Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Bíbor folyók - AMC, október 16. vasárnap, 18.55h

Az Alpok csúcsai által körbezárt francia kisvárosban sírrongálási ügyben nyomoz a forrófejű Kerkérian hadnagy. Tőle nem messze, az elit egyetem zárt világában a rutinos, magának való Niémans felügyelő egy különös gyilkosságra próbál magyarázatot találni. A nyomozás során a két zsaru keresztezi egymás útját. Nem igazán szívlelik egymást, de kénytelenek együttműködni. Hamarosan rájönnek, hogy a két ügy összefügg egymással. A helyzet azonban tovább bonyolódik, és újabb gyilkosságok történnek.

 

Szexvideó - Viasat2, október 16. vasárnap, 20h

Jay (Jason Segel) és Annie (Cameron Diaz) 10 év után is boldog, kiegyensúlyozott házasságban élnek, de a hosszú idő és a két gyerek kioltotta kapcsolatukból a szenvedélyt. Hogy újra lángra lobbantsák, készítenek egy izgalmas szexvideót. Az ötlet nagyszerűnek tűnik egészen addig, míg rá nem ébrednek, hogy privát filmjük nyilvánosságra került. Kétségbeesésükben őrült kalandba kezdenek, _ lenyomozva a film útját barátaiknál, családjuknál, még Annie főnökénél is _ hogy megmentsék hírnevüket, józan eszüket, de legfőképpen a házasságukat.

 

Dirty Dancing - Piszkos tánc - Paramount Network, október 16. vasárnap, 21h

1963 nyarán egy luxus nyaralóhelyen tölti vakációját Baby, a tizenhétéves táncos. Miután megismerkedik Johnnyval, a tánctanárral, egymásba szeretnek, ám Baby apja mindent megtesz, hogy tönkre tegye kettejük kapcsolatát.

 

Életeken át - Viasat3, október 16. vasárnap, 21h

Az FBI egyik legjobb, a bűnözők személyiségét vizsgáló szakembere, Illeana Scott ügynök (Angelina Jolie). Rendhagyó módon, mindig a megérzéseire hagyatkozva próbálja kiismerni a gyilkosok gondolkodásmódját. Képességei szinte misztikusak, sok megoldhatatlannak tűnő bűncselekmény elkövetőjét fogták már el az ő intuíciója segítségével. A Leclair (Tchéky Karyo) nyomozó által vezetett montreali csapat is az ő segítségét kéri egy megfeneklett sorozatgyilkossági ügyben. Illeana aprólékos elemző munka után meglepő elmélettel rukkol elő: akit keresnek, életeket rabol. Az elkövető mindig felveszi áldozata személyiségét, új néven, új arccal él tovább, és ha megunta, újból öl.

 

Dől a moné - TV4, október 16. vasárnap, 21h

A kurátor Harry egy kapzsi, műgyűjtő milliomosnak dolgozik. A férfi bosszút akar állni a főnökén. Jól tudja, hogy Lord Shabandar régóta feni a fogát az impresszionista Monet egyik képére, ezért a hamisító barátja által készített hamisítvánnyal akarja csőbe húzni. Bonyolult tervet eszel ki: beszervezi a texasi rodeókirálynő PJ-t, hogy adja be a lordnak, miszerint nála van a festmény, amit még a nagyapja szerzett meg a második világháború alatt, és azóta is a lakókocsijuk falán lóg. Ám az események nem a terv szerint alakulnak.

 

Én, a robot - SuperTV2, október 16. szombat, 21h

Del Spooner (Will Smith), a chicagói rendőrség detektívje legújabb ügye során a U.S. Robotics gyár egyik alkalmazottja halálának körülményeit vizsgálja. Az elkövető egy gép, ám ez lehetetlen. Hiszen minden robot agyába be van égetve a robotika három alaptörvénye: gép nem bánthat embert, engedelmeskedik az emberi parancsnak (kivéve, ha ezzel megszegné az első szabályt) és ügyel saját épségére (kivéve, ha ezzel megszegné az első két szabályt). Ha mégis egy robot az elkövető, annak következményei beláthatatlanok...

 

Desperado - RTL+, október 16. vasárnap, 21h

Különös fekete alak érkezik a poros mexikói kisvárosba, kezében baljós gitártokkal. Egy biztos: nem gitározni akar. Jövetelének oka nem más, mint megbosszulni kedvese halálát, akit a város kiskirálya, Bucho (Joaquim de Almeida) ölt meg féltékenységből. Hamarosan kiderül, az idegen El Mariachi (Antonio Banderas), a Zenész, aki legendás pisztolyforgató, és akit a szegény nép hősként tisztel. El Mariachi érkezése elszabadítja az indulatokat, ám az igazi leszámolás akkor veszi kezdetét, amikor a Zenész barátai is megjelennek.

 

Szerelmi bűnök - Prime, október 16. vasárnap, 21h

Isabelle Christine beosztottjaként dolgozik egy nemzetközi multi francia kirendeltségén. Bár a felszínen barátoknak és tökéletesen összeillő munkatársaknak tűnnek, a két nő igen különböző. Christine manipulálja Isabelle-t és ellopja annak briliáns ötleteit, hogy a saját érdemeit kovácsolja vele. Maximálisan visszaél a pozíciója nyújtott lehetőségekkel, egyre kegyetlenebbül viselkedik.

 

A Pelikán ügyirat - Viasat6, október 16. vasárnap, 21h

A tehetséges New Orleans-i joghallgató szemináriumi dolgozatot ír a Legfelsőbb Bíróság két tagja meggyilkolásának feltételezett összefüggéseiről. A következtetés merész: egy olajmágnást kever gyanúba, aki az USA elnökének egyik legjelentősebb kampánytámogatója. A dosszié kikerül az egyetemről, útra kél, és pusztítani kezd. Darby Shaw rádöbben, hogy bárki, akivel a dolgozat folytán kapcsolatba kerül, gyilkosság áldozata lesz. Az ismeretlen veszély elől menekülő lány csak egy emberben bízik, Gray Grahamben, egy újságíróban. Kettőjüknek csak ellenfelei vannak: profi gyilkosok, titkosszolgálati szervezetek üldözik őket a törvénytelenség minden eszközével. Darby és Gray félelménél erősebb a jogba vetett hite, felveszik a küzdelmet a hatalom ellen, az igazság védelmében.

 

Csinibaba - Duna Tv, október 16. vasárnap, 21.25h

1962. augusztus 28. Ezen a szombat reggelen is ellátja Simon bá' (Gálvölgyi János) hírekkel, tanácsokkal és zenével a háztömbrádión keresztül a rábízott állampolgárokat. Közben a KISZ meghirdeti a Ki mit tud-ot, amelynek győztesei kimehetnek a Helsinki VIT-re, ami a vasfüggönyön túl van. Maga az édes élet. Sok-sok bonyodalom, még több sláger, ármány, szerelem és mulatság után kiderül, hogy a véletlent sem bízzák a véletlenre, és senki sem abba a révbe érkezik, mint amibe beevezett…

 

Bridget Jones babát vár - TV2, október 16. vasárnap, 22.45h

Miután szakított Mark Dacy-val, Bridget Jones "boldogan él, amíg meg nem hal" terve nem igazán úgy alakult, mint várta. Negyvenes szingliként úgy dönt, hogy hírproduceri munkájára koncentrál, és régi és új barátokkal veszi körül magát. Most az egyszer Bridget teljesen ura a helyzetnek. Mi baj lehet? Ám Kupidó közbelép, és Bridget megismerkedik egy Jack nevű, jóképű amerikaival, aki úgy udvarol, ahogy Mark Darcy soha. És jön a váratlan fordulat: hősnőnk teherbe esik, de van egy bökkenő: csak 50 százalékos bizonyossággal tudja a baba apjának kilétét...

 

Őrület - Duna Tv, október 16. vasárnap, 23.15h

Dr. Richard Walker, amerikai sebész egy kongresszusra érkezik Párizsba, felesége kíséretében. Egyik este a feleség nyomtalanul eltűnik a szállodai szobából. Richard azonnal a rendőrségre rohan, hogy bejelentse az esetet. Döbbenten kénytelen tudomásul venni, hogy a hivatalos szervek teljes közönnyel viseltetnek az ügy iránt. Nem marad más választása, mint önálló nyomozásba kezdeni, ami különösen nehéz feladat egy idegen városban. Szerencséjére hamarosan segítőtársra akad egy különös lány, a szexis Michele személyében.

 

Ragadozó - SuperTV2, október 16. vasárnap, 23.25h

A különlegesen képzett kommandót egy dél-amerikai dzsungelbe vezénylik, hogy felkutassák és kimentsék bajba jutott társaikat _ akik a környéken tűntek el és akik egy ideje nem adnak életjelet. A veszélyes terepen rutinosan mozognak a minden lehetséges veszélyre felkészült férfiak, ám az igazi fenyegetést nem a vadállatok, nem az embertelen éghajlat és környezet, de nem is a fegyveres terroristák jelentik, hanem egy titokzatos, arctalan lény, akiről csak akkor vesznek tudomást, amikor már majdnem késő. A láthatatlan teremtmény sorra végez áldozataival, de nem a bosszú hajtja, hanem a puszta vadászszenvedély: egy másik bolygó lakója, aki azért látogatott a földre, hogy trófeákat gyűjtsön...