Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihend ki a hét fáradalmait a tévé előtt!

Csinibaba - Prime, április 3. vasárnap, 18.50h

1962. augusztus 28. Ezen a szombat reggelen is ellátja Simon bá' hírekkel, tanácsokkal és zenével a háztömbrádión keresztül a rábízott állampolgárokat. Közben a KISZ meghirdeti a Ki-mit-tud-ot, amelynek győztesei kimehetnek a Helsinki VIT-re, ami a vasfüggönyön túl van. Maga az édes élet. Sok-sok bonyodalom, még több sláger, ármány, szerelem és mulatság után kiderül, hogy a véletlent sem bízzák a véletlenre, és senki sem abba a révbe érkezik, mint amibe beevezett...

 

Dick és Jane trükkjei - Viasat2, április 3. vasárnap, 20h

Az éveken át tartó kitartó munka meghozza gyümölcsét, Dick Harper a média óriáscég alelnöke lesz. Ám a cég váratlanul összeomlik és Dicknek mennie kell. Még pénzt sem tudott félretenni a borús napokra. Most viszont zuhog, mintha dézsából öntenék. Dick és neje, Jane rettegve nézi, amint a csinos külvárosi otthonuk és az autóik elúsznak, az érdekbarátaik eltűnnek mellőlük. A korrupt munkaadója példáján felbuzdulva Dicknek ragyogó ötlete támad: ha a főnöke lopott, talán ő is célt érhet hasonló módszerrel. Frissen szerzett tudományával Dick és Jane kacagtató bosszúhadjáratba kezd.

 

Förtelmes főnökök 2. - Viasat3, április 3. vasárnap, 21h

A főnököktől nehéz megszabadulni. Nick, Dale és Kurt (Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis) végleg a maga ura akar lenni. Magánvállalkozásba kezdenek, ám a főnöktelenség örömei nem sokáig tartanak. Egy ravasz befektető (Christoph Waltz) tönkreteszi őket, és ők _ jogi lehetőségek, és jobb híján _ emberrablással próbálják megoldani a helyzetet. A mágnásnak ugyanis van egy kellemetlen, elkényeztetett nagyfia (Chris Pine), akit az isten is túsznak teremtett. A váltságdíj pont megmentheti a három lükét a csődtől.

 

Elysium - Zárt világ - AXN, április 3. vasárnap, 21h

Odalenn nehéz az élet. A Föld a jövőben túlzsúfolt, romba dőlt, mocskos és veszélyes hely lesz. Aki teheti, inkább felköltözik az Elysium biztonságos, rendezett és békés világába _ egy hatalmas mesterséges holdra, melyet kiváltságos lakói gondosan védenek a lentiektől. Ha az illegális bevándorlók ellen kell felhasználni őket, nem haboznak: törvényt és fegyvert egyaránt bevetnek. Max (Matt Damon) azonban már nem fél egyiktől sem. Az élete múlik azon, hogy a lehető leggyorsabban feljusson a vágyott világba. Ha kell, csellel, ha kell, erővel át fogja törni a kordont, hogy megszerezze, amire az Elysiumon szüksége van. És ezzel talán az egész, kárhozott világ sorsát megváltoztatja…

 

Blöff - SuperTV2, április 3. vasárnap, 21h

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását, New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avi-nek. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz azonban ráveszi Franky-t, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit...

 

Joker - Film+, április 3. vasárnap, 21h

Arthur Fleck (Joachim Phoenix) felbérelhető bohócként dolgozik Gotham City szegénynegyedében, és abban reménykedik, hogy humoristaként felléphet Murray Franklin (Robert De Niro) népszerű tévéshow-jában. Senki sem tudja, hogy Arthur feszült helyzetben akaratlan vihogásban tör ki, amivel mindig magára haragítja a körülötte élőket. Amikor megszűnik a gyógyszertámogatása, Arthur személyiségét Joker veszi át. A várva várt tévés meghívás már az antihős Jokerhez érkezik, aki gúnyos kacajjal dobja fel véres ámokfutását.

 

Hajsza a föld alatt - Viasat6, április 3. vasárnap, 21h

Walter Garber (Denzel Washington) teljesen hétköznapi fickó, aki egy megvesztegetés miatt a New York-i metróhálózat egyik forgalomirányítójába kerül. Sosem gondolta volna, hogy olyan feladattal kell majd megbirkóznia, amely a rutinos FBI-nyomozókat is próbára teszi. Fegyveresek térítik el az egyik metrószerelvényt. Vezetőjük, az őrült vagy nagyon is okos Ryder (John Travolta) azzal fenyegetőzik, hogyha egy órán belül nem fizetnek neki tízmillió dollárt, akkor kivégzi a kocsiban túszul ejtett utasokat.

 

Dühöngő bika - Duna Tv, április 3. vasárnap, 21.25h

Martin Scorsese 1980-ban, fekete-fehérben forgatott életrajzi alkotása sokak szerint az évtized filmje volt. Főhőse, Jake La Motta 1948-ban lett középsúlyú ökölvívó világbajnok, és 1951-ig sikerült megőriznie rangját. Az olasz-amerikai vagány a ringben hamar megtanulta a kegyetlen játékszabályokat, s irgalmat nem ismerően brutális harcmodorával vívta ki a Dühöngő Bika nevet. Amikor a kezdeti nagy sikereket vereségek követték, inni kezdett, családja szétesett, végül börtönbe került. Kiszabadulását követően egy mulatóba állt be dolgozni. A film a legjobb férfi főszereplő és a legjobb vágás kategóriájában nyert Oscar-díjat.

 

Párizs császára - Moziverzum, április 3. vasárnap, 22.55h

Napóleon uralkodásának idején François Vidocq többször is sikeresen megszökött az ország leghírhedtebb börtönéből, ezzel legendás hírnévre tett szert. Utolsó látványos szökését követően egyszerű kereskedőként próbál láthatatlanná válni. Múltjától azonban nem szabadulhat: volt fegyenctársa hamisan vádolja meg gyilkossággal. Ártatlanságát bizonyítandó egyezséget köt a rendőrséggel. Szabadságáért cserébe pedig vállalja, hogy levadássza Párizs szélhámosait és gyilkosait.

 

Köntörfalak - RTLII, április 3. vasárnap, 23.20h

Amikor két ember találkozik, akaratukon kívül is hatással vannak egymásra, a hatás változásokat eredményez, és sosem lehet tudni, milyen drámai fordulatot vesz az élet. Akár a következő pillanatban. Zoli (Elek Ferenc) és Eszti (Tompos Kátya) találkozása végzetesnek bizonyul. Felfogásuk, gondolkodásmódjuk merőben eltér a másikétól, mégis úgy döntenek, hogy adnak egy esélyt maguknak. Amikor egymásra hangolódnak, váratlanul megjelenik Eszti bátyja, és felfed egy régi titkot.

 

Világot látok - Duna Tv, április 3. vasárnap, 23.40h

Dakota Fanning egy autista Star Trek rajongót alakít, Wendy-t, aki megszökik gondviselőjétől, hogy az ötszáz oldalas Star Trek regényével részt vehessen egy forgatókönyvíró versenyen. A lány hősi eposzának főhőse Spock, aki a Deep Space Nine-ra is ellátogat. A lány élete szűk körben mozog, meghatározott menetrend szerint él, amitől eltérni nem ajánlatos, mert összezavarja. Audrey, a nővére az egyetlen, aki befogadhatná, de saját családja miatt nem tudja felvállalni. Wendy szökésével egy igazi road-movie indul, jó és rossz kalandokkal teli, hogy odaérjen a leadási határidőre.