Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Ha a tévé előtt készülsz a jövő hétre, akkor olvasd el a listánkat!

Szellemirtók - Viasat3, június 20. vasárnap, 18.50h

Dr. Venkmant (Bill Murray), Dr. Stantzot (Dan Aykroyd) és Dr. Spenglert (Harold Ramis), a mániákus parapszichológusokat kirúgják az egytemről, ahol eddig tanítottak és kutatásaikat végezték. Megélhetésük és Manhattan érdekében szellemirtó irodát nyitnak. Az első komoly megbízásuk nem is várat sokáig magára, a szomszédjukat és annak házát megszállták a szellemek. A baj nem jár egyedül: hőseinknek hamarosan a New Yorkban elszaporodó kóbor szellemek is feladják a leckét.

 

Kémek a Sasfészekben - AMC, június 20. vasárnap, 19h

1944, küszöbön áll a szövetségesek európai partraszállásának ideje, amikor egy kis angol-amerikai kommandót dobnak le a Bajor-Alpokban. Az angol Smith őrnagy (Richard Burton) és az amerikai Morris hadnagy (Clint Eastwood) csapatának parancsa világos, bejutni az alpesi erődbe, a Schloss Adlerbe, megkeresni a fogságba esett, fontos katonai titkok birtokában lévő célszemélyt, majd kimenekíteni onnan. Mindezt úgy, hogy közben nem bízhatsz senkiben. Csakhamar kiderül ugyanis, hogy a szövetségesek közül valaki áruló.

 

Pillangó - Filmcafe, június 20. vasárnap, 20h

Henri Charriere önéletrajzi bestsellere nyomán készült ez a klasszikussá vált film, mely egy szökés története a világ egyik legkegyetlenebb börtönéből, a Guyana-i Ördögszigetről. Főhőse, Pillangó kisstílű tolvaj, ám rákennek egy gyilkosságot és életfogytiglani büntetésre ítélik. A lehető legkíméletlenebb helyre kerül, a sziklás, kopár Ördögszigetre, mely 20 mérföldnyire fekszik a szárazföldtől, és ahonnan nincs menekvés. Ám Pillangó minden elképzelhetőnél elszántabb, és a kényszermunka közben minden idejében a szökésen töri a fejét. Minden reménytelensége ellenére rendületlenül hajtja őt előre egyetlen célja: a szabadulás. Ám addig, még ő sem sejti, mi mindent kell kiállnia.

 

Gyerekek vagy egyebek - Duna Tv, június 20. vasárnap, 20.45h

Ariane (Sophie Marceau) és Hugo (Dany Boon) tíz év házasság után valami újdonságra vágynak. Úgy gondolják, érdemes megpróbálni, milyen a másik élete: így a gyerekekkel törődő, háztartást vezető Ariane üzletasszonyként; családfenntartó férje pedig háztartásbeliként kezdi újra életét. Mindenki meglepetésére a kísérlet működik, még ha nem is úgy, ahogy azt elképzelték....

 

Pánikszoba - Viasat6, június 20. vasárnap, 21h

A frissen elvált Meg Altman (Jodie Foster) és kislánya, Sarah (Kristen Stewart) egy hatalmas, négyszintes New York-i lakásba költözik. Az ingatlannak van egy titkos, használaton kívüli helyisége, egy pánikszoba, amelyet vasbeton falak és páncélajtó véd, továbbá fel van szerelve minden, a túléléshez szükséges eszközzel. A ház korábbi lakója, azért építette, hogy betörők ellen menedékül szolgáljon. Az elhagyatott, biztonságosnak vélt szoba hamarosan jó szolgálatot tesz a háziaknak, amikor egy éjjel három férfi tör be a házba.

 

A legnagyobb showman - Moziverzum, június 20. vasárnap, 21h

A cirkusz maga a csoda. És élt valaha egy ember, aki csodatévőnek született. P. T. Barnum (Hugh Jackman) a legendás Barnum cirkusz alapítója lángész volt, próféta, akinek hihetetlen dolgok születtek a fejében, és valósággá tudta tenni őket. Az ő zseniális képzelőerejéből születő műsorszámokat azóta sem tudja leutánozni senki. Most a film kedvéért újjászületik a show, és újjászületik a showman _ egyetlen fergeteges, látványos, szemkápráztató kavalkádban mutatkozik be a világ legkülönösebb cirkuszigazgatója, és élete fő műve: a Barnum!

 

Rendes fickók - SuperTV2, június 20. vasárnap, 21h

Mi a jobb egy tökös és nagypofájú nyomozónál? Két tökös és nagypofájú nyomozó. Igaz, az egyik inkább csak verőlegény (Jackson Healy _ Russell Crowe), a másik meg a világ leggázabb detektívje (Holland March _ Ryan Gosling), de mindketten lelkesek, szeretik az alkoholt, és nem restek erőszakot alkalmazni a jó ügy és a jók nők érdekében. Jó ügyekből és jó nőkből pedig nincs hiány: elsőként egy gyönyörű pornósztár látszólagos öngyilkossága után kezdenek el nyomozni, majd a titokzatos és csinos bírónő (Kim Basinger) kérésére annak nem kevésbé csinos lányát, Ameliát próbálják meg előkeríteni. És ami egyszerű rutinmelónak ígérkezett, arról hamarosan kiderül, hogy az évszázad bűnügye, amelyben érintett a Los Angeles-i alvilág színe-java...

 

Apák és lányaik - M2, június 20. vasárnap, 21.10h

Az Apák és lányaik egy megható és érzelmes családi történet egy New York-i apa és lánya egymás iránti szeretetéről. A film két idősík között váltakozik: a '80-as években játszódó történésekben Jake Davis, a Pulitzer-díjas, mentális problémákkal küzdő regényíró özvegyként neveli ötéves kislányát, Katie-t. A jelen idejű cselekmény pedig az immár felnőtt, Manhattanben élő 30 éves Katie mindennapjait mutatja be, aki gyermekkori démonjaival szembeszállva próbálja meg helyes mederben tartani életét.

 

Őrült kalandok - RTL Klub, június 20. vasárnap, 22.10h

Milo (Elyas M'Barek) pultosként dolgozik Berlinben. Ha éppen nem éjszakázik vagy szórakozik, akkor idegen nők ágyában ébred, majd hazafelé sétálva a hétköznapi életet élő embereket csodálja. Egy nap elege lesz a sok buliból, és szeretne végre komoly férfiként megállapodni. Egy este váratlanul találkozik álmai asszonyával, Sunnyval (Palina Rojinski), akinek nemrég felajánlottak egy atlantai állást. Még aznapra megbeszélnek egy randevút, hátha sikerül Milónak meggyőznie a lányt, hogy maradjon. Az addig oly tökéletes és romantikus találka egyszer csak a feje tetejére áll, amikor felbukkan Milo zűrös barátja, Renzo (Frederick Lau), akinek a fél berlini alvilág a sarkában liheg.

 

Cool túra - RTLII, június 20. vasárnap, 23h

A megcsalás szabályai: Ha állandó kapcsolatod van, és valaki mással szexelsz. Nem minősül megcsalásnak, ha különböző az irányítószámotok. Nem minősül megcsalásnak, ha annyira be vagy állva, hogy nem is emlékszel rá, mert ha nem emlékszel rá, akkor igazából nem is történt meg. Nem minősül megcsalásnak, ha egyszerre két emberrel csinálod, mert érvénytelenítik egymást. De tutira megcsalásnak minősül, ha felveszed videóra és valaki véletlenül postázza a kazettát a csajodnak. Legnagyobb rémületére egy az egyben ez történt Josh-sal is. Josh ugyanis videóra vette egy röpke pásztoróráját, amit véletlenül élete szerelmének címezve adott postára. Valahogy utol kell érni a bűnjelet, mielőtt mindent végleg elront. Összeszed két koleszes havert és még egy srácot, aki nem igazán lelkes, viszont neki van kocsija és nekivágnak egy húzós, 1800 mérföldes túrának a New York állambeli Ithacából Austinba (nem Bostonba), hogy megmentsék az életre szóló románcot. Az óhatatlan veszteségek listája útközben egyre csak gyarapodik. Felrobbant autó, ellopott busz, elvesztett szüzesség, egy bolond viagra árus, sőt egy lelkileg kikészített óriáspiton.