Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Ha vasárnap este csak tévéznél, fusd át a listánkat!

28 nap - Cool, március 6. vasárnap, 18.30h

Gwen Cummings (Sandra Bullock) igaz partiarc, aki imád bulizni, és nincs olyan nap, hogy ne igya részegre magát. Húga esküvőjén azonban túl messzire megy, amikor részegen karambolozik az esküvői limuzinnal. Büntetésként Gwennek be kell vonulnia egy elvonókúrára. Átmeneti otthonában Gwen először az elvonási tünetek hallucinációinak tudja be a lakók furcsaságát, akik kíméletlenül őszinték egymással, és Gwent is szembesítik a hibáival. Az intézet szigorú igazgatója és a híres sportoló, Eddie Boone (Viggo Mortensen) hatására azonban lassanként sikerül emberszámba vennie az őt körülvevő csodabogarakat, és változtatni pusztító életstílusán.

 

Az ördög Pradát visel - Prime, március 6. vasárnap, 18.40h

Miranda Priestly a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i szakma. Senkit nem tűr meg az útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway Magazine-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Miranda új munkatársa, Andy Sachs a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak. Amikor belép a szerkesztőségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett nem elszántság és céltudatosság kérdése...

 

A makrancos hölgy - Filmcafe, március 6. vasárnap, 18.40h

A világhírű vígjáték hősnője, Kata kiállhatatlan természetéről híres. Szép is lenne, okos is, de minden kérőt elüldöz magától. Márpedig addig a kedves és szerény húga, Bianca sem mehet férjhez, amíg a nővérének nem sikerül vőlegényt találni. Ekkor jelentkezik Petruchio, aki elhatározza, hogy kezesbárányt farag az elviselhetetlen hárpiából.

 

Vasember 3. - RTL Klub, március 6. vasárnap, 20.20h

A legutóbbi küldetése után Tony Stark (Robert Downey Jr.) szabadságra küldi a Vasembert, hogy a szépséges Pepperrel (Gwyneth Paltrow), egykori asszisztensével boldog párkapcsolatban éljen. Ám álmatlanságban szenved, és pánikrohamok gyötrik. Amikor merényletek sora rázza meg a várost, Stark úgy dönt, hogy szembeszáll a titokzatos ellenséggel. A Vasemberen végzett legújabb fejlesztése azonban még nem tökéletes, ráadásul felbukkan néhány korábbi ismerőse is. De az ösztönei és a találékonysága segítségével megpróbál felülemelkedni a nehézségeken.

 

Sakáltanya - Cool, március 6. vasárnap, 20.50h

Violet (Piper Perabo) arról álmodik, hogy sztár lesz. Gitárral a kézben, saját dalait énekelve szeretne a reflektorfénybe kerülni, így New Yorkba költözik. Ám nem kapkodnak érte, ezért munkát vállal egy kocsmában, amelyben öt lány dolgozik. Lassacskán rájön, hogy a Sakáltanyán megtalálta azt, amit keresett. Ez a kocsma ugyanis különleges hely: itt csak nők dolgoznak, a vendégek természetesen csak férfiak, akik azért jönnek, hogy a lányok magánszámaira tomboljanak, megfeledkezve a világról, miközben dübörög a zene. Öt gyönyörű lány: New York a lábaik előtt hever, és ők nem haboznak elvenni azt, amit megkívánnak.

 

Mad Max – A harag útja - Film+, március 6. vasárnap, 21h

A katasztrófa olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének nyoma sincs, a Föld egyetlen hatalmas sivatag. A kevés életben maradt kíméletlen ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább éljen. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák azt, ami úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Az egyikük Max (Tom Hardy), a hallgatag, harcos férfi, aki elvesztette a családját. A másik Furiosa (Charlize Theron), a harcosnő, aki hiszi, hogy túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, ahol a gyerekkorát töltötte.

 

Életrevalók - Moziverzum, március 6. vasárnap, 21h

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára. Az elmúlt évek egyik legnagyobb francia filmsikere megtörtént események alapján készült.

 

Csak egy kis pánik - RTL+, március 6. vasárnap, 21h

Egy keresztapa (Robert De Niro) esetében a gyengeség, a pánikbetegség rosszabb a halálnál. Pedig New York soron következő donjából hirtelen elszállt a merészség. Éjszaka izzadtságban fürdik, nappal remeg, reszket, és a sírás kerülgeti. Ám a szerencse elé vet egy halk szavú, szemüveges pszichológust (Billy Crystal). A maffiafőnök gorillái kíséretében bekopog a rendelésre, és ráparancsol a rémült doktorra, hogy kezelje őt. A pszichológus inkább menekülne, de hát profikkal van dolga. Nem tehet mást, nekilát, hogy a keresztapát megszabadítsa a gátlásaitól. Ilyen furcsa párost valószínűleg nem látott még a világ!

 

A sziget - AXN, március 6. vasárnap, 21h

Licoln 6-Echo (Ewan McGregor) és Jordan-2 Delta (Scarlett Johansson) több száz társukhoz hasonlóan szigorú ellenőrzés alatt élnek, mindegyikük abban reménykedik, hogy kiválasztják a Szigetre, amely az egyetlen lakható hely maradt a Földön. Lincoln azonban hamarosan rájön, minden hazugság, amit eddig saját magáról és a világról tudott, a Sziget meséje pedig a legkegyetlenebb átverés. Miután kiderül számukra, hogy holtan értékesebbek, mint élve, Lincoln és Jordan megszöknek a zárt létesítményből.

 

Copland - Filmcafe, március 6. vasárnap, 21.05h

Garrison csendes kisváros, a New York-iak szívesen költöznek oda, főleg zsaruk: ezért is gúnyolják Coplandnek. Freddy, a helyi seriff látszólag ura a rendnek, de a felszín alatt a nagyvárosi korrupt kollégáké a terep. Példaképei a városi rendőrök, hiszen egy baleset miatt ő sosem tartozhatott közéjük. Egy éjjel kettős gyilkosságot követ el egy városi rendőr, akit kevéssel azelőtt hősként ünnepeltek. A mundér becsületének védelmében önvédelemnek állítják be az esetet, és a rendőrt eltűntnek nyilvánítják: így hős maradhat. Freddy rutinellenőrzés során mégis megpillantja őt és magánnyomozásba kezd. A rendőrség belső védelmi tisztje is pártolja a nyomozást. Egy egész város ellen...

 

Híres leszel - M2, március 6. vasárnap, 21.18h

Billy komolyan hitt abban, hogy ha szerepet kap egy népszerű valóságshow-ban, a siker átformálja majd az életét. Egy évvel később azonban azt veszi észre, hogy míg szereplőtársai üzleti karrierbe kezdtek, neki nem sikerült kiaknáznia a lehetőségeit. A közösségi média és a bulvársajtó működése súlyos teherként nehezedik személyiségére, miközben egyre nehezebb összeegyeztetnie a magáról kialakított képet azzal, aki ő valójában. Elgondolkodtató történet a hirtelen jött hírnév csalóka természetéről.

 

A férfi, aki szerette a nőket - Duna Tv, március 6. vasárnap, 21.55h

A film Bertrand Morane temetésével kezdődik, aki Montpellier-ben mérnökként dolgozott. A negyvenes évei elején járó férfinak egyetlen, mindent elsöprő szenvedélye volt: a nők. Művészi szintre emelte a hódítás tudományát, nem sportból, hanem azért, mert nem tudott ellenállni egyetlen szép nőnek sem. Elhatározza, hogy könyvet ír a nőkhöz való viszonyáról, amit csak a halála után lehet kiadni. A könyvből kiderül: a kötődési zavar mélyén két trauma áll: anyjának hideg távolságtartó viselkedése, illetve az első szerelem kudarca. A sztárparádés film díjat nyert az 1977-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon és César-ra is jelölték.

 

Baseball bikák - Film Mánia, március 6. vasárnap, 22h

Annie megszállott baseballrajongó. A szépasszony az egyik helyi csapat, a Durhami Bikák intézményének számít. Sajátos módon támogatja a fiúkat, minden évben kiválaszt magának egy fiatal tehetséget, hogy beavassa a sportág és a szeretkezés rejtelmeibe. Az idei esztendő különlegesnek ígérkezik. A csapathoz két új fiú érkezett. Crash, veterán fogó, akinek filozófiája roppant egyszerű. Azt vallja, hogy ő csak a csavart labdakezelésben, a jó Scotchban, na meg a hosszú előjátékban hisz. A másik pedig elementáris őstehetség, Ebby "Nuke" LaLoosh, a vad újonc dobó.

 

Hegylakó - Mozi+, március 6. vasárnap, 23h

Connor MacLeod _ mint népe többi tagja _ halhatatlan! Kontinenseken és évszázadokon át utazva keresi a hozzá hasonlókat, hogy az ősi áldás-átok parancsa szerint kardpárbajban szálljon szembe velük. A Halhatatlanok csak egymás kardja által veszthetik életüket, a fejükkel együtt. Minden párbaj egy lépéssel közelebb viszi a győztest ahhoz, hogy ő legyen a kiválasztott, az Egyetlen, aki ellenfél nélkül, a halhatatlanság hatalmával élve uralhatja a világot! MacLeod napjaink Amerikájában éli tragikusan magányos életét. Igaz szerelmét évszázadokkal korábban elvesztette és nem mer újra szeretni. Rajta kívül már csak két halhatatlan él, és amikor egyikükkel végez egy parkolóházban, MacLeod tudja, hogy a végső összecsapás a gonosz Kurgan-nal már nem késlekedhet sokáig.

 

Havannai éjszaka - Duna Tv, március 6. vasárnap, 00.00h

A Havannai éjszaka az első film, amely teljes egészében Kubában forgott és kendőzetlen őszinteséggel beszél egy elveszett generáció minden illúziójáról és csalódottságáról. Amadeo 16 évig nem találkozott legjobb barátaival, feleségével együtt az egész életét egyik napról a másikra hátra hagyta és Spanyolországba emigrált. Most, amikor váratlanul hazatér, találkozóra hívja barátait, a múltat felemlegetve nosztalgiával tekintenek fiatalkorukra, amikor azt hitték, hogy együtt megválthatják a világot. Ahogy lemegy a nap és a gyönyörű városban felgyúlnak az esti fények, a baráti találkozó egyre intenzívebb formát ölt: a szép emlékek mellett szóba kerülnek a régi sérelmek és csalódások is, egyre kényesebb és fájdalmasabb témákat hozva a felszínre.