Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Horgász a pácban - AMC, október 23. vasárnap, 19.10h

A film története a jóravaló, furfangos orvvadász és a kisvároska helyi hatalmasságai közt dúló harcról szól. A fergeteges események humora hagyományos helyzet- és jellemkomikumra épül, amit elsősorban Louis De Funes alakítása tesz ellenállhatatlanná. Utolérhetetlen, ahogy jellemábrázoló gesztusaival és fintoraival, burleszkbe illő mozgásával, nyűtt gúnyájában és ormótlan bakancsában csetlik-botlik. És természetesen nem ő kerül pácba, hanem a vele szemben álló, lomha észjárású, szépelgő, vidéki kispolgárok.

 

Babysitting - A felvigyázó - Filmcafe, október 23. vasárnap, 19.20h

Claire és Marc elutaznak a hétvégére, örökmozgó gyereküket pedig rábízzák egy bébiszitterre. Franck megbízható fiatalember hírében áll, a házaspár biztos benne, hogy fiuk jó kezekben lesz. Másnap azonban egy rendőrségi telefonhívásra ébrednek, miszerint otthonukban történt egy kisebb incidens: a házukat teljesen felforgatták, a fiúk pedig eltűnt! A rendőrség talált ugyanakkor egy GoPro kamerát, amely úgy tűnik, rögzített mindent, ami az éjjel történt. Claire és Marc izgatottan nézik vissza a felvételeket, hogy megtudják, mi történt a házban és hová tűnhetett a gyerekük. Az első dolog, ami kiderül, hogy az előző nap volt Franck 30. születésnapja.

 

A berni követ - Duna Tv, október 23. vasárnap, 20.20h

Két hónappal Nagy Imre mártírhalála után, a Magyar Népköztársaság berni nagykövetségére két fiatalember hatol be, és fegyverrel támadnak a nagykövetség ott lévő dolgozóira. Túszul ejtik a nagykövetet, a rejtjelekhez szeretnének hozzáférni. Bekapcsolódnak a Szabad Európa rádió egyenes adásába, tiltakoznak a miniszterelnök és mártírtársai kivégzése ellen. Mit is akartak elérni ezzel a eleve bukásra ítélt akcióval? Az indíték homályos, bár helyi lapértesülések szerint, Nagy Sándor és Papp Endre a svájci magyar kommunista ügynökök aktáit akarta megszerezni. Ugyanakkor bizonyos forrásokból kiderül, hogy a támadók a megtorlások elleni tiltakozó, figyelemfelkeltő, demonstratív akciónak szánták fellépésüket. Ezt a célt elérték, mert az akció után heteken keresztül újra a magyar szabadságharc felé fordult a világ figyelme. Köbli Norbert forgatókönyvíró, aki utóbbi filmjeiben az 50-es évek kevésbé ismert történetei felé fordult ( A vizsga, Szabadság _ Különjárat, A berni követ, Trezor) újabb érdekes, kevésé publikus témát kutatott, és írt belőle fordulatos forgatókönyvet. Bergendy Péter és Fazakas Péter után ebben Szász Attila filmrendező az alkotótársa, aki izgalmas filmet rendezett a könyvből. A főbb szerepekben Kulka Jánost, Szabó Kimmel Tamást és Kádas Józsefet láthatjuk.

 

Z világháború - SuperTV2, október 23. vasárnap, 21h

Egy átlagos napon Gerry Lane, az egykori ENSZ-alkalmazott a családjával araszol a csúcsforgalomban. Hamarosan arra lesz figyelmes, hogy az emberek egymásra támadnak. A városban kitör a káosz, és kiderül, hogy halálos járvány ütötte fel a fejét, ami harapás útján terjed. A globális méretűvé váló zombijárvány azzal fenyeget, hogy elpusztítja az emberiséget. Miután Lane biztonságba helyezi a családját, a munkájához visszatérve azon dolgozik, hogy megtalálja a járvány forrását, és megállítsa annak terjedését.

 

Másnaposok - Film+, október 23. vasárnap, 21h

Házasodni többször is lehet, de legénybúcsú csak egyszer van az ember életében. Phil (Bradley Cooper) a haverjai segítségével meg is szervezik a fergeteges bulit, ami túlságosan is jól sikerül. Másnap reggel megdöbbenve ébrednek, a leendő férj nyomtalanul eltűnt, a szálloda szobája pedig teljesen le van rombolva. Az előző napi dorbézolásról mindössze néhány nyom maradt: egy tigris a fürdőszobában, egy csecsemő a cipős fiókban és Mike Tyson a nappaliban.

 

Kettőt találhatsz - Filmcafe, október 23. vasárnap, 21h

Gray tragikus körülmények között veszítette el a vőlegényét. A néhai szerelme barátai felajánlják neki, hogy költözzön hozzájuk, így könnyebben fel tudja dolgozni a helyzetet. Sam és Dennis mindent megtesznek azért, hogy felvidítsák, Fritz viszont közömbösnek tűnik iránta. Később azonban a látszólag felszínes playboy életet élő fiatalember megnyílik Gray előtt. A lány megérti, hogy a vőlegénye miért tartotta oly nagyra a fiút. Gray arra is ráébred, hogy az élet zűrös ugyan, de a szerelem mindig tartogat meglepetést az ember számára.

 

Örömapa - Prime, október 23. vasárnap, 21h

Nagyot tévednek azok, akik azt hiszik, hogy egy esküvő egyszerű és nagyszerű dolog! Az ember lánya, aki még csak nemrégen született meg, és még alig húszéves, egyszer csak azt mondja: megismertem egy fantasztikus srácot, és hozzámegyek! Természetesen a fiú szörnyű, a szülei kimondottan borzalmasak, az esküvő pedig maga a megtestesült lidércnyomás. George Banks (Steve Martin) mindössze azt szeretné tudni, hogy vajon egyedül ő, az örömapa érez-e így.

 

A remény rabjai - Viasat6, október 23. vasárnap, 21h

1946-ban egy Andy Dufresne nevű bankárt _ noha makacsul hangoztatja ártatlanságát _ kettős gyilkosság elkövetése miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélnek. Dufresne egy Maine állambeli büntetés-végrehajtó intézetbe kerül és hamar meg kell ismerkedjen a börtönélet kegyetlen mindennapjaival, a szadista börtönszemélyzettel, a szinte elállatiasodott rabokkal. Azonban Andy nem törik meg. A bankéletben szerzett tapasztalatai segítségével elnyeri az őrök kegyét és azzal, hogy elvállalja egyik rabtársa illegális akcióiból származó bevételeinek könyvelését, kivívja "társai" elismerését is. Cserébe viszont lehetőséget kap a börtön könyvtár fejlesztésére, ezzel némi emberi méltóságot csempészve a keserű körülmények között élő rabok mindennapjaiba.

 

Szárnyas fejvadász 2049 - AXN, október 23. vasárnap, 21h

2019-ben a replikánsok után vadászó szárnyas fejvadászok egyike különös felfedezést tett. Harminc évvel később egy másik fejvadász, az LAPD tisztje, K (Ryan Gosling) egy másik titokra lel. Egy olyan rejtélyre, amely ha felszínre kerül, felforgathatja mindazt, ami a földi társadalomból még megmaradt. Az ügy érdekében fel kell kutatnia a rendőrség egy régi emberét: Rick Deckardot (Harrison Ford): Csakhogy Deckard 30 évvel ezelőtt eltűnt, és senki nem tudja, hol bujkálhat. Azt is csak néhányan sejtik, hogy miért…

 

Gyorsabb a halálnál - RTL+, október 23. vasárnap, 21h

A Pókember-filmek rendezőjétől! Tizenegy harangütés és egy halálos lövés. Egy vadnyugati kisvárosban így jelzik a delet. A városka ura, a könyörtelen John Herod seriff (Gene Hackman) vezette be ezt a szokást. A koltpárbajok pedig csak egyféleképpen végződhetnek, miután a seriff még sohasem hibázott. Senkinek nincs esélye, hogy szembeszálljon vele. Ekkor jelenik meg a városkában egy idegen nő, Ellen (Sharon Stone). Bár jó néhány férfit megigézett, nem a nőiességével akar hódítani. Elszámolnivalója van, és mindenki elhallgat, ha megszólal a fegyvere. A veszélyes szépség és a városka gonosz ura végül szembekerül egymással. Kettejük közül valakinek hamarosan üt az órája.

 

Szövetségesek - Paramount Network, október 23. vasárnap, 21h

Max Vatan kanadai kém egy akició során beleszeret Marianne-be, a francia kémnőbe. Első kislányuk megszületésével az életük nem is lehetne csodásabb, ám az álom hamar darabokra tör, mikor Max megtudja, hogy felesége egy lehetséges német kém.

 

Jákob rabbi kalandjai - AMC, október 23. vasárnap, 21h

Victor Tukán nem az előítéletek embere. Legyen az ember színesbőrű, zsidó vagy arab, a francia gyárost mindez nem zavarja _ egészen addig, amíg mindenki marad a saját hazájában. A sors azonban úgy hozza, hogy Victor, útban lánya esküvőjére, számtalan olyan kalandba keveredik, melyek megkérdőjelezik megrögzött előítéleteit. Először is megtudja, hogy hűséges sofőrje, Salamon valójában zsidó. Majd őt nézik négernek, amikor arca véletlenül bekormozódik. Mindezek tetejébe balesetet szenvednek és amikor Victor segítséget próbál szerezni, egy arab fickóval hozza össze a sors, aki terroristák elől menekül. Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve mindketten rabbinak öltöznek, s nem sokkal később egy zsidó családi ünnep kellős közepén találják magukat.

 

Logan Lucky - A tuti balhé - TV4, október 23. vasárnap, 21h

A Logan-testvérek nem éppen a sors kegyeltjei: egyiküket éppen kirúgták a munkahelyéről, a másik pedig egy kocsmában csapos, ahol állandóan amiatt piszkálják, mert hiányzik az egyik karja. A fivérek úgy döntenek, hogy véget vetnek balszerencséjüknek, ehhez pedig hihetetlen tervet eszelnek ki: az egyik leghíresebb NASCAR autóverseny hatalmas bevételét akarják elrabolni a futam idején. A nagyszabású rablás és a tökéletesnek tűnő terv megvalósításához azonban először ki kell juttatniuk a börtönből Joe Banget, a bankrablók koronázatlan királyát.

 

A néma forradalom - M2, október 23. vasárnap, 21.19h

Igaz történet egy kelet-német osztályról, amely kiállt a magyar forradalmárok mellett. 1956 októberében pár érettségi előtt álló tinédzser Nyugat-Berlinbe látogat, ahol független tudósításokkal találkoznak a budapesti eseményekről. Rádöbbennek arra, hogy az otthon hallott propagandával szemben nem ellenforradalmi zavargások zajlanak Budapesten, és hazatérve illegális rádióadásokból igyekeznek tájékozódni a magyar eseményekről. Amikor az éterben bemondják a téves hírt, hogy Puskás áldozatul esett a szovjet intervenciónak, az egész osztály úgy dönt, hogy az egyik órán egy perc néma csönddel adóznak a magyar mártíroknak. Az eset felháborodást kelt az iskola vezetésében, a botrány egyre magasabbra jut, hamarosan maga az oktatási miniszter utazik a helyszínre, hogy a fiatal "ellenforradalmárok" körmére nézzen. A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott A néma forradalom lebilincselő mozi, amely egészen új szemszögből mutatja be az 1956-os magyarországi forradalom hatásait _ és egy kicsit mindazt, amit akkor a keleti blokk átélt. Díjeső a különböző nemzetközi filmfesztiválokon: Bavarian Film Awards 2018 _ Jonas Dassler, a legjobb és legfiatalabb színészi alakítás díja German Film Awards 2018 _ Arany Filmdíj-jelölés: a legjobb rendezés, a legjobb forgatókönyv, legjobb operatőr és legjobb jelmez kategóriában Jameson CineFest _ Miskolc International Film Festival 2018 _ Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál _ A Zsűri Nagydíja a legjobb rendezésért Munich Film Festival 2018 _ München Filmfesztivál _ Német Filmdíj a legjobb mozifilmért és a legjobb rendezésért Luxembourg City Film Festival 2019 _ Az ifjúsági zsűri nagydíja a legjobb rendezőnek és filmért

 

Szerelem - M5, október 23. vasárnap, 21.30h

Magyarország, az 50-es évek. János politikai okokból börtönben ül, Luca, hűséges felesége képtelen ezt megmondani férje haldokló anyjának. Elhiteti a öregasszonnyal, hogy fia Amerikában dolgozik, filmet rendez. Vidám leveleket ír János nevében, amellyel valami kevés értelmet ad az anya ágyhoz kötött életének. Az öregasszony szobája a béke szigete, ahol csak a múlt él, János gyermekkora, és az amerikai levelek. Közben Luca a külvilágban nehéz küzdelmet folytat a fennmaradásért. Mint politikai fogoly feleségétől, Lucától elszigetelődnek kollégái, majd elveszti állását. Hiába fordul egykori barátaihoz _ bár még magas polcon vannak _ ők talán tőle is jobban félnek. A fenyegető hatalom mindenkit rettegésben tart. Azt tanácsolják az asszonynak, saját biztonsága érdekében váljon el. Ám Luca nem hajlandó elhagyni, megtagadni férjét. Aztán egy nap kiszabadul János… A magyar elismeréseken túl a film számos fesztiválon nyert rangos díjakat, így Cannes-ban, Chicagóban, Sorrentóban és Várnában.

 

Az unoka - RTL Klub, október 23. vasárnap, 22h

Rudi (Blahó Gergely) bármit megtenne imádott nagyapjáért (Jordán Tamás), aki áldozatául esik egy jól szervezett csalásnak, és emiatt kórházba kerül. Az átlagos irodista fiú a rendőrség érdektelensége láttán a saját kezébe veszi az ügyet, és megpróbálja visszaszerezni nagyapja féltve őrzött óráját. Nyomozása során megismerkedik egy nyugdíjasokból álló csoporttal, akik ugyanolyan áldozatok. Önjelölt vezetőjük dühterápiával kovácsol belőlük harcosokat, akik egy emberként állnak Rudi mögé. A magánakció azonban olyan végzetes cselekmények láncolatát indítja el, amelynek nemcsak kolléganője, Zsuzsi (Döbrösi Laura), hanem újabb védtelen idősek is áldozatul esnek.

 

Volver - Duna Tv, október 23. vasárnap, 22.50h

Raimunda (Penelope Cruz) fiatal, keményen dolgozó és igen vonzó édesanya, aki munkanélküli férjével neveli serdülőkorban lévő lányukat. Nővére, Sole (Lola Duenas) viszont igen félénk nő, aki egy illegális fodrászszalonban keresi kenyerét. A férje faképnél hagyta és lelépett egyik ügyfelével. Sole azóta egyedül él. Egy tavaszi vasárnapon Sole felhívja Raimundát, hogy tájékoztassa őt Paula nénikéjük (Yohana Cobo) haláláról. Raimunda nagyon szerette nénikéjét, mégsem tud ott lenni a temetésen. Sole egyedül tér vissza szülővárosába, ahol a szomszédok közlik, édesanyja (Carmen Maura) visszatért a túlvilágról, hogy Paula nénikéjének gondját viselje betegeskedő éveiben... A filmben nyújtott alakításukért a színésznők: Penélope Cruz, Carmen Maura, Lola Duenas, Blanca Portillo, Yohana Cobo és Chus Lampreave Cannes-ban elnyerték a Legjobb női alakítás kollektív díját, valamint ugyanitt Pedro Almodovar a legjobb forgatókönyvnek járó díjat. A rendező az Európai Filmakadémiától kapott öt új szobrocskával is büszkélkedhet filmje kapcsán: elnyerte a legjobb rendező, Pénelope Cruz a legjobb színésznő díját; a legjobb operatőrnek járó elismerést José Luis Alcaine vette át megosztva; s a Volver a legjobb filmzeneszerző díja mellett (Alberto Iglesias) elhozta a közönségdíjat is. (.)