Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

A hét utolsó napjának estéjén már nem kell nagy fába vágni a fejszét, elég, ha leülsz a tévé elé.

Sztálingrád - AMC, július 18. vasárnap, 20h

Gigantikus erők feszülnek egymásnak a Volga menti nagyvárosban, Sztálingrádban, a második világháború idején. A németek győzedelmesen nyomulnak előre, és körülzárják a várost, ám úgy tűánik, a támadás kifullad. A hatalmas öldöklés közepette, a harapófogóba került katonák és civilek a maguk apró csatáit vívják. Így van ezzel a szakasznyi szovjet katona, amely egy stratégiai fontosságú épület megtartásáért küzd. A küzdelem közepette a katonák szoros kapcsolatba kerülnek a házban lakó két nővel.

 

Excalibur - Duna Tv, július 18. vasárnap, 20.40h

A film a legendás Arthur király történetét dolgozza fel. A szegény fiú Merlin, a varázsló segítségével megszerzi az ország trónját, ugyanis ő az egyetlen, aki a kősziklából ki tudja húzni a hatalmat szimbolizáló kardot, Excaliburt. Megalapítja a "kerekasztal lovagjainak" rendjét, amelynek az a feladata az, hogy az országban uralkodó káoszt felszámolja és folyamatosan jót cselekedjék. Arthur elveszi feleségül a szépséges Guinevrát, de a sors úgy hozza, hogy hölgye szívén legkiválóbb lovagjával, Sir Lancelottal kell osztoznia.... John Boorman rendező, miközben hű próbált maradni Sir Thomas Mallory művéhez, a grandiózus legenda megfilmesítésekor alkalmazta a legújabb technikai eszközöket is.

 

Avatar - Moziverzum, július 18. vasárnap, 21h

Egy deréktól lefelé megbénult háborús veterán a távoli Pandorára utazik. A bolygó lakói, a Na'vik az emberhez hasonló faj _ de nyelvük és kultúrájuk felfoghatatlanul különbözik a miénktől. Ebben a gyönyörű és halálos veszélyeket rejtő világban a földieknek nagyon nagy árat kell fizetniük a túlélésért. De nagyon nagy lehetőséghez is jutnak: a régi agyuk megőrzésével új testet ölthetnek, és az új testben, egy idegen lény szemével figyelhetik magukat és a körülöttük lévő felfoghatatlan, vad világot. A veterán azonban más céllal érkezett. Az új test új, titkos feladatot is jelent számára, amit mindenáron végre kell hajtania...

 

Mázli - M2, július 18. vasárnap, 21.10h

A Mázli című filmszatíra egy kis falu színes egyéniségű lakóiról, akik életét gyökeresen felforgatja egy isteni csoda... felfedezik, hogy a temetőjük alatt húzódik egy olajvezeték. Gyorsan jött ötlettől vezérelve megfúrják és közösen elkezdik árulni a gázolajat, temetésnek álcázva az árusítást. Dől a pénz, mindenki boldog és elégedett, egészen addig, amíg mindenki el nem kezdi a saját zsebére árulni az olajat, egymás árai alá ígérve. A baj pedig nem jár egyedül: megjelenik a faluban az olajtársaság embere, hogy elsimítsa az ügyet, de a falu elkergeti az válságmanagert _ egyenesen a rendőrség karjába. A falusiak elszántak és nem hajlandóak lemondani az olajról. Ellenállnak a karhatalomnak egy remeknek tűnő tervvel. Csakhogy a remeknek tűnő tervek, mint tudjuk, nem szoktak jól elsülni... A filmben nyújtott alakításért Lukáts Andor elnyerte a 40. Magyar Filmszemlén a legjobb férfi alakítás díját, valamint Hegedűs Bálint a legjobb forgatókönyvírónak járó díjat. A filmben nyújtott alakításért Lukáts Andor elnyerte a 40. Magyar Filmszemlén a legjobb férfi alakítás díját, valamint Hegedűs Bálint a legjobb forgatókönyvírónak járó díjat.

 

Gladiátor - TV2, július 18. vasárnap, 21.20h

Időszámításunk kezdete után 180-ban Marcus Aurelius császár halálával az egykor oly dicső Római Birodalomban a káosz lesz az úr. Marcus őrült, hatalomvágyó és kegyetlen fia, Commodus kerül hatalomra és első dolga, hogy megszabaduljon ellenfeleitől. Apja bizalmasát, a népszerű és legyőzhetetlennek hitt hadvezért Maximus-t árulónak kiáltja ki, miután az nem hajlandó behódolni neki. Maximus-ra a halál vár és az új császár, ellensége családját is kivégezteti. A rangjától megfosztott egykori hadvezér súlyosan megsérül, de életben marad. Nincstelen földönfutóvá lesz, rabszolga-kereskedők kezére kerül, és gladiátorként kell megküzdenie nap, mint nap az életéért. Csak egyvalami tartja benne a lelket, csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt: megnyerni minden csatát és eljutni Rómába, hogy a Colosseumban végre szemtől szembe kerüljön ismét azzal, aki tönkretette az életét… Ridley Scott átmentette a XXI. századba a történelmi eposz műfaját a 2000. év egyik legsikeresebb és mindenképpen a legmaradandóbb monumentális filmalkotásával. A Gladiátor már születése pillanatában klasszikussá vált és helyet követelt magának az olyan film remekek között, mint a Ben Hur vagy a Spartacus!

 

Elhajlási engedély - Film+, július 18. vasárnap, 22h

Rick (Owen Wilson) és Fred (Jason Sudeikis) jó barátok, mindketten régóta házasok. Szeretik a feleségüket, de ez nem jelenti azt, hogy ne néznének más nőkre. Egy idő után a két nejnek is feltűnik, hogy nem őket stírölik. Grace (Christina Applegate) és Maggie (Jenna Fischer) sajátos módon próbálja leszoktatni őket erről. Egy hét kimenőt adnak férjeiknek, és az elhajlási engedély birtokában azt csinálnak, amit akarnak, nem kell számot adniuk semmiről. De ha letelik a hét, vissza kell térniük a hűséges párjaikhoz. Rick és Fred fejest ugrik a szabadságba, ám hamar megtapasztalják, hogy más az álmodozás, és más a valóság.

 

A sötét lovag - RTL Klub, július 18. vasárnap, 22.30h

Batman és két társa mindent elkövet, hogy megtisztítsa Gotham City utcáit a banditáktól. Már kezdik azt hinni, hogy siker koronázhatja törekvéseiket, amikor megjelenik a városban Joker (Heath Ledger).

 

A nagy nap - Prime, július 18. vasárnap, 23h

A rég elvált Don (Robert De Niro) és Ellie Griffin (Diane Keaton) kénytelen eljátszani a boldog párt nevelt fiuk, Alejandro (Ben Barnes) esküvőjén, hogy a fiú rendkívül vallásos vér szerinti anyja elégedett legyen. Don lobbanékony párja, a mellőzött Bebe (Susan Sarandon) persze nem nézi tétlenül az eseményeket, ráadásul Grace (Katherine Heigl) sincs oda apja dolgaiért. Végleg elszabadul a pokol, amikor az ara, Missy (Amanda Seyfried) családja is megérkezik.

 

Millió dolláros bébi - Filmcafe, július 18. vasárnap, 23h

Frankie Dunn pályája során számos fantasztikus bunyóst edzett és menedzselt. Legfőbb tanítása, mely vezérli az életét is, hogy a legfontosabb az, hogy mindig védd magad. Mióta elidegenedett a lányától, Frankie jó ideje senkit sem engedett közel magához. Egyetlen barátja Hepaj, az egykori bokszoló, aki rendben tartja Frankie edzőtermét, és tudja, hogy a mogorva külső olyan embert takar, aki az elmúlt 23 évben szinte minden nap misére járt, keresve a megbocsátást, amely valahogy mégsem adatik meg neki. Aztán egy nap Maggie Fitzgerald besétál az edzőterembe.Maggie-nek sosem jutott sok semmiből, de van benne valami, ami csak keveseknek adatik meg: tudja, mit akar, és bármit hajlandó megtenni érte. Az élete állandó küzdelem, amit nyers tehetségével, kizökkenthetetlen koncentrálásával és elképesztő akaraterejével képes túlélni. Ám mindennél jobban vágyik arra, hogy valaki higgyen benne. Frankie-nek a legkevésbé sem hiányzik ez a fajta felelősség _ a kockázatról nem is beszélve. Közli Maggie-vel a nyers, kemény igazságot: a lány túl öreg már a bokszhoz, ő pedig nem edz nőket. Ám a "nem" nem jelent semmit, ha az embernek nincs választása. Maggie nem hajlandó vagy nem képes feladni élete álmát, így nap mint nap széthajtja magát az edzőteremben, és egyedül Hepaj bátorítja. Frankie végül megadja magát Maggie elszántságának, és vonakodva bár, de elvállalja a tanítását.Mester és tanítványa hol kimerítik, hol inspirálják egymást, és ráébrednek, hogy közös bennük a küzdőszellem, mely legyőzi múltjuk fájdalmát és veszteségeit. Megtalálják egymásban azt a fajta családi kötődést, amit oly régen elvesztettek. Csak azt nem tudják, hogy hamarosan egy olyan harccal kell szembesülniük, amelyhez több lélekre és bátorságra lesz szükség, mint eddig bármihez.

 

Végre vasárnap! - Duna Tv, július 18. vasárnap, 23.05h

Barbara Becker titkárnő szerelmes a főnökébe, Julien Vercel ingatlanügynökbe. A férfit azzal gyanúsítják, hogy megölte a felesége szeretőjét. Barbara mindent megtesz, hogy főnöke ártatlanságát bizonyítsa. De hamarosan holtan találják Julien feleségét, s a gyanú végképp Vercelre terelődik. Csakis a szerelmes nő kitartó nyomozása, segítő-éltető hatalma mentheti meg a tehetetlen és határozatlan férfit a börtöntől. Charles Villiams regénye alapján Francois Truffaut, Susanne Schiffman, Jean Aurel (.)

 

Philadelphia - Az érinthetetlen - Viasat3, július 18. vasárnap, 23.50h

Andrew Beckett _ egy jólmenő nagyvállalat tehetséges ügyvédje _ homoszexuális. Ezt sikerül egészen addig titokban tartania, amíg meg nem támadja a halálos kór, az AIDS. A látható jelek miatt a vállalat elbocsátja Beckett-et, persze koholt vádak alapján. Andrew nem nyugszik bele a döntésbe, felkéri Joe Miller ügyvédet, vállalja el az ügyet. Joe először elutasítja a felkérést előítéletei miatt, de azután ügyvéd énje kerekedik felül, s elvállalja az ügyet.