Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha a bulizás helyett a tévénézős fotelt választanád.

Kincsem - RTL KETTŐ, január 21. szombat, 18h

A minden vagyonától megfosztott fiatal gróf, Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége. Utolsó fillérjeiből megveszi az értéktelennek tartott, kezelhetetlen lovat, Kincsemet. Mindenki rajta nevet, amikor Schultz, a tarka macska segítségével elkezdi felkészíteni a versenyzésre. Reményei hamarosan megvalósulni látszanak, amikor Kincsem lábán gyógyíthatatlan betegség jelentkezik. Ernő csak apja ellopott orvosi jegyzeteiben bízhat, amit ellensége, von Oettingen báró (Gáspár Tibor) őriz. A báró lánya, a makacsságáról híres Klara (Petrik Andrea) azonban a segítségére siet, ami még jobban felkavarja Ernő életét.

 

Azt beszélik - Cool, január 21. szombat, 18.25h

Sarah (Jennifer Aniston), a New York-i újságíró már menyasszony, de halogatja a házasságot, és nem szívesen utazik haza vidékre, a húga esküvőjére. Ám a vendégség másképp alakul, mint hitte. Megismerkedik egy milliomos sármőrrel, Beau Burrough-val (Kevin Costner), és bár eleinte úgy néz ki, szerelem lesz a dologból, a románc balul sül el. A férfi néhány megjegyzése alapján Sarah nyomozni kezd, és elképesztő családi titkokra derít fényt: az ő nagymamája volt a Diploma előtt című klasszikus vígjátékot ihlető történet hősnője!

 

Bérgyilkosék - Moziverzum, január 21. szombat, 19h

Spencer egy kormánynak dolgozó bérgyilkos szuperkém, akire egy európai küldetésen rátalál az igaz szerelem egy gyönyörű, okos és éppen szakítás után lévő nő, Jen Kornfeldt személyében. A románcból házasság lesz, és boldogan élnek egészen Spencer 30. születésnapjáig, amikor rádöbbennek, több millió dolláros vérdíj van a fejükre kitűzve, és ami még rosszabb, a potenciális gyilkosok valószínűleg már évek óta figyelik őket. Bárki lehet az ellenségük: szomszédaik, barátaik, a fűszeres vagy akár a barátságtalan öregember az utca túlsó felén. Ez a helyzet próbára teszi a fiatal pár kapcsolatát. Később azonban sikerül leszámolniuk a rájuk vadászó bérgyilkosokkal és az is kiderül, hogy Jen apja áll az egész mögött, aki szintén bérgyilkos, de mindent csak azért tett, hogy lányát biztonságban tudhassa, azzal, hogy Spencert megöleti. Végül aztán megbeszélik a dolgokat, a két bérgyilkos békét köt és egy nagy család lesznek.

 

Parfüm: Egy gyilkos története - Film Mánia, január 21. szombat, 20h

A parfümkészítő Jean-Baptiste Grenouille-t (Ben Wishaw) halálra ítélik tizenhárom nő haláláért. A fiatal, kapcsolatteremtésre képtelen Grenouille szaglása olyannyira kifinomult, hogy bármilyen összetevőt képes megkülönböztetni egy illatban. Ez okozza a vesztét és nők tragédiáját. Szerencsétlen véletlen folytán, amikor magával ragadja egy lány gyönyörűséges illata, véletlenül megöli. Grenouille minden vágya, hogy az illatot újból érezhesse, és ezért a legvégsőkig is elmegy.

 

Jurassic Park 3. - TV2, január 21. szombat, 20h

Dr. Alan Grant kiheverte a Jurassic Parkban történteket, és újult lendülettel kutatja a raptorok intelligenciájával kapcsolatos új elméletének helyességét. Így aztán nem tud ellenállni a kísértésnek, amikor egy jómódú kalandor busás támogatást ígér a kutatásaihoz _ amennyiben Grant elkíséri őket egy repülős körútra a Sorna szigetre, mely az In-Gen genetikus tenyész-telepe volt, és ahol a második részben szörnyű dolgok történtek. Csakhogy amikor kiderül, hogy a kalandor és a felesége nem csupán felülről akarják megcsodálni a szigetet, hanem le is akarnak szállni, az események hirtelen tragikus fordulatot vesznek. A hét túlélő harcolni kezd az életben maradásért, és hamarosan az is kiderül, hogy mi volt az igazi oka annak, hogy Grant-et a szigetre csábították…

 

Született gengszterek - Viasat6, január 21. szombat, 21h

Val (Al Pacino) 28 kőkemény évet töltött börtönben, mert nem adta fel bűntársait. Legjobb barátja, Doc (Christopher Walken) várja szabadulásakor; s első útjuk a régen látott harmadik cimborához (Alan Arkin) vezet. Barátságuk épp oly erősnek tűnik, mint a börtönévek előtt, Val teljes erővel veti magát az addig nélkülözött élvezetekbe. Mégis, érzi, hogy valami nincs rendben, s hogy egyik társa vele kapcsolatos megbízást kaphatott. Hiába tölti gyönyörű nőkkel az idejét, hiába fog ismét fegyvert a kezében, s utazik luxusautókban, elkerülhetetlenül szembe kell néznie múltjának egyik főszereplőjével, a volt maffiafőnökkel.

 

Elysium - Zárt világ - AXN, január 21. szombat, 21h

Odalenn nehéz az élet. A Föld a jövőben túlzsúfolt, romba dőlt, mocskos és veszélyes hely lesz. Aki teheti, inkább felköltözik az Elysium biztonságos, rendezett és békés világába _ egy hatalmas mesterséges holdra, melyet kiváltságos lakói gondosan védenek a lentiektől. Ha az illegális bevándorlók ellen kell felhasználni őket, nem haboznak: törvényt és fegyvert egyaránt bevetnek. Max (Matt Damon) azonban már nem fél egyiktől sem. Az élete múlik azon, hogy a lehető leggyorsabban feljusson a vágyott világba. Ha kell, csellel, ha kell, erővel át fogja törni a kordont, hogy megszerezze, amire az Elysiumon szüksége van. És ezzel talán az egész, kárhozott világ sorsát megváltoztatja…

 

Halálos fegyver 2. - RTL, január 21. szombat, 21.10h

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) visszatért! Minden idők legőrültebb és legfurcsább párosa ezúttal egy kábítószer-maffiát próbál felszámolni, melynek feje egy kegyetlen dél-afrikai politikus. A diplomáciai mentesség miatt feladatuk lehetetlennek látszik _ ám mint az első részből kiderült: a két zsaru ezt az egy szót nem ismeri.

 

Fantomas visszatér - Duna Tv, január 21. szombat, 21.45h

Fantomas, az utolérhetetlen szuperbűnöző egy híres tudóst rabol el, hogy egy minden korábbinál hatásosabb fegyver előállítására kényszerítse. Célja, hogy a fegyveres sakkban tartsa az egész világot! Fantomas egy másik tudós, Lefevre professzor elrablását is tervezi, de a tervről Fandor, az újságíró (Jean Marais) is tudomást szerez, és elhatározza, hogy csapdát állít Fantomasnak. Lefevre professzornak adja ki magát, azt remélve, hogy Fantomas majd őt rabolja el. Az ötlet ígéretesnek tűnik, jól is alakulnak a dolgok egészen addig, amíg fel nem bukkan ismét Juve felügyelő (Louis de Funes).

 

A hatodik napon - Viasat2, január 21. szombat, 22.55h

Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) egy este arra ér haza, hogy valaki, egy tökéletes hasonmás csókolgatja a feleségét és eszi a születésnapi tortáját. Szörnyű igazságra kell rájönnie: véletlenül hagyták életben, a klónja pedig elfoglalta jól berendezett, nyugalmas életét. A megrázkódtatást fokozza, hogy nincs hatalom, amelyhez segítségért fordulhatna, mert ha fény derülne a baklövésre, könyörtelenül végeznének vele és a családjával. Adam megpróbálja hát felvenni a harcot az ismeretlen ellenséggel, hogy visszaszerezze önnön "létezését". Ám úgy tűnik, az ellenfél elpusztíthatatlan, a ráuszított két bérgyilkos klónjai újra és újra felbukkannak.

 

A Thomas Crown-ügy - Moziverzum, január 21. szombat, 23h

Thomas Crown-t a saját képességei tették milliomossá, mindent megvehet, amit akar, és a nők nem tudnak ellenállni neki. De vannak dolgok, amelyeket nem adnak pénzért. Thomas Crown számára már semmi sem jelent kihívást. Amikor a világ egyik leghíresebb múzeumában megszólal a riasztó, és valaki kisétál az épületből Monet egyik felbecsülhetetlen értékű festményével, Crown az utolsó, akit a New York-i rendőrség gyanúsítana. De egyvalaki mégis gyanúsítja: Catherine Banning, a briliáns nyomozónő, akit arra béreltek fel, hogy visszaszerezze a festményt _ bármi áron. Catherine legalább annyira szereti az üldözést, mint a férfi, és beleveti magát a játékba. Crown megtalálta a kihívást. Mindketten a játékért élnek, de csak egyikük nyerhet...

 

Tigrisek földjén - Duna Tv, január 21. szombat, 23.25h

1971-ben újoncok egy újabb csoportja érkezik Louisianába, a Tigrisek Földje nevű hírhedt kiképzőtáborba, ahol felkészítésül befejeződik a Vietnámba indulásuk előtt. Egyikük, Roland Bozz, aki szíve mélyén ellenzi a háborút, állandóan összetűzésbe kerül a tekintéllyel. Összebarátkozik Jim Paxtonnal, aki írónak készül és önként jelentkezett a seregbe, hogy naplójában rögzítse az átélt tapasztalatokat. Az embert próbáló kiképzés során Bozz egyre élesebb összetűzésekbe kerül a feljebbvalókkal, ugyanakkor természetes vezetői adottságai is megmutatkoznak, ahogy kiáll bajtársaiért.

 

Az 57-es utas - RTL, január 21. szombat, 23.40h

Charles Rane (Bruce Payne), a világ egyik legveszedelmesebb bűnözője az FBI kíséretében az 57-es járat utasa, akárcsak John Cutter (Wesley Snipes) antiterrorista szakértő, aki épp új állomáshelyére tart. Cutter nem is sejti, hogy egy gépen utazik Rane-nel, ahogy azt sem, hogy az utasok között a terrorista jól értesült, állig felfegyverzett társai is elvegyültek. Röviddel a felszállás után a fegyveresek hatalmukba kerítik a gépet, megölik az FBI embereit és kiszabadítják főnöküket. És ekkor az egyik átlagosnak tűnő utas kezébe veszi az ügyet.