Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha buli helyett tévézésen töröd a fejed.

Super 8 - Paramount Network, január 28. szombat, 18.50h

1979 nyarán egy ohiói kisvárosban egy baráti társaság filmforgatás közben szemtanúja egy vonatkatasztrófának. Gyanakodni kezdenek, hogy nem is baleset volt. Később szokatlan eltűnések és megmagyarázhatatlan események történnek a városban, és a helyi megbízott megpróbálja felfedni az igazságot. Valamit, ami ijesztőbb minden elképzelésüknél.

 

A miniszter félrelép - Moziverum, január 28. szombat, 18.55h

Vitt Péter miniszter az a fajta férfi, akit a nők legtöbbje kíván magának _ de csak addig, amíg meg nem kapja. Okos, sármos, és mindig talpra esik mint a macska, inspirálják a nagy kihívások, a napi megmérettetés. Mellesleg ő az Országház Don Juanja. Az aktuális "kihívás" neve Marosi Tünde, és természetesen gyönyörű. Foglalkozását tekintve viszont az ellenzék vezérszónokának titkárnője. Vitt csaknem egy időben érkezik meg a szállodába Tündével, és a miniszter rögtön a tettek mezejére lépne. Az ellenzéki vezérszónok titkárnője kicsit izgul: nem elég, hogy életében először lépne félre, ráadásul mindjárt egy kormánytaggal... A miniszter közben megrendeli a szükséges kellékeket (pezsgőt, epret és kaviárt), és az ágyon várja a fürdőszobában vetkőző Tündét. A szobapincér megérkezéséig van egy kis idő: Tünde az ablakhoz lép, hogy a kilátásban gyönyörködjék. Hihetetlen panoráma tárul a szeme elé: a Kossuth Lajos utca, a Puskin Mozi és... egy halott az ablak sarkában!

 

Görögbe fogadva - SuperTV2, január 28. szombat, 20h

Ősei földjére utazik Georgia, a görög származású amerikai idegenvezető. Legnagyobb bosszúságára azonban csoportjának tagjait nem nagyon érdekli a mediterrán ország történelme és gazdag kultúrája, leginkább a tengerparton süttetik a hasukat. Egyikük, Irv szerint nem kellene mindezt a lelkére vennie, s azt tanácsolja neki, hogy próbálja ő is élvezni az életet, így talán még a szerelmet is megtalálja. Meglepetésére pedig erre nem is kell nagyon várnia. Georgia ugyanis egyre vonzóbbnak találja Poupi-t, a turistabusz csak görögül beszélő, kezdetben nagyon ellenszenves sofőrjét...

 

Wonder Woman - Film+, január 28. szombat, 20.10h

Diana (Gal Gadot), az amazonok hercegnőjét legyőzhetetlen harcosnak képezték ki, de békében teltek a napjai. Míg meg nem látja az első férfit. Egy pilóta, Steve Trevor (Chris Pine) lezuhan a parton, és óriási háborúról beszél, amely a kinti világban dúl. Diana biztos benne, hogy Árész, a háború istene áll a háttérben, és úgy dönt, hogy a meglepett pilótával elhagyja az otthonát, hogy megállítsa a vérengzést. Hamarosan a frontvonalban találja magát, ahol felébred emberfeletti ereje, és rájön, hogy a mi a végzete.

 

A spanom csaja - TV2 Comedy, január 28. szombat, 21h

Dustin halálosan szerelmes Alexis-be. Az okos, gyönyörű és szexi csajnak azonban nem igazán tetszik kapcsolatuk ilyetén alakulása, rövid úton lapátra teszi a srácot. Az elkeseredett ifjú szakemberhez, azaz a barátjához fordul segítségért. Tank igazi specialista hírében áll: randevúzni viszi az ex-barátnőket, majd pokollá téve életüket, szinte rákényszeríti őket, hogy visszameneküljenek egykori kedvesük karjaiba. Alexis-szel azonban nem a megszokott módon mennek a dolgok. A lány nem dől be a trükköknek, ráadásul Tank különös bizsergést érez iránta...

 

Jack Ryan: Árnyékügynök - Paramount Network, január 28. szombat, 21h

A legnagyobb kritikusok azt mondják, újjászületett egy akcióhős ebben az izgalmas háttértörténetben, ami Tom Clancy legendás hősét, Jack Ryant mutatja be. Nem szűnik az izgalom, mikor a CIA-s újonc, Ryan (Chris Pine) cselszövés és kémkedés hálójában találja magát, amit egy kétes kormányzati ügynök (az Oscar-díjas Kevin Costner), gyanútlan menyasszonya (Keira Knightley), és a félelmet nem ismerő orosz hatalomügynök (Kennet Branagh) szőtt. Jacknek katonából előbb elemzővé, majd teljes körű detektívvé kell válnia, hogy meghiúsítson egy, az Egyesült Államok ellen tervezett merényletet. Soha nem volt még olyan magas a tét, mint ebben a feszes, idegölő, és hihetetlenül izgalmas filmben.

 

Dunkirk - Viasat3, január 28. szombat, 21h

A belga, brit és francia szövetségi csapatokat bekerítik a németek a második világháború idején. Vajon sikerül evakuálni a katonákat, mielőtt túl késő lenne?

 

Torta - Viasat6, január 28. szombat, 21h

Mr. X., a sikeres londoni drog díler visszavonulni készül, hogy lábrázós, lazázós, új életbe kezdjen. De még megkérik egy utolsó szívességre: két millió font értékű, első osztályú Ecstasy szállítmány eladását kell lebonyolítania. Mr. X. balszerencséjére kiderül, hogy az anyagot egy szerbiai drogbárótól lopták, aki garantáltan golyót röpít a fejébe, ha eladja az árut. Ugyanezzel a csúfos véggel fenyegeti a londoni alvilág feje, ha nem ad túl a drogon. Kész kutyaszorító. A lecke fel van adva, és ha Mr. X meg akarja oldani a helyzetet, nem veszítheti el a fejét _ semmilyen értelemben.

 

Gondolj rám - Moziverzum, január 28. szombat, 21h

Dr. Borlainak (Kern András) rutinfeladat, hogy bizonyos betegeivel közölje valamelyes tapintattal azt a rossz hírt, hogy immár csupán megszámlálható mennyiségű napjuk maradt. Egy szép _ vagy inkább csúnya _ napon kollégája ővele közli a rossz hírt. A minta férj, a legszeretőbb apa, a legkedveltebb orvos ekkor ördögi tervet eszel ki: szépen magára haragítja a szeretteit, a gyerekeit, a feleségét (Eszenyi Enikő), az anyját, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell veszíteniük. Ám amikor már mindenkit lebontott maga körül, és egy emberként azt gondolják róla, hogy egy ocsmány, önző, kibírhatatlan alak _ még mindig él, holott az emberi _ orvosi _ számítás szerint már rég a temetőben kéne lennie...

 

Halálos fegyver 3. - RTL, január 28. szombat, 21.25h

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) komoly problémával kerül szembe. Egy rendőrből lett bandafőnök támad a városra. Őrült tetteiben nincs rendszer: lopott fegyverekkel kereskedik, de árujának java részét saját maga használja. Azokat a házakat és autókat, melyeket a nyomában lévő rendőrpáros véletlenül épen hagyna, ő teszi a földdel egyenlővé. Robbanások, üldözések és utcai lövöldözések követik egymást elképesztő sebességgel. És hogy a felfordulás teljes legyen, a túlbuzgó ingatlanügynök Getzen (Joe Pesci) kívül egy harcias rendőrnő (Rene Russo) is színre lép.

 

Fantomas a Scotland Yard ellen - Duna Tv, január 28. szombat, 21.45h

A történet valahol Skóciában folyatódik, ahol Fantomas, az álarcos bűnöző mester megállíthatatlanul hajtja végre gaztetteit, miközben mindvégig ismeretlen marad. Következő ilyen akciója, hogy minden gazdag embert, beleértve a maffiózókat is, egy olyan életben maradási adóval zsarol meg, amely egyúttal az életük elvételével is együtt jár, ha nem fizetnek. Ennek egyik célpontja lesz a Skócia egyik kastélyában élő Lord Rashley. Ám előtte megöli az egyik barátját, akinek a maszkjában tesz nála látogatást. Hosszas beszélgetés után, helikopterrel elhagyja a helyszínt, majd felfedi gonosz kilétét, és ledobja a Lord megölt barátját. Lord Rashley ezek után Párizsba telefonál Juve felügyelőhöz, és beszámol neki Fantomas újabb gaztettéről, de az életben maradási adóval kapcsolatban hallgatnia kell, különben az életébe kerül. Továbbá megkéri őt, a helyettesét, Fandor újságírót és a menyasszonyát, hogy jöjjenek hozzá nyomozni. A meghívást elfogadják, remélve, hogy a Scotland Yard segítségével végre sikerül elfogniuk Fantomast.

 

Akik maradtak - M5, január 28. szombat, 21.50h

1948, a háború utáni Magyarország. Aladár, a nőgyógyász szinte robotként, precízen, de minden lelkesedés nélkül végzi munkáját az egyik kórházban.1944 vészterhes napjaiban elvesztette feleségét és gyermekeit, azóta céltalanná vált számára az élet. Egy nap a sors elé sodorja Klárát, a 16 éves kislányt, aki hasonló körülmények között vesztette el szüleit és testvérét. A két magányos, súlyos traumákkal terhelt ember egymásra találásának szívszorító története ez a film. Mindketten sokat veszítettek, és mindketten új életet kezdenek, miközben az idő múlásával a körülöttük lévő világ újra veszélyessé válik, Magyarországon a Rákosi-rendszer diktatúrája alakul. Vajon túl lehet-e élni a múlt és a jövő tragédiáit, ha összekapaszkodnak azok, akik még megmaradtak? A komoly téma ellenére, Tóth Barnabás Oscar-jelölt filmje életigenlő alkotás, melynek jelenetei sokszor derűt sugároznak. A film számos hazai és nemzetközi díjat kapott, bejutott az Oscar-díj előszobájának számító short-listbe is, csakúgy, mint előző évben a rendező Susotázs című rövidfilmje is.

 

A másik nő - Film4, január 28. szombat, 21.55h

Emilia, aki a Harvard jogi szakán végzett, feleségül megy a főnökéhez, Jackhez, a sikeres New York-i ügyvédhez. A fiatalasszony élete azonban váratlan fordulatot vesz, miután elveszíti az újszülött kislányát. Nem elég, hogy időre van szüksége, hogy fel tudja dolgozni a veszteséget, de helyt kell állnia feleségként és mostohaanyaként is. Minden erejével azon van, hogy elnyerje a mostohafia, a koraérett William bizalmát. A legnagyobb problémát azonban a férje dühös és féltékeny volt felesége, Carolyn jelenti számára.

 

Lone Star - Ahol a legendák születnek - Duna Tv, január 28. szombat, 23.30h

A helyszín a texasi Rio County _ egy álmosnak tűnő kisváros. Sam Deeds a helyi seriff, akinek mindeddig nem akadt túl sok komoly ügye. Most azonban egy holttesthez hívják: a városhoz közel a sivatagban csontvázat találtak, és minden jel gyilkosságra utal. Gyilkosságra, melyet mintegy négy évtizede követtek el. Sam nyomozása során egyre több részletet tud meg az ártatlannak tűnő kisváros sötét titkairól, apjáról, aki korábban szintén a város seriffje volt, és a korrupt Charlie Wade-ről, aki apja előtt töltötte be ezt a tisztséget. A határmenti kisváros élete felbolydul, régi sebek szakadnak fel, elfeledett konfliktusok elevenednek meg, és Samben egyre nő a szörnyű gyanú, hogy tisztelt és szeretett apja borzalmas titkokat vitt magával a sírba.