Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Gyorsabb a halálnál - Sony Movie Channel, november 14. vasárnap, 18.50h

Tizenegy harangütés és egy halálos lövés. Egy vadnyugati kisvárosban így jelzik a delet. A városka ura, a könyörtelen John Herod seriff (Gene Hackman) vezette be ezt a szokást. A coltpárbajok pedig csak egyféleképpen végződhetnek, miután a seriff még sohasem hibázott. Senkinek nincs esélye, hogy szembeszálljon vele. Ekkor jelenik meg a városkában egy idegen nő, Ellen (Sharon Stone). Bár jó néhány férfit megigézett, nem a nőiességével akar hódítani. Elszámolnivalója van és mindenki elhallgat, ha megszólal a fegyvere. A veszélyes szépség és a városka gonosz ura végül szembekerül egymással. Kettejük közül valakinek hamarosan üt az órája.

 

A hét mesterlövész - Film Mánia, november 14. vasárnap, 18.25h

Calvera rablóbandája évek óta fosztogatja Mexikó falvait. A banditák időnként lejönnek a hegyekből, villámgyorsan lecsapnak egy-egy településre, majd elviszik a pénzt és a termés javát. A parasztoknak mindig csak annyit hagynak, hogy élni tudjanak a következő aratásig. Ixcatlan falu lakosai megelégelik az évente megismétlődő támadásokat, s egy bölcs öregtől azt a tanácsot kapják, hogy vásároljanak lőfegyvereket a határon túl. Hilario, a farmer indul útnak és magával hoz hét mesterlövészt.

 

Grease - Paramount Network, november 14. vasárnap, 18.30h

A hetvenes évek népszerű sztárjai, John Travolta és Olivia Newton-John, néhány másik kedvelt hollywoodi személyiséggel együtt elhozza a filmvászonra a Broadway egyik legnépszerűbb musicaljét, amiben a Rydell középiskola élete felkavarodik, amikor Danny rájön, hogy a lány, akivel a nyara töltötte a városba költözött.

 

Egri csillagok - Duna Tv, november 14. vasárnap, 19.50h

A Gárdonyi Géza azonos című történelmi regényét alapul vevő Egri csillagok az 1500-as években játszódik, amikor a hódító török csapatok feldúlják Magyarországot. Bornemissza Gergely és Cecey Éva gyermekként esik a félszemű Jumurdzsák fogságába, aki foglyait rabszolgának kívánja eladni. Ám a gyerekek megszöknek, és magukkal viszik a babonás férfi talizmánját, akit ezt követően elhagy a szerencséje. Harminc esztendő telik el. 1552-ben járunk, Eger várát teljesen körülzárta a török sereg, Gergely és Éva sorsa pedig ismét összefonódik egykori fogvatartójukéval...Várkonyi Zoltán valós történelmi alapokon nyugvó klasszikusában tanúi lehetünk az egri várvédők Dobó István vezetésével folytatott, kilátástalannak tűnő harcának. Az alkotás egy lebilincselő, kalandos történet keretén belül állít emléket azon bátor, a végsőkig kitartó nőknek és férfiaknak, akik vállt vállnak vetve küzdöttek a várat körülvevő, sokszoros túlerőben lévő török sereg katonái ellen.

 

Több mint testőr - Cool, november 14. vasárnap, 20.55h

Frank Farmer (Kevin Costner) hisz a fegyelemben. Az egykori titkos ügynök profi testőrként dolgozik, és szakmájának legjobbjai tartozik. A sors egy nap összehozza Rachel Marronnal (Whitney Houston), a népszerű popsztárral. A fiatal énekesnő felfelé ívelő karrierjét úgy tűnik, semmi sem állíthatja meg, de ezért el kell viselnie a sikerrel járó kényelmetlenségeket: a menedzsert, az újságírókat, a kísérőszemélyzetet, és természetesen a rajongókat, akik közül az egyik őrült levelekkel zaklatja a sztárt. Rachelnek testőrre van szüksége, és Frank Farmert bízza meg a veszélyes feladattal.

 

Lone Star - Ahol a legendák születnek - Duna Tv, november 14. vasárnap, 21h

A helyszín a texasi Rio County _ egy álmosnak tűnő kisváros. Sam Deeds a helyi seriff, akinek mindeddig nem akadt túl sok komoly ügye. Most azonban egy holttesthez hívják: a városhoz közel a sivatagban csontvázat találtak, és minden jel gyilkosságra utal. Gyilkosságra, melyet mintegy négy évtizede követtek el. Sam nyomozása során egyre több részletet tud meg az ártatlannak tűnő kisváros sötét titkairól, apjáról, aki korábban szintén a város seriffje volt, és a korrupt Charlie Wade-ről, aki apja előtt töltötte be ezt a tisztséget. A határmenti kisváros élete felbolydul, régi sebek szakadnak fel, elfeledett konfliktusok elevenednek meg, és Samben egyre nő a szörnyű gyanú, hogy tisztelt és szeretett apja borzalmas titkokat vitt magával a sírba.

 

Veszélyes vizeken - Filmcafe, november 14. vasárnap, 21h

A tajtékzó sodrású folyón két gumicsónak halad lefelé. Az egyik hajóban egy vakációzó család, a másikban két kalandvágyó férfi ül. E két csónak között egy kapocs van, egy láthatatlan kötelék: az egyik férfinek megtetszik a vagány asszony, aki ezt kihasználva elkezd kacérkodni a férfival. A férj észreveszi mindezt, de nem tesz említésre róla. A két férfi rosszban sántikál, amit lehet, hogy a család túl későn fedez fel.

 

Fehér pokol - RTL+, november 14. vasárnap, 21h

John Ottway (Liam Neeson) egy alaszkai olajmezőn dolgozik vadászként, feladata megvédeni a munkásokat a vadállatoktól. A férfi rossz passzban van, képtelen feldolgozni szeretett felesége elvesztését. Egy napon szabadságra induló munkásokkal utazik a repülőgépen, amely szerencsétlenül jár a vadonban. A gép lezuhan, a katasztrófát csak nyolcan élik túl. A maroknyi túlélőnek nemcsak a könyörtelen időjárással kell megküzdenie, hanem a vérszomjas farkasfalkával is. Ottwayban feléled az életösztön, megpróbálja megtalálni a kiutat a fehér pokolból.

 

Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész - Viasat3, november 14. vasárnap, 21h

Nincs tovább: Harry, Ron és Hermione immár nem kerülheti el a végső összecsapást. A három jó barát visszatér a Roxfortba, hogy felkutassa és elpusztítsa az utolsó horcruxot. Voldemort, aki egyre erősebb, uralma alá vonta a Mágiaügyi Minisztériumot és már Roxfort fölött is egyre nagyobb hatalma van, tudomást szerez a tervükről. A tét hatalmas, így nem is csoda, hogy mindent bevet a siker érdekében. Megkezdődik a Roxfort ostroma _ és már soha többé, semmi nem lesz ugyanolyan, mint volt.

 

A legényanya - Jocky Tv, november 14. vasárnap, 21h

Rendkívüli esemény történt Rátóton. Rozi, nemrég született kisfiának a Józsi nevet adta, szakítva azzal a szokással, hogy a faluban minden férfit _ a tanácselnök után _ Bélának hívnak. Józsi felnő, akár a többi gyerek, de mindig kilóg a sorból. Hosszú ideig nem érdeklik a lányok, majd mikor összejön Ágikával, csodálatos módon ő marad terhes. De vajon a falunak szüksége van-e csodára?

 

Sérülés - Viasat6, november 14. vasárnap, 21h


Dr. Bennet Omalu törvényszéki patológusként dolgozik. A kiváló szakember különös felfedezést tesz egy visszavonult híres amerikai focista boncolásakor. Az elvégzett vizsgálatok megdöbbentő agyi elváltozásokat mutatnak a sportolónál. Dr. Omalu arra a következtetésre jut, hogy a sportpályafutása során szerzett rengeteg ütközés károsította az agyát. Az amerikai fociliga nagyhatalmú vezetői természetesen tagadják ezt, az orvosnak keményen meg kell küzdenie az igazáért. Igaz történet alapján.

 

Lovagregény - TV4, november 14. vasárnap, 21h

William Thatcher nemcsak kiváló szájhős, hanem első osztályú szédítő is, akinek csupán egy rang hiányzik a teljes sikerhez. Mivel az nem terem minden bokorban, hát hazudik egyet magának, amikor Sir Ector a lovagi tornán jobblétre szenderül. Felveszi a vértezetét, és néhai ura nevében megnyeri a díjat. Hamarosan víg cimboráival egyik tornáról járnak a másikra, és William igazi sztár lesz. Csakhogy a szép Jocelyn teljesen elcsavarja a fejét, mellyel egy veszélyes és féltékeny ellenséget szerez magának. Ráadásul Adhemar gróf, a fekete lovag rájön, hogy egy csaló orránál fogva vezeti a sportbarát nemességet.

 

A nők hálójában - M2, november 14. vasárnap, 21.08h

A magát írónak képzelő 26 éves Carter (Adam Brody) hirtelen padlóra kerül, amikor sikeres barátnője váratlanul elhagyja. Nemcsak a szerelmi bánattól szenved, de ráébred, hogy nincs már kedve pénzért ócska forgatókönyveket gyártani. Főként, hogy évek óta csak halogatja saját önéletrajzi regénye megírását, amihez csak elképzelt egy izgalmas múltat. Ráadásul rég nem látott nagymamája (Olympia Dukakis) bejelenti, hogy rövidesen meghal. Carter vállalja, hogy gondozza az idős, bolondos asszonyt, legalább addig is távol kerül kudarcos életétől. Egy másik városba költözés, új ismerősök felbukkanása megváltoztatják addigi életét. Megismerkedik egy vonzó, ám zűrös asszonnyal, a rákbetegségével épp szembenéző Sarah-val (Meg Ryan) és annak vagány kamaszlányával, a szépséges Lucyvel (Kristen Stewart).

 

Suicide Squad - Öngyilkos osztag - RTL Klub, november 14. vasárnap, 21.55h

Egy titkos állambiztonsági szervezet, az A.R.G.U.S börtönbe zárjaa Batman (Ben Affleck) segítségével a szuperhősök leggonoszabbjait. Deadshot (Will Smith), Harley Quinn (Margot Robbie), El Diablo (Jay Hernandez) és a többi gazfickó kénytelenek jót cselekedni a szabadságukért cserébe. Létrejön az Öngyilkos osztag, mely akkor indul bevetésre, ha az emberiség már minden lehetőséget kijátszott a megmenekülésre. Tagjai őrültek, kegyetlenek, kiszámíthatatlanok, de mégis a jófiúk mellett állnak _ legalábbis úgy tűnik.

 

Gyilkos Páros - Moziverzum, november 14. vasárnap, 23.15h

Legutóbbi szakítása után Martha teljesen padlóra került. Hol bezárkózik, hol fejét vesztve veti bele magát a bulizásba. Ebben a labilis lelkiállapotban találkozik Francis-szel. A férfinak ugyan furcsa dolgai vannak, de Martha félresöpri a gyanús jeleket. Tulajdonképpen tökéletes párost alkotnak, mindketten kellőképpen hibbantak, de Francis egy kicsit jobban, mint Martha. A férfi ugyanis egy bérgyilkos, méghozzá nem is hétköznapi: nemcsak azzal végez, akinek meggyilkolásával megbízták, de minden esetben magát a megbízót is elteszi láb alól. Ám ez az életvitel sem mentes a veszélytől: Francis-t gengszterek és FBI-ügynökök egyaránt égre-földre keresik. Martha-nak pedig döntenie kell: elszökik az új fiúja elől, vagy inkább vele kézen fogva ugrik fejest egy új életbe...

 

Éjféli látomás - Viasat3, november 14. vasárnap, 23.40h

A 8 éves Alton különleges képességgel bír, ami felkelti a vallási szélsőségesek és a kormány ügynökeinek figyelmét. Az apja, Roy a barátja segítségével kiszabadítja fiát a szekta karmaiból, melynek tagjai valamiféle megváltót látnak benne. Roy értetlenül áll a fia képességei előtt, mégis mindent kockára téve segít neki, hogy Alton beteljesítse küldetését, bármi legyen is az. A fiával, és a hozzájuk csapódó exével próbálnak eljutni Texasból a floridai parvidékre a megjövendölt időpontra.