Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Nincs is jobb alkalom a filmnézésre, mint a húsvéti hosszú hétvége. Mutatjuk, mit nézz!

Csokoládé - AXN, március 31. vasárnap, 18.25h

A Csokoládé vidám mese arról, mennyire meg tud változtatni bennünket, ha megízleljük az élet örömeit. Egy titokzatos csokoládébolt megnyitása valóságos háborút robbant ki a francia kisvárosban, ahol az elfojtott vágyak és a félelem szenvedélyes csatába kezdenek az érzékek felszabadító és ellenállhatatlan erejével. Lansquenet-ben ugyanis úgy tűnik, mintha száz éve semmi sem változott volna. Az üdítő fuvallatot Vianne Rocher érkezése hozza meg: a lányával céltalanul utazgató asszony csokoládéboltot nyit a faluban, amely édes ínyencségeivel felszabadítja a helybeliek (önmaguk előtt is) rejtett vágyait. Vianne-nek mágikus képessége van arra, hogy minden vásárlója számára kiválassza a személyre szóló finomságot, és egyesek csakhamar teljesen át is adják magukat érzékeik csábításának. Mások viszont, mint Reynaud grófja, a nemesség helyi dísze, elszánt ellenségévé válnak. Reynaud meggyőződéssel vallja, hogy Vianne csokoládékülönlegességei erkölcsi romlásba taszítják a várost. Szembenállásuk meg is osztja a kisváros lakóit azokra, akik a régi rend biztonságát kívánják megőrizni, és azokra, akik végre élvezni akarják a szabadság újonnan felfedezett.

 

Jeanne d'Arc - Az Orléans-i szűz - Film Mánia, március 31. vasárnap, 18.50h

A XV. századi Franciaországban a káosz az úr: a legnagyobb várakat és városokat elfoglalták az angolok, az országnak nincs királya, és a francia lovagok minden esély és különösebb meggyőződés nélkül próbálgatják a lehetetlent: megállítani a világ legnagyobb, legerősebb és legönteltebb hadseregét. Franciaországon már csak a csoda segíthet. És a csoda el is jön: Jeanne-nak hívják, 16 éves, gyönyörű és víziók vezetik. A semmiből bukkan elő, és pillanatok alatt megfordítja a világtörténelmet. Csatákat és háborút nyer, végül pedig visszafoglalja az angoloktól Orléans-t. Rövid hajjal, páncélban, lóháton harcol - a harcedzett lovagok egyenrangú társa a kegyetlen és véres férfivilágban. De sikerei csak a katonák körében teszik népszerűvé: Jeanne téved, ha azt hiszi, látomásai mindig, minden ellenfelével szemben jó tanácsot adnak neki.

 

Üvegtigris 3 - SuperTV2, március 31. vasárnap, 20h

Egy fogpiszkáló, egy lövés, egy megkeseredett orvos és egy jókor érkező luxuskocsi - ennyi elég, hogy Lali meghozza élete nagy döntését: mindent maga mögött hagy és lelép. Az Üvegtigris váratlan vendége, Feri, a budapesti sztárügyvéd - bár nem tervezte -, a büfénél marad, míg Lali - bár nem tervezte -, az ügyvéd Bentley kabriójában marad... Elindul hát egy őrült nap, az álomautóra azonnal felfigyel az álomnő, Lali pedig játszani kezdi a nagymenőt, és elkezdődik élete legnagyobb kalandja, élete talán legjobb nőjével, sőt nőivel. De vajon mi történik, ha Laliról kiderül, hogy nem nagymenő és találkozik a feleség, a szerető, a majdnem szerető és a majdnem vízvezeték-szerelő? Mi történik, ha barátai Lali után mennek, hogy megmentsék Feritől, akit egy időre elnyelt a Tigris? Mire számíthatnak, ha Feri mégis kiszabadul és kiderül, hogy Lali - tudtán kívül -magával vitt valamit, ami sokkal fontosabb, mint a kocsija? Lali élete mindenképp nehéz lesz, akár a Tigrisen innen, akár a Tigrisen túl...

 

Ház az utca végén - Filmcafe, március 31. vasárnap, 20h

Sarah nemrég vált el, szinte még meg sem száradt a pecsét a válási papírján. Az asszony új életet akar kezdeni a tini lányával, Elissával. Hamarosan meg is találják álmaik házát az egyik előkelő kisvárosban. Néhány megdöbbentő esményt követően megtudják, hogy a szomszédságukban, az utca végén álló házban évekkel ezelőtt szörnyű bűncselekmény történt. Egy lány megölte a szüleit, és utána eltűnt. A gyilkosságot csak a bátyja, Ryan élte túl. Elissa összebarátkozik a fiúval, ám kiderül, hogy a múlt árnyai kísértenek.

 

21 Jump Street - A kopasz osztag - AMC, március 31. vasárnap, 20h

Jenko (Channing Tatum) és Schmidt (Jonah Hill) csak nemrég fejezték be a rendőrakadémiát, és nem állnak a legjobb zsaruk hírében. Közösen elbaltázott ügyük után mindössze egy esélyt kapnak. Vissza kell ülniük a padba, hogy a gimnazistákat veszélyeztető drogkereskedő bandát leleplezzék. A baj csak az, hogy a gimisek már egyáltalán nem olyanok, mint ők voltak néhány évvel ezelőtt. Ezúttal Schmidtnek jut a népszerűség, míg megdöbbenésére Jenko a kockafejű lúzerek közt találja magát. A háború kezdetét veszi a suli folyosóin.

 

Uncharted - RTL, március 31. vasárnap, 20.20h

A tapasztalt és dörzsölt kincsvadász, Nathan Drake (Tom Holland) meggyőzi Sullivant (Mark Wahlberg), hogy segítsen visszaszerezni a Magellán által felhalmozott vagyont, amelyet 500 évvel korábban a Moncada-ház veszített el. A rablásnak induló kaland elképesztő fordulatot vesz, amikor belép a versenybe Santiago (Antonio Banderas), a Moncada család kegyetlen örököse, aki semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy megszerezze az 5 milliárd dolláros kincset.

 

Kisasszonyok - Mozi Klub, március 31. vasárnap, 20.25h

A March-lányok számára csak az jelenthet megoldást szűkös anyagi körülményeik rendezésére, ha sikeresen mennek férjhez. A szépséges és csöndesen bölcs Meg (Trini Alvarado), a megnyerően kedves Amy (Kirsten Dunst), a betegeskedő Beth (Claire Danes) és a modern, írónőnek készülő Jo March (Wynona Ryder) bármit megtennének egymásért, ám eszük ágában sincs szerelem nélkül férjhez menni. Legjobb barátjuk, a jóképű és művelt Laurie (Christian Bale) két testvért is elvarázsol. Jo és Amy egymással versengenek a szerelméért.

 

Törésvonal - Film+, március 31. vasárnap, 20.40h

Kalifornia lakói mindenre fel vannak készülve, csak erre a katasztrófára nem. Amikor 9-es erősségű földrengés dönti romokba San Franciscót, Ray, a profi pilóta (Dwayne Johnson) és válófélben lévő felesége, Emma (Carla Gugino) vállalják a lehetetlent. Megpróbálják felkutatni és megmenteni a romok között maradt lányukat. De amikor azt hiszik, túl vannak a nehezén, akkor jön csak a java.

 

A farkas és az oroszlán - Moziverzum, március 31. vasárnap, 21h

Nagyapja halála után a 20 éves Alma úgy dönt, hogy visszatér gyerekkora színhelyére _ egy kis szigetre a fenséges kanadai erdők szívében. Miközben ott tölti az időt, talál két magatehetetlen kölyköt: egy farkast és egy oroszlánt. Elválaszthatatlan kötelék alakul ki közöttük, ám világuk hamarosan összeomlik, amikor az erdőőr felfedezi az állatokat, és magával viszi őket. A két kölyöktestvérre egy kalandos útazás vár a vadregényes Kanadán keresztül, hogy újra találkozhassanak egymással és Almával.

 

Moszkva tér - Magyar Mozi TV, március 31. vasárnap, 21h

1989 tavasza. Petya, az érettségi előtt álló gimnazista most ünnepli 18. születésnapját. Barátaival a Moszkván találkoznak, hogy hozzájussanak a buli-címekhez, aztán fel a hegyre, buliról bulira, majd hajnalban újra a Moszkva térre egy reggeli hamburgerre, majd tűzés haza. A ballagást kaotikus érettségi követi. Az 1945 utáni töri tételeket eltörölték, a magyar tételt pedig Rojál apja megszerezte. A fiú ráadásul felajánlja Petyának, hogy részt vehet egy vonatjegy-hamisító üzletben.

 

Pszichoszingli - VIASAT FILM, március 31. vasárnap, 21h

Mavis Gary egykor a kisvárosi gimnázium szépségkirálynője volt. Később lányregények írására adta a fejét. Miközben a könyveivel sikert sikerre halmozott, a házassága tönkrement. A válása után a harminchét éves szépasszony visszatér a minnessotai szülővárosába, hogy újraélje dicsőséges napjait, és meghódítsa egykori szerelmét. A férfi azonban boldog házasságban él, és egy újszülött kislánya van. Viszont Mavis találkozik egy másik régi osztálytársával, akitől mindig egy világ választotta el. Különös barátság alakul ki kettejük között.

 

Orvlövész - Mozi+, március 31. vasárnap, 21h

Bob Lee Swagger mesterlövész korábban a tengerészetnél szolgált, majd örökre hátat fordított a munkájának, miután árulás áldozata lett. Csalódott amerikai hős, aki elzárkózott a világtól, és egy gyönyörű hegyvidéken él visszavonulva. Ekkor keresi fel az immár nyugdíjas Isaac Johnson ezredes, és azt állítja, hogy a hazájának azonnal szüksége van rá, mivel az amerikai elnök ellen merénylet készül, amit csak Swagger tud megakadályozni kivételes képességeinek és a nagy hatótávolságú lövedékek terén szerzett tapasztalatainak köszönhetően. Swagger vonakodva ugyan, de beleegyezik, hogy még egyszer utoljára hazája szolgálatába álljon. Nem is sejti, hogy a küldetést egy sötét érdekeket szolgáló, kormány-közeli kör szervezte meg. Mire Swagger ráébred, hogy becsapták, már késő. Az újságok mind arról írnak, hogy ő kísérelte meg a merényletet az elnök ellen. Könyörtelen embervadászat indul hát a felkutatására, és csak két ember segítségére számíthat: egyikük egy titokzatos nő, akit alig ismer, a másik egy újonc FBI-ügynök, aki az állását kockáztatja érte. Az idő vészesen fogy, és Swagger-nek meg kell találnia a valódi merénylőket, mielőtt ők találnának rá. Nemsokára azonban kiderül számára, hogy többről van szó, mint a saját túléléséről, amikor lerántja a leplet egy összeesküvésről, amely az amerikai hatalom szívében gyökerezik...

 

57 másodperc - TV2, március 31. vasárnap, 21.10h

Franklin egy fiatal blogger, aki élete lehetőségeként interjút készíthet egy technológiaguruval. A beszélgetés közben sikeresen hiúsítja meg a férfi elleni támadást. Az akció végén véletlenül hozzájut egy titokzatos gyűrűhöz, amely képessé teszi arra, hogy 57 másodpercet visszaugorjon az időben. A gyűrű segítségével minden hibáját, rossz döntését ki tudja javítani, s teljesülhetnek a legvadabb álmai is. A menő autó és luxusház csak a kezdet - a srác úgy dönt, hogy bosszút áll azon a gyógyszeripari cégen, amely felelős a nővére haláláért.

 

Bíbor folyók 2.: Az apokalipszis angyalai - Filmcafe, március 31. vasárnap, 21.50h

Niemans érzése szerint a halott, akit az egyik Lorraine-i kolostorban befalazva találtak, nem egy szokványos áldozat. A körülötte található ezoterikus jelek és a férfi furcsa, szertartásszerű feláldozása mást sugallnak. Egy templom tövében Reda, a fiatal rendőrkapitány egy Jézusra tökéletesen hasonlító félholt emberre bukkan. Hamarosan ráeszmél, hogy ez az ügy kapcsolatban áll azzal, amelyben egykori rendőrakadémiai kiképzője, Niemans nyomoz. A környéken egyre nő a halálesetek száma. Minden esetben titokzatos, természetfeletti erővel rendelkező szerzetesek ölnek meg látványos módon, ismeretlen embereket, majd nyomtalanul eltűnnek. Niemans és Reda felfedezik, hogy mindegyik áldozat keresztneve és foglalkozása megegyezik valamelyik apostoléval. A vallástörténeti szakértő, Marie segítségével próbálják meg leleplezni ezt az elképesztő összeesküvést.

 

Pilátus - Duna World, március 31. vasárnap, 22.05h

Az idős falusi asszony, Szőcs Anna megözvegyül. Lánya, a fővárosban sikeres orvosként dolgozó Iza a temetés után kötelességtudóan magához költözteti az édesanyját. A két nő kapcsolata a világ felé látszólag tökéletes és szeretetteljes, azonban a faluról érkezett, mélyen vallásos Anna nem találja a helyét lánya racionális és praktikus nagyvárosi világában. Ráadásul Iza féltőnek tetsző cselekedetei lassacskán elszívják körülötte a levegőt, így az idős özvegyasszony egyre inkább magára marad. Kis idő múltán az emlékeibe menekül, és egyre gyakrabban jelenik meg előtte halott férje, Vince képzelt alakja. Végül teljes magányában, Iza mérgező, fojtó szeretetének karmában testileg és lelkileg is elsorvad… A film Szabó Magda azonos című regénye alapján készült.

 

Kobra - AMC, március 31. vasárnap, 22.10h

Az igazi neve Cobretti. De azoknak, akik ismerik és azoknak, akik azt kívánják, bárcsak ne ismernék, ő egyszerűen csak Kobra. Ha a bűn betegség, Kobra a legjobb gyógyszer ellene. Kobra a nagyváros utcáin edződött specialista: azokra az ügyekre szakosodott, amelyekről a többiek azt állítják, hogy lehetetlen őket megoldani és vagy nem merik, vagy nem akarják leleplezni az igazi tettest. Kobra neve hallatán hideg rázza még a legagyafúrtabb bűnözőt is, hiszen szokatlan, eredeti módszerei, elszántsága, célratörése még saját kollégáit is gyakran őrületbe kergeti. De most, amikor elszabadult a bűn a nagyvárosban, a rendőrség Kobrát küldi az ártatlan áldozatokat sorozatban gyilkoló, bestiálisan kegyetlen ismeretlen bűnöző nyomába. De vajon ez a gyilkos egyedül hajtja végre tetteit, vagy mások is beleártották magukat az ügybe?

 

A fejedbe látok - RTL, március 31. vasárnap, 22.55h

A fiatal Todd (Tom Holland) már nem a Földön született, és ahogy a telepen minden férfiét, úgy az ő elméjét is sújtja a Zaj, melynek következtében mindenki hallja és látja a többiek fejében megjelenő gondolatokat. Todd a nyilvános gondolatai miatt rettegésben él, ráadásul állandó fenyegetést jelentenek a bolygó őslakosai, akik megöltek minden nőt. Legalábbis ő így tudja a telep Mesterpolgárától (Mads Mikkelsen), aki egyedüliként képes irányítani a zaját, és manipulálni a többiek elméjét. A Mesterpolgár a kitelepülő emberiség második hullámára vár, és amikor az előőrs megérkezik, Viola (Daisy Ridley) személyében Todd választás elé kerül. Vagy alárendeli magát a Mesterpolgárnak, akinek múltját és terveit sötét homály fedi, vagy megnyitja elméjét a könyörtelen igazságnak, és az élete árán is megvédelmezi a lányt, aki látva az őrületet, figyelmeztetni akarja az anyahajót a veszélyre.

 

Csekély esély - Mozi Klub, március 31. vasárnap, 23h

Fred Flarsky (Seth Rogen) arcátlan újságíró, aki az életét is kockára teszi, ha hamisságot és gyűlöletet szimatol. Szókimondó stílusa alaposan próbára teszi környezetét, ezért hamarosan az utcán találja magát. Ám a sors útjai kifürkészhetetlenek. Egy partin összefut régi bébiszitterével, a gyönyörű Charlotte-tal (Charlize Theron), aki időközben az ország külügyminisztere lett. Fred susogós szerkójában olyan feltűnő, hogy még Charlotte is észreveszi. Charlotte azonnal munkát ajánl Frednek, aki hamarosan olyan vagány és népszerű beszédeket ír, amivel a nő az elnöki pozícióra is pályázhat. A vad kaland akkor kezdődik, amikor fellobban közöttük a szerelem lángja. Ez a láng ugyanis nem akármilyen, mindent és mindenkit leéget több kilométeres körzetben.

 

Erőpróba - Film+, március 31. vasárnap, 23h

Sean Porter (Dwayne Johnson) nevelőtisztként dolgozik az egyik Los Angeles-i javítóintézetben, és amikor néhány napon belül halálra gázolják az egyik szabadlábra helyezett fiút, belátja, hogy a munkájának ebben a formában nincs értelme. A fiatalok többsége ugyanis vagy meghal az utcán, vagy a sitten végzi. Úgy dönt, hogy megpróbál célt adni a fiúknak, akiknek jelenleg abból áll az életük, hogy egymás ellen harcolnak. Kollégájával, Malcolm Moore-ral létrehoznak egy futballcsapatot, és indulnak a bajnokságban, annak ellenére, hogy a szezon kezdetéig csak három hetük van. A feladat hatalmas kihívás elé állít mindenkit, ám Porter vezetésével megtanulják az akaraterő, az önbecsülés és a kölcsönös tisztelet fontosságát. De mindenek felett megtanulnak vállvetve egymásért kiállni és egy csapatként küzdeni.

 

A hónap dolgozója - Prime, március 31. vasárnap, 23h

Vincent egész életében közalkalmazott szeretett volna lenni, hogy a kényelmes élettel járó előnyöket maximálisan kihasználhassa. Ráadásul a munkajog értelmében kirúghatatlan, így igazi nyugdíjas állás az övé. Egy nap azonban az élete fenekestül fordul fel: amikor a kormány megszavaz egy hatalmas megtakarítási tervet, Vincent feje felett megjelenik a munkanélküliség réme. Mivel azonban önszántából nem hajlandó felmondani, kirúgni pedig nem lehet, főnöke a lehető leglehetetlenebb helyekre helyezi át, hogy megtörje a férfi ellenállását. Az Északi-sark, a börtön, a bűnözőktől hemzsegő külváros csak néhány, ahol Vincentnek az állása mellett az életéért is küzdenie kell. Ám a megpróbáltatásai során nemcsak a szépséges Evával és a szerelemmel ismerkedik meg, de egy szakszervezeti vezetőtől is tanácsokat kap, hogy miképp tartson ki a végsőkig.

 

Grindhouse: Terrorbolygó - Paramount Network, március 31. vasárnap, 23.30h

Egy kísérleti bio-fegyver elszabadulása után az emberek tömegével változnak át élőhalott lényekké és foglalják el a városokat. Egy kis radikális csoporton van most a sor, hogy megállítsák a zombikat és azokat, akik a világra szabadították őket.

 

District 9 - Filmcafe, március 31. vasárnap, 23.45h

Lassan már 28 éve, hogy az idegenek űrhajója Dél-Afrikába érkezett. Alig vártuk, hogy a földönkívüliek végre kapcsolatba lépjenek velünk, de a találkozást nem ilyennek képzeltük. A két faj között elmérgesedett a helyzet. Az állam és az MNU ideiglenes szállásokon látta vendégül őket, ami mára már emberek elől elzárt terület, mely egy élhetetlen szeméttelepre hasonlít. Az idegenek lassan olyanokká váltak, mint az állatok. Már nem akarjuk, hogy itt legyenek. Miért nem mennek el? Miért nem arra fordítja az állam a pénzünket, hogy végre kitessékelje őket az űrbe? Polgárháború fenyeget. Az MNU át akarja telepíteni a tiltott zónában élő lényeket egy másik, városon kívüli területre. Ekkor elszabadul a pokol.