyvédi irodájában. A jogban járatlan nő egy nap ráakad néhány, a telekkönyvi iratok közé keveredett orvosi leletre. Nem érti az összefüggéseket, ezért nyomozni kezd. Hamarosan hihetetlen következtetésekre jut: egy cégóriás gátlástalanul szennyezi egy kisváros vízkészletét, ami súlyos betegségeket okoz az ott lakók körében. Erin házról házra járva több mint hatszáz panaszos aláírását gyűjti össze, és Eddel karöltve elhatározza: kiszedi a cégből az USA történetének pereskedés útján kifizethető legnagyobb kártérítését.

 

A holló - Filmcafe, szeptember 24. szombat, 22.40h

Amikor a XIX. századi Baltimore-ban egy anya és lánya brutális gyilkosság áldozata lesz, Emmett Fields nyomozó (Luke Evans) megdöbbentő felfedezést tesz. A bűntény egy fiktív esetre emlékeztet, amiről részletesen számolt be a helyi újság Edgar Allan Poe (John Cusack) egyik történeteként. Miközben a rendőrség magát Poe-t is kihallgatja, újabb kegyetlen gyilkosság történik, amit egy másik népszerű Poe-történet ihletett.

 

A fehér öltönyös férfi - Duna Tv, szeptember 24. szombat, 22.51h

Sid Stratton, az ifjú vegyészmérnököt már több munkahelyéről is kirúgták, miután költséges kísérletei mind katasztrofális végeredményekkel zárultak. Végül már egyszerű munkásként szegődik el a Barnley textilgyárba, ahol egy félreértésnek köszönhetően lehetőséghez jut, hogy folytassa kísérleteit, amelyek célja egy olyan szövet kifejlesztése, amely sosem szakad el és nem piszkolódik. Mikor sikerrel jár, az új anyagból öltönyt varrnak, amely ragyogó fehérszínben pompázik és nem tud elszakadni. A cég vezetői hősként ünneplik Strattont, ám amikor rájönnek, hogy a találmány tönkreteheti az iparág jövőjét, mind az textilmágnások, mind a szakszervezet összeesküsznek ellene, így Strattonnak menekülnie kell... A fehéröltönyös férfi a vígjátékairól híres Ealing stúdió egyik legnagyobb klasszikusa főszerepben a fiatal Alec Giunness-szel.

 

Csernobil: Elválaszthatatlanok - Prime, szeptember 24. szombat, 23h

A csernobili atomerőmű négyes számú reaktora 1986. április 26-án robbant fel, előidézve ezzel az emberiség történetének egyik legsúlyosabb katasztrófáját. A film részletesen bemutatja a tragédia eseményeit, ami az egész világot megrázta. Két fiatal számára azonban a szerelem még egy ilyen helyzetben is utat tör magának.

 

A nőkért - M5, szeptember 24. szombat, 23.20h

Svájc, 1971: Nora fiatal háztartásbeli feleség, visszahúzódó, csöndes jellem. Férjével és két gyermekével egy kis faluban élik békés, nyugodt életüket. Itt szinte semmi sem érezhető a társadalmi mozgalmakból és azok következményeiből, melyek néhány éve indultak a nagyvárosokban. Egy nap azonban minden megváltozik, és fenekestül felfordul a fiatal nő, és vele együtt az egész közösség élete is: Nora beáll egy női mozgalomba és nyilvánosan kampányolni kezd a nők szavazati jogáért.