Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha csak az otthonüléshez van kedved, még mindig lehet egy jó estéd!

Mentőexpedíció - Moziverzum, augusztus 26. szombat, 18h

A Marson hatalmas homokvihar készül. A NASA űrhajósai biztonsági okokból azonnal elhagyják a bolygót: halott társuk testét sincs már idejük megkeresni. Nem is találnák. Mark Watney (Matt Damon) ugyanis nem halt meg, csak a szkafanderébe épített adó meghibásodása miatt hiszik a többiek, hogy nem élte túl az első szélrohamokat. A mérnök-botanikus mindent elkövet a túlélése érdekében: gépeket szerkeszt, élelmiszert termel, vizet gyárt, és amikor a földi irányítók felfedezik, hogy él, felkészül a mentőexpedíció fogadására. De az expedíció négy év múlva érkezik, méghozzá az ellenséges bolygó egy egészen másik pontjára. Neki 3200 kilométert kell utazni, hogy fogadhassa őket: egyedül, megfelelő felszerelés nélkül, végtelen magányban...

 

Könnyű nőcske - Cool, augusztus 26. szombat, 18.25h

Olive (Emma Stone) egy hétköznapi lány, aki nem nagyon tűnik ki a többiek közül, és a fiúkkal is hadilábon áll. Egészen addig míg egy véletlen hazugság, és egy gyorsan terjedő pletyka a népszerűségi lista legfelső fokára emeli. Szexuális szolgáltatásokat nyújt mindazoknak a sulitársainak, akiknek nem jutott barátnő, és ezt cikinek érzik. Olive szíve megesik rajtuk, de egy idő után már nem csak ez áll a hazugságok hátterében.

 

Egek ura - AXN, augusztus 26. szombat, 18.45h

A negyvenes éveiben járó Ryan munkaerő-leépítési szakértő, abból él, hogy mások helyett elvégzi a piszkos munkát. Munkájából kifolyólag szinte egész életét a repülőtereken, a gépeken vagy szállodákban tölti. Nem csoda, hogy agglegény, nem akar megállapodni, de semmilyen valódi emberi kapcsolatot sem tud felmutatni. Minden, amire szüksége van, elfér a bőröndjében. Tulajdonképpen egyetlen igazi célja van: a 10 millió törzsutas mérföld elérése. Ryan jól bejáratott életét azonban veszély fenyegeti, amikor a cégét is eléri a leépítés veszélye, illetve amikor útja során megismerkedik a szintén törzsutas Alexszel.

 

Élesítve - Film Mánia, augusztus 26. szombat, 19.10h

Alice Racine egykor a CIA legjobb kihallgatói közé tartozott, ám pályáját derékba törte, hogy nem tudott megelőzni egy több tucatnyi ártatlan életet követelő párizsi terrortámadást. Visszavonultan él Londonban és hivatali munkát lát el a kormány megbízásából, mikor visszahívják az ügynökséghez, hogy kapcsolatba lépjen egy gyanúsítottal, akiből egy újabb, közelgő támadásról kell információt kiszedni. Alice-nek sikerül szóra bírnia a foglyot, ám mielőtt továbbítaná feletteseinek az információt, hívást kap Langleyből. Csakhamar ráébred, hogy felültették, a CIA-be pedig áruló épült be. Menekülőre fogja és a kevés megbízható ismerőse segítségével igyekszik felkutatni a felelősöket, s az idővel versenyt futva megakadályozni egy halálos biológiai támadást London polgárai ellen.

 

A hét mesterlövész - Duna Tv, augusztus 26. szombat, 19.40h

Calvera rablóbandája évek óta fosztogatja Mexikó falvait. A banditák időnként lejönnek a hegyekből, elveszik a pénzt és a termés javát. Ixcatlan falu lakosai megelégelik az ismétlődő támadásokat és minden maradék vagyonukon fegyvereseket fogadnak. A fizetség kevés, de a feladatra így is összegyűlik hét ember, akiknek a vezetésével a falubeliek már felkészülten várják Calverát és bandáját.

 

A kezdő - Cool, augusztus 26. szombat, 20.25h

A menő netes divatcég az egyenlő esélyek jegyében idősebb gyakornokokat is hajlandó fogadni. Felveszik Bent (Robert De Niro), a 70 éves, öltönyös, diplomatatáskás nyugdíjast. Ben a cég főnöke, a megállíthatatlan tempójú és nehezen elviselhető Jules (Anne Hathaway) mellé kerül, és attól kezdve kénytelenek eltűrni egymást. Különböző szeszélyek, különböző szokások és hasonló nyakasság ütközik össze. Hogy mi lesz ebből?

 

A Pogány Madonna - Moziverzum, augusztus 26. szombat, 21h

A Tihanyi Apátság múzeumából ismeretlen tettesek elrabolják a görög eredetű aranyszobrot, a Pogány Madonnát. Kardos doktor az éppen lefokozás alatt álló Ötvös Csöpit veszi maga mellé, mert mégis csak Ötvös a legtehetségesebb nyomozója. A balatoni főidényben épp vitorlásverseny zajlik. Ide, a versenyhez vezetnek a nyomozás szálai. Kardos doktor melléfogásai ellenére, a vízen, a levegőben, és a szárazföldön végrehajtott üldözési jelenetei után Ötvös Csöpi végül _ Bencének, a fagylaltos unokájának közreműködésével _ persze felgöngyölíti a bűnügyet...

 

Életrevalók - Prime, augusztus 26. szombat, 21h

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára. Az elmúlt évek egyik legnagyobb francia filmsikere megtörtént események alapján készült.

 

A legjobb dolgokon bőgni kell - Magyar Mozi Tv, augusztus 26. szombat, 21h

Maja (Rainer-Micsinyei Nóra) élete kezd összeállni. Barátjával (Bányai Kelemen Barna) végre kiköltöznek az egyetem óta másokkal bérelt lakásból. Az egyik este azonban nem várt fordulatot vesz: kiderül, hogy egy rég nem látott távoli rokon (Lőrinc Katalin) nem az igazak álmát alussza a konyhaasztalra bicsaklott fejjel, hanem meghalt. Maja kénytelen ott maradni a halottal, mert a családból senki sem ér rá segíteni, még az anyja (Hernádi Judit) is lerázza. A halottszállítókra várva megérkezik Maja gyerekkori barátnője, Sára (Huzella Júlia), akivel már jó pár éve megszakadt a kapcsolata. Telnek az órák, és az egyszerű eljárás egy végeláthatatlan, bürokratikus folyamatba torkollik, abszurd szituációkkal megspékelve.

 

Terminator: Genisys - Paramount Network, augusztus 26. szombat, 21h

ÚJ KÜLDETÉS, ÚJ FENYEGETÉS, ÚJ VÉGZET. "Arnold visszatért és jobb, mint valaha" (Shawn Edwards, FOX-TV) a kasszasiker Terminator-filmsorozatnak ebben a kirobbanóan új fejezetében. Az ember és a gépek háborújában Kyle Reese-t (Jai Courtney, A beavatott-sorozat) John Connor, az ellenállás vezetõje (Jason Clarke, Everest) visszaküldi 1984-be fiatal anyja, Sarah Connor (Emilia Clarke, Trónok harca) védelmére. Ezúttal azonban váratlan események megváltoztatták a múltat, és veszélyt jelentenek az egész emberiség jövője számára. Most Reese-nek egyesítenie kell erőit Sarah-val és "védelmezőjével" (Arnold Schwarzenegger), hogy megmentsék a világot, és megállítsák a Terminatorok következő generációjának kifejlődését az "év egyik legjobb akciófilmében". (Rick Bentley, The Fresno Bee)

 

Áldatlan állapotban - TV2 Comedy, augusztus 26. szombat, 21h

Samuel (Hugh Grant) és Rebecca (Julianne Moore) tökéletes pár: már öt éve élnek együtt, karrierjük egyre feljebb ível, így az sem jelent nekik gondot, ha kedvük támad valahol eltölteni egy romantikus hétvégét. Ám egy nap hirtelen megváltozik minden: Rebecca bejelenti, hogy állapotos, és a tűzpiros Porschét célszerűbb lenne családi autóra cserélni. Samuel halálra rémül, tudja, a lavinát nem lehet megállítani.

 

Amerikai pite - TV4, augusztus 26. szombat, 21h

Minden fiatal életében eljön egyszer a pillanat, amikor megpróbálja átélni a felnőtté válás legmeghatározóbb élményét. Jimnek és Chrisnek feltett szándéka, hogy még az érettségi előtt elveszítik a szüzességüket. Mivel az idő sürget, a nemes cél érdekében mindenki latba veti, amije van, más-más úton közeledve kiszemeltjéhez. Akad azonban olyan, akinek be kell érnie apja jó tanácsaival és egy almás pitével. A címbéli sütemény ugyanis a szexuális tapasztalás sajátos eszközévé válik.

 

Macbeth - M5, augusztus 26. szombat, 21h

Shakespeare legsötétebb, legtragikusabb és legerőteljesebb drámája a XI. századi Skóciában játszódik, főszereplői az elmúlt 400 év alatt a gátlástalan hatalomvágy szimbólumává váltak. Macbeth (Michael Fassbender) jóslatot kap, hogy ő lesz Cawdor thánja, majd Skócia uralkodója. Eleinte nem hisz a jóslatnak, de miután Duncan király előlépteti hősiességéért, ő ráérez a hatalom ízére. Macbethnek a király iránti hűségét végül legyőzi Lady Macbeth (Marion Cotillard) unszolása, a férfi megöli a királyt és ő kerül a trónra. A véres tett persze továbbiakat von maga után, Macbeth és felesége pedig egyre mélyebbre merül a hatalom megtartásáért folytatott harcban. Díjak és jelölések: Cannes-i fesztivál (2015) _ Arany Pálma jelölés: Justin Kurzel

 

Álomgyár - Duna Tv, augusztus 26. szombat, 21.50h

Igazi melodramatikus német mozifilm az 1960-as évekről, a Barrandov Stúdióról, filmgyárról, miközben 1961-ben egy nap alatt felhúzzák a Berlin Falat. Egy nagy elsöprő és szenvedélyes szerelem története, egy kezdő, önjelölt német filmrendező és egy francia színésznő kapcsolatáról. A két ember sorsán keresztül feltárul a német- és európai történelem fontos korszaka. A film egy igazi cinema paradiso. Mozi a mozifilmben. Látványos, kalandos és magával ragadó igazi mozi, a javából. Az "Álomgyár" egy csodálatos romantikus film. Emilia Schüle, főszereplő méltán nyerte el a német Golden Hen Díjat, 2019-ben. Közönségdíjat kapott a legjobb színésznői alakításáért.

 

Legenda vagyok - RTL, augusztus 26. szombat, 23.10h

Robert Neville (Will Smith) a Földön az egyetlen emberi túlélő, akit nem fertőzött meg a gyilkos vírus. Mára ő New York utolsó lakója, s talán az egész világon nincs már rajta kívül ember. A pusztító járvány következtében azonban új faj jött létre. A mutánsok figyelik minden mozdulatát, éjjel-nappal vadásznak rá. Neville menekülés közben saját vérének felhasználásával próbálja előállítani a járvány ellenszerét. Sikerén az emberiség jövője múlik.

 

Gyilkos túra - Duna Tv, augusztus 26. szombat, 00.00h

Négy megrögzött nagyvárosi értelmiségi csónakkirándulásra indul a hegyek közt eredő vad folyóhoz. A kellemesnek induló túra hamarosan tragédiába fordul. Az egyikük eltűnik, a másik súlyosan megsebesül, s minden lépésüket ellenséges erdőlakók figyelik. Kérdéses, sikerül-e legalább valamelyiküknek túlélni ezt a kalandot... Az amerikai költő-író, James Dickey kulcsregényéből az angol John Boorman (Excalibur) készített egy brutálisan kegyetlen világot a maga naturalista valóságában megmutató, mélyen megrázó filmet.