Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha kibújnál a szombati bulikényszer alól.

Csupasz pisztoly 2 1/2 : A dermesztő rémület - Moziverzum, július 8. szombat, 19.20h

Frank Drebin visszatért. Nincs mit tenni…Frank Drebin hadnagy imádja a rejtélyeket. Miért vagyunk itt? Van-e élet a szex után? Igen, Drebin nagy kérdéseket kutat _ és most a legnagyobb az, hogy miként lehet meghiúsítani a fondorlatos Quentin Hapsburg tervét, mellyel a környezetet akarja tönkre tenni! A Csupasz pisztoly fergeteges folytatásában Nielsen-nel együtt visszatér Priscilla Presley, mint Jane, a nő, aki húsz lépésről is megolvasztja a sajtos szendvicset, és George Kennedy, mint az elszánt Ed Hocken kapitány. Itt az egész banda. És velük a poénok is. Ahogy Drebin, te is imádni fogod!

 

Feltámad a vadnyugat - Duna Tv, július 8. szombat, 19.40h

Peter és John a Delos nevű, felnőtteknek szóló vidámparkba tartanak, ahol az emberekre megszólalásig hasonló robotok gondoskodnak a vendégek szórakoztatásáról három külön világban, amelyeket a vadnyugat, az európai középkor és az ókori Róma ihletett. A két barát a vadnyugatra igyekszik, ahol a pisztolyok úgy vannak programozva, hogy valódi emberekre nem lőnek, csak androidokra. A rendszer váratlanul meghibásodik, mintha egyfajta vírus fertőzné meg a robotokat, amelyek a vendégek ellen fordulnak. Peter és John későn eszmélnek rá, hogy mekkora veszélyben vannak.

 

A kék lagúna - Viasat2, július 8. szombat, 20h

A paradicsomról szinte mindenkinek ugyanaz jut eszébe: érintetlen szépség, béke, fennséges nyugalom, boldogság. Ám arra kevesen gondolnak, micsoda veszélyeket is rejthet. Történetünk főszereplői, két gyermek és egy hajószakács különös módon bukkan rá a paradicsomra a Csendes óceán déli részén: hajótörést szenvednek, amit csak hárman élnek túl. Ám Emmeline és Richard nem sokáig számíthat az idős férfi oltalmazására: Paddy néhány nap elteltével egy hordó rumra bukkanva halálra issza magát. A két fiatal teljesen magára marad a sok-sok veszélyt rejtő dzsungelben, ám lassanként alkalmazkodva a hajótörött életmódhoz, berendezkednek a gyönyörű szigeten. Távol a társadalomtól, önállóan élik át a serdülőkor, a felnőtté válás különböző stádiumait.

 

James Bond: Aranyszem - TV2, július 8. szombat, 20h

A brit titkosszolgálat ügynöke, a 007-es James Bond (Pierce Brosnan) feladata, hogy kiderítse ki a felelős a Szevernajai űrfegyver irányító központ elpusztításáért. Amit egy olyan EMI fegyverrel hajtottak végre, ami fenyegetést jelent minden nagyhatalom számára. A szálak Mr. Bond egyik korábbi ismerőséhez, Ourumov (Gottfried John) orosz tábornokhoz vezetnek. Aki ezen, korábbi találkozás alkalmával meggyilkolta 006-os Alec Treveljan-t (Sean Bean). Mr. Bond akkori ügynöktársát és jó barátját. Mr. Bond-nak így lehetősége nyílik a bosszúra, viszont arról sem feledkezhet meg, hogy első a küldetése… Angliáért.

 

Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész - Cool, július 8. szombat, 20h

Rossz idők járnak Harry Potterre és barátaira, elveszítették a legfőbb támaszukat, Dumbledore professzort. Így csak magukra számíthatnak a Voldemort elleni harcban. Voldemort a különös halálereklyék, a horcruxok után kutat. A legenda szerint a Bodzapálca, a Feltámadás Köve és a Láthatatlanná Tévő Köpeny birtokosa képes uralkodni a halál felett. Közben a legfőbb ellenségével, Harryvel is szeretne végezni. Ehhez első lépésként az uralma alá hajtja a Mágiaügyi Minisztériumot, majd a Varázslóképző Iskola ellen fordul.

 

Alkonyat - Hajnalhasadás I. rész - RTL, július 8. szombat, 20.05h

Végre teljesül a halandó Bella (Kristen Stewart) és a vámpír Edward (Robert Pattison) álma, örök hűséget esküsznek egymásnak. Az esküvő után a fiatal pár Rio de Janeiróba utazik nászútra. Nem sokkal később Bella már gyermeket vár. Jacob (Taylor Lautner) halálosan megfenyegeti Edwardot, mikor kiderül, hogy a magzat viharos gyorsasággal fejlődik, és a születése Bella életébe kerül. Végül Edward teljesíti kedvese kérését, és halhatatlanná teszi. A lányuk, Renesmee érkezése különös események sorát indítja el.

 

Artúr király - Film+, július 8. szombat, 20.25h

Artúr (Clive Owen), a Római Birodalom legészakibb védvonalának őrzésére kirendelt sereg vezére alig várja, hogy elhagyja Britanniát, és visszatérjen Róma biztonságos falai közé. Ám mielőtt elhagyná a szigetet, lovagjaival együtt még egy utolsó nagy megbízást kell teljesítenie, aminek során ráébred, hogy ha Róma elveszik, Britanniának szüksége lesz egy vezérre, aki betölti az űrt. Valakire, aki nemcsak a szászok fenyegető támadásától védi meg az országot, hanem megmutatja az utat egy új korszak felé. Artúrnak Merlin (Stephen Dillane), a brit csapatok vezetője segítségével, valamint a gyönyörű és bátor Guinevrával (Keira Knightley) az oldalán kell megtalálnia az erőt önmagában, hogy elfordítsa a történelem kerekét.

 

Gyerekrablók - Prime, július 8. szombat, 21h

A film hőse egy anya, akinek a fiát elrabolják, és ő bármit megtenne, hogy visszaszerezze. Bátor módon a gyermekrablók nyomába ered, s az életét is kockára teszi, csakhogy a fiát biztonságban tudja...

 

Batman visszatér - AXN, július 8. szombat, 21h

Az őrült üzletember, Max Shreck mindent bevet Gotham City meghódítása érdekében. A hadjáratban ott van mellette Pingvin az a furcsa külsejű férfi, akit szülei születésekor elhagytak, és aki a város polgármestere szeretne lenni. A képletet csak tovább bonyolítja egy furcsa, Serena nevű asszony váratlan felbukkanása. A várost csak Batman mentheti meg...

 

Napsugár fiúk - M5, július 8. szombat, 21h

A Napsugár fiúk a régmúlt idők varietéinek nagy sikerű komikus párosa volt. 47 évi közös múlt után viharosan szakítottak, majd 11 évig tartó mosolyszünet után a rigolyás Willy unokaöccse, a tehetséges ügynök elhatározza, hogy ismét színpadra állítja egykori legendás műsorukat. A két idős komikus szívesen újra színpadra állna, csak a személyes találkozást szeretnék elkerülni... A film Neil Simon színműve alapján készült.

 

Fantomas - Film Mánia, július 8. szombat, 21h

Fantomas (Jean Marais), az arctalan, vagy inkább ezerarcú mesterbűnöző egy tökéletesen végrehajtott ékszerlopás helyszínén hagyja a névjegyét, Juve felügyelő (Louis de Funes) azonban kétségbe vonja, hogy létezik a titokzatos gazember, és egy tévényilatkozatban ennek hangot is ad. A nyilvánosság azonban felkapja a sztorit, és a nagy érdeklődés hullámait meglovagolva egy újságíró, bizonyos Fandor hamis interjút is készít a fantombűnözővel. Fantomas azonban nem nézi jó szemmel az álinterjút, ezért elrabolja Fandort.

 

Angyalok városa - Filmcafe, július 8. szombat, 21h

Volt egyszer egy csodás európai film, mely sok társával egyetemben elment Amerikába "átvedleni" és szerencsét próbálni: Wim Wenders emlékezetes "Berlin felett az ég" című filmjéről van, szó. Ha eltekintünk a fajsúlyos különbségektől, a maga nemében ízléses és élvezhető filmet kapunk. Mi történik akkor, ha egy angyal elkezd vágyódni a halandók mindennapjai után, és ki akarja próbálni a szerelmet? Nicholas Cage alakítja az angyalt, Seth-et, aki szerelmes lesz egy földi halandóba, a sebésznő Maggie-be. Választania kell égi és földi szerelem között. Vajon mi az, ami egy racionális gondolkodású orvosnőt arra késztet, hogy egy olyan férfihoz vonzódjon, akinek a létezését is lehetetlen elfogadnia? Maggie és Seth addig harcolnak józan eszükkel és vágyaikkal, míg végül mindent feláldoznak a szerelem kedvéért.

 

Harry Potter és az azkabani fogoly - Viasat3, július 8. szombat, 21h

Harry ráveszi magát, hogy még egy nyarat rémes rokonainál töltsön. Minden igyekezetével megpróbál nyugton maradni, de csak addig bírja visszafogni magát, míg meg nem érkezik látogatóba Vernon bácsi erőszakos testvére, Marge néni. Az idős hölgy ezúttal még a korábbiaknál is jobban az idegeire megy, ezért a varázslópalánta "véletlenül" gigantikus lufivá változtatja. A varázstalan világban alkalmazott tiltott mágia büntetéssel fenyegeti Harryt, aki bár nincs hová mennie, éjszaka elmenekül otthonról. Nem jut túl messzire: hamarosan érte jön a Kóbor Grimbusz, amely a Foltozott Üst fogadóba repíti, egyenesen Cornelius Caramel mágiaügyi miniszter színe elé. Furcsa módon a büntetés elmarad és kiderül, hogy Caramel azért nem csapta ki az iskolából, mert egy veszélyes és titokzatos varázsló, Sirius Black megszökött az Azkaban börtönből, és valószínűleg Harryt keresi. A fiú csak egyetlen helyen érezheti biztonságban magát: Roxfortban.

 

Tigris és sárkány - Viasat6, július 8. szombat, 21h

Azok a harcosok, akik a Vudan-hegy szerzeteseitől tanulják a fegyverforgatás fortélyait, szinte legyőzhetetlenek: csodás képességeiket messze földön féltik és tisztelik. Ám Li hátat szeretne fordítani az örök harcnak, és elajándékozza híres kardját, a Zöld Végzetet. A kardot azonban elrabolják, és Li úgy érzi, az ő feladata, hogy ne engedje illetéktelen kezekbe jutni a legendás fegyvert. Társnője, a testőr Shu Lien kíséretében indul a rabló nyomába, aki - legnagyobb meglepetésükre - méltó ellenfele a Vudan-hegy neveltjeinek. És még nagyobb meglepetésükre: nő. A különös sorsú lány becsapja mindkettőjüket: tanítványukul szegődik, majd újra kereket old; egyikük sem tudja, barátjuk vagy ellenségük-e. Li azonban nemcsak azt képtelen eldönteni, ki a halálos ellensége. Azt sem tudja, melyiküket, ellenségét vagy szövetségesét választaná, ha végre tényleg felhagyhatna a katonáskodással.

 

A sárkány közbelép - AMC, július 8. szombat, 21h

A történet középpontjában Bruce Lee áll, akit a harcművészetek szakértőjeként felkérnek arra, hogy épüljön be egy kábítószerkereskedő hálózatba. Részt kell vennie egy furcsa, meghívásos kung-fu versenyen, melyet egy eldugott szigeten álló erődítményben rendeznek. A verseny legfőbb szponzora pedig nem más, mint a hálózat feje, egy félkezű drogbáró. Az erődítmény kungfu iskolájának egyetlen célja, hogy az onnan üzemeltetett kábítószer kereskedelmet és prostitúciót álcázza. A kungfu bajnok Lee (Bruce Lee), aki húga haláláért akar elégtételt venni, behatol a kábítószerkirály birodalmába, mely egy eldugott szigeten van és benevez az ott megrendezendő, illegális bajnokságra. Hamarosan azonban rá kell döbbennie, hogy ellenfelei veszélyesebbek, mint hitte.

 

A nagy dobás - Viasat Film, július 8. szombat, 21h

Amikor négy kívülálló észrevette azt, amit a nagy bankok, a média és a kormány nem akart észrevenni _ a gazdaság globális összeomlását -, támadt egy ötletük: A nagy dobás. Bátor befektetésük a modern pénzügyi világ sötét bugyraiba viszi őket, ahol meg kell kérdőjelezniük mindenkit és mindent.

 

A meglepetés - Duna Tv, július 8. szombat, 21.15h

Jacob, a különc milliárdos rendkívüli módon unja életét. Olyannyira, hogy legszívesebben önkezével vetne véget Földi létének. Ez azonban korántsem olyan egyszerű, éppen ezért megbíz egy erre szakosodott, profi céget, mely ígéretet tesz arra, hogy hamarosan elteszik láb alól. Ám Jakob megismerkedik a gyönyörű Anne-val, aki miatt megérné kihátrálni a szerződésből, erre azonban már nincs lehetőség. Díjak:Nederlands Film Festival 2015 / Holland Film Fesztivál -"Golden Calf" Díj a Legjobb Színészi Alakítás kategóriában _ Georgina Verbaan; a Legjobb Produkció Chicago International Film Festival 2015 / Chicago Nemzetközi Film Fesztivál _ Közönségdíj jelölés: Mike van Diem

 

Con Air - A fegyencjárat - RTL, július 8. szombat, 22.25h

A fegyencjárat egy repülőgép, amelynek utaslistáját az ország legelvetemültebb bűnözőiből állítják össze. Cyrus Grissom, a Vírus (John Malkovich) és a többiek mind életfogytiglanra ítélt gyilkosok, akiket az ország legbiztonságosabb börtönébe akarnak átszállítani. Közéjük kerül Cameron Poe (Nicholas Cage), az amnesztiával szabaduló rohamosztagos. Ő családjához térne haza, de váratlanul tudomásul kell vennie, hogy megpróbáltatásai folytatódnak. Nem az ügyész, hanem az élet folyamodott súlyosbításért; ami az elkövetkezendő huszonnégy órában vár rá, ahhoz képest az elmúlt nyolc börtönév kismiska. A rabok kiszabadulnak és eltérítik a gépet. Poe pedig tudja, nincs más választása, mint záros határidőn belül visszaszerezni az irányítást. A földön hajukat tépő rendőrök ugyanis nem fognak válogatni az eszközökben, hogy _ esetleg egy ártatlannal együtt _ eltakarítsanak egy légi-rakomány szennyest.

 

Éjfél a jó és a rossz kertjében - Duna Tv, július 8. szombat, 22.57h

John Kelso fiatal író egy New York-i magazin megbízásából érkezik Savannah-ba, ahol egy karácsonyi estélyről kell tudósítania, melyet Jim Williams, a műkincsgyűjtő milliomos rendezi évről évre. Az előkelő ünnepet követően Jim Williamset gyilkosság vádjával letartóztatják. Az áldozat Billy Hanson, Williams alkalmazottja. Kelso természetesen kapva kap az alkalmon, és nyomozni kezd.

 

Csúcshatás - Paramount Network, július 8. szombat, 23.20h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer".