Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha a buli helyett inkább a kanapét választanád.

Vadászat a Vörös Októberre - Paramount Network, augusztus 19. szombat, 18h

Halálos csata bontakozik ki az amerikai haditengerészet és az U.S.S.R között, amikor a Szovjetunió legfeljlettebb nukleáris tengeralattjárója engedély nélkül közelíti meg Amerika keleti partját.

 

Hadak útján - Filmcafe, augusztus 19. szombat, 18.10h

Michael Morpurgo War Horses című regénye alapján, a színpadi adaptációt Nick Stafford készítette el. A "Hadak útján" nem mindennapi utazásra invitálja a nézőket a vidéki Devon mezőin át egészen az első világháborús Franciaország lövészárkaihoz. Ez az erőteljes, mozgalmas és ötletes dráma, rendkívüli találékonyságával különleges élményt nyújt a nézők számára. Az előadásban a lovakat speciális, valós méretben készült bábokat használtak a South Africa's Handspring Puppet Company jóvoltából, amik lélegző, ügető, vágtázó életet visznek a színpadra. A történetből Steven Spielberg nagy sikerű filmprodukciót készített 2012-ben, mely bejárta az egész világot és ismerté tette ezt a fantasztikus regényt.

 

Jumanji - RTL HÁROM, augusztus 19. szombat, 18.25h

A 12 éves Alan felfedezi a díszes Jumanji-táblát, s amikor Sarah-val leülnek játszani, Alan hirtelen eltűnik és a Jumanji dzsungelbirodalmában találja magát. Nem is tud visszatérni, mert a kislány túlságosan rémült, hogy befejezze a játékot. Csak akkor kerülhet ki a csapdából, ha valaki meghatározott számot dob. Ez azonban 26 évig nem fordul elő, így Alan (Robin Williams) az esőerdő foglya marad mindaddig, míg két másik gyerek, Judy és Peter újra nem kezdi a játékot. Ám kiderül, csak akkor szabadulhat, ha a két gyerek megtalálja a felnőtt Sarah-t (Bonnie Hunt), különben veszélybe kerül a házuk, a környék és egész városuk.

Álljon meg a nászmenet! - Viasat2, augusztus 19. szombat, 20h

Julianne (Julia Roberts) és Michael (Dermot Mulroney) elválaszthatatlanok. Kamaszkori szerelmük hamar őszinte barátsággá változott, és ők nem is akarnak ezen változtatni. Aztán, mint derült égből a villámcsapás, Michael egy napon bejelenti, hogy megnősül: feleségül veszi egy milliomos gyönyörű lányát, Kimberlyt (Cameron Diaz). Julianne rádöbben, hogy eddigi életét óriási tévedésben és önámításban élte: hiszen szerelmes a legjobb barátjába! Azonnal nekilát, hogy megváltoztassa az események menetét, és őt vezesse oltár elé az ifjú vőlegény. Az akció első lépése: szerezni magának egy álkérőt, aki majd féltékenységet ébreszt Michaelben.

 

Pokolfajzat - Paramount Network, augusztus 19. szombat, 21h

Pokolfajzat a második világháború poklának szülötte, akit a szövetséges hatalmak mentettek meg a nácik karmai közül. Sötét múltja ellenére mégis a helyes utat választja és szembeszáll a világot fenyegető gonosszal szemben.

 

A holnap határa - Viasat3, augusztus 19. szombat, 21h

Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt _ pedig az emberiség egy űrből érkezett, könyörtelen fajjal vív hosszú, elkeseredett háborút. Amikor váratlanul mégis bevetik, ő rossz felszereléssel, kevés tapasztalattal indul csatába, és nem is bírja sokáig: gyors és kegyetlen hősi halált hal. Azután feltámad, és újra harcba indul. És újra, és újra, és újra. A földönkívülivel való közvetlen érintkezés időhurokba sodorta, és ő kénytelen számtalanszor végigélni ugyanazt a pokoli küzdelmet, hogy azután újra alul maradjon. Ám az esélyei egyre jobbak. Amikor pedig felbukkan mellette egy különlegesen kiképzett katona (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magukat mentsék meg, hanem az egész világot.

 

Wasabi - Mar, mint a mustár - Prime, augusztus 19. szombat, 21h

Hubert (Jean Reno) a kelleténél kissé drasztikusabb módszereket alkalmazó rendőrfelügyelő. Miután csúnyán helybenhagy egy fiatalembert, felettese azt javasolja, menjen szabadságra. Épp ekkor keresik Japánból: egykori szerelme, Miko rejtélyes körülmények között elhalálozott és hagyatékát a felügyelőnek személyesen kell átvennie. Irány hát Tokió! Hubert Japánban először régi ügynöktársával találkozik, majd az örökséggel: egy kamaszlánnyal...

 

Ne légy barom, míg iszod a dzsúszod a gettóban - Film Mánia, augusztus 19. szombat, 21h

A Los Angeles-i néger gettó vidám oldala. _ A "Ne légy barom!" nem más, mint az úgynevezett afro-amerikai filmek fergeteges paródiája. A forgatókönyvíró-rendező Wayans fivérek népszerű komikusok az USA-ban, legutóbbi munkájuk a Scary Movie (Horrorra akadva, avagy tudom kit ettél tavaly nyárson) már nemzetközi sikereket ért el. A "Ne légy barom!" főhőse Ashtray (Shawn Wayans), aki évek múltán tér haza szülőföldjére, hogy meglátogassa a nála fiatalabb (!) szüleit. Ám a rég nem látott haverok újra kalandra csábítják. Irány a tengerpart!

 

Ütközések - TV4, augusztus 19. szombat, 21h

Egy brentwoodi háziasszony és férje, az államügyész. Egy perzsa boltos. Két rendőrnyomozó, akik mellesleg szeretők is. Egy színesbőrű filmrendező és felesége. Egy mexikói lakatos. Két autótolvaj. Egy újonc zsaru. Egy középkorú koreai házaspár. Mind Los Angelesben élnek, és az elkövetkező 36 óra során sorsuk elkerülhetetlenül ütközik egymással. A film kendőzetlenül mutatja be a faji megkülönböztetés összetettségét az amerikai társadalomban. A film a 9/11 utáni Los Angeles olvasztótégelyét veszi mikroszkóp alá, és több szemszögből is megvizsgálja a multietnikumú szereplőgárdát, ahogy ki- és belépnek egymás életébe. Ez az intolerancia háborúja, és ebben a háborús zónában senki sincs biztonságban, és senki sem immunis a dühvel szemben, amely kirobbantja az erőszakot és mindenki életét végérvényesen megváltoztatja.

 

Fifti-fifti - RTL KETTŐ, augusztus 19. szombat, 22h

Adam (Joseph Gordon-Levitt) még nincs harminc, amikor váratlanul a gerincrák egy ritka formáját diagnosztizálják nála. Legjobb barátja, Kyle (Seth Rogen) meglepően jól fogadja a hírt, hiszen barátjának 50 százalék esélye van a túlélésre. Kyle azonnal kinevezi magát Adam őrző-védőjének, és minden gond nélkül megszabadítja az élősködő barátnőjétől, és új életigenlő programokra próbálja barátját rávenni. Adam azonban az ötven százalék halálfélelmet éli meg, és pszichiáterhez fordul segítségért. Nem tudja, mire vélje, amikor a sors a teljesen kezdő rezidenshez, a még bizonytalan Katherine-hez (Anna Kendrick) küldi. A kanapén fekve azonban új nézőpontból tekint az életére, és amikor megismerkedik a terápiás csoport többi tagjával, ráébred arra, hogy a pohár valójában félig tele van.

 

A fejedbe látok - RTL, augusztus 19. szombat, 22h

A fiatal Todd (Tom Holland) már nem a Földön született, és ahogy a telepen minden férfiét, úgy az ő elméjét is sújtja a Zaj, melynek következtében mindenki hallja és látja a többiek fejében megjelenő gondolatokat. Todd a nyilvános gondolatai miatt rettegésben él, ráadásul állandó fenyegetést jelentenek a bolygó őslakosai, akik megöltek minden nőt. Legalábbis ő így tudja a telep Mesterpolgárától (Mads Mikkelsen), aki egyedüliként képes irányítani a zaját, és manipulálni a többiek elméjét. A Mesterpolgár a kitelepülő emberiség második hullámára vár, és amikor az előőrs megérkezik, Viola (Daisy Ridley) személyében Todd választás elé kerül. Vagy alárendeli magát a Mesterpolgárnak, akinek múltját és terveit sötét homály fedi, vagy megnyitja elméjét a könyörtelen igazságnak, és az élete árán is megvédelmezi a lányt, aki látva az őrületet, figyelmeztetni akarja az anyahajót a veszélyre.

 

Hullámok hercege - Viasat2, augusztus 19. szombat, 22.15h

Tom Wingo maga mögött hagyja dél-karolinai otthonát, minden családi problémáját és New Yorkba utazik, ahol megpróbál segíteni a testvére pszichiáterének, Susan Lowensteinnek, és rekonstruálni a múlt rettenetes pillanatait, amelyektől a Wingo testvérek igyekeztek minél hamarabb megszabadulni. Tom saját múltját feltérképező önmarcangoló kalandjával nemcsak magának, hanem Savannah-nak is mentőkötelet dobhat. Ugyanakkor hősies önvizsgálatával bátorságot csöpögtet Lowenstein doktornőbe is, aki ezzel a frissen szerzett erővel és öntudattal lesz képes arra, hogy kiszabaduljon egy olyan házasságból, amely nemcsak őt, hanem kamasz fiát is végérvényesen tönkreteheti. Susan Lowenstein és Tom Wingo gyökeresen különbözik egymástól, máshonnan jönnek, mások a céljaik. Mégis a közös harc nemcsak ahhoz segíti őket, hogy felfedezzék valódi énjüket, hanem ahhoz is, hogy felfedezzék egymást...

 

28 héttel később - Filmcafe, augusztus 19. szombat, 22.50h

Fél év telt el azóta, hogy egy vírus néptelen metropolisszá változtatta Londont. Lakóit gyilkos dühre sarkallta: a fertőzöttek egymást irtották ki. Az Egyesült Államok megszálló hadserege azóta helyreállította a rendet, szigorúan ellenőrzött és védett körzeteket hozott létre, és a kevés túlélő visszaköltözhet a városba. Közöttük van Don is a gyerekeivel. A kiskamaszok az eltűnt anyjuk után kutatnak a romok között, és meglepetésükre meg is találják. Az orvosok vizsgálni kezdik az asszonyt, hogyan maradhatott életben a fertőzött területen. Közben újra felüti fejét a járvány.

 

Casanova - Prime, augusztus 19. szombat, 23h

Casanova (Heath Ledger) a világ legnagyobb csábítója, az átváltozás és a humor nagymestere, akinek nő még nem tudott nemet mondani. Legalábbis így volt ez mostanáig. Életében először ugyanis ellenállásba ütközik, amikor útjába kerül Francesca (Sienna Miller), a velencei szépség, aki visszautasítja. Casanova nem is sejti, hogy élete legveszélyesebb játszmája ez: nem csak hírnevét és életét teszi kockára, de az egyetlen esélyét is, hogy elnyerje az igaz szerelmet.

 

Az elnök különgépe - Moziverzum, augusztus 19. szombat, 23.30h

Terroristák eltérítenek egy repülőt. A túszul ejtett utasokért cserébe Radek tábornok szabadon bocsátását követelik. Jó megoldás nincs: ha ugyanis nem engedik szabadon Radeket, a terroristák módszeresen ki fogják végezni az utasokat, amennyiben teljesítik követelést, az további százezrek biztos halálát jelenti. Egyetlen ember kezében van a döntés: vagy feláldozza lányát és feleségét a világ megmentése érdekében, vagy emberek százezreit küldi a halálba. Ez a férfi nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok elnöke. A gép pedig az Air Force One, az elnök különgépe.

 

A Poseidon katasztrófa - Duna Tv, augusztus 19. szombat, 23.45h

A Poseidon nevű hatalmas óceánjáró hosszú és dicsőséges pályafutása végén megérett a nyugdíjazásra. Utolsó útján, mely New Yorkból egy görög hajótemetőbe vezet, új tulajdonosai jóvoltából a hajón nem tartják be a megfelelő biztonsági előírásokat. És pont szilveszter éjszakáján, a legnagyobb mulatozás közepette egy hatalmas hullám felborítja a hatalmas hajót, a fedélzetén több száz emberrel. A teljes legénység a tengerbe vész. A szalonban halottak és sebesültek fekszenek. A hősies Frank Scott tiszteletes vezetésével tíz túlélő emberfeletti küzdelembe kezd a menekülésért.