Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Vasárnap esti búsongás helyett nézz jó filmeket a tévében!

Jeanne d'Arc - Az Orléans-i szűz - Film Mánia, február 27. vasárnap, 20h

A XV. századi Franciaországban a káosz az úr: a legnagyobb várakat és városokat elfoglalták az angolok, az országnak nincs királya, és a francia lovagok minden esély és különösebb meggyőződés nélkül próbálgatják a lehetetlent: megállítani a világ legnagyobb, legerősebb és legönteltebb hadseregét. Franciaországon már csak a csoda segíthet. És a csoda el is jön: Jeanne-nak hívják, 16 éves, gyönyörű és víziók vezetik. A semmiből bukkan elő, és pillanatok alatt megfordítja a világtörténelmet. Csatákat és háborút nyer, végül pedig visszafoglalja az angoloktól Orléans-t. Rövid hajjal, páncélban, lóháton harcol _ a harcedzett lovagok egyenrangú társa a kegyetlen és véres férfivilágban. De sikerei csak a katonák körében teszik népszerűvé: Jeanne téved, ha azt hiszi, látomásai mindig, minden ellenfelével szemben jó tanácsot adnak neki.

 

Vasember 2. - RTL Klub, február 27. vasárnap, 20.20h

Tony Stark (Robert Downey Jr.) bevallja a világnak, hogy ő a Vasember. Kihasználva az iránta való érdeklődést, a milliárdos feltaláló megpróbálja felhívni a figyelmet a közjó szolgálatába állítható technikai újdonságokra. A kormány azonban szeretné, ha mindezt csak a hadsereg kapná. Közben Ivan Vanko (Mickey Rourkey), a Stark család rejtélyes tagja támadást indít ellene. A szuperhős kénytelen újra akcióba lépni, hogy a barátai segítségével megvédje Peppert (Gwyneth Paltrow) és legyőzze azokat az erőket, amelyek az emberiséget fenyegetik.

 

Ilyen az élet - Cool, február 27. vasárnap, 20.25h

Holly (Katherine Heigl) és Eric (Josh Duhamel) amennyire sikeres az üzletben, annyira sikertelen a szerelemben. A randijuk is katasztrofálisan sikerül. Ki nem állhatják egymást, viszont mindketten odavannak a csöpp keresztlányukért. Amikor a kis Sophie szülei tragikus balesetben életüket vesztik, kiderül, hogy a gyermeküket kettőjükre bízták. Nincs más hátra, félre kell tenniük minden ellenszenvüket és a nézeteltéréseiket. Kénytelenek összeköltözni, és a karrierjüket, illetve más, addig fontosnak dolgaikat háttérbe szorítani. Idővel rájönnek, hogy az együttélés nem is annyira szörnyű, mint ahogy azt gondolták.

 

Hanna - Gyilkos természet - Viasat6, február 27. vasárnap, 21h

Hanna (Saoirse Ronan) egyszerű kamaszlánynak látszik. De olyan erős, gyors, ravasz és kitartó, mint egy profi zsoldos katona. Apja, a CIA egykori ügynöke (Eric Bana) az északi sarkkörön túl, Finnország néptelen tundráin nevelte fel. Amikor a férfi úgy érzi, hogy a lány felkészült, visszaküldi a civilizált világba, és egy feladatot bíz rá. Hanna egy számára teljesen ismeretlen közegbe kerül, amit eddig csak könyvekből ismert. Nyomában a kegyetlen ügynökökkel, és egy titokzatos nővel (Cate Blanchett) a lány egyre közelebb kerül kitűzött célpontjához.

 

Bel Ami - A szépfiú - TV4, február 27. vasárnap, 21h

Párizs, az 1890-es években. Georges Duroy a katonaságtól való leszerelése után a város meghódítására indul, ám olcsó állással, szűkös anyagi körülményekkel kénytelen beérni. Az ambíciózus fiatalember azonban gyorsan rájön, hogy a nők révén érvényesülhet. Az előnyös külseje és az ellenállhatatlan sármja révén mindenkit kihasznál, hogy egyre feljebb kerüljön a társadalmi ranglétrán. A mind gátlástalanabbá váló ifjú erotikus kalandjai azonban egyre veszélyesebbé válnak.

 

Addams Family 2. – Egy kicsivel galádabb a család - Jocky Tv, február 27. vasárnap, 21h

Charles Addams egykori rajzfilmfigurái elevenednek meg a mozivásznon! A család, ami még galádabb lesz egy Addams baby születésével. Azonban a létszám hamar a régi lesz, mikor is Fester-t (Christopher Lloyd) elcsábítja egy kívülálló dadus, Debbie Jellinsky (Joan Cusack). Akinek feltett szándéka nem csak elválasztani Fester-t a családjától, még szeretne végezni is vele. Morticia (Anjelica Huston) és Gomez (Raul Julia) nehezen viselik Fester árulását. Mindeközben persze Pugsley (Jimmy Workman) és Wednsesday (Christina Ricci) is megjárja a "poklot", mivel kénytelenek egy nyári táborba utazni, hála Debbie-nek.

 

Utazók - AXN, február 27. vasárnap, 21h

Az Avalon nevű űrhajó 5259 utassal a fedélzetén 120 éven át siklik elegánsan távoli célja felé, ahol az érkezők majd új életet kezdhetnek. Addig pedig a vele utazók biztonságosan lefagyasztva alusszák kiro-álmukat, és új otthonukban frissen, fiatalon ébredhetnek fel. Elvileg. A programba hiba csúszik, kiolvaszt két hibernációs ágyat, és két embert felébreszt. Jim (Chris Pratt) és Aurora (Jennifer Lawrence) maga sem tudja, miért és hogyan, egy hatalmas, néma űrhajó fedélzetén találja magát _ és még 90 év van hátra, míg elérik úti céljukat. Segítségben nem is reménykedhetnek. Saját erejükből próbálják megoldani a helyzetet, ám egyre újabb nehézségekbe és rejtélyekbe ütköznek. Ha életben akarnak maradni, meg kell érteniük, mi történt velük...

 

Az ügyfél - RTL+, február 27. vasárnap, 21h

Mark (Brad Renfro), a 11 éves kisfiú testvérével játék közben egy szörnyű jelenet véletlen szemtanúja lesz. Egy piszkos ügyekkel foglalkozó ügyvéd maffiakapcsolataitól megrettenve az öngyilkosságba menekül. Halála előtt azonban a közelben lapuló Mark füle hallatára elmondja, hogy gengszter ismerőse, Muldano (Anthony LaPaglia) hová rejtette el a meggyilkolt szenátor holttestét. Mark megmenekül és senkinek nem beszél arról, amit látott és hallott, de a rendőrség mégis rájön, hogy az öngyilkosságnak tanúja volt. Az ügyész (Tommy Lee Jones) mindent elkövet, hogy a kisfiút szóra bírja. Mark azonban hallgat, hiszen a gengszter megfenyegette, hogy megöli, ha beszél. A kisfiú csupán Reggie-re (Susan Sarandon), az ügyvédnőre számíthat, aki életét kockáztatva megpróbál segíteni.

 

Sonic, a sündisznó - Moziverzum, február 27. vasárnap, 21h

Sonic, a sündisznó véletlenül hihetetlen erő birtokosa lesz, amit ő maga sem ért teljesen. Saját védelme érdekében a Földön rejtőzik el, és egyetlen szabályt kell betartania: nem szabad, hogy a világ tudomást szerezzen a létezéséről. Ám ez nem könnyű feladat egy 15 évesnek, főleg ha az a 15 éves Sonic képességeivel és habitusával van megáldva. Így aztán nem kell hozzá sok, hogy felfedezze őt Tom, a szarkasztikus, ám áldott jószívű kisvárosi zsaru. Ők ketten összeállnak, és hihetetlenül akciódús kalandokba keverednek, miközben átszelik a fél világot úgy, hogy üldözik őket a mániákus Dr. Robotnyik és robotszerkentyűi.

 

A nyughatatlan - M2, február 27. vasárnap, 21.18h

1955-ben vézna gitáros sétált be a Sun lemezstúdió ajtaján. Ez a pillanat kitörölhetetlen nyomott hagyott az amerikai zenei kultúrában. A gitáros akkordjai ritmusosan zötyögtek, mint a tehervonat, hangja pedig mély és sötét volt, akár az éjszaka. Erőt sugárzó, átható tekintetétől és énekétől libabőrős lett az ember. Dalai, melyek a szív fájdalmairól és az életben maradásról regéltek, merészek voltak és húsbavágóak, és nem hasonlítottak semmilyen addig hallott dalra. Ezen a napon kezdődött Johnny Cash (Joaquin Phoenix) karrierje, és ekkor lépett rá személyisége átalakulásának rögös útjára is. Lemezei milliós példányszámban keltek el, az alkohol és a kábítószer rabja lett, de szinte fel sem fogta, milyen magasra jutott, és milyen mélyre zuhanhat. A korszak legnagyobbjai tűntek fel mellette: Jerry Lee Lewis, Elvis, Roy Orbison zenélt vele, ő azonban csak saját démonaival küzdött: tragikus gyerekkorával és reménytelen szerelmével, aki végül talán a nagy visszatéréshez is hozzásegíti őt. Aki csak fekete ingben, fekete öltönyben lépett a közönség elé, aki a lázadást, a nyughatatlanságot jelképezte, a megfékezhetetlen új generáció hangja lett. A filmet 5 Oscar-díjra jelölték, végül Reese Witherspoon nyerte el a legjobb színésznőnek járó díjat.

 

A rózsa neve - Film Mánia, február 27. vasárnap, 23h

1379-ben Baskerville-i Vilmos ferences szerzetes és fiatal kísérője, Adson von Melk felkeresnek egy észak-itáliai bencés kolostort az Appeninek magányos völgyeiben. Útjuk egyházi feladat, egy teológiai vitát kell előkészíteniük. Pápai legátusok és ferences szerzetesek között kell a világi hatalmi törekvések, a földi javak gyűjtése és a krisztusi szegénységi fogadalom figyelembevételével az egyház szerepének kérdését tisztázni. Mielőtt azonban az előkészületeket megkezdhetnék, néhány titokzatos haláleset bolygatja föl a kolostor nyugodt életét. William nyomozni kezd és a két látogató hamarosan felfedezi, hogy a közösségben az ájtatosság máza mögött titokzatos és gonosz dolgok történnek és a szerzetesek nem természetes halállal haltak meg.

 

Alul semmi - TV2 Comedy, február 27. vasárnap, 23.05h

Gaz bármit elvisel, csak a pénztelenséget nem. Ezért amikor kirúgják a gyárból, miközben állás egy szál se, öt cimborájával eszelős vállalkozásba kezdenek. Vetkőzni fognak, korra, súlyra és lelkiállapotra való tekintet nélkül. Sőt, az egy dolog, hogy levetkőznek, de mindezt Tom Jones és Donna Summer zenéjére egy népes kocsmában, ahol mindenki ismeri őket, ráadásul a mit sem sejtő feleségek és egyéb családtagok is bármikor betérhetnek.

 

A keresztapa 2. - Paramount Network, február 27. vasárnap, 23.20h

A filmben két generációt ismerhetünk meg, a fiatal Vito Corleonet, és végig követhetjük Michealt, aki az apja halála után átveszi a család és a maffia vezetését és nem riad vissza semmitől a hatalmának és pénzének megtartása érdekében.

 

Casanova visszatér - Duna Tv, február 27. vasárnap, 23.45h

Kalandokban, párbajokban, szerelmekben, utazásokban bővelkedő élet után az idősödő Casanova _ akinek annak idején, még a hírhedt velencei Ólombörtönből is sikerült megszöknie _ már csak egykori legendájából él. Így Casanova _ pénz híján _ kénytelen "természetben" fizetve, egyik fogadóból a másikba szökni. Egy régi barátja birtokán azonban a nagy nőcsábász még egyszer találkozik a szerelem kísértésével: s minden szenvedélyét és szerelmi tapasztalatát a gyönyörű Marcolina meghódítására fordítja.