Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Elő a távirányítóval és kezdődhet a filmnézés!

Mamma Mia! - Prime, március 24. vasárnap, 18.45h

Donna független, egyedülálló anya, és van egy kis szállodája egy idilli görög szigeten. Egyedül nevelte fel a lányát, a tűzrőlpattant Sophie-t, és éppen most készül elengedni a kezét. Lánya esküvőjére Donna meghívta két legjobb barátnőjét, az életrevaló Rosie-t és a módos, sokszor elvált Tanya-t a régi zenekarából, a Donna és a Dinamókból. Ám titokban Sophie is hívott három vendéget. A lány már régóta kutatja ugyanis apja kilétét, hogy legyen, aki az oltárhoz kíséri. Ezért aztán elhív három pasit Donna múltjából a mediterrán paradicsomba, ahol már mindannyian jártak 20 évvel korábban. És 24 kaotikus, varázslatos óra következik, amelyben új szerelmek bimbóznak és régi románcok lobbannak fel újra a lehetőségek buja szigetén...

 

2012 - Film+, március 24. vasárnap, 19.45h

Jackson Curtis író (John Cusack) a Yellowstone Nemzeti Parkban kirándul a gyerekeivel, amikor váratlanul katonák jelennek meg, és egy titkos laboratóriumba szállítják őket. A férfi rájön, hogy a kormány elhallgatta a közelgő világvégét, melyről a maja próféciákban is szó esik. A világ vezetői a legnagyobb titokban láttak hozzá az óriás bárkák megépítésének, melyek Tibet legeldugodtabb hegyei közt várják kiváltságos utasaikat. A természeti katasztrófák a vártnál is hamarabb alakulnak ki, így Jackson kétségbeesett versenyfutásba kezd az idővel, hogy megmentse a családját.

 

M.A.S.H. - Film Mánia, március 24. vasárnap, 20h

Korea, 1950. A mobil hadikórházat, a M.A.S.H.-t, öt kilométerrel a frontvonal mögött állítják fel. A valódi 8055-ös M.A.S.H. egység életén alapuló képzeletbeli 4077-es tábor "Sasszem" Pierce százados, "Vadász" McIntyre százados, Henry Blake alezredes, Margaret Houlihan őrnagy, Franklin Burns őrnagy és "Radar" O'Reilly tizedes nem mindennapi mindennapjait mutatja be. A második évad kezdetén a 4077-es egységet a szétesés fenyegeti, mivel a frontvonal közelsége felőrli a kórházi dolgozók idegrendszerét. A hadsereg egy pszichiátere kiszáll a táborba, és bár mindenki nagyon igyekszik, hogy az ellenőr ne fedezze fel, aminek rejtve kell maradnia, van, amit nem lehet a végtelenségig titkolni.

 

Légcsavar - Filmcafe, március 24. vasárnap, 20h

Kyle Pratt (Jodie Foster) repülőmérnök férje öngyilkos lett. A megrendült asszony a hatéves kislányával, Juliával felszáll a Berlinből New Yorkba tartó repülőjáratra, hogy hazaszállítsák a férj holttestét. A gépen Kyle elalszik és amikor felébred, kétségbeesetten tapasztalja, hogy a kislánya eltűnt. Miután a személyzet egybehangzóan tagadja, hogy látták a gyermeket, a nő már saját épelméjűségében is kételkedni kezd. Amikor azonban felfedezi lánya keze nyomát az ablaküvegen, kétségbeesett lépésre szánja el magát: átveszi az irányítást az általa tervezett repülőgépen.

 

Szellemirtók – Az örökség - RTL, március 24. vasárnap, 20.15h

Callie két tizenéves gyermekével, Phoebe-vel (Mckenna Grace) és Trevorral (Finn Wolfhard) kénytelen visszaköltözni Summerville-be. A rozoga családi házban a Ghostgazdaként elhíresült nagypapa rejtélyes berendezéseire bukkannak, amelyek semmi jót nem ígérnek. Gyanújuk be is igazolódik, ugyanis Gozer és a szellemek visszatérnek. Phoebe, Trevor és a barátaik akcióba lépnek, amikor Callie és a napközis tanár Grooberson (Paul Rudd) átváltoznak a Kulcsok és a Kapu őreivé. A visszaszámlálás elkezdődött, a világ sorsa a gyerekek, na és persze a veteránok kezében van.

 

Álljon meg a nászmenet! - Cool, március 24. vasárnap, 20.25h

Julianne (Julia Roberts) és Michael (Dermot Mulroney) elválaszthatatlanok. Kamaszkori szerelmük hamar őszinte barátsággá változott, és ők nem is akarnak ezen változtatni. Aztán, mint derült égből a villámcsapás, Michael egy napon bejelenti, hogy megnősül: feleségül veszi egy milliomos gyönyörű lányát, Kimberly-t (Cameron Diaz). Julianne rádöbben, hogy eddigi életét óriási tévedésben és önámításban élte: hiszen szerelmes a legjobb barátjába! Azonnal nekilát, hogy megváltoztassa az események menetét, és őt vezesse oltár elé az ifjú vőlegény. Az akció első lépése: szerezni magának egy álkérőt, aki majd féltékenységet ébreszt Michaelben.

 

Nyerő páros - RTL HÁROM, március 24. vasárnap, 21h

Jack Quinn (Jean-Claude Van Damme) terroristaelhárító vissza akar vonulni. Ám a szervezet nem hajlandó elengedni, és új feladattal bízza meg. Stavros (Mickey Rourke), a világ legveszedelmesebb terroristája egy minden eddiginél veszélyesebb akcióra készül. Quinn az egyetlen ember, aki megfékezheti. A veszélyes küldetésben csak saját eszére és erejére számíthat, no meg egy izgága, kétméteres kolosszusra (Dennis Rodman), aki alaposan megszínesíti amúgy sem szokványos hétköznapjait. A nyerő páros minden trükköt bevet, hogy megállítsa Stavrost bosszúhadjáratában.

 

Préda - SuperTV2, március 24. vasárnap, 21h

A 300 évvel ezelőtti komancs nemzetségben játszódó történet Naru, egy vad és rendkívül képzett harcos történetét meséli el, aki a Nagy-síkságon kóborló legendás vadászok árnyékában nőtt fel. Amikor tehát veszély fenyegeti a táborát, elindul, hogy megvédje népét. A prédáról, akit becserkész, kiderül, hogy egy magasan fejlett, idegen ragadozó, akinek technikailag fejlett fegyverarzenálja van.

 

Vihar előtt - AXN, március 24. vasárnap, 21h

A Vihar előtt az Oscar®-jelölt író-rendező Steven Knight és az Oscar®-díjas producer Greg Shapiro filmje, főszerepben az Oscar®-díjas Matthew McConaughey-vel és Anne Hathaway-jel. A film főhőse egy rejtélyes halászhajó-kapitány, akit egy kis karib-tengeri szigeten utolér a múltja, és azon kapja magát, hogy fenekestül felfordult az élete. A háborítatlan, égszínkék tengerrel körülvett trópusi szigetet a legtöbben nyaralóparadicsomként ismerik, kivéve Baker Dillt, a sokat látott, harmincas éveiben járó hajóskapitányt, aki abból él, hogy kellemetlen turistákat visz el sporthorgászni "Serenity" névre hallgató ikermotoros hajóján. Egyetlen valódi társa az őszülő, középkorú elsőtiszt, Duke. A két férfi kényelmes életvitelt folytathatna, ha Dill nem hanyagolná a kuncsaftjait, a kapitány ugyanis megszállottan próbálja elfogni azt a mitikus kékúszójú tonhalat, amely folyton megszökik előle. Miután Dill tönkreteszi egy újabb vakációzó nyaralását, Duke emlékezteti, hogy ha életben akarja tartani a vállalkozásukat, fel kell hagynia rögeszmés hajszájával, és arra kell koncentrálnia, hogy megadja a turistáknak, amit akarnak: menekülést a hétköznapi élet nyűgjeitől és stresszétől. Dill természetesen nem fogadja meg barátja bölcs tanácsát, és inkább italba fojtja a bánatát a helyi bárban, ahol gyakran talál vigaszra Constance karjaiban. Egy nap a semmiből felbukkan Dill ex-felesége, Karen, aki évekkel ezelőtt elhagyta egy gazdag, folyton úton lévő üzletember kedvéért, és most egy ajánlattal keresi fel. Karen azt akarja, hogy vigye el Franket horgászni, itassa le, és lökje a tengerbe, hogy a cápák martaléka legyen, cserébe a nő fizet tíz millió dollárt. Dill elsőre hallani sem akar az ötletről, de idővel elkezdi átértékelni volt felesége ajánlatát, és lassan rájön, hogy nem minden az, aminek látszik….

 

Jadviga párnája - Magyar Mozi TV, március 24. vasárnap, 21h

Nincs boldogabb ember a legénybúcsúját és lakodalmát tartó Ondrisnál, hiszen legszebb álma teljesült be: elnyerte szerelmének, apja gyámleányának, a Németországban taníttatott Jadvigának a kezét, és hazacsábíthatta ezt a delejesen vonzó, de veszedelmesen titokzatos nőt. Egyfelől a kölyökkutya játékosságú, de kirobbanóan heves testi-lelki szenvedély, másfelől az őszinte, asszonyi vágyakozás a szerető odaadásra és az örömteli házasságra eleinte reményt ébreszthet még. De hamar elkezdenek összekuszálódni a szálak...

 

Egri csillagok - Duna Televízió, március 24. vasárnap, 21h

A Gárdonyi Géza azonos című történelmi regényét alapul vevő Egri csillagok az 1500-as években játszódik, amikor a hódító török csapatok feldúlják Magyarországot. Bornemissza Gergely és Cecey Éva gyermekként esik a félszemű Jumurdzsák fogságába, aki foglyait rabszolgának kívánja eladni. Ám a gyerekek megszöknek, és magukkal viszik a babonás férfi talizmánját, akit ezt követően elhagy a szerencséje. Harminc esztendő telik el. 1552-ben járunk, Eger várát teljesen körülzárta a török sereg, Gergely és Éva sorsa pedig ismét összefonódik egykori fogvatartójukéval...Várkonyi Zoltán valós történelmi alapokon nyugvó klasszikusában tanúi lehetünk az egri várvédők Dobó István vezetésével folytatott, kilátástalannak tűnő harcának. Az alkotás egy lebilincselő, kalandos történet keretén belül állít emléket azon bátor, a végsőkig kitartó nőknek és férfiaknak, akik vállt vállnak vetve küzdöttek a várat körülvevő, sokszoros túlerőben lévő török sereg katonái ellen.

 

Joy - M2 Petőfi, március 24. vasárnap, 21.19h

Joy neve azt jelenti: öröm. Valószínűleg nem véletlenül, mert ő egy különleges nő: szeszélyes, bolondos, elszánt és erős. Bármire hajlandó, hogy együtt tartsa családját, melynek tagjai legalább olyan lököttek és makacsok, mint ő maga. Nincs túl sok esélye a sikerre, ám mégis ez ad neki szárnyakat. A szükség és az álma, amelyhez gyerekkora óta ragaszkodik, végül elrepíti odáig, hogy egy sok millió dollár értékű vállalatbirodalom alapítója legyen.

 

A sebhelyesarcú - Filmcafe, március 24. vasárnap, 21.50h

Kubából emigrált az Egyesült Államokba Tony Montana, a Sebhelyesarcú. A bűnözőnek sikerült megtévesztenie a Bevándorlási Hivatalt és megkapja a letelepedési engedélyt. Esze ágában sincs tisztességes életet élni. Az első adandó alkalommal elszegődik Miami legnagyobb drogbárójához, Frank Lopezhez. Tony gyorsan kapaszkodik felfelé a ranglétrán, a kitartásának, hűségének és kíméletlenségének köszönhetően a drogbáró egyik bizalmasa lesz. A Sebhelyesarcú azonban ennél többre vágyik, Lopez barátnőjét felhasználva át akarja venni a hatalmat.

 

Holtak hajnala - AMC, március 24. vasárnap, 22h

Miért és hol kezdődött, senki sem tudja. Akármi és akárhogy is történt, a világ egyik napról a másikra szürreális rémálommá vált, az emberiséget felfoghatatlan halálos kór támadta meg _ és a holtak nem maradnak holtak. Zombik vadásznak a túlélőkre, az étvágyuk kielégíthetetlen. Miután sikerül elmenekülnie otthonából, Ana maroknyi túlélővel találkozik: a fekete zsaruval, a szerény eladóval, a dörzsölt nehézfiúval, és ennek terhes feleségével. Az alkalmi csapat a modern kor erődítményében, az elhagyatott bevásárlóközpontban remél menedéket találni.

 

A hetedik fiú - RTL, március 24. vasárnap, 23h

Gonosz erő szabadul a világra, amikor Malkin anya (Julianne Moore), a boszorkányok királynője megszökik a veremből, és bosszú-hadjáratához összegyűjti halálos seregét. Gregory mester (Jeff Bridges) az egyetlen, aki képes útját állni a pusztításnak, ám a végső harchoz már öreg, ezért tanoncot keres. Utolsó reménye egy farmer hetedik fia, Tom Ward (Ben Barnes), akinek túl kell élnie a kiképzést és a következő teliholdig készen kell állnia a harcra.

 

Szárnyas fejvadász 2049 - Film+, március 24. vasárnap, 23h

Harminc évvel Deckard (Harrison Ford) eltűnése után K (Ryan Gosling), a Los Angeles-i rendőrség rendőrtisztje egy olyan rég eltemetett titkot tár fel, amely fenekestül fordíthatja fel a világ aktuális társadalmi berendezkedését. Bár 2049-ben az emberiség korszerűbb replikánsokkal dolgoztat, a korábbi, hosszú élettartalmú androidokkal továbbra is rengeteg a baj. K rájön, hogy a replikánsokat felügyelő szárnyas fejvadászoknak fontos szerepük van ebben a titokban, és az emberiség jövője múlik azon, hogy Rick Deckardot (Harrison Ford) megtalálja.

 

Vörös veréb - Mozi+, március 24. vasárnap, 23h

Dominika Jegorováról sok minden elmondható. Odaadó gyermek, aki bármi áron megvédi édesanyját. Prímabalerina, aki testileg és lelkileg is a végsőkig feszítette korlátait. Mestere a csábításnak és a manipulálásnak... Amikor a karrierje végét jelentő sérülést szenved, bizonytalan és sötét jövő dereng fel Dominika és anyja előtt. Így lesz a lányból könnyű préda a Veréb Iskola, egy titkos hírszerzési szolgálat számára, akik kivételes fiatalokat tanítanak arra, hogy testüket és elméjüket fegyverként használják. Kiállja a szadista kiképzést, és belőle válik a legveszedelmesebb Veréb, akit a program valaha produkált. Dominikának most össze kell egyeztetnie új énjét azzal, aki egykor volt; nemcsak saját, hanem minden kedves ismerősének élete veszélyben forog, köztük egy amerikai CIA-ügynöké, aki minduntalan győzködi: ő az egyetlen ember, akiben a lány megbízhat.

 

Ragadozók - Moziverzum, március 24. vasárnap, 23.20h

Egy elit harcosokból álló csapat, élükön egy zsoldossal különös bevetésre indul. Nem ismerik egymást, és nem tudják, hogyan kerültek egy idegen bolygóra, méghozzá szabad prédaként. Egy orvos kivételével az alakulat tagjai mind hidegvérű gyilkosok: van köztük kommandós, bérgyilkos, elítélt és Yakuza-tag. Ők a legjobban kiképzett, legveszélyesebb "ragadozók" a Földön, akikre most a Ragadozók egy rendkívül kegyetlen új faja vadászik. Céljuk, hogy végleg kiírtsák a bolygójukra tévedt idegeneket. Felkészülési idő nincs. Kezdődik a hajtóvadászat...

 

A briliáns csel - TV2, március 24. vasárnap, 23.45h

Thom, az ifjú zseni nem találja a számára megfelelő munkát, annak ellenére, hogy óriáscégek csábítóbbnál csábítóbb ajánlatokkal bombázzák. A fiún elnehezedni látszik apja nyomása is, amikor is egy váratlan, titokzatos üzenet érkezik a telefonjára, amely egy olyan munkával kecsegtet, ami rögtön felkelti az ifjú Thom figyelmét. A titokzatos megkeresés egy kincsvadász csapattól érkezik, akik arra vállalkoznak, hogy a Spanyol Központi Bankot kirabolva szerezzenek meg egy nagyon értékes műtárgyat. A feladat azonban nehezebb, mint amilyennek az elsőre tűnik, ugyanis nem elég, hogy az épület biztonsági főnöke mindenre elszánt, de a széf egy titokzatos mérnöki csoda eredménye, ráadásul a csapatnak a foci vb okozta káoszban kell kirabolnia azt.