Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a jövő hétre a tévé előtt!

Zsaruvér és Csigavér I.: A királyné nyakéke / Több tonna kámfor - Duna Tv, július 25. vasárnap, 19.35h

A történet ezúttal autólopások körül bonyolódik. Az azonos módszerrel elkötött autók soha többé nem kerülnek elő. Eltűnnek, mint a kámfor. Csöpi, Kardos doktor, Havilúd és a többiek ezúttal ennek az ügynek a megoldásán fáradoznak.

 

Apja lánya - Film Mánia, július 25. vasárnap, 20h

Ollie Trinknek (Ben Affleck), a sikeres újságírónak mindene meg van az életben. Remek karrier, gyönyörű, szerető feleség és nagyvilági fényűzés. Mindezek megkoronázásaként Ollie és felesége, Gertrude (Jennifer Lopez) gyermekáldásnak néznek elébe. Az idill azonban csak addig tart, amíg felesége a szülést követően meghal, és egyedül marad kislányával, Gertie-vel (Raquel Castro). Az apaságot és a karriert képtelen összeegyeztetni, ezért Ollie-t kirúgják az állásából. Mivel nincs más választása visszaköltözik apjához (George Calin), a nyugis New Jersey-be. Unalmas és kilátástalan új munkahelyén töltve napjait, nem látja helyzetéből a kiutat. Gertie viszont nagyon jól érzi magát a kisvárosi élet körülményei között. Az ő számára Jersey maga a paradicsom. Ollie egy rutin videókölcsönzés alkalmával megismerkedik Mayával (Liv Tyler), a gyönyörű vidéki lánnyal.

 

Mary Poppins - Duna Tv, július 25. vasárnap, 20.40h

A Banks családot már megint nevelőnőt keres. A jelöltek azonban mind eltünnek a családi porta elől, amikor eldördül a szomszédban lakó admirális ágyúja. Nem csoda hát, ha egyetlen komoly jeklentkező marad, Mary Poppins, aki a keleti széllel érkezett, és nem lehet holmi ágyúszóval elriasztani. A szigorú családfő végül felfogadja, és ezzel örökre megváltozik az egész család élete. Mary Poppins táskája azonnal lenyugözi a gyerekeket, hiszen szinte feneketlen, annyi minden lapul benne. További csodákra is képes, ráveszi például a gyerekeket arra, hogy rakjanak rendet a szobájukban, s krétarajzok segítségével mesés utazásra viszi őket. Még a szigorú családfőt is megváltoztatja… A világhírű filmmusical Julie Andrews főszereplésével, a zseniális, eredeti szinkronnal kerül sugárzásra.

 

Az ördög maga - Viasat6, július 25. vasárnap, 21h

Tom O'Meara New York-i rendőr családjába fogadja a magányos északír emigránst, Rory-t. Megszeretik az új jövevényt, Rory igazi múltja azonban végig rejtve marad a rendőr előtt. Egyszer azonban minden titok lelepleződik, Rory a század legveszedelmesebb terroristáinak egyike.

 

Only You - Csak veled - Filmcafe, július 25. vasárnap, 21h

Az ember egész életében várja az Igazit. Van, akinek sikerül megtalálnia, van akinek soha. Faith Corvatch (Marisa Tomei) abban a szerencsés helyzetben van, hogy gyermekkorában egy kirakósjáték során legalább a nevét megtudhatta annak a férfinak, akit a sors mellérendelt. Később egy jósnő is megerősíti a nevet: Damon Bradley (Billy Zane). Amikor sok év után Faith meghallja ezt a nevet a telefonban, nem zavarja, hogy épp az esküvőjére készülődik: úgy ahogy van, menyasszonyi ruhában elindul, hogy megtalálja az Igazit.

 

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága - Paramount Network, július 25. vasárnap, 21h

Javában dúl a hidegháború. Indiana Jones tevékenysége is szemet szúr a hatóságoknak, a régészprofesszort ki akarják rúgni az egyetemről. Jones találkozik az ifjú Mutt-tal, aki a segítségével meg akarja szerezni a legendás kincset, Akator kristálykoponyáját. A két kincsvadász Peruba utazik, ám kiderül, hogy a szovjetek személyében vetélytársuk is akad. Az oroszok ugyanis azt hiszik, hogy a koponya segítségével leigázhatják a világot. Csapatukat a jéghideg szépség, Irina Spalko vezeti. Indiana és Mutt meg akarja akadályozni, hogy a varázslatos erejű koponya az ellenség kezébe kerüljön.

 

Flashdance - M2, július 25. vasárnap, 21.10h

Alex, a nappal hegesztőmunkásként dolgozó fiatal lány esténként táncosként lép fel egy bárban. Az minden vágya, hogy egy nap balett-táncosnő lehessen. Érvényesüléséhez azonban csak tehetségét és tánctudását hajlandó latba vetni, a szépségével kivívott támogatást _ csakúgy, mint minden más protekciót -, élből visszautasítja. Díjak és jelölések: BAFTA-díj (1984) _ Legjobb vágás: Bud S. Smith, Walt Mulconery Golden Globe-díj (1984) _ Legjobb filmzene: Giorgio Moroder Golden Globe-díj (1984) _ Legjobb betétdal: Giorgio Moroder Grammy-díj (1984) _ Legjobb filmzene Oscar-díj (1984) _ Legjobb filmzene: Giorgio Moroder BAFTA-díj (1984) _ Legjobb hang jelölés BAFTA-díj (1984) _ Legjobb eredeti filmdal jelölés: Giorgio Moroder BAFTA-díj (1984) _ Legjobb filmzene jelölés: Giorgio Moroder Golden Globe-díj (1984) _ Legjobb színésznő _ zenés film és vígjáték kategória jelölés: Jennifer Beals Golden Globe-díj (1984) _ Legjobb film _ zenés film és vígjáték kategória jelölés Oscar-díj (1984) _ Legjobb operatőr jelölés: Donald Peterman Oscar-díj (1984) _ Legjobb vágás jelölés: Walt Mulconery, Bud S. Smith

 

Lucy - TV2, július 25. vasárnap, 21.45h

Az író-rendező Luc Besson a mozitörténet legkeményebb, legemlékezetesebb akcióhőseit teremtette meg, elég csak a Nikitára, a Leon, a profira, vagy Az ötödik elemre gondolnunk. Besson ezúttal Scarlett Johansson-t rendezi Lucy szerepében ebben az új akcióthrillerben. Lucy véletlenül egy sötét ügyletbe keveredik, melyből csak akkor keveredhet ki élve, ha betartja a játékszabályokat. Testébe egy új drogot rejtenek, hogy ilyen módon csempéssze azt ki az országból, csakhogy történik egy kis baleset, és a drog a szervezetébe kerül. Innentől kezdve Lucy átalakul, agyának egyre nagyobb mértékben válik urává, és ezzel természetfeletti hatalomra tesz szert. A szer azonban illetéktelen kezekbe kerülve hatalmas veszélyt jelenthet...

 

Banks úr megmentése - Duna Tv, július 25. vasárnap, 23.05h

Egészen megdöbbentő, hogy a forgatókönyvírók olykor milyen lazán kezelik az "igaz történeteket", az sem okoz problémát, ha a film köszönőviszonyban sincs a valós eseményekkel. Walt Disney megígéri a kislányainak, hogy filmre viszi a kedvenc mesekönyvüket, a Mary Poppinst. Ám nem gondolta volna, hogy húsz évbe telik, míg sikerül valóra váltania azt. A jogok megszerzésében ugyanis szembetalálta magát a goromba és hajthatatlan írónővel, aki hallani sem akart a megfilmesítésről. P.L. Travers csak akkor volt hajlandó találkozni Disneyvel, amikor a könyv eladási mutatói csökkenni kezdtek. Az írónő két hétre Los Angelesbe utazott, ahol Disney minden praktikát bevetett, hogy meggyőzze. A Mary Poppins forgatásáról, illetve az azt közvetlenül megelőző időszakról szóló filmben a bohókás Walt Disney (Tom Hanks) győzködi az eredeti regény íróját, a házsártos P. L. Traverst (Emma Thompson), hogy adja el a stúdiónak a filmjogokat, nem fog csalódni, és nem fogják lebutítani a sztoriját, negédessé sem teszik. Thompson és Hanks párosa remekül működik, mindketten sziporkáznak az egyébként nem túl emlékezetes filmben. A végén persze a meleg szívű Disney meggyőzi az írót, hogy jó kezekben lesz a műve, így Travers enged, és teljesen meghatódik a díszbemutatón. Díjak és jelölések: BAFTA-díj 2014 Legjobb brit film jelölés BAFTA-díj 2014 Legjobb filmzene jelölés: Thomas Newman BAFTA-díj 2014 Legjobb női alakítás jelölés: Emma Thompson Golden Globe-díj 2014 Legjobb színésznő _ drámai kategória jelölés: Emma Thompson Oscar-díj 2014 Legjobb filmzene jelölés: Thomas Newman (.)

 

Nyúlcsapda - M2, július 25. vasárnap, 23.20h

Andrea egy Délszláv-háborút megjárt veterán, aki magányosan él egy horvát-magyar határmenti faluban. Kevés illetményét orvvadászatból egészíti ki. Azért, hogy ne kaphassák el a vadőrök, hatalmas kockázatot vállal: a háborúból visszamaradt aknamezőre rejti a nyúlcsapdáit. Egyik alkalommal azonban váratlan ellenfélre akad. Egy hatalmas kutya dézsmálja a csapdába esett nyulat. Az összetűzésük során a lány letér a kiismert ösvényről és a kutya harapásától szenvedve rálép egy aknára. Mint képzett katona jól ismeri az akna csattanó hangját. Mozdulatlanná válik és elkezdődik egy kétnapos állóképességi gyakorlat az életért, amiben csak magára számíthat. És váratlanul még valakire...

 

Szerelem és más drogok - TV2, július 25. vasárnap, 23.45h

Jamie (Jake Gyllenhaal), a rámenős menedzser az utcán landol, amikor főnöke rajtakapja a raktárban a feleségével. Rövid időn belül már a chicagói gyógyszeripar területi háborújának a kellős közepén találja magát, ahol vérre menő harcok folynak a gyártó cégek értékesítői között. Miközben vesztésre áll, megismerkedik a gyönyörű Maggie-vel (Anne Hathaway), aki Parkinson-kóros, és akivel még aznap este eljutnak a csúcsig. Maggie másnap lepattintaná, ám Jamie folytatást remél. A sors iróniája, hogy mire Maggie beleegyezne a kapcsolat folytatásába, addigra Jamie azt a tanácsot kapja, hogy mihamarabb lépjen le.