Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Az elefánt és a pillangó - Duna Tv, június 19. vasárnap, 19.45h

Antoine váratlanul visszatér szülővárosába és felkeresi régi szerelmét, Camille-t. A fiatal nő egyedül neveli 5 éves kislányát, Elsát, aki még sohasem látta az édesapját. Egy véletlen folytán a kislány felügyelete egy napra Antoine-ra hárul, akiben _ szinte maga számára is észrevétlenül _ feltámad az apai szeretet...

 

Lovagregény - Filmcafe, június 19. vasárnap, 20h

William Thatcher (Heath Ledger) nemcsak kiváló szájhős, hanem első osztályú szédítő is, akinek csupán egy rang hiányzik a teljes sikerhez. Mivel az nem terem minden bokorban, hát hazudik egyet magának, amikor Sir Ector a lovagi tornán jobblétre szenderül. Felveszi a vértezetét, és néhai ura nevében megnyeri a díjat. Hamarosan víg cimboráival egyik tornáról járnak a másikra, és William igazi sztár lesz. Csakhogy a szép Jocelyn teljesen elcsavarja a fejét, amivel egy veszélyes és féltékeny ellenséget szerez magának. Ráadásul Adhemar gróf (Rufus Sewell), a fekete lovag rájön, hogy egy csaló az orránál fogva vezeti a sportbarát nemességet.

 

Oltári vőlegény - Viasat2, június 19. vasárnap, 20h

Az örök agglegény-típusú Jimmie úgy dönt, hogy megkéri barátnője Anne kezét, ám a megalázó lánykérésnek rossz vége lesz. Mindezek után 24 órája van arra, hogy feleséget találjon, ha meg szeretné kapni nagyapja óriási vagyonú örökségét. Jimmie mindent megtesz a cél érdekében, de közben végig szerelme, Anne, jár az eszében...

 

Az ügyfél - RTL+, június 19. vasárnap, 21h

Mark (Brad Renfro), a 11 éves kisfiú testvérével játék közben egy szörnyű jelenet véletlen szemtanúja lesz. Egy piszkos ügyekkel foglalkozó ügyvéd maffiakapcsolataitól megrettenve az öngyilkosságba menekül. Halála előtt azonban a közelben lapuló Mark füle hallatára elmondja, hogy gengszter ismerőse, Muldano (Anthony LaPaglia) hová rejtette el a meggyilkolt szenátor holttestét. Mark megmenekül és senkinek nem beszél arról, amit látott és hallott, de a rendőrség mégis rájön, hogy az öngyilkosságnak tanúja volt. Az ügyész (Tommy Lee Jones) mindent elkövet, hogy a kisfiút szóra bírja. Mark azonban hallgat, hiszen a gengszter megfenyegette, hogy megöli, ha beszél. A kisfiú csupán Reggie-re (Susan Sarandon), az ügyvédnőre számíthat, aki életét kockáztatva megpróbál segíteni.

 

Azt beszélik - Viasat3, június 19. vasárnap, 21h

Sarah (Jennifer Aniston), a New York-i újságíró már menyasszony, de halogatja a házasságot és nem szívesen utazik haza vidékre, a húga esküvőjére. Ám a vendégség másképp alakul, mint hitte. Megismerkedik egy milliomos sármőrrel, Beau Burrough-val (Kevin Costner) és bár eleinte úgy néz ki, szerelem lesz a dologból, a románc balul sül el. A férfi néhány megjegyzése alapján Sarah nyomozni kezd és elképesztő családi titkokra derít fényt: az ő nagymamája volt a Diploma előtt című klasszikus vígjátékot ihlető történet hősnője.

 

James Bond: Halálos rémületben - Jocky Tv, június 19. vasárnap, 21h

A brit titkosszolgálat ügynöke, a 007-es James Bond (Timothy Dalton) feladata, hogy kiderítse ki a felelős több Brit titkos ügynök meggyilkolásáért, majd végezzen a tettesekkel. A Britek egyik informátora szerint, aki Georgi Koskov szovjet tábornok (Jeroen Krabbé). A felelős, Leonid Pushkin szovjet tábornok (John Rhys-Davies), aki egy régi műveletet keltett ismét életre, ami a "Halál a kémekre" fedőnéven írta be már magát korábban is a történelemben. Georgi szerint Leonid célja, hogy felkavarja a hidegháborús álló vizet a keleti és nyugati nagyhatalmak között.

 

Erin Brockovich – Zűrös természet - AXN, június 19. vasárnap, 21h

Az állástalan, háromgyerekes Erin (Julia Roberts) végső elkeseredésében meggyőzi Edet, hogy alkalmazza őt az ügyvédi irodájában. A jogban járatlan nő egy nap ráakad néhány, a telekkönyvi iratok közé keveredett orvosi leletre. Nem érti az összefüggéseket, ezért nyomozni kezd. Hamarosan hihetetlen következtetésekre jut: egy cégóriás gátlástalanul szennyezi egy kisváros vízkészletét, ami súlyos betegségeket okoz az ott lakók körében. Erin házról házra járva több mint hatszáz panaszos aláírását gyűjti össze, és Eddel karöltve elhatározza: kiszedi a cégből az USA történetének pereskedés útján kifizethető legnagyobb kártérítését.

 

A szürke ötven árnyalata - SuperTV2, június 19. vasárnap, 21h

Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Grey-jel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem ebben a világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana szelíd szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt _ de a saját feltételei szerint...

 

Erőszakos múlt - Viasat6, június 19. vasárnap, 21h

Tom egy Indiana állambeli kisvárosban él a családjával. Egyik éjszaka a kisvendéglőjében önvédelemből megöl két körözött bűnözőt, meghiúsítva ezzel egy rablótámadást, és megmentve vendégei, barátai életét. Ettől kezdve megváltozik az élete, a média hőst csinál belőle. Miközben Tom a kényelmetlen népszerűségből megpróbál visszatérni a megszokott mindennapokhoz, szembetalálja magát a titokzatos idegennel, aki azért jött, mert úgy hiszi, régi elszámolni valója van vele. Ahogy Tom és családja megpróbálja tisztázni a félreértést, egyre különösebb dolgok kerülnek napvilágra.

 

A papa szolgálati útra ment - Duna Tv, június 19. vasárnap, 21.15h

Közép- és Kelet-Európa szocialista országaihoz hasonlóan az ötvenes évek Jugoszláviájában is személyi kultusz van. A Tito vezette országban a félelem és a rettegés az úr, a politikai rendőrség bármikor, bárkit indok nélkül letartóztathat. Egyik nap a kis Malik édesapját is elviszik, a régi szeretője jelentette fel. A férfit bányamunkára ítélik. Az édesanyja mindent megtesz, hogy a boldog család látszatát megőrizve eltitkolja fia elől az igazat. Azt hazudja neki, hogy a papa szolgálati útra ment. Ám eljön az idő, amikor Maliknak szembe kell néznie az igazsággal. Kusturica második játékfilmje az 50-es évek elején, Jugoszláviában játszódik, amikor Tito szakított az orosz vezetéssel. Oly korban, amikor elég egy óvatlan szó, kijelentés, máris beállít a rendőrség az éjszaka közepén, s a szószátyár "szolgálati útra" indul. A film címe beszélő cím, s a kifejezés a politikai börtönökben töltött időre utal, amiről Kusturica filmje szól. A film narrátora egy 6 éves kisfiú, Bartolli, aki édesapja, Manojlovic történetét meséli el. Díjak és jelölések: Cannes (1985) _ FIPRESCI-díj: Emir Kusturica Cannes (1985) _ Arany Pálma Golden Globe díj (1986) _ Legjobb idegennyelvű film jelölés Oscar-díj (1986) _ Legjobb idegennyelvű film jelölés

 

Apák és lányaik - M2, június 19. vasárnap, 21.18h

Az Apák és lányaik egy megható és érzelmes családi történet egy New York-i apa és lánya egymás iránti szeretetéről. A film két idősík között váltakozik: a '80-as években játszódó történésekben Jake Davis, a Pulitzer-díjas, mentális problémákkal küzdő regényíró özvegyként neveli ötéves kislányát, Katie-t. A jelen idejű cselekmény pedig az immár felnőtt, Manhattanben élő 30 éves Katie mindennapjait mutatja be, aki gyermekkori démonjaival szembeszállva próbálja meg helyes mederben tartani életét.