Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Használd ki jól, hogy ma van a nyár utolsó vasárnapja, aztán este lazíts egyet a tévé előtt!

Zack Snyder: Az Igazság Ligája - Mozi+, augusztus 25. vasárnap, 19h

A Zack Snyder Az Igazság Ligája című filmben Bruce Wayne (Ben Affleck) nem engedheti, hogy Superman (Henry Cavill) végső önfeláldozása hiábavaló legyen, ezért összefog Diana Prince-szel (Gal Gadot), akivel olyan metahumánokból álló csapatot akarnak összeállítani, amely képes lesz megvédeni világunkat egy közelgő, katasztrofális méretű fenyegetéssel szemben. A feladat még nehezebbnek bizonyul, mint, amire Bruce számított, mert az új csapattagoknak mind szembe kell nézniük saját múltjuk démonaival és le kell küzdeniük korlátaikat, mert csak így válhatnak egyedülálló hősligává. Ám mire összeáll a csapat, Batman (Affleck), Wonder Woman (Gadot), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) és Flash (Ezra Miller) talán már el is késett azzal, hogy megvédjék a bolygót Steppenwolftól, DeSaadtól és Darkseidtől és szörnyű tervüktől.

 

A berni követ - Filmbox, augusztus 25. vasárnap, 20h

Az 1956-os forradalmat követően, igaz történeten alapulva rekonstruálja a film az eseményeket, közöttük az 1958-as támadás részleteit a magyar nagykövetség ellen Bernben.

 

Pokolba a szerelemmel - Film4, augusztus 25. vasárnap, 20h

Barbara Novak fiatal írónőként érkezik New Yorkba új könyvével, melynek Pokolba a szerelemmel a címe. Művével nyíltan tagadja a szerelmet, de feltétlen igent mond a karrierre és a szexre. A forradalmi nézeteket hangoztató kötet hamar a bestseller-listák élére repül, szerzője pedig magára vonja egy veszélyes ellenfél figyelmét. Az elsőkönyves írónőre felfigyel New York legnagyobb nőcsábászának tartott Cather Block, aki ráadásul jó tollú sztárújságíró is. Mi sem természetesebb, hogy Block a regényt, illetve az írónő ellene irányuló személyes megjegyzéseit sértésnek veszi, ezért leleplező cikk írásába kezd. Célja nem egyszerűen Barbara elcsábítása, hanem hogy bebizonyítsa: még a feminista mozgalmak példaképe is képes a szerelemre.

 

Nincs alku - TV4, augusztus 25. vasárnap, 20.05h

Pattanásig feszült a helyzet a chicagói rendőrség belső ügyeit vizsgáló osztály központjánál. Rendőrségi helikopterek köröznek a 20. emelet körül, mesterlövészek állnak készenlétben a szomszédos háztetőkön, s távcsöves puskájukat egy férfira szegezik. A célpont Danny Roman, aki viszont a maga fegyverével tartja sakkban a hivatal vezetőjét és munkatársait. Roman azért szánta el magát erre az elkeseredett lépésre, mert tisztázni akarja magát gyilkosság és sikkasztás vádja alól. Időt kell nyernie, s Roman pontosan tudja: addig figyelnek rá, míg emberek élete forog kockán. Tökéletesen meg van győződve igazáról - hiszen Danny Roman chicagói rendőrtiszt a túszügyek legkiválóbb szakértője. Csakhogy most maga Roman szedett túszokat, mert szüksége van valakire, aki meghallgatja őt. Ezért azt követeli, hogy a másik kerület ismert s hozzá hasonlóan tapasztalt közvetítőjét, Chris Sabiant hívják el tárgyalni. Végül Sabian is kénytelen szembesülni ugyanazzal a kérdéssel, ahová Roman is eljutott: ki mozgatja a szálakat a háttérben? És hogyan illik a képbe Roman?

 

Az új fiú - AMC, augusztus 25. vasárnap, 20.25h

Dizzy Harrison (DJ Qualls), a menthetetlen balfék napról napra szörnyű kínokat áll ki a gimiben. Börtönben ülő spanja, a szupermenő Luther (Eddie Griffin) gatyába rázza és Gil Harris álnéven beiratkozik egy másik iskolába. Az új külső, új stílus és egy kitalált, izgalmasan sötét múlt segítségével a lúzerből igazi sztár lesz és Dizzy egy csapásra a csajok első számú kedvencévé lép elő. A bajok akkor kezdődnek, amikor a döntő meccsen régi osztálytársai felismerik és színt kell vallania, ki is ő valójában.

 

Richard király - SuperTV2, augusztus 25. vasárnap, 21h

Venus és Serena a világ királyai lettek. A Williams-testvérek a tenisz legyőzhetetlen, örök bajnokai - sportvarázslók, stílusikonok, példaképek. És semmire nem mentek volna az apjuk nélkül. Vagy sokkal többre vihették volna? A lányok négy és fél évesek voltak, amikor az apjuk, Richard Williams (Will Smith) az első teniszedzést tartotta nekik. Egyébként ő is akkor teniszezett először. Ahhoz, hogy sikeres sportolót faragjon a gyerekeiből, sokféle nehézséggel, kishitűséggel, ellenségességgel kellett megküzdenie - és a saját nehéz múltjával. Will Smith mindenre képes: a nézők drámai erejű, izgalmas, megható filmre készülhetnek.

 

Gladiátor - Moziverzum, augusztus 25. vasárnap, 21h

Időszámításunk kezdete után 180-ban Marcus Aurelius császár halálával az egykor oly dicső Római Birodalomban a káosz lesz az úr. Marcus őrült, hatalomvágyó és kegyetlen fia, Commodus kerül hatalomra és első dolga, hogy megszabaduljon ellenfeleitől. Apja bizalmasát, a népszerű és legyőzhetetlennek hitt hadvezért Maximus-t árulónak kiáltja ki, miután az nem hajlandó behódolni neki. Maximus-ra a halál vár és az új császár, ellensége családját is kivégezteti. A rangjától megfosztott egykori hadvezér súlyosan megsérül, de életben marad. Nincstelen földönfutóvá lesz, rabszolga-kereskedők kezére kerül, és gladiátorként kell megküzdenie nap, mint nap az életéért. Csak egyvalami tartja benne a lelket, csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt: megnyerni minden csatát és eljutni Rómába, hogy a Colosseumban végre szemtől szembe kerüljön ismét azzal, aki tönkretette az életét… Ridley Scott átmentette a XXI. századba a történelmi eposz műfaját a 2000. év egyik legsikeresebb és mindenképpen a legmaradandóbb monumentális filmalkotásával. A Gladiátor már születése pillanatában klasszikussá vált és helyet követelt magának az olyan film remekek között, mint a Ben Hur vagy a Spartacus!

 

Likvidálva - VIASAT FILM, augusztus 25. vasárnap, 21h

Ben Logan és lánya, Amy új életet kezd Belgiumban azt követően, hogy Bennek a munkája miatt a tengeren túlra kell költöznie. A költözködés viszontagságait követően Ben megtalálja számítását a munkájában, de egy ellopott dokumentum miatt a vállalat válságba kerül, Ben élete pedig darabokra hullik. Lányával együtt az életükért kell küzdeniük, amikor az összeesküvés mindent átható fenyegetéssé.

 

Watchmen: Az őrzők - VIASAT3, augusztus 25. vasárnap, 21h

Amerika egyik alternatív változata a nyolcvanas években. A szuperhősök tevékenységét betiltották, a társadalom egykor megbecsült tagjait az alvilágba száműzték. Rorschach az egyetlen hős, aki nem fogadja el ezt a helyzetet.

 

Haláli hullák hajnala - AXN, augusztus 25. vasárnap, 21h

Shaun a törzshelyén, a Winchester Pubban tölti zsákutcába jutott életét legjobb cimborája, Ed társaságában, emellett állandóan veszekszik az anyjával és elhanyagolja a barátnőjét. Amikor Liz kiteszi a szűrét, Shaun rászánja magát, hogy ráncba szedje életét. Újra el kell nyernie barátnője szerelmét, rendbe kell hoznia a kapcsolatát anyjával, és szembe kell néznie a felelősségteljes felnőttkor nehézségeivel. Balszerencséjére azonban zombijárvány tör ki. Shaun, Ed, a mama és a mostohaapa, valamint Liz és barátai a Shaun által ismert legbiztonságosabb helyen, vagyis a Winchesterben barikádozzák el magukat.

 

Lauretta - m2 / Petőfi TV, augusztus 25. vasárnap, 21.05h

A kisfilm egy anya-lánya kapcsolaton keresztül mutatja be a felnőtté válás érzelmi kihívásait. Lauretta, egy túlsúlyos és végtelenül félénk pénztáros lány, akinek életét a munkáján kívül édesanyja mániái határozzák meg. Ha nem a hipermarket bogaras vevőivel bajlódik, otthon segít hipochonder anyjának. Egykori erős vágyát a kitörésre rég eltemette magában, szó nélkül tűri a szerepet, amit kiosztottak számára. Ezt a dermedtséget borítja fel mikor édesanyja kórházba kerül. Újra felfedezi a zenét és nagy változás indul meg Laurettában.

 

Braven - Filmcafe, augusztus 25. vasárnap, 21.30h

Joe Braven (Jason Momoa) egy fakitermelő cég tulajdonosa, aki családjával együtt él Kanadában. Édesapja, Linden demenciában szenved, ez az oka, hogy összekever egy nőt egy bárban a feleségével. A kalamajkából kocsmai verekedés támad, aminek a végén Linden kórházba kerül. Joe úgy dönt, lábadozó apjával és családjával együtt tart egy kis szünetet és visszavonulnak a félreeső vadászkunyhójukba egy csendes hétvégére. Hamarosan kiderül, hogy a faházat egy kábítószerkereskedő használja rejtekhelyként, ami összetűzéshez vezet a drogbandával. Amikor a bűnözők megjelennek és körbeveszik a hétvégi lakot, már a túlélés lesz a tét.

 

Az ítélet eladó - Film4, augusztus 25. vasárnap, 22.15h

Egy fiatal New Orleans-i özvegy férje meggyilkolásának gyanújával polgári pert indít a befolyásos nagyvállalat ellen. Jogi képviseletét Wendell Rohr, az udvarias és választékos modorú déli ügyvéd látja el, aki erkölcsi meggyőződéssel és szívből jövő szenvedéllyel lát neki az ügynek. Ellenfele látszólag a cég érdekeit képviselő védőügyvéd, aki valójában Rankin Fitch, a profi és könyörtelen esküdtszéki szakértő bábja. Fitch és Rohr rájönnek, hogy nem ők az egyetlenek, akik meg akarják nyerni maguknak az esküdteket. Ezt akarja az egyik jelölt, Nick Easter, ráadásul egy titokzatos nő is felbukkan a színen.

 

A Wall Street pillangói - TV2, augusztus 25. vasárnap, 22.20h

Nehéz ellenállni a pénz csábításának. Főleg akkor, ha azt szinte tálcán kínálják fel… Ramona (Jennifer Lopez) New York egyik legmenőbb sztriptízbárjában dolgozik, ahol a Wall Street-i dúsgazdag bankárok naponta több százezer dollárt költenek el a szexi táncosokra. Töménytelen mennyiségű pénz cserél gazdát egy éjszaka alatt, aminek a lányok csak a töredékét látják viszont. A táncosok megelégelik, hogy mindenki csak hasznot húz belőlük: Ramona irányításával összefognak, és az évszázad egyik legnagyobb csalását viszik véghez, amihez tehetős ügyfeleik hiszékenységét, és pénzzel teli bankkártyáját használják fel. Minden annyira egyszerűnek tűnik. Az üzlet beindul, a pillangók szárnyalnak, és közben dől a lé. De a pénzből sosem elég. És ahol a kapzsiság felüti a fejét, ott egyre nagyobb az esélye, hogy valaki elkövet egy apró hibát…

 

Tammy - Prime, augusztus 25. vasárnap, 23.15h

Tammynek rossz napja van. Nem elég, hogy elveszítette a munkáját a gyorsétteremben, rájön, hogy a férje megcsalja. Az asszony úgy dönt, hogy elhagyja a férjét, összepakolja a legszükségesebb holmijait, és vinné a szülei autóját. Az anyja azonban nem hajlandó kölcsönadni neki a járgányt. A piás nagymama viszont igen, de csak azzal a feltétellel, ha ő is vele tarthat. Bár Tammy nem éppen erre gondolt, de nekivágnak az országútnak, mindenféle kalandba keverednek. Közben talán Tammy is újra megtalálja önmagát.

 

Más világ - VIASAT FILM, augusztus 25. vasárnap, 23.15h

Jersey szigete, 1945. A II. világháborúnak vége, de Grace férje nem tért vissza a frontról. A nő egyedül, és szigorú erkölcsi normáktól vezérelve neveli fel gyermekeit a viktoriánus házban. Lánya és fia furcsa betegségben szenvednek: nem tehetik ki magukat direkt napfénynek. Amikor három új szolgáló érkezik a házhoz, meg kell tanulniuk a legfontosabb szabályt: a kastélyt mindenkor félhomályban kell tartani; egyetlen ajtót sem szabad kitárni anélkül, hogy a mögötte lévőt be ne zárták volna. Ám a Grace által fenntartott szigorú rend felborul. Grace, a gyerekek és az őket körülvevők végzetes lépésre szánják el magukat.

 

Csodálatos fiú - Paramount Network, augusztus 25. vasárnap, 23.30h

David Sheff (az Oscar-jelölt Steve Carell – Foxcatcher, A nagy dobás) újságíróként már-már egészen hétköznapi, középosztálybeli életet él második feleségével és két gyermekükkel. Az idillt megtöri, hogy legnagyobb fia, az előző házasságából született Nic (az Oscar-jelölt Timothée Chalamet – Szólíts a neveden, Lady Bird) egyre súlyosbodó drogfüggőséggel küzd. A különféle leszokási kísérletek, ígéretek, próbálkozások és elvonókúrák elvetélt kísérleteknek bizonyulnak. A fia állapotát kétségbeesetten megérteni próbáló David pedig kénytelen feltenni magának a kérdést: meddig terjed a szülő felelőssége? A szereteten kívül mit tehet még a fiáért, amit eddig nem tett meg? Veszélybe sodorhatja-e saját, és új családja életét pusztán azzal, hogy tovább reménykedik Nic gyógyulásában?

 

Amundsen - M5, augusztus 25. vasárnap, 23.45h

1911 decemberében a norvég felfedező és sarkkutató, Roald Amundsen a világon elsőként érte el a Déli-sarkot. A huszadik század első évtizedében versenyfutás indult, hogy a kutatók megtalálják a Föld legzordabb régióiban a legészakabbi és legdélebbi pontot és az oda vezető utat. A dicsőségesen végződő déli-sarki expedíciónál jóval többet ért el a 20. század egyik legnagyobb felfedezője, akit folyamatosan hajtott a kalandvágy, az ismeretlen felfedezése. A nagyszabású skandináv történelmi film nemcsak a kivételes kutató élettörténetét és korát mutatja be, de az expedíciói mellett megismerhetjük a magánemberként is ellentmondásos személyiségét is.