Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Már ahhoz is fáradt vagy, hogy átböngészd a tévéműsort? Segítünk!

Ha Isten úgy akarja - Duna Tv, július 24. vasárnap, 19.35h

Tommaso az elismert római szívsebész magabiztos és sikeres ember. Látszólag a családi élete is rendben van, leginkább pedig fiára büszke, aki az ő nyomdokain jár, hiszen orvosnak készül. Egy nap azonban váratlan fordulat történik: a fiú bejelenti a családnak, hogy félbehagyja az orvosi egyetemet, mert megváltozott az élete, és pap szeretne lenni. Tommaso úgy tesz, mintha elfogadná fia döntését, de igazából őrjöng, és elhatározza, hogy utánajár annak, hogy ki mosta át a fia agyát ezekkel a keresztény "dumákkal", és ki az, aki eltérítette őt az ígéretes orvosi karriertől. Tommaso tehát nyomozásba kezd, és egyre inkább olyan helyzetekbe bonyolódik, amire még ő sem gondolt...

 

Az acélember - RTL Klub, július 24. vasárnap, 20h

Clark Kent (Henry Cavill) a Kripton bolygó szülöttje, gyerekkora óta kutatja, miért került a Földre, miközben próbál észrevétlen maradni. Az igazság azonban nem hoz megnyugvást számára, szülei ugyanis az életüket adták azért, hogy ő megmenekülhessen. Lois Lane (Amy Adams) riporter hosszas kutatás során talál rá Kentre, és hamarosan fülig beleszeret. Románcuk nem tart sokáig, ugyanis megjelennek Kripton zsarnokai, hogy visszaszerezzék Kenttől a Kódexet, melynek segítségével a Földből új Kriptont hoznának létre.

 

Tiszta vér - Film Mánia, július 24. vasárnap, 20h

Tom Cutler egykor rendőr volt, de a régi időknek már jó ideje vége. Most azzal keresi a kenyerét, hogy a gyilkosságok helyszínét _ a rendőrség megbízásából _ a vizsgálat lezárása után tisztára pucolja. Megint csak őt hívják egy külvárosi házba, hogy takarítsa el egy gyilkos lövöldözés nyomait. Ám ezúttal a képlet korántsem olyan egyszerű: Cutler ugyanis a rendrakás helyett akaratlanul a terhelő bizonyítékok eltüntetéséhez nyújt segédkezet.

 

Hét élet - Cool, július 24. vasárnap, 20.20h

Két évvel korábban Ben Thomas (Will Smith) súlyos autóbalesetet okoz, melynek következtében hét ember meghal. Ben elhatározza, hogy ha már a saját életén nem lehet segíteni, legalább másokén segít. Kiszemel hét teljesen ismeretlen embert, akik sem egymást, sem őt nem ismerik. Megfigyeli őket, minden mozdulatukat követi, és amint lehetősége adódik, jó irányba megváltoztatja az életüket. Azonban beleszeret az egyik pártfogoltjába, a szépséges Emilybe (Rosario Dawson), és ez teljesen megváltoztatja az elképzeléseit a jövőjével kapcsolatban. Újra élni akar.

 

Csupasz pisztoly 33 1/3 - Az utolsó merénylet - Paramount Network, július 24. vasárnap, 21h

A Csupasz Pisztoly trilógia harmadik részében Frank Drebin hadnagyot (Leslie Nielsen), a visszavonult kétbalkezes rendőrt ismét akcióba hívják, mikor Los Angelest egy gonosz terrorista szövetkezet fenyegeti.

 

A vér szava - Filmcafe, július 24. vasárnap, 21h

A jóképű Jackson Baring és csinos barátnője, Helen szerelme idillinek mondható. Mindketten boldogok, amikor a lány teherbe esik, és egy percet sem gondolkodnak azon, hogy összeházasodjanak-e. Az esküvő után elhatározzák: hazaköltöznek a fiú szülővárosába, hogy ott szülessen meg gyermekük. Miután megérkeznek, Helen megismeri Jackson édesanyját is, aki nem rejti véka alá, hogy ez a kapcsolat nincs az ínyére. Ellenszenve azonban nemcsak barátságtalan viselkedésében nyilvánul meg: apró, de egyre veszélyesebb mesterkedéseivel szabályosan pokollá teszi Helen életét...

 

Időhurok - Viasat6, július 24. vasárnap, 21h

Egy időügynök (Ethan Hawke) barangol múltban és jövőben: minden bevetés más korba vezeti. Egy olyan bűnözőre vadászik, aki valahogy folyton kicsúszik a kezéből, bármilyen időben is készül lecsapni rá.

 

Amerikai pite 2. - SuperTV2, július 24. vasárnap, 21h

A második részben újra együtt a díszes társaság, immáron túl a középiskolán és túl a férfivá avató élményeken. Ám a tapasztalatokból sosem elég, így a pitével bensőséges viszonyt ápoló Jim, a lovagias Oz, a titkon még mindig Vicky-ért epekedő Kevin, a hormonálisan túlvezérelt Stifler és a Stifler mamájára specializálódó Finch úgy dönt: a nyári vakáció idejére házat bérelnek a tengerparton, és parti-zónává alakítják a parti zónát. És valóban: buli ér bulit, kaland követ kalandot. Oz szeretné megismerni a telefon-szex gyönyöreit az épp Európában tanuló Heather-rel, ám valami mindig megzavarja a virtuális hancúrt. Az örök különc Finch, Stifler mamáját várja, Stifler a szomszéd lányokat szeretné behatóbban megismerni, Jim pedig látogatást tesz a zenetáborban, hogy nem éppen zenei jellegű leckéket vegyen Michelle-től, mielőtt megérkezik bohém buli-tanyájukra Nadia, a cseh bombázó. Mit mondjunk még? Ezt a pitét is mindenki kajálni fogja!

 

Régi idők focija - Jocky Tv, július 24. vasárnap, 21h

A húszas évek mozi- és focivilágát burleszk-pantomim stílusban megidéző film Budapesten játszódik. Minarik Ede mosodás egyetlen szenvedélye a foci. Csak egyet szeretne elérni életében: hogy a Csabagyöngye SC bejusson az első ligába. Ezért képes feláldozni mindent. A mosodáját, a házasságát, mindent, amije csak van, illetve volt. Sándor Pál remeke a magyar filmtörténet fontos darabja. A film egyik szállóigéje mindennapjaink vezérfonala lett: Kell egy csapat! És ebben a filmben van. Remek alkotók, kiváló színészek teszik felejthetetlenné a képernyő előtt töltött időt.

 

A játékos - Duna Tv, július 24. vasárnap, 21.10h

Griffin Mill az egyik hollywoodi óriásstúdió nagyhatalmú igazgatóhelyettese: életről-halálról, vagyis a benyújtott tartalmi kivonatok alapján filmek sorsáról dönt. Egy nap fenyegető üzenetet talál a postájában, majd a fenyegetés faxon és telefonon is megismétlődik. Griffin utána akar járni a dolognak, biztosra veszi, hogy egy mellőzött forgatókönyvíró a bűnös... A filmért Robert Altman elnyerte a Cannes-i Filmfesztiválon a legjobb rendezés díját.

 

A Michael Hutchence - sztori - M2, július 24. vasárnap, 21.19h

Michael Hutchence minden kétséget kizárva egy ikon. Mint az INXS karizmatikus énekese a nemzetközi sztárok közé lépett és elérte azt, ami csak nagyon keveseknek sikerül. Az együttesen kívül is egy kultfigura volt 1997-ben bekövetkezett haláláig. A 90-es évek elejére szupersztárrá nőtte ki magát, de közben végig a valóság talaján maradt, pedig ott volt a sok pénz, a siker és a hírnév. Ő ember maradt! Sikerült neki megoldani azt, amit csak keveseknek, hogy esténként 25000 embert feldobott, majd lejött a színpadról és rögtön hétköznapi emberré változott vissza.A The Love One című dokumentumfilm Michael Hutchenceról a legendás INXS legendás frontemberéről szól.

 

Katonák voltunk - Film Mánia, július 24. vasárnap, 21.45h

Egy amerikai helikopteres elit desszantalakulat 400 katonája Hal Moore ezredes (Mel Gibson) vezetésével Észak-Vietnam Halálvölgyébe tart, ahol véres összecsapásra készülnek a vietkongokkal. Parancsnokuk csak annyit ígér nekik: ő fog először kilépni a helikopterből és ha megéri, ő lesz az utolsó, aki visszaszáll a gépbe. A körülzárt amerikaiak hamarosan hatalmas túlerővel találják szemben magukat, s rá kell döbbenniük, csak magukra számíthatnak. Néhányan közülük közelről ismerik a háborút, de többségük most esik át a tűzkeresztségen. Mindannyian a hazájukért harcolnak és mindannyiukat várja otthon valaki: feleség, gyermek, anya, testvér. Csakúgy, mint az ellenséget.

 

A király táncol - Duna Tv, július 24. vasárnap, 23.20h

XIV. Lajos (Benoit Magimel), akit Napkirálynak hívtak, imádta a zenét és legfőképpen a táncot. Udvari zenészétől, a firenzei Giambattista Lully-tól (Boris Terral) és az udvari írótól, Moliére-től (Tchéky Karyo) a király nagyszabású, sokszereplős színpadi balettműveket rendelt. A ruganyos, jó táncos hírében álló ifjú király maga akarta mindig a főszerepet játszani: táncával megjelenítette végtelen hatalmát. Az udvar előtt Lully titkolta plátói szerelmét a király iránt. A szenvedélyből pazar zenék születtek. Az aranyozott díszletek és kosztümök teljessé tették a földöntúli hatalom illúzióját. A Napkirály lábai előtt hevert olyankor a világ.

 

Azonosság - RTL+, július 24. vasárnap, 23.45h

Tíz titokzatos idegent kényszerít egy elhagyatott motelbe az ítéletidő. A balesetet okozó Ed (John Cusack), Rhodes (Ray Liotta), a veszélyes fegyencet szállító rendőrtiszt, a gyönyörű Paris (Amanda Peet), egy rejtőzködő szerelmespár, a megsérült család, és a szálló állítólagos tulajdonosa hamar rádöbbennek, hogy egy sorozatgyilkos célpontjaivá váltak. Ahhoz, hogy túléljék az éjszakát, rá kell találniuk a titokra, ami összeköti őket.