Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Ha vasárnap esti programnak a tévézést tervezted, ez a cikk neked szól!

Serenity - AMC, május 30. vasárnap, 20h

Malcolm Reynolds kapitány kétes üzleteket és gyanús fuvarokat bonyolít űrhajóján, a Serenityn. Egyik alkalommal két utast vesz a fedélzetre, az ifjú doktort, és annak labilis, telepatikus képességekkel megáldott húgát. Kiderül, veszélyes ügybe keveredett, a testvérpár ugyanis az univerzumot uraló hatalom elől menekül. A Serenity legénysége így hamarosan a Világszövetség hadereje és az űr peremén portyázó Fosztogatók kannibál hordái között találja magát. A két fenyegető ellenség közt lavírozva ráébrednek, hogy a legnagyobb veszély a Serenity fedélzetén les rájuk.

 

Miről álmodik a lány? - Cool, május 30. vasárnap, 20.55h

Daphne Reynolds (Amanda Bynes) arról álmodik, hogy egy napon megismerheti sosem látott édesapját, akivel édesanyja tizenhét évvel ezelőtt forgószélszerű szerelembe esett, ám a férfi szigorú arisztokrata családja miatt el kellett válniuk. Mivel Daphne nem hajlandó lemondani arról a régi álmáról, hogy kapcsolat alakuljon ki közte és régóta hiányolt apja között, 17. születésnapján hirtelen Londonba repül. Itt szembesül azzal, hogy édesapja nem más, mint Anglia egyik legismertebb politikusa, Lord Henry Dashwood (Colin Firth).

 

Véres gyémánt - Viasat3, május 30. vasárnap, 21h

Solomon (Djimon Hounsou), akit elválasztanak a családjától és arra kényszerítenek, hogy a gyémántmezőkön dolgozzon, egy nap különleges drágakövet talál, amit élete kockáztatásával elrejt, hogy az érte kapott pénzzel megmentse a családját. Archer (Leonardo DiCaprio), az exzsoldos tudomást szerez a kincsről és Mady Bowen (Jennifer Connelly) újságírónő közvetítésével Solomon mellé szegődik abban a reményben, hogy a kincs sikeres értékesítésével ő is jól jár és végre elhagyhatja Afrikát. A két ember sorsa végzetesen összefonódik az életveszélyes vállalkozás során.

 

Hart háborúja - Filmcafe, május 30. vasárnap, 21h

A hadifogolytáborban is katona marad William McNamara tábornok, aki a háború végén esett német fogságba az embereivel. Ragaszkodik ahhoz, hogy honfitársai is katonákhoz méltóan viselkedjenek. Bajorország mélyén, a kegyetlen német őrök között is igyekszik elhitetni embereivel, hogy a fegyelem, a rend és az öntudat életben tarthatja és hazasegíti őket. Amikor az egyik barakkban gyilkosság történik, saját kezébe veszi az események irányítását. Szabályos haditörvényszéki tárgyalást tartanak. Még társai sem sejtik, hogy mindez egy nagyszabású akció része.

 

A számolás joga - Moziverzum, május 30. vasárnap, 21h

Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság mind kevés lehet...amikor találnak néhány kiaknázatlan, kihasználatlan lángeszet, akiket addig senkinek nem jutott eszébe használni. Hiszen többszörösen gyanúsak: nők és feketék. A három nő igazi emberi kompjúter: senki nem érti, hogyan képesek megcsinálni azokat a számításokat, amiket végeznek, de rakétasebességgel emelkednek a NASA ranglétráján, ott, ahol a kor legnagyobb tudósai dolgoznak. A cél: John Glenn-t feljuttatni az űrbe...és azután haza is hozni.

 

Nagymenők - RTL+, május 30. vasárnap, 21h

A történet az 1950-es években kezdődik, amikor Henry még csak egy 13 éves kamasz, aki vágyakozva figyeli a szemközt lakó, sokak által a legnagyobb tiszteletben tartott maffiózó, Jimmy fényűző életét. A félig ír, félig szicíliai származású fiút, aki mindig is közéjük vágyott, könnyen elcsábítja a gengszterek világa, és egy napon a helyi keresztapák családjának szolgálatába áll. Ugyanekkor csatlakozik a csapathoz a Henry-vel nagyjából azonos korú, így még könnyen befolyásolható Tommy DeVito, akivel a bajtársiasság jegyében és a nagymenők árnyékában gyorsan beletanulnak a szakmába. Néhány hónap sem telik el és Henry-t, akit maga Jimmy vezet be a könnyen szerzett pénz és a brutalitás világába, egyre többen előre köszöntik az utcán és név szerint ismeri a legjobb bár ajtónállója. Az újdonsült gengszterek gyorsan profikká válnak és hozzászoknak a vérrel áztatott, ám annál fényesebben csillogó gazdagsághoz. Egy napon azonban Henry-t válaszút elé állítja az alvilágért folytatott halálos küzdelem; az erőszak és a gyanú végleg elválasztja őt a családjától.

 

Földi paradicsom - M2, május 30. vasárnap, 21.10h

Nem minden városi gyerek szeret falun nyaralni. A 10 éves Willard Young például kifejezetten rossz néven veszi, hogy az anyja nyárra leküldi őt vidéki barátaihoz Paradise-ba. A félénk Willardot komolyan nyomasztja, hogy két hosszú hónapon keresztül olyan emberekkel kell együtt élnie, akiket teljesen elfoglal saját magánéleti válságuk. Ben Reed és felesége, Lilly ugyanis képtelenek magukat túltenni egyetlen gyermekük halálán. Sebeiket csak felszakítja az, hogy kénytelenek egy idegen gyereknek, még ha ideig-óráig is, a gondját viselni. Végül is, ez az összezártság nem zárul tragikus eredménnyel, mert Willard jelenléte lassanként enyhíti az egymástól elidegenedett házaspár fájdalmát. Sőt a felnőttek és a szomszéd segítségével a kisfiú is úrrá lesz félelmein és egyszer még gyermekkora legszebb nyaraként fog visszaemlékezni a Paradise-ban töltött időre...

 

Tízezer dolláros megbízás - Duna Tv, május 30. vasárnap, 21.15h

Raymond St. Ives, egykori újságíró, magának való figura. Egy napon Abner Procane azzal bízza meg, hogy szerezzen vissza néhány fontos iratot, amit elraboltak tôle. Mivel Procane dúsgazdag ember, Raymond a busás jutalomért belemegy a dologba. Százezer dollárt visz magával, hogy fizetni tudjon a papírokért, a megbeszélt helyen azonban csak egy meggyilkolt férfit talál. Letartóztatják hôsünket, de végül mégis elengedik. A második próbálkozás hasonló eredménnyel zárul, ezúttal egy toronyház ablakából zuhan ki a feltételezett öszszekötô. Végül a vasútállomásra megbeszélt találkozó sikerrel jár, és St. Ives átveheti az ellopott papírokat. Miközben Procane-hoz tart, rájön, hogy az iratok, amelyeket visszaszerzett, megbízója buntetteirôl szólnak. Ennek ellenére belemegy, hogy elvállaljon egy utolsó akciót, amelynek során hatalmas pénzösszeget kell visszaszereznie. Kiderül, hogy Procane arabokat akar lefizetni...

 

007 Spectre - A Fantom visszatér - TV2, május 30. vasárnap, 21.55h

Egy titokzatos múltbeli üzenet arra készteti a 007-es ügynököt (Daniel Craig), hogy a szabályokat megszegve magánakcióba kezdjen Mexikóvárosban. A hajsza során eljut Rómába, ahol megismerkedik a titokzatos és gyönyörű Lucia Sciarrával (Monica Bellucci), egy hírhedt bűnöző özvegyével. Miután Bond beférkőzik egy titkos találkozóra, felfedi egy velejéig romlott szervezet, a Spectre létezését.Eközben Londonban Max Denbigh (Andrew Scott), a Nemzetbiztonsági Központ új igazgatója megkérdőjelezi Bond tetteit, amely veszélybe sodorja az M (Ralph Fiennes) által vezetett MI6 létezését is. Bond titokban beszervezi Moneypenny-t (Naomie Harris) és Q-t (Ben Whishaw), hogy segítsenek neki megtalálni Madeleine Swann-t (Léa Seydoux), az ügynök ősellenségének, Mr. White-nak (Jesper Christensen) a lányát, aki a Spectre elleni harc kulcsfigurája lehet. Egy rettegett bérgyilkos lányaként ő az egyetlen, aki úgy képes megérteni Bondot, mint senki más.Ahogy a titkosügynök közelebb kerül a rejtély megoldásához, vérfagyasztó kapcsolatra bukkan önmaga és az általa keresett ellenség (Christoph Waltz) között.

 

A háborúról - Filmbox, május 30. vasárnap, 22.30h

Bertrand (Mathieu Alarmic, Szkafander és pillangó), a negyvenes éveiben járó filmrendező képtelen befejezni legújabb forgatókönyvét, ezért lelki válságba kerül, és miközben a halál gondolata egyre közelebb kerül hozzá, az anyagias világ kezd megszűnni körülötte. Ebben az állapotban ismerkedik meg Charlesszal és Umával, akik szabadelvű barátaikkal együtt egy omladozó vidéki farmon élnek, méghozzá saját törvényeik szerint: a természet és egymás adta örömök maximális kihasználásával. Csatlakozva hozzájuk Bertrand előtt egy egészen új világ tárul fel, és úgy érzi, végre feltöltődhet olyan ötletekkel és élményekkel, melyek segíthetik az írásban, ám hamarosan rádöbben, hogy ennek a paradicsomi létnek van sötét oldala is…

 

Életfogytig - Moziverzum, május 30. vasárnap, 23.30h

New York City, 1932. Ray Gibson piti kis zsebtolvaj terjedelmes szóvirágok árán épp most jutott be egy elegáns éjszakai mulatóba, ahol kiszúrja magának aznap esti első áldozatát, a mit sem sejtő Claude Banks-t. Claude, a törtető bankpénztáros, aki egy hölgy társaságában szórakozni indult a városi éjszakába, nem is gyanítja, hogy pár órával később _ ha nem akarja a folyó mélyén végezni betoncsizmában _ egy rizikós szeszcsempész melót lesz kénytelen elvállalni Ray-jel együtt közösen. Ez azonban események olyan láncolatát indítja el, melynek végén szertefoszlanak álmaik a hajszálcsíkos öltönyös életről, helyette meglehetősen hosszú ideig csak a csíkos rabruhára van kilátásuk...A két szerencsétlen flótás lassan rájön, hogy fölösleges egymást marniuk, inkább össze kellene fogniuk, hogy együtt szökjenek vissza a külvilágba. Bár mindig lebuknak, és az idő múlik, de soha sem veszítik el a reményt, hogy akárhogyan is, de egy napon még szabad emberként fognak kisétálni a börtönfalak közül. A két káprázatos komikus életre szóló kalandjai egyszerre izgalmasak, mulatságosak és meghatóak…