Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Szombati buli helyett.

Az időgép - Viasat3, június 24. szombat, 19h

Az időgép főhőse Hartdegen (Guy Pearce) egy 1900-as évekbeli New York-i feltaláló. Az ifjú megtervez és felépít egy mesébe illő, időutazásra alkalmas szerkezetet, hogy meg nem történté tegyen egy tragédiába fulladt randevút. Múltbeli látogatása után a jövőbe indul, hogy ott is körülnézzen. De egy hiba folytán nyolcszázezer évet tesz meg egy minden képzeletet felülmúló kalandsorozatban.

 

Vörös zsaru - Moziverzum, június 24. szombat, 19h

Ivan Danko százados a moszkvai drogmaffiát készül leleplezni. A bűnözők vezérének, Viktor Rostának öccsét egy akció során megöli a szovjet rendőr. Viktornak viszont sikerül elszöknie Chicagóba. Danko vadászkopó módjára üldözi őt, mivel társát a razzia során az orosz maffiózó ölte meg. Amerikában azonban már mások a szabályok. Ezt leginkább a nagyszájú amerikai zsaru, Ridzik felügyelő érezteti vele, akit kényszerből társául adtak a nyomozáshoz.

 

Hét élet - RTL KETTŐ, június 24. szombat, 19.25h

Két évvel korábban Ben Thomas (Will Smith) súlyos autóbalesetet okoz, melynek következtében hét ember meghal. Ben elhatározza, hogy ha már a saját életén nem lehet segíteni, legalább másokén segít. Kiszemel hét teljesen ismeretlen embert, akik sem egymást, sem őt nem ismerik. Megfigyeli őket, minden mozdulatukat követi, és amint lehetősége adódik, jó irányba megváltoztatja az életüket. Azonban beleszeret az egyik pártfogoltjába, a szépséges Emilybe (Rosario Dawson), és ez teljesen megváltoztatja az elképzeléseit a jövőjével kapcsolatban. Újra élni akar.

 

Habfürdő - Magyar Mozi Tv, június 24. szombat, 19.30h

Zsolt, a kirakatrendező esküvője napján lelép, és védőnőként dolgozó vonzó, háztartásbeli szerepre készülő nagyvilági menyasszonya, Klári kolléganőjéhez, Annihoz menekül, aki épp az ötödik orvosi felvételijére készül albérleti szobájában. Zsolt ráveszi Annit, hívja fel aráját, és közölje vele, hogy meggondolta magát, mégsem veszi el.

 

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag - TV2, június 24. szombat, 20h

Ebben a kalandban ismét a náci Németország kutat valami után, ami Jones professzornak is kellene. Ez a valami pedig nem más, mint Krisztus kelyhe, melyből az utolsó vacsorán ivott _ azaz a Grál. A kelyhet egy kereszteslovag őrzi egy földalatti szentélyben, de ahhoz, hogy szereplőink eljussanak idáig, természetesen rengeteg kalandon kell még keresztülmenniük. Indy azonban most sincs egyedül, de az elmaradhatatlan csinos nőn kívül valaki más is belekerült a történetbe: az idősebb Jones professzor, a világhírű Bibliaszakértő, akit Sean Connery alakít…

 

A holnap határa - Film+, június 24. szombat, 20.40h

Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt. Amikor váratlanul mégis bevetik az idegenek elleni ütközetben, hamar hősi halált hal. Az egyik földönkívülivel való közvetlen érintkezés miatt azonban feltámad, és egy időhurokba kerül. Kénytelen számtalanszor végig élni ugyanazt a pokoli küzdelmet. Ám az esélyei egyre jobbak, különösen, amikor meggyőzi a legendás Angyalt (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magát mentse meg, hanem az egész emberiséget.

 

Hirtelen 30 - Filmcafe, június 24. szombat, 21h

A tizenhárom éves Jenna azon szomorkodik, hogy az igazán klassz srácok átnéznek rajta. Az álmodozó lány eddig jól elvolt a szomszéd fiúval, de szeretne menőbb társasághoz tartozni. A születésnapi bulijára ezért meghívja a suli trendi személyiségeit. A parti csúfos kudarcba fullad, és Jenna megszégyenülten fogadalmat tesz: ha felnőtt lehetne, áloméletet élne! Reggelre harmincévesen ébred, egy varázslatos pillanat alatt csábos üzletasszony lett belőle, akinek a lába előtt hever a világ. Jenna azonban hamarosan rájön, hogy az élet mit sem ér, ha mindent készen kap az ember.

 

Vízkereszt - M5, június 24. szombat, 21h

Sebastian és Viola testvérek, akik hajótörést szenvednek és elszakadnak egymástól. Viola egy idegen országba vetődik, ahol halottnak hitt bátyja személyét ölti magára: és itt kezdődnek a bonyodalmak. Az uralkodó, Orsino herceg a szép Olivia grófnőt ostromolja szerelmével. Olivia azonban a herceg állandó szerelmi postását, a férfiruhás Violát szereti. Később kiderül, hogy Viola megtévesztésig hasonlít egy jómódú férfihoz... Shakespeare klasszikus vígjátékának filmváltozata.

 

A hallgatás szabálya - Viasat Film, június 24. szombat, 21h

Sharont (Susan Sarandon),az egykori Weather Underground mozgalom aktivistáját váratlanul őrizetbe veszik egy harminc évvel korábban elkövetett bankrablásban való részvételért. Ben (Shia Labeuof) ambiciózus riporter lévén kiugró lehetőséget lát a letartóztatott nő sztorijában, így nyomozni kezd a mozgalom egykori aktivistái után. Így fedi fel Jimet, a lányát egyedül nevelő ügyvédet, (Robert Redford) akit a bankrablásban életét vesztett biztonsági őr megölésével vádolnak, ám a hatóságoknak azóta sem sikerült kézre keríteniük. Jim a hírekből értesülve Sharon letartózátásról, úgy dönt, hogy saját és lánya épségének érdekében felkutatja egykori szeretőjét és aktivistatársát Mimit (Julie Christi). Az agresszív újságíróval és az FBI-jal a nyomában kénytelen felkutatni ország különböző pontjain élő egykori társait, hogy segítségükkel rátaláljon Mimire, aki egyszer és mindekorra tisztázhatja az őt ért vádak alól.

 

Truman show - Paramount Network, június 24. szombat, 21h

Ő a műsor sztárja, de ő nem tud róla. Jim Carrey a kritikusokat és a nézőket is lenyűgözte Truman Burbankként ebben a csodálatos filmben, amit Peter Weir (A kis szemtanú, Holt költők társasága) rendezett egy emberről, akinek az élete egy folytonos TV-sorozat. Truman nem veszi észre, hogy a furcsa kisváros, amiben él, egy hatalmas stúdió, amit egy producer/rendező/művész (Ed Harris) üzemeltet, az ott lakó és dolgozó emberek hollywoodi színészek, és még a jókedvű feleségét is szerződés köti hozzá. Idővel Truman megvilágosodik. Amit a felfedezés után tesz, az úgy nevettet és ríkat meg, mint kevés más film.

 

Vén rókák - Viasat6, június 24. szombat, 21h

Miután megfosztják őket nyugdíjalapjuktól, három öregember elhatározza, hogy visszavágásképpen kirabolnak egy bankot.

 

Kong: Koponya-sziget - Viasat3, június 24. szombat, 21h

A Csendes-óceán egy távoli, feltérképezetlen szigetére különös expedíció érkezik. Vegyes csapat: kutatók, természettudósok, üzletemberek és katonák is vannak köztük, de mindannyian a sziget belsejét szeretnék jobban megismerni. Az erdő ősi, háborítatlan Paradicsomnak látszik. Ám a látszat csal. A sűrűben egyre mélyebbre jutók nem tudják, hogy átléptek egy határt, és már a legendás Kong területén járnak...

 

Tiszta szívvel - Magyar Mozi Tv, június 24. szombat, 21h

Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött midennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú.

 

Van, aki forrón szereti - Duna Tv, június 24. szombat, 21.15h

Joe, a szaxofonos és Jerry, a nagybőgős a húszas évek végén mint jazzmuzsikusok tengetik egyhangú napjaikat. Véletlenül tanúi lesznek a maffia egyik leszámolási akciójának, mire egy egész gengszterbanda szegődik a nyomukba. Kényszerű helyzetükben nőnek öltöznek, s egy női zenekar tagjaiként floridai vendégszereplésre indulnak. Joe, alias Josephine beleszeret a vonzóan hiszékeny Vadvirágba. Hogy közelebb férkőzhessen hozzá, egy harmadik szerepet is magára ölt: milliomosként próbálja meghódítani a szívét…

 

Én, Tonya - Film4, június 24. szombat, 22h

Tonya Harding bulvártörténete a kilencvenes évek amerikai médiaeseményeinek egyik legnagyobb port kavart sztorija volt. A tehetséges fiatal műkorcsolyázó karrierje ragyogóan ívelt felfelé, amelyben a sportoló elszántsága mellett elvitathatatlan része volt a nem éppen finomkodó nevelési és edzői módszereket alkalmazó szabad szájú anyjának. Aztán Tonya egy nap megismerkedett egy férfival, s az élete innentől meredeken más irányt vett. Például egy, legnagyobb riválisa elleni merényletig. Tonya egyszeriben a legnagyobb közellenséggé vált, pedig lehet, hogy ő is csak egy áldozat volt, neveltetése és ex-pasija áldozata. Az Én, Tonya az események szatirikus feldolgozása. Vagy lehet, hogy az élet ennyire abszurd fordulatokra volt képes?

 

Az unoka - RTL KETTŐ, június 24. szombat, 22h

Rudi (Blahó Gergely) bármit megtenne imádott nagyapjáért (Jordán Tamás), aki áldozatául esik egy jól szervezett csalásnak, és emiatt kórházba kerül. Az átlagos irodista fiú a rendőrség érdektelensége láttán a saját kezébe veszi az ügyet, és megpróbálja visszaszerezni nagyapja féltve őrzött óráját. Nyomozása során megismerkedik egy nyugdíjasokból álló csoporttal, akik ugyanolyan áldozatok. Önjelölt vezetőjük dühterápiával kovácsol belőlük harcosokat, akik egy emberként állnak Rudi mögé. A magánakció azonban olyan végzetes cselekmények láncolatát indítja el, amelynek nemcsak kolléganője, Zsuzsi (Döbrösi Laura), hanem újabb védtelen idősek is áldozatul esnek.

 

A közellenség - RTL, június 24. szombat, 22.45h

Mit tehet egy ember az egész világ ellen? És mit tehet egy ember, ha az egész világ összefog ellene? Robert Dean ügyész nem az a fajta, aki ilyen kérdéseken törné a fejét. Végzi a munkáját, szereti a feleségét, neveli két rosszcsont kölykét és azt hiszi, ez mindig így lesz. Pedig valakik figyelni kezdik, valakik vadásznak rá, valakik meg akarják ölni. Egyszer csak _ egymástól függetlenül _ az Egyesült Államok összes hivatalos és nem hivatalos titkos szervezete a nyomába ered. Ruháiba poloskát varrnak, golyók fütyülnek a füle körül, autók próbálják elgázolni, robbanások próbálják eltörölni a föld színéről. Mindenki célpontjává válik és ő nem tehet mást, menekül, ahogy csak bír. És még azt sem tudja, miért akarják megölni.

 

Őrület - Duna Tv, június 24. szombat, 23.20h

Dr. Richard Walker, amerikai sebész egy kongresszusra érkezik Párizsba, felesége kíséretében. Egyik este a feleség nyomtalanul eltűnik a szállodai szobából. Richard azonnal a rendőrségre rohan, hogy bejelentse az esetet. Döbbenten kénytelen tudomásul venni, hogy a hivatalos szervek teljes közönnyel viseltetnek az ügy iránt. Nem marad más választása, mint önálló nyomozásba kezdeni, ami különösen nehéz feladat egy idegen városban. Szerencséjére hamarosan segítőtársra akad egy különös lány, a szexis Michele személyében.