Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Kikerestük a legjobb filmeket mára, most már csak rajtad múlik, hogy mit nézel.

A hét mesterlövész - Mozi+, október 20. vasárnap, 18.20h

Adott egy álmos kisváros, Rose Creek, amelyet az iparmágnás Bartholomew Bogue tart elnyomás alatt. A város kétségbeesett lakói, élükön Emma Cullen-nel egy sor törvényenkívülihez fordulnak segítségért. A csapat tagjai között akad fejvadász, szerencsejátékos és bérgyilkos is: Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Faraday (Chris Pratt), Jóéjt Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D'Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) és Véres Aratás (Martin Sensmeier) feladata lesz leszámolni Bogue-gal. Ahogy a végső összecsapásra készülnek, a hét mesterlövész ráébred, hogy amiért küzdenek, az több a puszta fizetségüknél...

 

Üveg - AMC, október 20. vasárnap, 20h

M. Night Shyamalan összeköti két remek filmje, a 2000-es A sebezhetetlen és a 2017-ben bemutatott Széttörve cselekményét egy vadonatúj thrillerben, az Üvegben. A Széttörve végét követően David Dunn (Bruce Willis) Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) emberfeletti képességekkel bíró énje, a Fenevad nyomába ered. Miközben több alkalommal is éles helyzetben találkoznak, a háttérben Mr. Üveg, azaz Elijah Price (Samuel L. Jackson) alakja bontakozik ki, olyan titkok őrzőjeként, amelyek mindkét férfit számára létfontosságúnak bizonyulhatnak.

 

Életrevalók - Filmbox, október 20. vasárnap, 20h

Vígjáték egy tehetős férfiról, akinek mind a négy végtagja teljesen béna, és aki új segítőt kap egy büntetett előítéletű férfi személyében. Komikus és sokszor szívszorító helyzetek, konfliktusok és barátság.

 

Kalandtúra - Film Mánia, október 20. vasárnap, 20.05h

Ray Keene (John Cusack), az özvegyen maradt tornatanár, szeretné helyreállítani a felesége halála óta megromlott kapcsolatát kamaszfiával, Chris-szel (Jamie Anderson). Kettesben embert próbáló, többnapos túrára indulnak a vadonba. Útjuk azonban keresztezi egy veszedelmes bűnözőét, Frank Carden-ét (Morgan Freeman), aki éppen úton volt, hogy legutóbbi szerződése értelmében meggyilkoljon egy fontos embert, ám az FBI sikerrel lekapcsolta. A bérgyilkos emberei azonban közbelépnek, és a foglyot szállító autó a folyóba zuhan. Ray segít kimenteni a megbilincselt gyilkost, de feltett szándéka, hogy az igazságszolgáltatás kezébe adja.

 

A csodálatos Pókember - RTL HÁROM, október 20. vasárnap, 20.10h

Peter Parker (Andrew Garfield), a magányos tini szuperképességével még kívülállóbbnak érzi magát, miközben szeretné elnyerni Gwen szerelmét. Amikor Peter megtalálja apja régi aktatáskáját, nyomozni kezd, és a szálak egyenesen az Oscorphoz és a tudóshoz, Dr. Curt Connorshoz (Rhys Ifans) vezetnek. Hamarosan kiderül, hogy a tudós különleges gyíkkivonattal kezeli magát, melynek következtében gonosz szörnyszülötté válik. Peter nem tehet mást, kénytelen használni rendkívüli képességét, hogy Pókemberként legyőzhesse.

 

Szerelmünk lapjai - Cool, október 20. vasárnap, 20.20h

Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) tizenévesek voltak, amikor találkoztak, az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek.

 

Zanox – Kockázatok és mellékhatások - Paramount Network, október 20. vasárnap, 21h

A kétes eredetű házipálinkák sok fejfájást okoznak, a Zanox nevű kísérleti szerrel viszont lehetővé teszik az időutazást. Ráadásul más piákkal ellentétben nem előre, hanem a múltba. Misivel is ez történik, akit a következő reggelen a másnaposság helyett ismét az érettségi vár.

 

A Viszkis - Prime, október 20. vasárnap, 21h

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit. Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője...míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel. Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával...

 

Az a bizonyos nyár - Mozi Klub, október 20. vasárnap, 21h

Dune (Rose Pou-Pellicer) alig várja minden évben a megszokott franciaországi családi nyaralásukat, ugyanis ilyenkor találkozhat legjobb barátnőjével Mathilde-dal (Juliette Havelange). Közös kalandokban vesznek részt, elválaszthatatlanok és együtt fedezik fel a körülöttük lévő világot. Viszont az idei nyár hordoz újdonságot magában az eddigiekhez képest: Dune érzi, hogy a családjában átalakulás vette kezdetét, azt azonban még nem tudja, hogy ez pontosan mit is jelent, és milyen hatással lesz rá és a többiekre.

 

Men in Black - Sötét zsaruk 2. - Film+, október 20. vasárnap, 21h

J különleges ügynök (Will Smith) egy rutinfeladatnak tűnő ügyben kezd el nyomozni. Egy földönkívüli megölt egy másik földönkívülit. Nem nagy ügy, előfordult ilyen már jobb családokban is. Ám a nyomozás során J egy ördögi bűntény nyomára bukkan, amely mögött Sereena (Lara Flynn Boyle), a gonosz kylothiai lény és kétfejű, ám még így is féleszű társa, vagyis társai, Scrad és Charlie (Johnnny Knoxville) áll, illetve állnak. Ráadásul Sereena szívdöglesztő külsejű, fehérnemű manökennek álcázza magát. Csak egyvalaki segíthet, K ügynök (Tommy Lee Jones), akinek korábban biztonsági okokból minden emlékét törölték, és most egy másik veszélyes kormányszervezet alkalmazottja: postás.

 

Kút - Magyar Mozi TV, október 20. vasárnap, 21.05h

Valahol az osztrák határ közelében a semmi közepén áll egy benzinkút. A környéken nincs élet, ami épp kapóra jön egy vállalkozónak, aki lányok svájci futtatásából él és a tranzitmegállóban nem hívja fel a lányokra a figyelmet. A gengszter megtartotta a kúton dolgozó öreg alkoholistát, Istvánt és két-három hetente a töltőállomás érintésével indítja útnak külföldre a kis háremét. A forró nyári semmittevésbe váratlanul toppan be István rég nem látott fia, akit az anyja hagy hátra a megdöbbent férfinak. Ugyanekkor a legújabb fuvar lerobban a benzinkúton és a Svájcba tartó lányok sofőrjeikkel napokra ott ragadnak Istvánnal és fiával. Az érzelmek mellett jól őrzött titkok is a felszínre törnek.

 

Sicario - A bérgyilkos - SuperTV2, október 20. vasárnap, 21.45h

Kate Macer-t (Emily Blunt), a tapasztalt FBI különleges ügynököt kérik fel egy szörnyű és tragikus rajtaütést követően, hogy csatlakozzon egy titokzatos és feltehetően a CIA irányítása alá tartozó csoporthoz. Egy titkos küldetés során próbálják felelőségre vonni azt a Kartel vezért, aki számos hasonló mészárlásért fele, mint amit Kate is elsőkézből tapasztalt meg az említett utolsó bevetése során. Azonban rövid időn belül Kate azzal szembesül, hogy a csoport törvénytelen eszközökkel jár el az akció során, amikkel ő nem tud azonosulni.

 

Gyilkos memória - TV2, október 20. vasárnap, 22h

Egy bérgyilkos nemet mond a felkérésre, hogy munkát végezzen egy veszélyes bűnszervezet számára, de ezáltal célponttá válik és vadásznia kell azokra, akik a halálát akarják.

 

Alvilági játékok - Film Mánia, október 20. vasárnap, 22h

Slevin Kelevra (Josh Hartnett) tudja, a bajok csőstől jönnek. Először megcsalják, majd kirabolják, végül végzetesen összetévesztik a haverjával. Slevin néhány óra leforgása alatt egy gengszterháború közepén találja magát, sarkában a halálos Macska úrral (Bruce Willis). A Főnök (Morgan Freeman) megbízásából meg kell ölnie a rivális banda vezetőjének, a Rabbinak (Ben Kingsley) a fiát, míg a Rabbi 33 ezer dollárt követel tőle. Mindkét helyen az életével fizet, ha a határidő lejár. A fiú egyetlen segítsége a szép Lindsey (Lucy Liu), aki nem is sejti, hogy Slevin ki is valójában.

 

A megtorló - Filmcafe, október 20. vasárnap, 22.05h

Frank Castle (Tom Jane) túl sok szörnyűséget látott katonaként, majd különleges FBI-ügynökként. Úgy érzi, végre itt az ideje, hogy normális életet éljen felesége (Samantha Mathis) és kisfia mellett. Már csak egy utolsó feladat vár rá, de a balul sikerült akció során egy fiatalember életét veszti. A fiú apja, Howard Saint (John Travolta) gazdag üzletember, aki ugyan nagy megbecsültségnek örvend, de nem tagja a floridai elitnek, mégpedig azért, mert vagyonát kétes alvilági üzletekből szerezte. Saint és felesége, Livia (Laura Harring) bosszút fogadnak fiuk halála miatt és a Castle család kiirtására törnek.

 

Zombieland - A második lövés - RTL, október 20. vasárnap, 22.50h

A poszt-apokaliptikus események belevaló túlélői, Tallahassee (Woody Harrelson), Columbus (Jesse Eisenberg), Wichita (Emma Stone) és a kamaszkorát élő húga, Little Rock (Abigail Breslin) beköltöznek a Fehér Házba. Egy hajszálnyira vannak a várva várt pihenéstől, amikor váratlanul Little Rock kamaszos dacból a legendás Babilonba szökik egy ismeretlen fiúval. Talla úgy véli, hogy semmi baj nem történhet a zombikkal teli világban egy olyan tinivel, aki mindenkinek az idegeire megy. Csakhogy a zombik időközben szintet léptek, szőke bombázónak is tudják álcázni magukat, és a régi recept szerint már nem lehet ellátni a bajukat.

 

A 657-es járat - VIASAT FILM, október 20. vasárnap, 22.55h

A film egy kétségbeesett apa történetét meséli el, aki lánya orvosi kezelésére igyekszik elegendő pénzt összegyűjteni. Belemegy egy kaszinó kirablásába, ám a dolog rosszul sül el, így társaival kénytelenek elrabolni egy buszt.

 

Együtt megyünk - Mozi Klub, október 20. vasárnap, 22.55h

Max (François Cluzet) egy rossz üzleti döntés miatt kénytelen eladni a tengerparti nyaralóját, ahová 20 éven át járt nyaralni a barátaival. Épp az ingatlanügynököt várja, amikor felbukkannak régi barátai, köztük Marie (Marion Cotillard), hogy felköszöntsék 60. születésnapja alkalmából. Éric (Gilles Lellouche), miután értesül rossz anyagi helyzetéről, kibérel egy nagy nyaralót a társaságnak Max nevében, épp a legjobb pillanatban. Max ugyanis depresszióba esik, és csak a barátai menthetik meg a tragédiától.

 

Az ördög dublőre - Paramount Network, október 20. vasárnap, 23h

Bagdad a múlt század nyolcvanas éveinek végén. Az iraki fővárosban virágzik a korrupció. Csak a hírnév és a kapcsolatok számítanak, bármi és bárki megvásárolható.

 

Az Almanach projekt - AXN, október 20. vasárnap, 23.05h

Egy csapat tini megtalálja az időgép tervrajzait, és megépíti a szerkezetet, amely hamar sok galibát okoz nekik, mivel a múlt megváltoztatásával a jövő is megváltozik.

 

Cloverfield Lane 10 - Moziverzum, október 20. vasárnap, 23.15h

Michelle (Mary Elizabeth Winstead), mialatt pánikba esik és próbál megfutamodni komoly kapcsolata elől, autóbalesetet szenved. Ám mikor felébred nem egy kórházban találja magát, hanem egy földalatti ablaktalan helységben, egy matracon, láncra verve. "Fogvatartója", Howard (John Goodman) elmondása szerint azonban nem rabolta el. Ellenkezőleg, megmentette az életét, mialatt a bolygót megtámadták a "marslakók" és az ezt kiváltó sugárzás miatt a földfelszín lakhatatlanná vált. Michelle természetesen kételkedik és annak ellenére is a szökésen járnak a gondolatai, hogy a bunker másik túlélője, Emmett (John Gallagher Jr.) is megerősíti Howard történetét.

 

Felhőkarcoló - Mozi+, október 20. vasárnap, 23.40h

Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.