Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha a négy fal között töltenéd a szombat estét.

Kémes hármas - SuperTV2, április 15. szombat, 18h

Frank és Tuck a földkerekség legveszedelmesebb CIA-ügynökei. A tökéletesen kiképzett titkos ügynökök elválaszthatatlan társak és barátok. Míg azonban Frank mágnesként vonzza a nőket, Tuck járatlan a romantikában. A kapcsolatuk pedig azonnal veszélybe kerül, amikor tudtukon kívül egyazon napon mindketten ugyanabba a lányba, Lauren-be lesznek szerelmesek. A jó barátok, akik nemrég még ellenséges nemzeteket döntöttek romba, most egymás ellen fordítják utolérhetetlen leleményüket és a hipermodern kémkütyüket...

 

Országúti diszkó - Moziverzum, április 15. szombat, 18.50h

Dalton (Patrick Swayze) a legjobb békéltető a környéken, aki tudja, hogyan vessen véget a bunyónak szép szóval, vagy ha kell, ököllel. Dalton-t egy hírhedt országúti diszkó vezetője kéri fel, hogy segítsen rendet teremteni. Úgy tűnik, hogy ez a hely még Dalton számára is komoly kihívást jelent, ugyanis rögtön az első éjszaka megsérül. A közeli kisváros gyönyörű doktornője, Elizabeth Clay (Kelly Lynch) látja el a sebét, és ejti rabul azonnal a férfi szívét. A doktornőre azonban a helyi rosszfiú, Brad Wesley (Ben Gazzara) is kivetette a hálóját, és mindent elkövet, hogy új vetélytársának megnehezítse az életét. Ám Dalton-t nem olyan fából faragták, hogy megfutamodjon...

 

A vadon hívó szava - Prime, április 15. szombat, 19h

Egy Buck nevű kutya kényelmes városi élete fenekestül felfordul, amikor váratlanul messzire szakad kaliforniai otthonától, és az alaszkai Yukon zord vadonjában találja magát az 1890-es évek aranyláza idején. A postaszánt húzó kutyacsapat legújabb tagjaként _ majd később vezéreként _ Buck élete kalandját éli át, s végül megleli valódi helyét a világban, midőn a maga ura lesz.

 

A Quantum csendje - SuperTV2, április 15. szombat, 20h

A brit titkosszolgálat ügynöke, a 007-es James Bond, legutóbbi küldetésén, nem csak hogy elveszítette társát Vesper Lynd-et, de a küldetését is szinte teljes kudarcnak könyvelte el az MI6. Mr. Bond és M, mialatt próbálják kihallgatni azt a férfit, aki kivégezte Le Chiffre-t és valószínűleg az egyik felelős azért, hogy Mr. Bond nem tudta teljesíteni küldetését, M és Mr. Bond a vallatáson azzal szembesül, hogy létezik egy olyan bűnszervezet, amiről sem az MI6, sem a CIA és más titkosszolgálat sem tud. Egy áruló MI6 ügynök lakásán olyan nyomokat találnak, amin már el lehet indulni. Hamarosan Mr. Bond el is jut Dominic Greene-hez, a Greene Planet vállalat tulajdonosához, aki felettébb érdekes személyekkel üzletel igen érdekes módon.

 

Holnapután - TV2, április 15. szombat, 20h

Jack Hall (Dennis Quaid) klimatológusnak még a saját fia, Sam (Jake Gyllenhaal) sem hiszi el, hogy a Földet katasztrófa fenyegeti. Ám amikor egy sziget nagyságú jégtömb válik le a Déli-sark jégtáblájából, mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy menekülni kell. De a folyamat drámai gyorsasággal söpör végig, Amerika megbénul a sarkvidéki hidegtől és a rázúduló hótömegtől...

 

A nyomorultak - Viasat2, április 15. szombat, 20h

Jean Valjean (Liam Neeson) közel húszévi kényszermunka után kiszabadul. Büntetését élelemlopásért kapta és megélhetéséért újra lopni kényszerül. Éjjelre befogadja egy püspök, akitől reggelre ellopja ezüst gyertyatartóit. Mikor Valjeant elfogják, a püspök nemhogy vádat nem emeltet ellene, hanem odaadja a szegény embernek az ezüsttárgyakat. A gesztus mély nyomot hagy benne. Letelepedik egy kisvárosban, ahol idővel az egyik legbefolyásosabb üzletember és polgármester válik belőle. Múltja mégis kísérti, mikor egy áthelyezett börtönőr lesz a rendőrkapitány, aki felismeri benne régi foglyát.

 

A leleményes Hugo - Viasat3, április 15. szombat, 21h

Órás apja halála után iszákos nagybátyja veszi magához Hugót. A nagybácsi eltűnése után az árva fiú a pályaudvar óráinak javításával foglalatoskodik a legnagyobb titokban, vigyázva arra, nehogy elcsípjék. A főfelügyelő ugyanis az árva gyerekeket lelencházba dugja. Szabadidejében Hugo az egyetlen örökségét, a különös gépembert próbálja működésbe hozni, mivel meggyőződése, hogy az az apja üzenetét hordozza. Amikor alkatrészt lop hozzá a pályaudvari játékboltból, a tulaj lefüleli a fiút. Az árus keresztlánya, Isabelle azonban elhatározza, hogy segít neki. A gép körüli nyomozás sztorijába beágyazódik az egyik első világhírű filmes sorsa, bár az idős úr nem szívesen emlékezik hajdani dicsőségére, mert túl fájdalmas volt a bukása.

 

Befejezetlen élet - TV4, április 15. szombat, 21h

Egy sérült család két generációját hozza össze ez az érzelmi dráma. Einar Gilkyson a hajdan sikeres farmer birtokának java részét elvesztette súlyos alkoholproblémái miatt. Einar jelenleg a megmaradt birtokaival foglalkozik, barátja Mitch egykori tehenész segítségével, aki mind a mai napig nem tudott felépülni egy korábbi medvetámadás okozta sérüléseiből. Einar fia, Griffin autóbalesetben vesztette életét, amiért apja soha nem tudott megbocsátani fia feleségének, Jean-nek aki az autót vezette, és unokájával sem találkozott mindaddig, amíg édesanyjával tizenegy év múltán meg nem jelennek Einar ajtajában. Érkezésük oka: Jean-nek viszonya volt egy erőszakos férfival, Gary-vel, aki elől Einar farmján keres oltalmat maga és lánya számára. Jean apósa vonakodva befogadja unokáját és édesanyját, amíg Jean megpróbál munkát keresni, hogy újrakezdhesse életét. De a baj duplán utoléri őket, mert Gary Jean nyomára bukkan és azt akarja, hogy a nő fizessen meg azért, amiért elhagyta őt, miközben a medve, aki korábban megtámadta Mitch-et, új préda után kutatva újra megjelenik a hegyekből.

 

Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) - Film+, április 15. szombat, 21h

Harley Quinn (Margot Robbie) bármilyen jópofa gaztettet megengedhetett magának amíg Joker csaja volt. Csakhogy a város népszerű gazembere egy nap kiadja az útját a fülig szerelmes szöszinek, aki hirtelen védelem nélkül marad kedves ellenségei és megsértett barátaival szemben. Úgy tűnik, hogy még az estét sem éri meg, ám Gotham legaljasabb nárcisztikus gazembere, Roman Sionis (Ewan McGregor) lehetőséget ad neki, hogy kiérdemelje az életet. Cserébe el kell hoznia a kis Casst (Ella Jay Basco), a családirtás elől megszökött milliomos csemetét, aki egy rendkívül értékes trezorral a gyomrában menekül. Hamarosan azonban rá kell jönnie, hogy egyedül nem megy, és szüksége van olyan barátnőkre, mint a Fekete Kanári (Jurnee Smollett), a Vadásznő (Mary Elizabeth Winstead) és Montoya (Rosie Perez), akik csapatba tömörülve minden férfit térdre kényszerítenek.

 

A keresztapa 2. - Moziverzum, április 15. szombat, 21h

Vito Corleone halála után, Michael lép apja örökébe. A férfi szerteágazó kapcsolatrendszerének felhasználásával pedig új profilt alakít ki a családja vezette maffiának. Hamarosan azonban újabb összeütközések és árulások veszik kezdetüket, amelyekben az új vezetőnek helyt kell állnia. És Michael nem habozik a legveszedelmesebb fegyverekhez nyúlni, hogy hatalmát, befolyását és pénzét megtartsa, s védelmet biztosítson a családjának. Eközben még az is kiderül, hogy néhai apja hogyan alapozta meg a Corleone család hírnevét...

 

A Pelikán ügyirat - AXN, április 15. szombat, 21h

A tehetséges New Orleans-i joghallgató szemináriumi dolgozatot ír a Legfelsőbb Bíróság két tagja meggyilkolásának feltételezett összefüggéseiről. A következtetés merész: egy olajmágnást kever gyanúba, aki az USA elnökének egyik legjelentősebb kampánytámogatója. A dosszié kikerül az egyetemről, útra kél, és pusztítani kezd. Darby Shaw rádöbben, hogy bárki, akivel a dolgozat folytán kapcsolatba kerül, gyilkosság áldozata lesz. Az ismeretlen veszély elől menekülő lány csak egy emberben bízik, Gray Grahamben, egy újságíróban. Kettőjüknek csak ellenfelei vannak: profi gyilkosok, titkosszolgálati szervezetek üldözik őket a törvénytelenség minden eszközével. Darby és Gray félelménél erősebb a jogba vetett hite, felveszik a küzdelmet a hatalom ellen, az igazság védelmében.

 

Másnaposok szerencséje - Viasat6, április 15. szombat, 21h

Meghan a csinos és munkamániás riporter egy váratlanul jól végződött buli után Los Angeles egyik lepukkant külvárosi negyedében találja magát telefon, személyi, autó és pénz nélkül. Legnagyobb álma, hogy hírbemondó lehessen, és csak pár órája van a tegnapi partirucijában eltipegni a züllött városrészen át élete legfontosabb meghallgatására, amihez természetesen minden szembejövőnek lesz egy-két szava.

 

Aloha - Duna Tv, április 15. szombat, 21.55h

Brian Gilcrest ( Bradley Cooper ) az amerikai légierő egykori tisztje visszatér Hawaiira, mikor volt főnöke a milliárdos Carson megbízza őt a magánfinanszírozású műholdjának elindításának felügyeletére. Gilcrest feladata tárgyalásokat folytatni az őslakos hawaiiakkal, ám küldetését egykori barátnője, Tracy ( Rachel McAdams ), valamint az idealista vadászpilóta, Allison Ng kapitány ( Emma Stone ) is megbonyolítja.

 

Viharsziget - Paramount Network, április 15. szombat, 23.15h

Amikor Teddy Daniels U.S. Marshal (DiCaprio) az elmebeteg bűnözők Shutter Island-i elmegyógyintézetébe érkezik, a kezdetben rutinmunkának látszó nyomozás vérfagyasztó fordulatot vesz. Teddy egyre rémesebb dolgokat derít ki a szigetről, és megtanulja, hogy vannak helyek, ahonnan nincs kiút.

 

Nincs alku - Duna Tv, április 15. szombat, 23.45h

Danny Roman (Samuel L. Jackson) túsztárgyalóként dolgozik a chicagói rendőrségen. A rendőrség biztosítási alapjának lecsapolásában nyomozó társát megölik, majd Romanra terelik a gyanút, akinek nem marad más választása, mint túszokat ejteni, hogy bizonyíthassa ártatlanságát. Mivel gyilkossággal és sikkasztással vádolják, s miután társaiban sem bízhat, neve tisztázáshoz segítségül hívja Chris Sabient (Kevin Spacey), aki szintén szakmabeli. Végül mindketten ugyanazzal a kérdéssel szembesülnek: ki mozgatja a szálakat a háttérben? És miért került kelepcébe Roman?

 

Kontroll - M5, április 15. szombat, 23.55h

A film a mese és a valóság speciális keveréke. Van a fenti világ, valahol ott, a mozgólépcsőn túl, és a lenti világ, itt lent a sínek között. A történet főszereplője egy furcsa és titokzatos fiatalember, Bulcsú, az ellenőr, aki a fenti világhoz tartozik, ahol sikeres volt valamikor, ma azonban az alagútban kísérti a sorsot és vezeti kis ellenőr csapatát. Az utazók és a jegyellenőrök _ jól ismert- drámai, de legtöbbször komikus viszonya, egy kegyetlen gyilkoló gép, aki utasokat lök a metró elé, és a metróvezetőség emberei, akik számára csak egyetlen fontos szempont létezik az utasok metróba vetett hite. Egy időről-időre feltűnő különös alak, a Gyalogkakukk, akinek kedvenc szórakozása, hogy magára haragítja az ellenőröket, hogy azok heves izgalmak közepette üldözni kezdjék a folyosókon, a peronokon, a mozgólépcsőn és a sínek között. Izgalommal, humorral átszőtt történet, a 2000-es évek egyik legsikeresebb filmje. A film Cannes-ban Ifjúsági díjat kapott, de díjazták többek között Cottbus-ban, Varsóban, Koppenhágában, Kijevben is, valamint az Európai Filmakadémia legjobb rendező díjára is jelölték.