Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Ha a tévé előtt pihennéd ki a hosszúhétvége fáradalmait, akkor olvasd el a listánkat!

Indul a bakterház - Duna Tv, augusztus 22. vasárnap, 19.35h

Regős Bendegúzt anyja elszegődteti a lókupechez, de a fiú megszökik tőle. A bakterhez keveredik, ahol elvállalja a tehénpásztorkodást. A bakter és anyósa, a Banya igen sanyargatja a fiút, aki elhatározza, hogy megleckézteti őket. Bendegúz barátja, Konc bácsi jó tanácsokat ad neki arra, hogy hogyan lehet a bakter feleségének szellemével riogatni a háziakat. A fiú megfogadja a tanácsot, s végül összedől a bakterház, ő pedig továbbáll.

 

Totem - TV2, augusztus 22. vasárnap, 20h

A TV2 vadonatúj, monumentális kaland-realityjében Ördög Nóra kalauzolja majd a nézőket, a Bakony lélegzetelállító tájain. A TV2 Totem című, saját fejlesztésű produkciójában két hétfős sztárcsapat _ a szarvasok és a farkasok _ eddig ismeretlen kalandra indulnak, egy-egy instruktor vezetésével, hogy bezsebeljék a hét misztikus erővel bíró kristályt, és ezzel a vadon urának járó 10 millió forintos elismerést. A Totem egy ősi mítoszt kelt életre, a hazai erdők mélyén, középpontban a farkas, a vidék legveszedelmesebb fegyvere, és a zabolátlan erő megtestesítője, a szarvas örök rivalizálásával. A két ikonikus totemállat évszázados harca most új erőre kap és lezárásához érkezik. A csapatok a nomád körülményekkel és a természet adta kihívásokkal dacolva, egy-egy instruktor vezetésével kincskeresésre indulnak, hogy győzelemre vigyék csapatukat, ezzel beteljesítve a régmúltból gyökerező hatalmi harcot. Az erőt próbáló megmérettetések végén a két-két legrátermettebb kalandor marad mindkét táborból, így párban kell megküzdeniük a magyar vadon ura címért és a 10 milliós főnyereményért, amelyen majd saját belátása szerint osztozhat a nyertes csapat két tagja. A szarvasok csapatát erősíti majd: Csősz Boglárka, Oczella Eszter, Oczella Krisztina, Baronits Gábor, Hamvai PG, Nagy Zsolt Leo, Szőke Zoltán, valamint instruktoruk, Novák Zalán. Varga Ferenc vezetésével ellenük szállnak majd harcba a farkasok: Völgyesi Gabi, Horváth Csenge, Szabó Dóra, Busa Pista, Ekanem Bálint Emota, Krausz Gábor és Varga Viktor. Ördög Nóra a kincsgyűjtés és a párbajok helyszínéről, Totem-hegyről követi majd figyelemmel a kalandorok küldetéseit.

 

Fekete-tenger - Viasat6, augusztus 22. vasárnap, 21h

Robinsonra, a veterán tengeralattjáró-kapitányra rossz idők járnak, kirúgják a hajóbontói állásából, a felesége is elhagyja, ráadásul magával viszi a gyereküket is. Hamarosan a kapitány fülébe jut a pletyka a második világháborúban a Fekete-tengeren elsüllyedt orosz tengeralattjáróról, amely állítólag negyvenmillió dollár értékű aranyat szállított. Robinson csapatot szervez, és némi segítséggel vásárol egy öreg tengeralattjárót, hogy a kincs nyomára bukkanjon, mielőtt mások is szemet vetnének rá.

 

Egyszer - M2, augusztus 22. vasárnap, 21.10h

A Fiú utcazenész, aki Dublin utcáin nappal slágereket, éjjel a saját számait énekli. A Lány cseh emigráns, aki alkalmi munkákból tartja el magát. A Fiú az apjával él, bedolgozik annak porszívójavító műhelyében. A Lány az anyjával és a kislányával él. A Fiút nemrég hagyta el élete nagy szerelme. A Lány nemrég hagyta ott a férjét. Egy nap a Lány megáll a Fiú előtt az utcán és önfeledten hallgatja a zenéjét. Ő is zenész, de nincs pénze zongorára, ezért egy hangszerboltba szokott bejárni, ahol megengedik neki, hogy zongorázzon. A Fiú elkíséri oda és ahogy eléneklik az első dalt együtt, egy láthatatlan, de annál erősebb kötelék alakul ki közöttük.

 

A könyvelő - RTL Klub, augusztus 22. vasárnap, 22.35h

Chris Wolff (Ben Affleck) a világ egyik legjobb könyvelője, és a leghallgatagabb is. Amikor egy nagy, robotokat tervező gyár könyvelésében furcsa hibák tűnnek fel, hozzá fordulnak. A cég egyik munkatársa, Dana (Anna Kendrick) segítségével hamar megtalálja az okot, ám időközben egy hidegvérű bérgyilkos, Brax (Jon Bernthal) kezd vadászni rájuk. A védtelennek látszó Chris azonban tartogat egy-két meglepetést, és néhány közülük halálos.

 

Mosás, vágás, ámítás - Duna Tv, augusztus 22. vasárnap, 22.35h

A harminc körüli Emilie (Audrey Tautou) egy fodrászszalont vezet, ahol vendégei és barátai számára a frizurakészítésen kívül mindig végtelen számú magánéleti jótanáccsal és ötlettel szolgál. Az egyetlen ember, akin régóta képtelen segíteni, az édesanyja, Maddy, akiben megszűnt az élni akarás vágya, mióta férje elhagyta. Végül Emilie neki is kitalál valamit, ami fellelkesíti a még mindig gyönyörű, de már régóta magányos asszonyt. Egy titkos hódolót "kreál" számára, aki nevében romantikus leveleket küldözget Maddynek. Maddy azonban annyira izgatott lesz a gondolattól, hogy nyomozni kezd udvarlója után. Ez már az egyébként nagyon leleményes Emilie cselszövő-képességének is feszegeti a határait.

 

Papírlélek - M2, augusztus 22. vasárnap, 23.10h

Ági napjai ugyanúgy telnek azóta, hogy meghalt. Némán kísért egy tömbházban. Életében Danit szerette. Holtában Dani friss párkapcsolatát igyekszik szabotálni. Egyébként sok ideje van a saját létén merengeni. Így lát meg valami furcsaságot _ minden tárgyon, falon, épületen megtalálja az adott tárgy leírását; mintha csak egy regényben olvasná. Ági ráébred, hogy ő nem kísértet, hanem egy regény szereplője, valaki a főszereplő múltjából, aki passzivitásra van kárhoztatva. Ági elhatározza, hogy kitör a valóságából és beszél a szerzővel, bárki legyen is az.

 

Idétlen időkig - Viasat6, augusztus 22. vasárnap, 23.25h

Az időjós Phil önző, cinikus szűklátókörű alak, aki utálja a világot és pokollá teszi mások életét. Amikor vidékről kell tudósítania, már alig várja, hogy visszatérhessen Pittsburghbe a "száműzetéséből". Ebben azonban megakadályozza a váratlan hóvihar, amelyről azt jósolta, hogy nagy ívben elkerüli a környéket. Másnap reggel különös dolog történik vele: úgy érzi megismétlődik vele az előző nap, minden nyomorúságával együtt. A következő nap sem változik a helyzet, megint minden újra megismétlődik. A kétségbeesett Phil orvoshoz, majd pszichiáterhez fordul segítségért.

 

Ponyvaregény - Pulp Fiction - SuperTV2, augusztus 22. vasárnap, 23.30h

Adott két idősödő, szabad szájú, tökös, szimpatikus gengszter, Vincent és Jules, akik igyekeznek főnöküknek visszaszerezni egy aktatáskát. Ehhez persze meg kell ölniük pár embert, de ez az egyszerű bérgyilkosokkal gyakran megesik. Jules a rá célzott golyókat csodával határos módon elkerüli, s ezt jelnek tekintvén úgy dönt, felhagy eddigi életével. Társának viszont el kell vinnie szórakozni a gengszterfőnök feleségét... Van továbbá egy boxoló, Butch, aki a hírhedt maffiafőnök, Marselleus Wallace átvágását tervezi. Hogy-hogy nem, odáig fajul a történet, hogy végül már inkább a megmentésére készül, mint a lelövésére... Nem utolsósorban, pedig, van egy piti rabló-párosunk is, akik éppen egy étterem kirablására készülnek. Ám ott reggelizik Vincent és Jules. A szálak végül összeérnek, Marselleus Wallace megbocsájt Butch-nak, miután az megmentette az életét, Vincent és Jules megakadályozzák a rablást, és a gengszterfőnök feleségének szórakoztatása is happy enddel zárul, annak ellenére, hogy nem indult valami fényesen.