Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Ha elfáradtál a héten, pihenj egyet a tévé előtt!

Bújj, bújj, ördög! - Film Mánia, szeptember 22., 18.20h

Az ördögűző című horrorfilm paródiája Leslie Nielsen és Linda Blair főszereplésével. Nancy Aglernek (Linda Blair) ördöge van, a szó legszorosabb értelmében. A gonosz pedig szeretné átvenni a hatalmat a teste felett. Hamarosan megérkezik két pap, Jebedaiah Mayii (Leslie Nielsen) és Luke Brophy (Anthony Starke) atya, hogy mint szakavatott ördögűzők megszabadítsák Nancyt a sátán befolyásától.

 

A hamisító - Paramount Network, szeptember 22., 18.55h

A világ legjobb hamisítója (John Travolta) korábban kiszabadulhat a börtönből, hogy a haldokló fiával lehessen, de a szabadságért cserébe be kell vállalja élete legnehezebb megbízását.

 

A királyné nyakéke - TV4, szeptember 22., 19h

Jeanne de la Motte-Valois, az élvhajhász, lázadó nő, aki zseniális és életveszélyes konspirációs képességekkel volt megáldva, óriási botrányt kavart rágalmaival a legfelsőbb körökben. Valószínűleg nem kis szerepe volt abban, hogy Marie Antoinette és XVI. Lajos a guillotine-on végezte és ezzel Franciaországban megdőlt az abszolutista monarchia. A királyné nyakéke a történelem egyik legizgalmasabb korszakába vezet el bennünket, azt vizsgálja, mi történik, ha a nagyratörő vágyak és a hatalom találkozik.

 

A stand up királynője - Mozi Klub, szeptember 22., 19.20h

A 13 éves Sacha szeretné, ha édesapja újra boldog lenne. A lány édesanyja halála óta sosem látja mosolyogni a férfit. Ezért úgy dönt, hogy stand-up komikus lesz. Tele van tervekkel és elszántan nekivág az álmai megvalósításának.

 

Gyorsabb a halálnál - Film Mánia, szeptember 22., 20h

Tizenegy harangütés és egy halálos lövés. Egy vadnyugati kisvárosban így jelzik a delet. A városka ura, a könyörtelen John Herod seriff (Gene Hackman) vezette be ezt a szokást. A coltpárbajok pedig csak egyféleképpen végződhetnek, miután a seriff még sohasem hibázott. Senkinek nincs esélye, hogy szembeszálljon vele. Ekkor jelenik meg a városkában egy idegen nő, Ellen (Sharon Stone). Bár jó néhány férfit megigézett, nem a nőiességével akar hódítani. Elszámolnivalója van és mindenki elhallgat, ha megszólal a fegyvere. A veszélyes szépség és a városka gonosz ura végül szembekerül egymással. Kettejük közül valakinek hamarosan üt az órája.

 

Sherlock Holmes 2. – Árnyjáték - Film+, szeptember 22., 20.25h

 

A világ különböző részein különös halálesetek történnek. Csak a magándetektív Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) veszi észre az összefüggést az események között. Hamarosan kiderül, hogy egy zseniális, ám gátlástalan gonosztevő, James Moriarty (Jared Harris) professzor áll az ügy háttérben. Miközben Watson doktor (Jude Law) az esküvőjére készül, Holmest egyre váratlanabb helyzetbe sodorja a nyomozása. Az ügybe nemcsak a doktort, de a saját bátyját, Mycroftot (Stephen Fry), valamint a gyönyörű, de veszélyes jósnőt, Simzát (Noomi Rapace) is magával rántja. Fél Európán keresztül üldözik Moriarty professzort, ám úgy tűnik, ő mindig egy lépéssel előrébb jár.

 

Free Guy - Mozi+, szeptember 22., 21h

Guy mit sem sejtve éli a banki alkalmazottak egyhangú életét egy Free City nevű videójátékban, ahol a külvilágból bekapcsolódó játékosok kényükre-kedvükre szórakozhatnak az olyan NPC-kel, mint ő. Egy nap azonban furcsa érzése támad, amikor meglát egy lányt elsétálni a munkahelye előtt. Guy-nak ezután lehetősége nyílik megtapasztalni, hogy milyen érzés "szemüveges" karakternek lenni, így rövidesen saját öntudatra ébred. Guy ezt követően küldetésének tekinti, hogy megtalálja a lányt, akit korábban látott. Találkozásukat követően azonban Guy egy, a saját világa, és a lány avatárjával játszó valós személy, Millie által kifejlesztett videójáték-ötlet megmentésére vállalkozik. Millie minden erejével igyekszik felkutatni a Free City-t működtető milliárdos csalásának bizonyítékát, ami valahol a játékban van elrejtve. Hőseink ideje azonban fogytán van, ugyanis a játék következő része napokon belül elérhetővé válik, és amint ez bekövetkezik, úgy mind Guy, mind pedig a bizonyíték örökre a feledés homályába vész…

 

Hiába futsz - RTL HÁROM, szeptember 22., 21h

Sam Gillen (Jean-Claude Van Damme) tolvaj múltja ellenére alapjában véve tisztességes ember, akit azért csuktak le, mert a barátja helyett magára vállalt egy gyilkosságot. Samnek sikerül megszöknie a börtönből, és egy félreeső farmon keres menedéket, ahol Clydie (Rosanna Arquette) él két gyermekével. Mike, a kisfia rábukkan a szökevényre, és a gyerekek hamarosan összebarátkoznak Sammel, a két felnőtt között pedig szerelem szövődik. Franklin Hale (Joss Ackland), egy kapzsi birtokos mindenképpen meg akarja szerezni Clydie földjét, és amikor egy Dunston (Ted Levine) nevű haverja erőszakkal akarja elkergetni a családot az otthonukból, Sam készen áll arra, hogy bármi áron megvédje őket…

 

Holtpont - Paramount Network, szeptember 22., 21h

Egy fiatal FBI ügynök beépül különleges extrém sportolók közé, mert azt gyanítja, közük lehet egy zseniálisan kitervelt rablássorozathoz.

 

Vigyázók - DUNA Televízió, szeptember 22., 21.03h

Magyarország, az ötvenes évek elején. A heti kártyaparti vendégei mindig ugyanazok Éváéknál. A régi megszokott kis társaság, jó nagy beszélgetésekkel, zenehallgatással, illatos kávéval. Minden olyan itt, mintha megállt volna az idő, olyan, amilyen egy polgári hagyományokhoz szokott családban a boldog békeidőkben volt anno. Ezt az idillt zavarja meg, hogy a ház asszonya az előszobában egy feltételezhetően valamelyik zsebből kiesett Vigyázó névre kiállított ÁVHS- s igazolványt talál. Az igazolványnak természetesen nincs gazdája, de mindenki gyanakszik és fél. Az évtizedes barátságokat lassan kikezdi a bizalmatlanság... Nagy-Kálózy Eszter ebben a filmben nyújtott alakításáért a Magyar Filmszemlén a legjobb női alakítás díját kapta.

 

Batman - TV2, szeptember 22., 21.05h

Batman (Robert Pattinson) már két éve rója Gotham City utcáit, és üldözi a város gonosztevőit _ így hát egyre mélyebbre merül a sikátorok sötétségébe. Már alig néhány emberben bízhat: mindenfelől korrupt hivatalnokok és romlott nagymenők veszik körül. csupán Alfred Pennyworth-szel (Andy Serkis) és Jame Gordon hadnaggyal (Jeffrey Wright) oszthatja meg a titkait. Egyedül maradt: rajta kívül nincs más, aki bosszút állhatna a város lakóinak sérelmeiért. Egy gyilkos épp Gotham elitjét veszi célba, és a szadista machinációi után hátrahagyott titokzatos nyomok a világ legnagyobb detektívjét a város alvilágába vezetik. Ott találkozik Selina Kyle-lal, vagyis Macskanővel (Zoë Kravitz), Oswald Cobblepottal, a Pingvinnel (Colin Farrell), Carmine Falcone-nal (John Turturro) és Edward Nashtonnal, Rébusszal (Paul Dano). A bizonyítékok azonban a saját otthona felé vezetik, és minél jobban szűkül a gyanúsítottak köre, annál félelmetesebbé válik. Batmannek új szövetségeket kell kötnie, le kell lepleznie az igazi bűnöst, és meg kell szabadítania Gothamet a hatalmaskodás és a korrupció pestisétől.

 

Glamour - Magyar Mozi TV, szeptember 22., 21.05h

A harmincas években egy pesti zsidó fiatalember elhatározza, hogy megszakítva a hagyományokat, keresztény nőt fog feleségül venni. A választott hölgy ráadásul német, így a törvényes házasság egyelőre szóba sem jöhet.

 

Napok romjai - TV4, szeptember 22., 21.30h

Stevens, Darlington Hall főkomornyikja hosszú útra készül. Új munkaadója, egy gazdag amerikai üzletember kérésére - aki Lord Darlington kastélyával egyetemben, mint egy patinás, ódon bútordarabot, szolgálataival együtt őt is "megvette" - a régi szolgálóhad helyére keres kevesebb számú, de annál rátermettebb személyzetet. Így esik választása Miss Kentonra, a nem is olyan rég még teljes fényben csillogó kastély egykori házvezetőnőjére, akit vissza szeretne csábítani a Darlington Hallba. Útban Miss Kentonhoz különös érzések lesznek úrrá a férfin: átértékelődik elmúlt élete, melyet az angol főrendnél kizárólag egyetlen célnak, a tökéletes szolgálatnak, a "nagy" komornyikká válásnak rendelt alá, miközben gazdájánál a korszak világformáló egyéniségei adták egymásnak a kilincset. A tűnt idő frissen leporolt relikviái, a pompáját vesztő ház elindítja az emlékek özönét: a becsület és a kötelességtudat szorításában elszállt az egész élete, miközben magára hagyta haldokló apját, és elsuhant mellette egy jó asszony igaz szerelme.

 

Megszólít az éjszaka - Filmcafe, szeptember 22., 21.40h

Egy nyugat-virginiai kisvárosban éjszakánként szárnyas teremtmények jelennek meg a házak között. John Klein (Richard Gere), a feleségét gyászoló újságíró a helyszínre utazik, ahol megdöbbenve tapasztalja, hogy a teremtmények épp olyanok, mint azok a fura lények, akiket Klein haldokló felesége rajzolgatott. A környékbeliek azt állítják, hogy ők jól ismerik a férfit. A tér átalakul, Klein váratlanul egy idegen kisvárosban találja magát, melynek folyója fölött különös fény ragyog, lakói pedig ugyanazt álmodják: éjszakánként egy közeledő szárnyas lényt látnak maguk előtt.

 

Rossz anyák - SuperTV2, szeptember 22., 21.45h

Anyának lenni nem könnyű feladat. Amy-nek (Mila Kunis) látszólag tökéletes az élete, csodás otthonában éldegél a férjével, két eminens gyerekével, gyönyörűen néz ki, és a munkahelyén is folyamatosan helyt áll. De egy nap eljön az a pillanat, amikor besokall a napi rutintól, a rá háruló feladatoktól és a szülői munkaközösségben tevékenykedő, túlbuzgó anyáktól. Két hasonlóan túlstresszelt anyatársával (Kristen Bell, Kathryn Hahn) úgy döntenek, kimenőt adnak maguknak, és vad tivornyázásba kezdenek. Csak egy dolog számít: hogy jól érezzék magukat. Visszatér a régi koleszos csajbulik ideje nagy ivászatokkal, kalóriadús kajálásokkal, hajnalig tartó dumálásokkal. Az iskola makulátlan szülői (Christina Applegate, Jada Pinkett Smith) azonban görbe szemmel nézik a lázadást, és keresztes hadjáratot hirdetnek "felelőtlen" társaik ellen _ ám a szabadelvű anyatriót nem kell félteni...

 

A menyasszony feketében volt - DUNA Televízió, szeptember 22., 22.45h

William Irish regényéből Francois Truffaut és Jean-Louis Richard Mamája mindent elkövet, hogy Julie Kohler ne kövessen el öngyilkosságot. Pedig a fiatalasszonynak minden oka megvan arra, hogy összeomoljon, hiszen esküvője napján öt férfi megölte a vőlegényét. Julie, akiinek a számára David-en kívül nincs élet, választhat az öngyilkosság és a bosszú között. Julie ez utóbbit választja.... Truffaut bűnügyi filmje tisztelgés a nagy példakép, Alfred Hitchcock előtt.

 

Halálos fegyver - Film+, szeptember 22., 23h

A nyugdíjra készülő Roger Murtaugh (Danny Glover) nyomozót a vakmerő Martin Riggs-szel (Mel Gibson) hozza össze a sors. Felesége halála óta Riggs a rendőrségi pszichológusok rémálma, két lábon járó időzített bomba, valóságos halálos fegyver _ zsaruigazolvánnyal a zsebében. A két rendőrnek egy öngyilkossági ügyet kell megoldania, melynek szálai a hírhedt nemzetközi drogkartellhez vezetnek. Hamar felismerik, ha túl akarják élni, meg kell bízniuk egymásban. Nem telik el 48 óra, és máris túlesnek egy közös családi vacsorán, ártalmatlanná tesznek néhány embert, túlélnek egy lövöldözést, kézigránátokat hajigálnak, tetőről ugrálnak, megmentik Murtaugh elrabolt lányát, és közben persze szórják a jobbnál jobb poénokat.

 

Jexi - Túl okos telefon - Cool, szeptember 22., 23h

Phil (Adam Devine) a lúzerek táborába tartozik, és komoly függőségi problémával küzd. Annyira rá van kattanva a mobiljára, hogy semmilyen szociális élete sincs, és esélye sincs arra, hogy valaha is barátnője legyen. Ám minden megváltozik, amikor egy új alkalmazás kínálja fel magát. Jexi, a mesterséges intelligencia azt állítja, hogy minden terhet képes levenni Phil válláról. Egy személyben életvezetési tanácsadó, virtuális asszisztens és pomponlány. Jexi szervezésével minden csodásan alakul, és Phil elkezd igazi életet élni. Ám amikor Jexi realizálja, hogy Phil egyre kevesebbet csüng a telefonján, módszert vált. Agresszív üzemmódba kapcsol, és Phil harmonikus életét pillanatok alatt megsemmisíti. Pokoli harc kezdődik az irányításért, amelyből nem biztos, hogy Phil jön ki győztesen.

 

Sztárom a párom - Prime, szeptember 22., 23.30h

Anna Scott hollywoodi megasztár, legújabb filmjének, a Helix című sci-fi-nek a bemutatójára Londonba érkezik. A kissé ügyefogyott William Thacker - ahogy mindenki más - távolról imádja álmai nőjét. Annát mindenki ünnepli, a fényben él, 15 millió dollárt keres filmenként. William, London festői részén könyvkereskedőként dolgozik. Csendesen éli az elvált, csalódott férfiak életét, míg a világhírnév be nem toppan az ajtaján: egy napon a híres színésznő ugyanis betéved Thacker kis könyvesboltjába. Anna Scott nem csak a filmvásznon csodás, meglátni és megszeretni egy pillanat műve! William el sem hiszi a szerencséjét, amikor másodszor is véletlenül összetalálkoznak. Ezt már nem szabad annyiban hagyni! Lassan, romantikusan ismerik meg egymás valódi életét, amely igen szokatlan mindkét fél számára. Annát mindenhova elkíséri a szenzációhajhász újságírók hada. Azonban a hír nem maradhat titokban, s a színésznő amerikai barátja is hamarosan feltűnik a színen, korántsem barátságos szándékkal...

 

Ígérem, hogy visszatérek - M5, szeptember 22., 23.30h

Sarah az egyetlen női tagja az európai űrprogramnak, ami rengeteg idejét veszi el. Egyedül neveli nyolcéves lányát és bűntudata van, hogy nem tölt több időt a gyerekével. Az anya-lánya kapcsolat újabb válságba jut, amikor Sarah-t beválasztják egy egyéves űrutazásba, a Proxima küldetésbe. Sarah látszólag megoldhatatlan válaszút előtt áll: imádott gyerekét egy évre hátrahagyja, és élete álmát megvalósítva a karrierjét válassza, vagy lemondjon mindenről és maradjon a kislányával?

 

12 majom - SuperTV2, szeptember 22., 23.50h

Járvány pusztította el a Föld népességének kilencvenkilenc százalékát 1997-ben. Majd negyven évvel később a túlélőkre is pusztulás vár a föld alatti világban. Csak akkor maradhatnak életben, ha sikerül információt szerezniük a gyilkos vírusról. James Cole-ra vár a feladat, hogy az időben visszautazva, megtudja azt. A számításba azonban hiba csúszik, Cole 1996 helyett 1990-be érkezik, és elmegyógyintézetbe zárják. Így pedig aligha sikerül teljesíteni a küldetését, és megfejteni a 12 Majom Hadseregének rejtélyét. Csupán a pszichológus Kathryn Railly próbálja megérteni a férfit.