Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha a korai sötétedés a tévé elé űzne.

Idétlen időkig - RTL HÁROM, február 3. szombat, 18.30h

Phil (Bill Murray), a népszerű időjós önző, cinikus alak, aki abban leli örömét, ha pokollá teheti mások életét. Csapásként éri a hír, hogy tahófalvára, Punxsutawney-ba kell utaznia tudósítani a Mormota-napról. Egyetlen reménye Rita (Andie MacDowell), a gyönyörű producer, aki könnyű hétvégi prédának tűnik, ám Rita kikosarazza, ráadásul a kisvárosban reked a stábbal. A végső csapás akkor éri, amikor rájön, hogy az idő megakadt, és minden reggel a Mormota-napra ébred ugyanabban az ágyban. Kétségbeesésében Phil sok ostobaságot követ el, mire belátja, hogy egyedül van a problémával és senki sem tudja őt eljuttatni a holnapba. Miután átverekszi magát a depresszión, egy-két bankrabláson, felismeri, hogy végtelen lehetőség nyílt meg előtte, és bármit megtehet. Akár kedves, elégedett, segítőkész emberré is változhat.

 

Ízlések és pofonok - VIASAT3, február 3. szombat, 18.50h

A gyönyörű Kate (Catherine Zeta-Jones) Napóleont megszégyenítő határozottsággal irányítja az egyik legelegánsabb étterem konyháját. Ám egy baleset felborítja egyeduralmát, az árván maradt kilencéves unokahúga, Zoe (Abigail Breslin) hozzá kerül, aki alaposan megnehezíti az életét. Mindezt tetézi, hogy új szakács érkezik az étterembe. Nick (Aaron Eckhart) másképp él és másképp gondolkodik, mint ő. Mégis lassacskán megfőzi az addig minden csábításnak ellenálló nőt.

 

Super 8 - Paramount Network, február 3. szombat, 18.50h

1979 nyarán egy ohiói kisvárosban egy baráti társaság filmforgatás közben szemtanúja egy vonatkatasztrófának. Gyanakodni kezdenek, hogy nem is baleset volt. Később szokatlan eltűnések és megmagyarázhatatlan események történnek a városban, és a helyi megbízott megpróbálja felfedni az igazságot. Valamit, ami ijesztőbb minden elképzelésüknél.

 

Pókember: Idegenben - Film+, február 3. szombat, 20.25h

Pókember (Tom Holland) nem pihenhet. Az már kiderült, hogy egyedül is képes megmenteni a világot, és csoportban is megállja a helyét, de közben ő úgy érzi, hogy neki is jár mindaz, ami bármelyik középiskolásnak, és a haverjaival európai utazásra indul. Ám éppen, amikor végre élvezhetné mindazt, amit a baráti lazulás kínálhat, újabb kihívás elé kell néznie. A rejtélyes Mysterio (Jake Gyllenhaal) miatt új kalandba indul, és könnyen lehet, hogy Pókember, aki nagy nehezen próbálja a hátizsákos utazást a hősi küzdelemmel összehangolni, kénytelen régi Bosszúálló társaitól segítséget kérni.

 

Kincs, ami nincs - RTL HÁROM, február 3. szombat, 20.45h

Alan (Terence Hill) kincset akar, mégpedig mindenáron. Óriási szerencséjére talál egy térképet, amely egy közeli szigeten kincset jelöl. De hogyan jusson oda? Elrejtőzik Charlie (Bud Spencer), a kalandor hajóján, és becsapva az iránytűt, a sziget felé irányítja a hajót. Charlie-nak persze az egyszemélyes hajón nem nehéz megtalálni a potyautast, ám hamarosan mindketten a vízben kötnek ki. Charlie legnagyobb bánatára kénytelenek kiúszni a szigetre, ahol összebarátkoznak a sziget lakóival, a barátságos és vidám királynővel és csinos lányaival, akik elvezetik őket a térképen jelzett helyre. A baj csak az, hogy "a mesés kincset" Kamasuka (John Fujioka), a második világháború óta ottfelejtett szamuráj őrzi...

 

Osztály, vigyázz! - Film Mánia, február 3. szombat, 21h

Richard Clark (Jon Lovitz) azt állítja, hogy neveletlen kölykök nincsenek. Olyannyira hisz ebben, hogy feladja biztos és kényelmes állását az apja vezette elegáns főiskolán, és elszegődik abba a gimnáziumba, amelyet mindenki csak a közoktatás legsötétebb bugyrának tart. Néhány nap, sőt, már néhány perc is elegendő Clarknak ahhoz, hogy rádöbbenjen, hamis az előbb említett elképzelés, ugyanis az itteni diákok még a legsötétebbnél is sötétebbek. De vajon mit keres egy ilyen helyen a gyönyörű Victoria (Tia Carrere), akinek fel sem tűnik, hogy mennyire abszurd az a tény, hogy a sulinak saját temetője van.

 

Én és Kaminski - M5, február 3. szombat, 21h

A törekvő és magabiztos fiatal műkritikus, Sebastian Zöllner az idős és vak festőről, Manuel Kaminskiról ír életrajzi regényt. Az egykor ünnepelt Kaminski, Picasso és Matisse barátja mára elfeledve és visszavonultan él az Alpokban. Zöllner abban reménykedik, hogy a művész hamarosan meghal: ebben az esetben jó pénzért adhatná el könyvét. Ráveszi Kaminskit, hogy keressék meg együtt régi nagy szerelmét. A magányos alpesi házat hátrahagyva együtt utazzák be egész Európát. Az együtt töltött idő során Zöllner minden gátlás nélkül igyekszik faggatni Kaminskit régi titkairól és életének minden apró részletéről, de szembesülnie kell azzal, hogy vak és hanyatló egészségű útitársa testileg-lelkileg egyaránt sokkal keményebb, mint gondolta. Díjak és jelölések: German Film Awards / Német Filmdíj 2016 _ Jürgen Jürges, a Legjobb Operatőr kategóriában CineLibri International Book and Movie Festival / CineLibri Nemzetközi Könyv- és Film Fesztivál 2016 _ Wolfgang Becker rendező nagydíja a Legjobb Irodalmi Adaptáció kategóriában.

 

Jeges pokol - TV2, február 3. szombat, 21h

Egy távoli gyémántbánya beomlik Kanada messzi északi részén. A jeges terepre specializálódott sofőr társaival nekiindul a lehetetlen küldetésnek a fagyott óceánon át, dacolva olvadó jéggel, viharral, hogy kimentse a csapdába esett bányászokat. Neki és társainak még fogalma sincs, milyen elképzelhetetlen veszély leselkedik rá.

 

A Quantum csendje - Prime, február 3. szombat, 21h

A brit titkosszolgálat ügynöke, a 007-es James Bond, legutóbbi küldetésén, nem csak hogy elveszítette társát Vesper Lynd-et, de a küldetését is szinte teljes kudarcnak könyvelte el az MI6. Mr. Bond és M, mialatt próbálják kihallgatni azt a férfit, aki kivégezte Le Chiffre-t és valószínűleg az egyik felelős azért, hogy Mr. Bond nem tudta teljesíteni küldetését, M és Mr. Bond a vallatáson azzal szembesül, hogy létezik egy olyan bűnszervezet, amiről sem az MI6, sem a CIA és más titkosszolgálat sem tud. Egy áruló MI6 ügynök lakásán olyan nyomokat találnak, amin már el lehet indulni. Hamarosan Mr. Bond el is jut Dominic Greene-hez, a Greene Planet vállalat tulajdonosához, aki felettébb érdekes személyekkel üzletel igen érdekes módon.

 

Tatarak - A kálmos illata - Duna Televízió, február 3. szombat, 22.15h

Marta, a gyönyörű középkorú hölgy egy munkamániás orvos felesége, sokat van egyedül. Bár a külvilág számára kiegyensúlyozottnak látszik, súlyos, feldolgozatlan traumája egész életét befolyásolja. A II. világháború alatt férjével elvesztették két, nagykamasz fiúkat, és ez megváltoztatta egész további sorsukat. Marta rossz közérzetről panaszkodik és a férje megvizsgálva azzal szembesül, hogy felesége súlyos beteg, menthetetlen. Az asszonyt régi barátnője látogatja meg, és Marta a folyóparton felfigyel egy fiatal fiúra, Bogusra és annak barátnőjére. Akár az ő valamelyik fia is lehetne Bogus, és talán ezért is vonzódik hozzá az asszony. Későbbi találkozásaik alkalmával is ez a kettősség alakul ki Martába, a nő, aki örül egy fiatal fiú hódolatának, és saját gyermekei hiánya. Miközben egyre derűsebbé és falszabadultabbá válik, Marta öntudatlanul sodródik valami végzetes felé... Andrzej Wajda többszörösen összetett filmet készített 2009-ben, melyet akkor a Berlinale versenyprogramjába is beválogattak. A film alapja Jaroslaw Iwaszkiewicz műve, melyet a világhírű rendező Márai Sándor motívumaival egészített ki. A forgatás alatt Krystyna Janda férje, Wajda állandó operatőre és alkotótársa, Edward Klosinski a rákkal küzdött, és elvesztette a csatát a betegséggel szemben. A színésznő, a filmbeli szerepéből kilépve többször is beszél férje haláláról, az együtt átélt gyötrelmekről, és a barát, Andrzej Wajda, a rendező, beépíti ezt az alkotásába.

 

48 óra - SuperTV2, február 3. szombat, 22.25h

Jack Cates nyomozó igen nehéz helyzetbe kerül egy gyilkossági ügy nyomozása során. Ganz, a helyi maffiózó az első számú gyanúsított, akit azonban szinte lehetetlen lenne elkapni, ha egykori embereinek egyike nem segít a rendőrségnek. Cates Reggie Hammond személyében talál is ilyen embert. Egyetlen probléma van csupán: Hammond éppen a börtönbüntetését tölti. A nyomozónak azonban sikerül elérnie, hogy 48 órára kiengedjék a bűnözőt. A két férfi együtt kell, hogy megoldja a gyilkossági ügyet, ám eközben Cates-nek arra is oda kell figyelnie, hogy Hammond nem készül-e valamire…

 

88 perc - Filmcafe, február 3. szombat, 22.55h

Dr. Jack Gramm (Al Pacino), a hires pszichiáter és igazságügyi szakértő halálos fenyegetést kap: már csak 88 perce van hátra az életéből! Biztos benne, hogy a háttérből a kivégzésére váró sorozatgyilkos, Jon Forster (Neal McDonough) irányít, akit egykor ő juttatott rács mögé. Jack egyre paranoiásabb és bizonytalanabb lesz, már nem bízik sem az asszisztensében, sem a diákjában, Laurenben (Leelee Sobieski), de még az egyetem igazgatónőjében, Carolban (Deborah Kara Unger) sem. Ráadásul a rendőrség is a nyomában van, az újabb gyilkosságokkal ugyanis őt gyanúsítják.

 

A mestergyilkos - RTL HÁROM, február 3. szombat, 23h

Arthur Bishop (Jason Statham) profi bérgyilkos mindig tiszta munkát végez. Ám amikor megölik Harryt (Donald Sutherland), a mentorát, Bishop nem tudja szétválasztani a munkáját és az érzelmeit. Most maga választ célpontot. A feladat tovább bonyolódik, amikor Harry bosszút forraló fia, Steve (Ben Foster) is feltűnik, hogy elsajátítsa Bishop szakmájának fortélyait. Bishop mindig egyedül dolgozik, de ezúttal kénytelen elfogadni Harry fiának az ajánlatát. Maga mellé veszi a lobbanékony tanítványt, és vele együtt egy újabb problémát.

 

Deja Vu - Film+, február 3. szombat, 23h

Doug Carlin ügynök (Denzel Washington) a kompon történt katasztrófa ügyében nyomoz, amikor az esettől látszólag független halálesethez hívják. Carlin biztos benne, hogy Clair (Paula Patton) halála összefüggésben áll a merénylettel. Váratlanul megkeresik őt egy szigorúan titkos katonai kutatóközpontból, ahol lehetősége nyílik betekinteni a múltba. Doug minden titkolózás ellenére rájön, hogy nemcsak megfigyelheti a múltbéli eseményeket, hanem meg is változtathatja a végkifejletet.

 

Egy őrült pillanat - Mozi Klub, február 3. szombat, 23h

Antoine és Laurent, régi barátok Korzikán töltik szabadságukat lányaikkal: Lounával és Marie-vel. Egyik este a tengerparton Louna elcsábítja Laurent-t. Louna szerelmes, de Laurent számára ez nem volt több, mint egy pillanatnyi figyelemelvonás. Anélkül, hogy elárulná szeretője nevét, Louna megbízik édesapjában, aki minden eszközzel megpróbálja kideríteni, ki a lánya szeretője. Meddig lehet rejtve tartani a titkot?

 

Kényszerleszállás - Paramount Network, február 3. szombat, 23.50h

Whip Whitaker, a pilóta csodával határos módon leteszi a gépet egy légi katasztrófa után. Éljenzik őt hősi tettei miatt, de felvetődik a kérdés, hogy mégis ki vagy mi volt a felesős az eseményekért.