Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a jövő hétre ezekkel a filmekkel!

Demóna: A sötétség úrnője - RTL Klub, június 6. vasárnap, 20h

A 2014-es világsiker, a DEMÓNA folytatásában Demóna és keresztlánya, Auróra kénytelenek átgondolni a köztük lévő köteléket, midőn egy közelgő esküvő kérdése, váratlan szövetségesek felbukkanása és sötét erők munkálkodása más-más útra tereli őket.

Gondtalanul teltek az évek Demóna és Auróra számára. A szívfájdalom, bosszú és végül szeretet nyomán kialakult kapcsolatuk elmélyült. Ám az emberek és tündérek közötti gyűlölködés változatlanul fennáll. Auróra közelgő esküvője Fülöp herceggel ünneplésre szolgáltat okot Ulstead királyságában és a közeli Múriában, hiszen a két világ is egyesülhet a friggyel. Egy nem várt találkozás azonban új, nagy hatalmú szövetségessel ismerteti meg Demónát, aki eltávolodik Aurórától, s így a keresztanya és keresztlánya a Nagy Háború ellentétes oldalán találják magukat, ami próbára teszi családi összetartozásukba vetett hitüket.

 

Időhurok - Viasat6, június 6. vasárnap, 21h

A legendás Robert A. Heinlein (többek között a Csillagközi invázió írója) novellájából készült filmben egy időügynök (Ethan Hawke) barangol múltban és jövőben: minden bevetés más korba vezeti. Utolsó megbízatásán fiatalkori saját magát kell beszerveznie a Cégbe, miközben egy olyan bűnözőre vadászik, aki valahogy folyton kicsúszik a kezéből, bármilyen időben is készül lecsapni rá.

 

A Rózsaszín Párduc - Filmcafe, június 6. vasárnap, 21h

Egy felsőtízezerbeli partin a következő emberek vegyülnek el a tömegben: egy arab emírségbeli gyönyörű hercegnő, aki a földkerekség legértékesebb gyémántjának, a "rózsaszínű párducnak" a tulajdonosa; Charles, aki életművész, amolyan Don Juan, csak ügyesebb nála: nem hágcsókon mászik fel a nőkhöz, nem párbajozik, hanem Ferrarin érkezik, minden női lakosztályhoz kulcsa van, s teszi mindezt a legszélesebb nyilvánosság tudtával; valamint Clouseau felügyelő, akinek szakmai hozzáértéséről az a vélemény alakult ki egyik felettesében még, a törvény balkezében, hogy "adjon nekem valaki tíz olyan embert, mint Clouseau, és én lerombolom a világot". Csoda, ha ezek után eltűnik a hercegnő gyémántja?

 

Kényszerleszállás - Paramount Network, június 6. vasárnap, 21h

Whip Whitaker (Denzel Washington), a tapasztalt pilóta a csodával határos módon kényszerleszállást hajt végre gépével egy légikatasztrófát követően, és így megmenti csaknem az összes utasa életét. A baleset után Whipet hősként ünneplik, de ahogy egyre több részletre derül fény, egyre több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy igazából kinek vagy minek a hibája volt az, ami a repülőn történt.

 

Django elszabadul - AXN, június 6. vasárnap, 21h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra.

 

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan - M2, június 6. vasárnap, 21.10h

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapestben, ami semmiképpen sem az, amit a dizájnos útikönyvek, vagy esetleg a hazai filmek látképei festenek a városról. Az itteni életet súlyos ellentmondások színezik. Még komplikáltabb a helyzet, amikor nem emlékszel, hogy szüleid egyhavi fizetését miként verted el egy átmulatott éjszaka során egy lisszaboni repjegyre. Itt tart most Áron 29. évében. Átlagos srácként számtalan kortárs komplexus birtokosa; frissen végzett az egyetemen, barátnője elhagyta, a szülei tartják el, amíg munkát keres, ráadásul miközben az elmúló szerelmen agonizál, valami külső, bizarr tényező mindig felülírja elképzeléseit és megszakítja intim pillanatainak eltervezett linearitását. Áron csak akkor jön rá arra, hogy a káoszban és a kiszámíthatatlanságban mégis tart valahová, amikor elmegy innen. Oda jut, ahová mindenki más: a rendbe, fegyelembe, a szívfájdalom elmúlásába, a 2 centivel a föld fölött járásba. De egy budapesti ezt nem bírja, kell a súly a lelkének, mert ez tartja a földön. Áron végül megtanulja ezt, Lisszabonból hazatérve még utoljára tesz egy próbát arra, hogy létezést produkáljon ebbe a világba, a saját életébe, a maga tempójába, a belátással kiegészülő lázadozásba.

 

Az igazság útja - Duna Tv, június 6. vasárnap, 21.15h

Egy Jennifer Spencer nevű fiatal nőt és a húgát egy karneválon megtámadja egy csoport nehézfiú, akik megpróbálják megerőszakolni őket. Jennifer húga beleőrül az élménybe, ő pedig bosszút esküszik. Egyesével felkutatja az erőszaktevőket, és egyszerűen lelövi őket. Harry Callahant bízzák meg az eset felderítésével, és ő, mint mindig, az igazság oldalán áll. De vajon ebben az esetben kinek az oldalán áll az igazság _ a gyilkosén vagy az áldozatokén?

 

Az utolsó mohikán - Moziverzum, június 6. vasárnap, 22.55h

J.F. Cooper klasszikus kalandregényének fordulatokban, romantikus és izgalmas jelenetekben bővelkedő filmváltozata 1757-ben játszódik. Az amerikai gyarmatokon három éve dúl a francia-angol háború, s mind a két fél mellett harcolnak különböző indián törzsek is. Cora a húgával, Alice-szel ellenséges területen keresztül utazik, hogy csatlakozzanak édesapjukhoz, Munro ezredeshez az angol erődben. Útközben azonban megtámadják őket a franciákkal szimpatizáló huronok. De a mohikánok két utolsó képviselője Csingacsguk és fia, Uncas, Sólyomszemmel az oldalukon szerencsére az utolsó pillanatban megmentik az angol tiszt két lányát. Magua, a huron törzsfőnök ezért véres bosszút esküszik…

 

Családi vakáció - Viasat6, június 6. vasárnap, 23h

Clark Griswold elhatározza, hogy kerül amibe kerül, elviszi feleségét és két gyermekét Chicagóból Kaliforniába, hogy kikapcsolódjanak egy mesésen szórakoztató vidámparkban. A kirándulás nem egészen úgy sikerül, ahogyan elképzelték, ráadásul csatlakozik hozzájuk egy idős rokon, Edna néni és egy harapós kutya. A melléfogások ellenére sok vidám kalandban van részük.

 

Borg/McEnroe - Duna Tv, június 6. vasárnap, 23.20h

Wimbledon, 1980. Évtizedek óta a legcsapadékosabb nyár. Mindenki várja, hogy a világ első számú teniszezője, Björn Borg megszerezze az ötödik wimbledoni bajnoki címét. De csak kevesen tudnak a színfalak mögött zajló drámáról: a mindössze 24 éves Borg az összeomlás határán áll: fásult, kimerült, kételyek gyötrik. Eközben kihívójának, a húszéves John McEnroe-nak feltett szándéka, hogy letaszítja a trónról az eddigi bajnokot...

 

Keménykötésűek - Sony Movie Channel, június 6. vasárnap, 23.25h

Benny Chains (Dennis Hopper) maffiafőnök fiacskája Matty (Barry Pepper) úgy néz ki, messze esett az almafától, hiába is próbálták korán kezdeni a nevelését. Neve miatt a fiút kicsapják minden normális munkahelyről, de egy gyerekkori ballépése miatt a gengszterek sem fogadják be igazán. Az elkeseredett Matty ezek után bekönyörgi magát apjánál egy nagy balhéba. A haverokkal, Taylor Reese-zel (Vin Diesel) és a többiekkel bevállalnak egy könnyűnek ígérkező pénzszállító melót a családnak, hogy aztán elveszejtsenek egy táskányi fekete pénzt egy isten háta mögötti kisvárosban. Mindössze két napjuk marad, hogy a táskát visszaszerezzék a korlátolt kisvárosi seriff markából. Teddy bácsi (John Malkovich) a fiúk segítségére siet, és egyben megtanítja őket arra, hogy mit is jelent családtagnak lenni.

 

Shaft - RTL+, június 6. vasárnap, 23.25h

Amikor Walter Wade (Christian Bale), az elkényeztetett egyetemista megöl egy fiatal fekete diákot, John Shaft (Samuel L. Jackson) hajtja végre a letartóztatást. Walter kicsúszik az igazságszolgáltatás kezei közül és meglép az országból, ám kétévnyi várakozás után, amint Walter titokban visszatér az államokba, Shaft ismét őrizetbe veszi. Walter tehetős apja azonban megint leteszi fiacskájáért az óvadékot, úgyhogy az _ immár újra szabadlábon _ csak az alkalmat lesi, hogy hullaházba küldje Shaftot. Ugyanerre az alkalomra vár Shaft két korrupt kollégája Jack Roselli és Jimmy Grovitch is, csakúgy, mint Poeples Hernandez, egy dominikai kábítószer-kereskedő kiskirály, aki azért esküdött bosszút Shaft ellen, mert az megszégyenítette őt a fennhatósága alatt álló körzetben. A nyomozó csak két legközelebbi barátjára támaszkodhat: Carmenre, aki szintén zsaru, és utcai ügyekben bennfentesnek számító bizalmasára Rasaanra. Közben Shaftnak még fel kell kutatnia a gyilkosság egyetlen tanúját, Diane Palmierit is, aki segíthetne egyszer s mindenkorra hűvösre tenni ellenségeit, hiába vadásznak rá a város legkeményebb gyilkosai.