Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Kaland, akció, romantika, nevetés... Mi más kellene egy könnyed esti kikapcsolódáshoz?

Éjszaka a múzeumban – A fáraó titka - SuperTV2,  január 20. szombat, 18h

Larry, az egykori éjjeliőr immár a New York-i Természettudományi Múzeum operatív éjszakai igazgatója. Az nem újdonság számára, hogy sötétedés után a kiállítási darabok életre kelnek, ám az utóbbi időben mintha furcsán viselkednének. Kiderül, hogy a tábla, amelynek jóvoltából a teremtmények életre kelnek, pusztulásnak indult, és csak a British Múzeumban lehet helyrehozni. Larry, aki mindenre képes a múzeumi "családjáért", a fiával és néhány műtárggyal együtt Londonba utazik, hogy megfejtsék a tábla titkát...

 

Cliffhanger - Függő játszma - Mozi+, január 20. szombat, 18.40h

Gabe Walker a Sziklás-hegységben tevékenykedő mentőosztag tagjaként bármennyire igyekezett, nem tudta megakadályozni egy amatőr hegymászó halálát, és a tragédia miatt önszántából távozott a csapatból. Most, nyolc hónappal a baleset után lelkiismeret furdalástól gyötörten búcsúzni tér vissza a szirtekhez. Miközben barátnője hiába próbálja maradásra bírni, hívást kapnak: egy kis utasszállító gép kényszerleszállásának túlélői kérnek kétségbeesetten segítséget. Walker vonakodva bár, de egykori társával elindul a küldetésére. Az már csak a megérkezéskor derül ki, hogy az utasok egytől-egyig veszélyes terroristák, és a gépen rajtuk kívül még körülbelül százmillió dollárt is szállítottak, ami a leszállás közben három bőröndben lehullott a Sziklás-hegység hatalmas csúcsaira. Senki sem számít rá, hogy útban a jószerével megközelíthetetlen szirtre Gabe pokoli sakkjátszmába kezd, melyben élő emberek a bábuk, a játéktér pedig a hegység halálosan veszélyes meredélye.

 

A nagy nap - RTL HÁROM, január 20. szombat, 18.55h

A rég elvált Don (Robert De Niro) és Ellie Griffin (Diane Keaton) kénytelen eljátszani a boldog párt nevelt fiuk, Alejandro (Ben Barnes) esküvőjén, hogy a fiú rendkívül vallásos vér szerinti anyja elégedett legyen. Don lobbanékony párja, a mellőzött Bebe (Susan Sarandon) persze nem nézi tétlenül az eseményeket, ráadásul Grace (Katherine Heigl) sincs oda apja dolgaiért. Végleg elszabadul a pokol, amikor az ara, Missy (Amanda Seyfried) családja is megérkezik.

 

Magas szőke férfi felemás cipőben - Filmcafe, január 20. szombat, 19.10h

A titkosszolgálat főnőke meg akar szabadulni egy beosztottjától, aki a tisztségére pályázik. Ezért azt állítja az ártatlan muzsikusról, Francoisról, hogy ellenséges sztárügynök, és ráuszítja kollégáit. Francois persze mit sem sejt az egészből, s egy holdkóros biztonságával botladozik a zűrzavaros helyzetek forgatagában. Valahogy mindig sikerül kikeverednie minden veszedelemből, míg üldözői halomra gyilkolják egymást. Sőt még a szép kémnő, Christine is beleszeret.

 

Jurassic Park 3. - TV2, január 20. szombat, 20h

Dr. Alan Grant kiheverte a Jurassic Parkban történteket, és újult lendülettel kutatja a raptorok intelligenciájával kapcsolatos új elméletének helyességét. Így aztán nem tud ellenállni a kísértésnek, amikor egy jómódú kalandor busás támogatást ígér a kutatásaihoz _ amennyiben Grant elkíséri őket egy repülős körútra a Sorna szigetre, mely az In-Gen genetikus tenyész-telepe volt, és ahol a második részben szörnyű dolgok történtek. Csakhogy amikor kiderül, hogy a kalandor és a felesége nem csupán felülről akarják megcsodálni a szigetet, hanem le is akarnak szállni, az események hirtelen tragikus fordulatot vesznek. A hét túlélő harcolni kezd az életben maradásért, és hamarosan az is kiderül, hogy mi volt az igazi oka annak, hogy Grant-et a szigetre csábították…

 

Nincs kettő négy nélkül - RTL HÁROM, január 20. szombat, 20.45h

Greg (Bud Spencer) és Eliot (Terence Hill) egy furcsa állásajánlat kapcsán találkozik először. Fejenként egymillió dollárért helyettesíteniük kell két riói milliomost, a Coimbra fivéreket, akik nemrégiben életveszélyes fenyegetéseket kaptak. A munka nem tűnik nehéznek: a két vagány pontos hasonmása a két milliomosnak. Néhány probléma mégiscsak felmerül: Greg és Eliot az első pillanattól kezdve ki nem állhatja egymást. Az egymillió dollárért azonban úgy gondolják, hajlandók lesznek elviselni a helyzetet egy hétig.

 

Terminator: Genisys - Paramount Network, január 20. szombat, 21h

ÚJ KÜLDETÉS, ÚJ FENYEGETÉS, ÚJ VÉGZET. "Arnold visszatért és jobb, mint valaha" (Shawn Edwards, FOX-TV) a kasszasiker Terminator-filmsorozatnak ebben a kirobbanóan új fejezetében. Az ember és a gépek háborújában Kyle Reese-t (Jai Courtney, A beavatott-sorozat) John Connor, az ellenállás vezetõje (Jason Clarke, Everest) visszaküldi 1984-be fiatal anyja, Sarah Connor (Emilia Clarke, Trónok harca) védelmére. Ezúttal azonban váratlan események megváltoztatták a múltat, és veszélyt jelentenek az egész emberiség jövője számára. Most Reese-nek egyesítenie kell erőit Sarah-val és "védelmezőjével" (Arnold Schwarzenegger), hogy megmentsék a világot, és megállítsák a Terminatorok következő generációjának kifejlődését az "év egyik legjobb akciófilmében". (Rick Bentley, The Fresno Bee)

 

Apafej - VIASAT FILM, január 20. szombat, 21h

A 32 éves Sonny legfontosabb feladatának azt tartja, hogy olyan távolról kerülje el a felnőtt életet, amennyire csak lehetséges. Aztán a sors közbeszól, amikor a barátnője megelégeli idétlenségét, és faképnél hagyja, mire Sonny, hogy imponáljon neki, magára vállalja nősülni készülő barátjának ötéves fiát. Ám lehetetlen életmódján továbbra sem változtat, gyermeknevelési módszerei pedig enyhén szólva is meghökkentőek. Így hamarosan összecsapnak felette az óvodástársak, az idétlen gyerekdalok és az örök kialvatlanság keltette hullámok…

 

A tenger vadjai - Filmcafe, január 20. szombat, 21h

Jarednek és Samnek nincs pénze, de annál nagyobb a becsvágya. A fiatal pár, a bahamai vizeken kutat elsüllyed roncsok után. Jared barátja, Bryce, az öntelt ügyvéd látogatóba érkezik a barátnőjével, Amandával. Együtt búvárkodnak, miközben rábukkannak egy roncsra, a közelében pedig egy repülőgép maradványaira. A géptestben nagy mennyiségű kábítószert találnak. Bryce azt indítványozza, hogy adják el a kokain egy részét, és az így szerzett pénzből folytassák az expedíciót. Amikor elutasítják a tervét, a saját szakállára próbál üzletelni, veszélybe sodorva ezzel Jared és Sam életét.

 

A szállító 3. - Mozi+, január 20. szombat, 21h

Sarokba szorítják Vasziljev környezetvédelmi minisztert, aki ellenzi, hogy országában új telephelyet létesítsen a nemzetközi hulladékkezelő vállalat. Az elutasító választ követően a cég felbéreli ellene az egykori kommandóst, Jonas Johnson-t (Robert Knepper), aki elrabolja Vasziljev lányát, Valentina-t (Natalya Rudakova). A miniszter Frank Martin-hoz (Jason Statham) fordul segítségért, ő azonban egyik barátját, Malcolm-ot (David Atrakchi) ajánlja maga helyett. A túszmentő akció fél sikerrel zárul, Malcolm és Valentina végül Frank házában kötnek ki. Ha tetszik, ha nem, Frank-nek cselekednie kell...

 

Förtelmes főnökök - RTL, január 20. szombat, 21.20h

Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

 

Van Gogh az örökkévalóság kapujában - Duna Televízió, január 20. szombat, 21.45h

Vincent van Gogh életének utolsó két évét öleli fel, amit jellemzően az Arles-ban bérelt "Sárga házban" és két francia szanatóriumban töltött. Az öntelt párizsi művészek és jó barátja, Paul Gauguin hatására költözött délre, ahol kék-sárga korszakának nagy részét természetjárás és napraforgók tették ki. A franciaországi Arles és Auvers-sur-Oise városok színei, hangulata festészetére nagy hatással volt. Miközben küzd a vallással, az elmezavarral és a Paul Gauguin francia művésszel való viharos barátságával, van Gogh a művészete által okozott fájdalmak helyett az örökkévalósággal való kapcsolatára kezd figyelni a jelenben. A filmből megismerhetjük a nyughatatlan festő életének mindennapjait, állandó küzdelmét démonjaival és a zsenialitást, amely máig visszaköszön a halhatatlanná vált festményein. Willem Dafoe színészi játékát széles körben elismerték, és alakításáért többek között a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjra és a legjobb filmszínésznek járó Golden Globe-díjra jelölték, valamint elnyerte a legjobb színésznek járó Volpi-kupát a 75. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.

 

A legkúlabb nap - Prime, január 20. szombat, 23h

Egy dolog közös a fura és túlzottan is ambiciózus zongorista Andiban és a laza és könnyelmű Bennóban: mindkettőt halálos betegséggel diagnosztizáltak. Mivel úgy látszik, nem sok idejük van hátra, Benno meggyőzi Andit, hogy szökjenek meg a hospice-ből, hogy egy kalandos út során átéljék életük legjobb napját. Ügyesen pénzt szereznek az útra, nekivágnak Afrikának. A hipochonder Andinak az utazás kezdete totális rémálom, míg Benno titokban arra készül, hogy végre az életben szembenézzen múltjával. Számos vidám és szomorú pillanatot élnek meg, hogy elérjék eredeti céljukat, hogy átéljék A legkúlabb napot.

 

District 9 - Filmcafe, január 20. szombat, 23.15h

Lassan már 28 éve, hogy az idegenek űrhajója Dél-Afrikába érkezett. Alig vártuk, hogy a földönkívüliek végre kapcsolatba lépjenek velünk, de a találkozást nem ilyennek képzeltük. A két faj között elmérgesedett a helyzet. Az állam és az MNU ideiglenes szállásokon látta vendégül őket, ami mára már emberek elől elzárt terület, mely egy élhetetlen szeméttelepre hasonlít. Az idegenek lassan olyanokká váltak, mint az állatok. Már nem akarjuk, hogy itt legyenek. Miért nem mennek el? Miért nem arra fordítja az állam a pénzünket, hogy végre kitessékelje őket az űrbe? Polgárháború fenyeget. Az MNU át akarja telepíteni a tiltott zónában élő lényeket egy másik, városon kívüli területre. Ekkor elszabadul a pokol.

 

Családi testcsere - Mozi Klub, január 20. szombat, 23.25h

A Morel család éli mindennapi életét. A gyerekek őrületbe kergetik a szülőket és fordítva. Egy nap azonban különös dolog történik. Amikor reggel felébrednek a másik bőrében találják magukat, és hirtelen egészen új megvilágításba kerül minden, amit eddig gondoltak egymásról.

 

Asterix és Obelix: A Kleopátra-küldetés - Duna Televízió, január 20. szombat, 23.40h

A kalandos történet időpontja Krisztus előtt 52. Kleopátra, Egyiptom királynője úgy döntött, Caesarnak adja szívét. A büszke királynő egy idő után azonban megunja az öntelt Caesar megjegyzéseit, és fogadást köt vele: ha Kleopátra emberei képesek három hónap alatt felépíteni egy csodás palotát a sivatag közepén, Caesar nyilvánosan elismeri, hogy az egyiptomi a legcsodálatosabb nép a világon. A határidő betartásához igazi csodára van szükség! Ezt a csodát Asterixnek és Obelixnek hívják. Csakhogy a terv telis-teli ármányokkal, buktatókkal. Krokodilok foga csattog, kalózok a zsákmányt lesik, hajcsárok ostora pattog, és a Szfinxnek az orra esik… A film a franciák nemzeti képregény-büszkeségéből, a ronggyá olvasott Asterix és Obelix történetekből készült fergeteges, páratlan és nagyléptékű kaland-vígjáték.